X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omii - jeśli owulacja nie była super wcześnie a normalnie to należy posługiwać się terminem z miesiączki. U Lady_Savage wychodzi zaś w drugą stronę, owulacje miała późno ale dziecko wg usg dużo nadrobiło jednak należy się posługiwać w takim przypadku terminem skorygowanym o to ile opóźniła sie owulacja wg książkowego cyklu jeśli wiemy. To, że dziecko wychodzi z usg starsze to nie znaczy, że organizm jest dojrzały/rozwinięty tak jak powinien na ten etap co wychodzi z wymiarów, ale organy wewnętrzne mogą być niedojrzałe.

Lady Savage lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walizka na kółkach to też dobry pomysł;) ja z patologii na porodowke musiałam sama dźwigać jedna mega ciężka torbę, kiedy już zaczęłam rodzic i zrobiło się rozwarcie na 2 palce (położne kazaly się spakować i z rzeczami iść na górę, żadna nie pomogła, a że było 50 minut po północy to męża przy mnie nie było w szpitalu , dopiero jechał)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie może rzeczywiście nie głupi pomysł z tą walizką. Tylko ja mam jedną malutką, taką na bagaż podręczny w samolocie,a drugą wielką, w którą pakuję się na 2-tygodniowe wyjazdy :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbę i walizkę w jednym, jeśli zachodzi potrzeba wyciągam rączkę i odpinam klapę w której schowane są kółka. Może coś takiego?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, wy już o torbach. Ja mam wielką jedna i mała walizkę. Już sobie wyobraziłam siebie spakowana jak na wakacje. Przeraża mnie ta ilość rzeczy i tego wszystkiego. Ale to w sumie na poród.

Jak szłam na diagnostyke do szpitala na 3dni(2noce). To ja poszłam z plecakiem. A co niektóre dziewczyny z wielkimi walichami. I sobie wtedy pomyślałam, Jak one się spakuja do porodu ;)

Mam nadzieję, że mi się jakoś uda kompaktowo spakować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizka na kółkach to dobry pomysł. Raz że nie dźwigasz, dwa - ma dwie niezależne połówki więc można łatwo podzielić rzeczy dla siebie i malucha.
    Łatwiej się też zorganizować i poukładać.
    Wydobywanie drobiazgów, które się zakopią na dole w 50l torbie może być powodem lawiny niecenzuralnych słów i w afekcie wszystko może wylądować na podłodze :P
    Plusem jest też to że w większości takie walizki są plastikowe co pozwoli utrzymać poszpitalną higienę no i potem wystarczy przepakować i na wakacje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myslicie o pasach podtrzymujacych brzuch. ja chyba bede musiala taki kupoc bo mi plecy pekna. ja juz ledwo daje rade zwlaszcza ze zawsze mialam problemy

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy prać i wyprasować ubranka? Ile wcześniej?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dzien dobry :) dzis u nas polowkowe, chyba juz jako jedna z ostatnich? :)
    oj nie ja mam 24.08 :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Masz dobry przepis na chlebek i bułeczki? Mi coś nie idzie.

http://jajem.blogspot.com/2013/02/najatwiejsze-pszenne-buki-drozdzowe.html

Polecam te bułeczki- wyśmienite- ja zazwyczaj daję zamiast samej mąki pszennej ok 200g orkiszowej

Wachciowa lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja zamierzam na koniec października, bo na początku listopada chce być już spakowana do szpitala

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmujecie się tym owłosieniem, pewnie minie po ciąży, a ja całe życie jak małpa :) Na brzuchu od zawsze ciemniejsze włosy, a nogi latem muszę codziennie golić. Po depilacji mi okropnie wrastały włoski, a te reklamowane 4 tygodnie gładkich nóg to u mnie były 4 dni :D Wąsa depiluje plasterkami raz na tydzień, a brwi reguluję co kilka dni, tak zarastam :D Mam nadzieję, że pocieszyłam niektóre z Was :D Przymierzam się w końcu laser też zrobić, bo przy dziecku wolałabym mieć jeden problem mniej.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika polecam laser, tez cale życie borykalam sie z goleniem codziennym, a po laserze ponad 3 lata nie urzylam maszynki do golenia. Nooo az do teraz.

Wróciliśmy z wizyty. Wszystko ok z małą. Ja dostałam żelazo bo morfologia spadla i skierowanie do diabetologa musze wziąć od lekarza rodzinnego. A narazie dietka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 18:25

nataliamonika, Wachciowa, Jooozefka lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja bede w listopadzie

• Anilewe90❤ Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. mam na imie Ewelina

Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika :(

W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...

POMOCY

Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?

termin 22.12 <3

anilewe90❤
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych codziennie golących nogi latem. Wkur... mnie to niemiłosiernie. I już drugi sezon obiecywałam sobie aby poddać się zabiegom laserowym i zawsze budziłam się z ręką w nocniku bo było za późno. Depilator u mnie też odpada bo włoski niestety wrastają. Ale ciemne włosy na brzuchu i szybciej rosnące łonowe to ewidentny skutek ciąży.

dhpclr4.png
  • Anilewe90❤ Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika :(

W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...

POMOCY

Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?

termin 22.12 <3

anilewe90❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe90 ojej juz mi smutno. mam nadzieje ze to nic powaznego i wszystko bedzie dobrze. trzymam kciuki za malenstwo

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto w Polsce włączył ten piekarnik?????? Przeżywam właśnie termiczny szok.
    Zawrodzcie mój samolot !!!!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe współczuję Ci nerwów i trzymam kciuki aby wszystko było w porządku. Z tego co się orientuję takie torbiele powinny się wchłonąć i oby tak się stało.

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ