X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy jak przekrecacie się z lewego boku na prawy (lub odwrotnie) to wasze dziecko też się automatycznie przekręca? Odkąd czuję ruchy syna, zawsze mi się przekręca. I oczywiście włącza mi się myślenie, że zaplaczę się w pepowine jak będzie się tak non stop kręcił :/
    No miałam tak ostatnio, że leżałam na prawym boku czuję kopanie w prawy bok, to sobie myślę, przekręca się na lewy. Przekrecilam się i czuję za chwilę kopniaki w lewy bok :) spokojnie. Nic nie będzie. Czytalam,ze dzieci często oplatuja się pepowina, Ale później jest ok. Krzywda się im nie stanie :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośbę mam jeszcze macie jakieś wytyczne diety przy cukrzycy ciążowej? Bo wizytę mam dopiero 24 sierpnia :/ :( i nie wiem czy to ma znaczenie że u mnie ta druga wartość źle wyszła..

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrz na dietę z produktami o niskim indeksie glikemicznym.

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na początku wyszedł większy cukier, Jak wprowadziłam dietę o niskim indeksie, to potem krzywą bardzo ładnie wyszła. No teraz zobaczymy co wyjdzie.

• k878 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ojeje współczuję :/ a musisz do szpitala? U mnie powiedział tylko o diabetologu a do szpitala bardzo się boje iść bo mam drugiego malucha w domu :/

poszłam do diabetologa, a gin mi powiedziała, że muszę iść do szpitala na patologie ciąży na Karową, gdzie mają to zorganizowane; idzie się na 1 dzień na komplet badań; dzwoniłam i się umowiłam na koniec sierpnia - takie mają terminy, kobieta mi powiedziała, że w ramach tego dnia jest spotkanie z dietetykiem itd. mam zabrać wszystkie badania robione w ciąży;
    jak rozumiem bardziej chodzi o opiekę nad dzieckiem, diabetolog się nie zna

a holtera mi wyszły arytmie jakieś, nie rozumiem co tam napisane;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem.wlasnie czemu odstawiamy, ale moj lekarz jest z tych ktorzy nie lubia cpac lekami i hormonami ot tak. Ja w sumei to popieram, ale widze ze czuje sie tak sobie. Za tydzien mam te polowkowe, jak tam sie okaze ze sie nadal.skraca to pewnie zostane na tej luteinie jednak. Ale jest stres... kurcze chcialabym.byc taka ciezarowka ktora sie super czuje, biega wszedzie, tryska energia...a tu kicha...leze, tu mnie boli, ram strzyks, tu sie mecze...i tak w kolko. Grunt zeby mala byla zdrowa i bezpieczna..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    poszłam do diabetologa, a gin mi powiedziała, że muszę iść do szpitala na patologie ciąży na Karową, gdzie mają to zorganizowane; idzie się na 1 dzień na komplet badań; dzwoniłam i się umowiłam na koniec sierpnia - takie mają terminy, kobieta mi powiedziała, że w ramach tego dnia jest spotkanie z dietetykiem itd. mam zabrać wszystkie badania robione w ciąży;

co masz napisane w holterze? niektore rzeczy wiem bo ja sama jestem.po chorobie serducha i kontroluje co 2lata tema i teraz tez mnie czeka..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze,ze idziesz na Karową.
    A arytmie się nie martw, powinna się po ciąży ustabilizować. Z reszta idziesz do kardiologa, to Co wszystko powie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, że na tych wypisach holteroskich to często jest bełkot. Sama co 2-3lata mam zakładany holter ze względu na wadę. Ja byłam w 7tyg u kardoliologa, ale bliżej terminu porodu też się przejdę, co by mieć pewność jak mogę rodzic, żeby nie wykitować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:58

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku, jak Cie dobrze zrozumialam, to bierzesz aktualnie tylko jedna tabletke luteiny? Nic wiecej ?

Może zbadaj sobie po prostu poziom progesteronu.

Skracanie szyjki bardziej wiaze sie z infekcja. Ginekolog mi to ostatnio mowil na wizycie.

11.12.2017 syn Adaś
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a acard nadal.bierzecie ? Do ktorego tygodnia? Ja biore bo tak mi zalecila gin w Pl ale ta tutaj w DE kazala od razu odstawic bo nie slyszala o czyms takim jak branie acardu w ciazy. Ja mimo to caly czas biore. I nie wiem kiedy odstawic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a acard nadal.bierzecie ? Do ktorego tygodnia? Ja biore bo tak mi zalecila gin w Pl ale ta tutaj w DE kazala od razu odstawic bo nie slyszala o czyms takim jak branie acardu w ciazy. Ja mimo to caly czas biore. I nie wiem kiedy odstawic.
    Ja cały czas biorę. Teoretycznie można brać do końca 6mca. Chyba,ze że lekarz zaleci inaczej. Na następnej wizycie się podpytam.

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Malysmoku, jak Cie dobrze zrozumialam, to bierzesz aktualnie tylko jedna tabletke luteiny? Nic wiecej ?

Może zbadaj sobie po prostu poziom progesteronu.

Skracanie szyjki bardziej wiaze sie z infekcja. Ginekolog mi to ostatnio mowil na wizycie.[/QUOTE]

tak biore 100 luteiny raz dziennie, schodze z 2x. 2 dni temu skonczylam nystatyne. Dlatego wlasnie powtorzylismy wymaz i zobaczymy. Szyjka moze sie skracsc od infekcji ale tez wlasnie od progesteronu. Tylo ze jak lozysko przejmuje prpdukcje to badania z krwi sa niezbyt miarodajne bo pytalam. Ja sie z ta luteina czulam dobrze, a bez niej to dzisiaj np boli mnie dol macicy i to az przy dotyku. Jakby mnie ktos skopal i bylabym spuchnieta...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może warto przy niej zostać. Niektóre kobiety biorą ja do końca ciazy

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Z tego co mój gin mówił, acard odstawia się najpóźniej w 23 tygodniu. Wyrzuciłam ulotkę, ale chyba na niej było, że nie wolno brać w 3 trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 16:56

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic, ja wciąż przyjmuje acard. Bede się pytać na nastepnej wizycie jak dlugo mam go przyjmować.

11.12.2017 syn Adaś
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Prośbę mam jeszcze macie jakieś wytyczne diety przy cukrzycy ciążowej? Bo wizytę mam dopiero 24 sierpnia :/ :( i nie wiem czy to ma znaczenie że u mnie ta druga wartość źle wyszła..

madziu jak chcesz to na priv mi daj maila, wieczorem, jak uśpię małą wyślę Ci notatki.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

jak cię wysłałam tam to pewnie mają ginekologa-diabetologa

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku, masz bardzo wrazliwy organizm na progesteron. Moze faktycznie wydłużenie przyjmowania go, byloby na ten moment ment najlepsze w niezmienionej dawce.

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama acard odstawiłam w 19tc przez krwawienia z nosa. Od tego czasu jak ręką odjął.
    Miałam też clexane zejść z 0,6 na 0,4 ale niestety krzepnięcie poleciało więc pewnie wrócę na 0,6. A było już tak pięknie, ten mały nie zostawia prawie w ogóle siniaków.

Za to mehoglobina i hematokryt bez żadnych zmian mimo żelaza. To po miesiącu się chyba powinno podnieść? Czy gdybym nie brała to by po prostu spadło jeszcze bardziej? Jutro mam wizytę to dopytam. Wszystkie te nieprawidłowości leciutko poniżej normy więc jest ok. Ze zniżką z tej szkoły rodzenia za morfo i mocz zapłaciłam po 4 zł :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ