X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omii - jeśli owulacja nie była super wcześnie a normalnie to należy posługiwać się terminem z miesiączki. U Lady_Savage wychodzi zaś w drugą stronę, owulacje miała późno ale dziecko wg usg dużo nadrobiło jednak należy się posługiwać w takim przypadku terminem skorygowanym o to ile opóźniła sie owulacja wg książkowego cyklu jeśli wiemy. To, że dziecko wychodzi z usg starsze to nie znaczy, że organizm jest dojrzały/rozwinięty tak jak powinien na ten etap co wychodzi z wymiarów, ale organy wewnętrzne mogą być niedojrzałe.

Lady Savage lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walizka na kółkach to też dobry pomysł;) ja z patologii na porodowke musiałam sama dźwigać jedna mega ciężka torbę, kiedy już zaczęłam rodzic i zrobiło się rozwarcie na 2 palce (położne kazaly się spakować i z rzeczami iść na górę, żadna nie pomogła, a że było 50 minut po północy to męża przy mnie nie było w szpitalu , dopiero jechał)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie może rzeczywiście nie głupi pomysł z tą walizką. Tylko ja mam jedną malutką, taką na bagaż podręczny w samolocie,a drugą wielką, w którą pakuję się na 2-tygodniowe wyjazdy :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbę i walizkę w jednym, jeśli zachodzi potrzeba wyciągam rączkę i odpinam klapę w której schowane są kółka. Może coś takiego?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, wy już o torbach. Ja mam wielką jedna i mała walizkę. Już sobie wyobraziłam siebie spakowana jak na wakacje. Przeraża mnie ta ilość rzeczy i tego wszystkiego. Ale to w sumie na poród.

Jak szłam na diagnostyke do szpitala na 3dni(2noce). To ja poszłam z plecakiem. A co niektóre dziewczyny z wielkimi walichami. I sobie wtedy pomyślałam, Jak one się spakuja do porodu ;)

Mam nadzieję, że mi się jakoś uda kompaktowo spakować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizka na kółkach to dobry pomysł. Raz że nie dźwigasz, dwa - ma dwie niezależne połówki więc można łatwo podzielić rzeczy dla siebie i malucha.
    Łatwiej się też zorganizować i poukładać.
    Wydobywanie drobiazgów, które się zakopią na dole w 50l torbie może być powodem lawiny niecenzuralnych słów i w afekcie wszystko może wylądować na podłodze :P
    Plusem jest też to że w większości takie walizki są plastikowe co pozwoli utrzymać poszpitalną higienę no i potem wystarczy przepakować i na wakacje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myslicie o pasach podtrzymujacych brzuch. ja chyba bede musiala taki kupoc bo mi plecy pekna. ja juz ledwo daje rade zwlaszcza ze zawsze mialam problemy

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy prać i wyprasować ubranka? Ile wcześniej?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dzien dobry :) dzis u nas polowkowe, chyba juz jako jedna z ostatnich? :)
    oj nie ja mam 24.08 :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Masz dobry przepis na chlebek i bułeczki? Mi coś nie idzie.

http://jajem.blogspot.com/2013/02/najatwiejsze-pszenne-buki-drozdzowe.html

Polecam te bułeczki- wyśmienite- ja zazwyczaj daję zamiast samej mąki pszennej ok 200g orkiszowej

Wachciowa lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja zamierzam na koniec października, bo na początku listopada chce być już spakowana do szpitala

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmujecie się tym owłosieniem, pewnie minie po ciąży, a ja całe życie jak małpa :) Na brzuchu od zawsze ciemniejsze włosy, a nogi latem muszę codziennie golić. Po depilacji mi okropnie wrastały włoski, a te reklamowane 4 tygodnie gładkich nóg to u mnie były 4 dni :D Wąsa depiluje plasterkami raz na tydzień, a brwi reguluję co kilka dni, tak zarastam :D Mam nadzieję, że pocieszyłam niektóre z Was :D Przymierzam się w końcu laser też zrobić, bo przy dziecku wolałabym mieć jeden problem mniej.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika polecam laser, tez cale życie borykalam sie z goleniem codziennym, a po laserze ponad 3 lata nie urzylam maszynki do golenia. Nooo az do teraz.

Wróciliśmy z wizyty. Wszystko ok z małą. Ja dostałam żelazo bo morfologia spadla i skierowanie do diabetologa musze wziąć od lekarza rodzinnego. A narazie dietka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 18:25

nataliamonika, Wachciowa, Jooozefka lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja bede w listopadzie

• Anilewe90❤ Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. mam na imie Ewelina

Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika :(

W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...

POMOCY

Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?

termin 22.12 <3

anilewe90❤
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych codziennie golących nogi latem. Wkur... mnie to niemiłosiernie. I już drugi sezon obiecywałam sobie aby poddać się zabiegom laserowym i zawsze budziłam się z ręką w nocniku bo było za późno. Depilator u mnie też odpada bo włoski niestety wrastają. Ale ciemne włosy na brzuchu i szybciej rosnące łonowe to ewidentny skutek ciąży.

dhpclr4.png
  • Anilewe90❤ Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika :(

W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...

POMOCY

Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?

termin 22.12 <3

anilewe90❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe90 ojej juz mi smutno. mam nadzieje ze to nic powaznego i wszystko bedzie dobrze. trzymam kciuki za malenstwo

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto w Polsce włączył ten piekarnik?????? Przeżywam właśnie termiczny szok.
    Zawrodzcie mój samolot !!!!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe współczuję Ci nerwów i trzymam kciuki aby wszystko było w porządku. Z tego co się orientuję takie torbiele powinny się wchłonąć i oby tak się stało.

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ