X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie wiem czy elementem wyprawkę do szpitala musi być grzebień dziecięcy, mini nożyczki i termometr do kąpieli...

Ja chyba wolę sama skompletować wyprawkę. Sama zdecydować jaki produkt jakiej firmy.
    Ale i tak się przydadzą przecież.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Opolanka, fajna wyprawka :) ale jeśli to jest to szpitala to zbędna, bo szpital wszystko Ci da, i pampersy, i podkłady, więc tego nie musisz zabierać, jeśli do domu, to jak najbardziej się przyda :)
    Tam.gdzie ja rodzilam szpital noe dawal ani pampersow ani podkladow, wszystko trzeba bylo miec swoje.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ale i tak się przydadzą przecież.
    No tak. Ale nie wolisz się rozejrzeć ? Poczytac opinię o produktach i wybrać sama? Tu większość produktów canpol.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam znowu przeb9je z szyjka :( ma 3 podejscie do odstawiena luteiny i znow sie zaczely koszmrnebole brzucha, ciagnie mnie i rwie w szyjce. Zadzwonilam do mojego gina co ja mam robic. Kazal przyjechac. Znowu zrobil mi wymaz, zonczymy cz ta onfekcja ostatnia przypadim dalej sie nie ciagnie. Znierzl szyjke i 50mm zeszla do 44mm w 5 dni. Generalnie jeszcze ok. 10.08 mam polowkowe wiec mam wtedy znowu zmierzyc i zobaczmy czy o sie poglebia cz nie, na razie zostje na 1 tabletce...kurcze ale si stresuje. Na luteinie prawie nic mnie nie boli,.a na mniejszej dawce znowu wszystko ciagnienie i rwie ze oszalec mozna...i ta szyjka :/

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu faktycznie nozyczki i grzebien dla dziecka sa zbędne, chyba, ze ma bujna fryzure od urodzenia i mega dlugie paznokcie. Ja w szpitalu nie potrzebowalam tez plynow do kapieli, chociaz mialam, ale szpital dawal swoje i kremow do buzi tez nie uzywalam. Dla dziecka potrzebne pampersy, ubranka, rozek/becik, bedzie zima, wiec moze jakis kocyk, butelka, mm powinien miec szpital, smoczek (jesli oczywiscie chcecie podawac), mokre chusteczki, z 2-pieluszki tetrowe i chyba na tyle, na wyjscie tata musi przyjechac z nosidelkiem i cos cieplego do przykrycia/ubrania. Dla mamy koszule najlepiej z mozliwoscia odpiecia gory do karmienia, wielkie podpaski, majtki poporodowe, wkladki do stanika, jak pokarm ruszy, octenisept jesli cc, podklady na lozko, cos do kapieli i mycia typu bialy jelen lub inne do higieny intymnej, suszarka do wlosow i reszta kosmetykow wg uznania, aczkolwiek zapewniam, ze po porodzie ostatnia rzecz na jaka ma sie ochote, to wylaszczyc sie przed lustrem ;) pamietajcie o, zapasie chusteczek do nosa, jak bedzievie plakac co chwile po porodzie z przyczyny jakiejs lub bez ;) ooo i klapki, zawsze o tym zapominam, pod prysznic i do chodzenia po szpitalu. Ja przed porodem jak lezalam to w dzien chodzilam w dresie, a koszule ubieralam na noc, wszystkie tak robilysmy, zeby poczuc sie bardziej ludzko ;) no i warto rozejrzec sie za laktatorem, bo w razie czego moze bedzie potrzeba wypozyczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:03

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Amus, ja mam z Polnej kartkę, u mnie pisze tak na czczo do 95 a godzinę po posiłku do 140.
    Pewnie co szpital, lekarz to inaczej. Nie musisz używać wykrzykników.
    I dobrze chodzi o to ze magdzie podala ci wyniki obciazenia glukoza gdzie miala 179 po 1h to jej pisalas ze ma strasznie wysoki bo jest 140 ale 140 jest po posilku nie po glukozie...wprowadzasz w blad. Normy PTD sa ogolnopolskie i norma jest 90 na czczo i 140 po 1h po posilku to ze twoja diab pozwolila do 95 to jej i Twoja sprawa. Norma jest do 90. Moja tez mi pozwala do 95 co nie zaczy ze to jest norma jakas ustalona odgornie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 14:56

• Eli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa oliwke dla Malej mialam do ciala, to polozna smarowala po kapieli.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja bym się spytała lekarza, bo już zdążyłam zauwazyć że co lekarz inaczej jeśli masz lekarza jak Amus, to tak jak piszesz, a jak lekarza jak mój, to masz mega wysoki cukier po godzinie.
    Nadal nie czytasz ze zrozumieniem. Ja mam po 1h po posilku 140.... Jak KAZDY! Ona ci podala wyniki po glukozoe... Ty mialas test obciazenia? masz w koncu cukrzyce ?bo piszesz tak, jakbys nie mial o niczym pojecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Opolanka, fajna wyprawka :) ale jeśli to jest to szpitala to zbędna, bo szpital wszystko Ci da, i pampersy, i podkłady, więc tego nie musisz zabierać, jeśli do domu, to jak najbardziej się przyda :)
    U nas nie daja podkladow pampersy tez trzeba przyniesc . Daja na poczatek chyba 2 potem nalezy zaniesc do poloznej mala paczke. Jak zostanie oddaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 14:59

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A ja mam znowu przeb9je z szyjka :( ma 3 podejscie do odstawiena luteiny i znow sie zaczely koszmrnebole brzucha, ciagnie mnie i rwie w szyjce. Zadzwonilam do mojego gina co ja mam robic. Kazal przyjechac. Znowu zrobil mi wymaz, zonczymy cz ta onfekcja ostatnia przypadim dalej sie nie ciagnie. Znierzl szyjke i 50mm zeszla do 44mm w 5 dni. Generalnie jeszcze ok. 10.08 mam polowkowe wiec mam wtedy znowu zmierzyc i zobaczmy czy o sie poglebia cz nie, na razie zostje na 1 tabletce...kurcze ale si stresuje. Na luteinie prawie nic mnie nie boli,.a na mniejszej dawce znowu wszystko ciagnienie i rwie ze oszalec mozna...i ta szyjka :/
    To czemu ciagle próbujecie odstawić luteinę ? Ja jeszcze wciąż jestem na dawcę 3x1 dupka i 100mg luteiny na noc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    mi wyszła cukrzyca :( idę do szpitala na jakieś badania, ale dopiero pod koniec sierpnia; póki co dieta i glukometr...
    odebrałam też wyniki holtera i załamka totalna, mam jakieś nieprawidłowości :(
    kardio na szczęście w przyszłym tygodniu, ciekawa jestem co mi powie. CC jak nic, nawet się będę domagać, nie mam zamiaru wykitować na porodówce.

diabetolog mi powiedział, że jak piję dużo wody, to niekoniecznie od cukrzycy, wybieram się jeszcze do nefrologa;

sypię się z każdej strony, odechciało mi się wszystkiego...
    Kurde duzo sie nalozylo :( ale nie zalamuj sie opanujesz sytuacje. A odnosnie porodu to jeszcze sytuacja moze sie zmieni

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odstawiłam i duphaston i nospe . Luteiny nigdy nie brałam. Narazie bez problemów. Luteine można brać tylko do któregoś tygodnia ciąży (jak np acard)? Bo jeśli można brać przez całą ciążę to może nie warto odstawić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Opolanka 85

Szczęśliwa mamusia, świetna ta koszula, cena też ekstra. A powiedz, rozmiar brałaś na wyrost?[/QUOTE]
    Tak. Normalnie bym wzięła 42(xl). Ale teraz wzięłam 44 i jest dobra. Na brzuch na jeszcze miejsce żeby się rozciągnąć. Szlafrok też wzięłam na wyrost. Ale on ma jakiś zawyzowny rozmiar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878- a co Ci wyszło w tym holterze? Jakie nieprawidłowości? Współczuję, że się to wszystko nałożyło. Ale może ma cukrzyce faktycznie da się podratoeac dieta. A z serduchem może nie jest tak źle. Ja mam arytmie serca od urodzenia i mimo częstych napadów tachykardii w ciąży biorę większa ilość magnezu i potasu. Mam awaryjnie lęk, ale go nie chce łykać. Podobno nie obojętny dla dziecka.

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak przekrecacie się z lewego boku na prawy (lub odwrotnie) to wasze dziecko też się automatycznie przekręca? Odkąd czuję ruchy syna, zawsze mi się przekręca. I oczywiście włącza mi się myślenie, że zaplaczę się w pepowine jak będzie się tak non stop kręcił :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzyłam na te gotowe zestawy wyprawkowe, ale wolę sama to wszystko skomponować i wybrać to co mi się konkretnie podoba. A nie to co tam dadzą. A cenowo wcale nie wychodzi drożej :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nadal nie czytasz ze zrozumieniem. Ja mam po 1h po posilku 140.... Jak KAZDY! Ona ci podala wyniki po glukozoe... Ty mialas test obciazenia? masz w koncu cukrzyce ?bo piszesz tak, jakbys nie mial o niczym pojecia

Amus spokojne, to zostało napisane zanim napisałaś to " dobrze chodzi o to ze magdzie podala ci wyniki obciazenia glukoza gdzie miala 179 po 1h to jej pisalas ze ma strasznie wysoki bo jest 140 ale 140 jest po posilku nie po glukozie...wprowadzasz w blad. Normy PTD sa ogolnopolskie i norma jest 90 na czczo i 140 po 1h po posilku to ze twoja diab pozwolila do 95 to jej i Twoja sprawa. Norma jest do 90. Moja tez mi pozwala do 95 co nie zaczy ze to jest norma jakas ustalona odgornie "

Umiem czytać, i rozumiem to co napisałaś. Nie potrzebnie się denerwujesz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy jak przekrecacie się z lewego boku na prawy (lub odwrotnie) to wasze dziecko też się automatycznie przekręca? Odkąd czuję ruchy syna, zawsze mi się przekręca. I oczywiście włącza mi się myślenie, że zaplaczę się w pepowine jak będzie się tak non stop kręcił :/

Nie zawsze.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    mi wyszła cukrzyca :( idę do szpitala na jakieś badania, ale dopiero pod koniec sierpnia; póki co dieta i glukometr...
    odebrałam też wyniki holtera i załamka totalna, mam jakieś nieprawidłowości :(
    kardio na szczęście w przyszłym tygodniu, ciekawa jestem co mi powie. CC jak nic, nawet się będę domagać, nie mam zamiaru wykitować na porodówce.

diabetolog mi powiedział, że jak piję dużo wody, to niekoniecznie od cukrzycy, wybieram się jeszcze do nefrologa;

sypię się z każdej strony, odechciało mi się wszystkiego...
    Ojeje współczuję :/ a musisz do szpitala? U mnie powiedział tylko o diabetologu a do szpitala bardzo się boje iść bo mam drugiego malucha w domu :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ojeje współczuję :/ a musisz do szpitala? U mnie powiedział tylko o diabetologu a do szpitala bardzo się boje iść bo mam drugiego malucha w domu :/

Madzia jak trzeba będzie to poradzisz sobie :) będzie cieżko, ale poradzisz, a na cukrzycę nie trzymaja długo góra 4-5 dni o ile wsio jest ok. Ale skoro Amus pisze że ok jest u Ciebie. To nie masz kompletnie czym się martwić, patrz tylko na to co kupujesz, by nie miało cukru, ogranicz słodycze i myślę że będzie cacy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ