Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wachciowa wrote:Ja mam dzisiaj pomidorową z domowym makaronem.
trochę nagniotlam się tego ciasta ale warto było. Mężowi smakuje lepiej niż u jego mamy.
szacun; przymierzam się, ale dopóki nie będzie w domu turbo miksera z końcówką do makaronu to się chyba nie ośmielęCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:szacun; przymierzam się, ale dopóki nie będzie w domu turbo miksera z końcówką do makaronu to się chyba nie ośmielę
ja już doszłam do takiej wprawy. Oczywiście bez maszynki nie zrobię makaronu spagethi,ale jak sobie dobrze rozwałkuje, pokroje na szerokie pasy, to kroje 1,2,3. Taka krajaneczka. Mój maż odkąd pokazałam,ze umiem robić makaron, to już rosołu z niczym innym sobie nie wyobraża.
-
k878 wrote:szacun; przymierzam się, ale dopóki nie będzie w domu turbo miksera z końcówką do makaronu to się chyba nie ośmielę
Kochana ja ugniatam ciasto, później w ruch idzie wałek, kroję wzdłuż na szersze paski i na drobno, chyba że zostawiam płaty ciasta na lasagne.z maszynka byłoby na pewno szybciej.
-
dobra, dobra, zawsze tak się mówi; mnie też kiedyś napadło na domowe tortille, chleby robię... tu 10 min tam 15 i cały dzień stoisz przy garach...
na razie odwlekam kupno dużego robota, bo mam wrażenie, że jak będzie nas troje czy czworo to się bardziej przyda, wtedy to nawet chleba na podwójną porcję mały mikserek nie uciągnie; a to niemały wydatekCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Kochana ja ugniatam ciasto, później w ruch idzie wałek, kroję wzdłuż na szersze paski i na drobno, chyba że zostawiam płaty ciasta na lasagne.
z maszynka byłoby na pewno szybciej.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:aga1402 poszukaj tutaj inspiracji : http://www.olgasmile.com/przepisy/dieta-warzywa-owoce-przepisy-wege
Lubię od tej babki ściągać przepisy.
Uwielbiam od niej zupę z soczewicy czerwonej i kotlety jaglane.Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:dobra, dobra, zawsze tak się mówi; mnie też kiedyś napadło na domowe tortille, chleby robię... tu 10 min tam 15 i cały dzień stoisz przy garach...
na razie odwlekam kupno dużego robota, bo mam wrażenie, że jak będzie nas troje czy czworo to się bardziej przyda, wtedy to nawet chleba na podwójną porcję mały mikserek nie uciągnie; a to niemały wydatek
Masz dobry przepis na chlebek i bułeczki? Mi coś nie idzie. -
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Masz dobry przepis na chlebek i bułeczki? Mi coś nie idzie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5961fef9f9fa.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 13:55
Wachciowa, k878, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wy tez jestescie takie glodne ostatnio ciagle? Ja odkad zaczelam 5 miesic jestem n nieustajacym ssaniu zoladka. i to najchetniej bym jadla takie konkretne kalorycznw rzeczy. Dwudaniowe obiady, miecho, ziemniaki, makarony....tylko jak to pogodzic z moja dieta niskoglikemiczna? Macie jakies patenty? Bo j ciagle mysle o jedzeniu...Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
malysmok84 wrote:Wy tez jestescie takie glodne ostatnio ciagle? Ja odkad zaczelam 5 miesic jestem n nieustajacym ssaniu zoladka. i to najchetniej bym jadla takie konkretne kalorycznw rzeczy. Dwudaniowe obiady, miecho, ziemniaki, makarony....tylko jak to pogodzic z moja dieta niskoglikemiczna? Macie jakies patenty? Bo j ciagle mysle o jedzeniu...
Ja muszę jeść co min 3 godz bo inaczej dostaję zgagi. Póki co wcinam mnóstwo szpinaku z pomidorami. Nie zaglebiam się w indeksy glikemiczne. Mam nadzieję że nie będę musiała. -
Szczesliwa_mamusia wrote:ja robię według tego przepisu http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/pieczywo/bulki-bagietki/123-kajzerki Omijam tylko tą część pozostaw na 45min, bo ja je wkładam do nienagrzanego piekarnika i przez ten czas co mi się nagrzewa, to one rosną, a potem od momentu nagrzania jakieś 15min i gotowe. Zawsze wychodzą
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5961fef9f9fa.jpgSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość