Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Czy jak przekrecacie się z lewego boku na prawy (lub odwrotnie) to wasze dziecko też się automatycznie przekręca? Odkąd czuję ruchy syna, zawsze mi się przekręca. I oczywiście włącza mi się myślenie, że zaplaczę się w pepowine jak będzie się tak non stop kręcił
spokojnie. Nic nie będzie. Czytalam,ze dzieci często oplatuja się pepowina, Ale później jest ok. Krzywda się im nie stanie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:Ojeje współczuję
a musisz do szpitala? U mnie powiedział tylko o diabetologu a do szpitala bardzo się boje iść bo mam drugiego malucha w domu
poszłam do diabetologa, a gin mi powiedziała, że muszę iść do szpitala na patologie ciąży na Karową, gdzie mają to zorganizowane; idzie się na 1 dzień na komplet badań; dzwoniłam i się umowiłam na koniec sierpnia - takie mają terminy, kobieta mi powiedziała, że w ramach tego dnia jest spotkanie z dietetykiem itd. mam zabrać wszystkie badania robione w ciąży;
jak rozumiem bardziej chodzi o opiekę nad dzieckiem, diabetolog się nie zna
a holtera mi wyszły arytmie jakieś, nie rozumiem co tam napisane;Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
No ja nie wiem.wlasnie czemu odstawiamy, ale moj lekarz jest z tych ktorzy nie lubia cpac lekami i hormonami ot tak. Ja w sumei to popieram, ale widze ze czuje sie tak sobie. Za tydzien mam te polowkowe, jak tam sie okaze ze sie nadal.skraca to pewnie zostane na tej luteinie jednak. Ale jest stres... kurcze chcialabym.byc taka ciezarowka ktora sie super czuje, biega wszedzie, tryska energia...a tu kicha...leze, tu mnie boli, ram strzyks, tu sie mecze...i tak w kolko. Grunt zeby mala byla zdrowa i bezpieczna..Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
k878 wrote:poszłam do diabetologa, a gin mi powiedziała, że muszę iść do szpitala na patologie ciąży na Karową, gdzie mają to zorganizowane; idzie się na 1 dzień na komplet badań; dzwoniłam i się umowiłam na koniec sierpnia - takie mają terminy, kobieta mi powiedziała, że w ramach tego dnia jest spotkanie z dietetykiem itd. mam zabrać wszystkie badania robione w ciąży;
a holtera mi wyszły arytmie jakieś, nie rozumiem co tam napisane;
co masz napisane w holterze? niektore rzeczy wiem bo ja sama jestem.po chorobie serducha i kontroluje co 2lata tema i teraz tez mnie czeka..
Lilka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFakt, że na tych wypisach holteroskich to często jest bełkot. Sama co 2-3lata mam zakładany holter ze względu na wadę. Ja byłam w 7tyg u kardoliologa, ale bliżej terminu porodu też się przejdę, co by mieć pewność jak mogę rodzic, żeby nie wykitować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:58
-
Malysmoku, jak Cie dobrze zrozumialam, to bierzesz aktualnie tylko jedna tabletke luteiny? Nic wiecej ?
Może zbadaj sobie po prostu poziom progesteronu.
Skracanie szyjki bardziej wiaze sie z infekcja. Ginekolog mi to ostatnio mowil na wizycie.11.12.2017 syn Adaś -
Dziewczyny a acard nadal.bierzecie ? Do ktorego tygodnia? Ja biore bo tak mi zalecila gin w Pl ale ta tutaj w DE kazala od razu odstawic bo nie slyszala o czyms takim jak branie acardu w ciazy. Ja mimo to caly czas biore. I nie wiem kiedy odstawic.
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Dziewczyny a acard nadal.bierzecie ? Do ktorego tygodnia? Ja biore bo tak mi zalecila gin w Pl ale ta tutaj w DE kazala od razu odstawic bo nie slyszala o czyms takim jak branie acardu w ciazy. Ja mimo to caly czas biore. I nie wiem kiedy odstawic.
Zołzimagic lubi tę wiadomość
-
[QUOTE=[m]alina]Malysmoku, jak Cie dobrze zrozumialam, to bierzesz aktualnie tylko jedna tabletke luteiny? Nic wiecej ?
Może zbadaj sobie po prostu poziom progesteronu.
Skracanie szyjki bardziej wiaze sie z infekcja. Ginekolog mi to ostatnio mowil na wizycie.[/QUOTE]
tak biore 100 luteiny raz dziennie, schodze z 2x. 2 dni temu skonczylam nystatyne. Dlatego wlasnie powtorzylismy wymaz i zobaczymy. Szyjka moze sie skracsc od infekcji ale tez wlasnie od progesteronu. Tylo ze jak lozysko przejmuje prpdukcje to badania z krwi sa niezbyt miarodajne bo pytalam. Ja sie z ta luteina czulam dobrze, a bez niej to dzisiaj np boli mnie dol macicy i to az przy dotyku. Jakby mnie ktos skopal i bylabym spuchnieta...Lilka
-
nick nieaktualny
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a acard nadal.bierzecie ? Do ktorego tygodnia? Ja biore bo tak mi zalecila gin w Pl ale ta tutaj w DE kazala od razu odstawic bo nie slyszala o czyms takim jak branie acardu w ciazy. Ja mimo to caly czas biore. I nie wiem kiedy odstawic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 16:56
-
magdzia26 wrote:Prośbę mam jeszcze macie jakieś wytyczne diety przy cukrzycy ciążowej? Bo wizytę mam dopiero 24 sierpnia
i nie wiem czy to ma znaczenie że u mnie ta druga wartość źle wyszła..
madziu jak chcesz to na priv mi daj maila, wieczorem, jak uśpię małą wyślę Ci notatki. -
k878 wrote:poszłam do diabetologa, a gin mi powiedziała, że muszę iść do szpitala na patologie ciąży na Karową, gdzie mają to zorganizowane; idzie się na 1 dzień na komplet badań; dzwoniłam i się umowiłam na koniec sierpnia - takie mają terminy, kobieta mi powiedziała, że w ramach tego dnia jest spotkanie z dietetykiem itd. mam zabrać wszystkie badania robione w ciąży;
a holtera mi wyszły arytmie jakieś, nie rozumiem co tam napisane;
jak cię wysłałam tam to pewnie mają ginekologa-diabetologa -
Ja sama acard odstawiłam w 19tc przez krwawienia z nosa. Od tego czasu jak ręką odjął.
Miałam też clexane zejść z 0,6 na 0,4 ale niestety krzepnięcie poleciało więc pewnie wrócę na 0,6. A było już tak pięknie, ten mały nie zostawia prawie w ogóle siniaków.
Za to mehoglobina i hematokryt bez żadnych zmian mimo żelaza. To po miesiącu się chyba powinno podnieść? Czy gdybym nie brała to by po prostu spadło jeszcze bardziej? Jutro mam wizytę to dopytam. Wszystkie te nieprawidłowości leciutko poniżej normy więc jest ok. Ze zniżką z tej szkoły rodzenia za morfo i mocz zapłaciłam po 4 zł