Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Omii - jeśli owulacja nie była super wcześnie a normalnie to należy posługiwać się terminem z miesiączki. U Lady_Savage wychodzi zaś w drugą stronę, owulacje miała późno ale dziecko wg usg dużo nadrobiło jednak należy się posługiwać w takim przypadku terminem skorygowanym o to ile opóźniła sie owulacja wg książkowego cyklu jeśli wiemy. To, że dziecko wychodzi z usg starsze to nie znaczy, że organizm jest dojrzały/rozwinięty tak jak powinien na ten etap co wychodzi z wymiarów, ale organy wewnętrzne mogą być niedojrzałe.
Lady Savage lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
walizka na kółkach to też dobry pomysł
ja z patologii na porodowke musiałam sama dźwigać jedna mega ciężka torbę, kiedy już zaczęłam rodzic i zrobiło się rozwarcie na 2 palce (położne kazaly się spakować i z rzeczami iść na górę, żadna nie pomogła, a że było 50 minut po północy to męża przy mnie nie było w szpitalu , dopiero jechał)
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyMatko, wy już o torbach. Ja mam wielką jedna i mała walizkę. Już sobie wyobraziłam siebie spakowana jak na wakacje. Przeraża mnie ta ilość rzeczy i tego wszystkiego. Ale to w sumie na poród.
Jak szłam na diagnostyke do szpitala na 3dni(2noce). To ja poszłam z plecakiem. A co niektóre dziewczyny z wielkimi walichami. I sobie wtedy pomyślałam, Jak one się spakuja do porodu
Mam nadzieję, że mi się jakoś uda kompaktowo spakowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:59
-
nick nieaktualnyWalizka na kółkach to dobry pomysł. Raz że nie dźwigasz, dwa - ma dwie niezależne połówki więc można łatwo podzielić rzeczy dla siebie i malucha.
Łatwiej się też zorganizować i poukładać.
Wydobywanie drobiazgów, które się zakopią na dole w 50l torbie może być powodem lawiny niecenzuralnych słów i w afekcie wszystko może wylądować na podłodze
Plusem jest też to że w większości takie walizki są plastikowe co pozwoli utrzymać poszpitalną higienę no i potem wystarczy przepakować i na wakacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 16:53
-
nick nieaktualny
-
Wachciowa wrote:Masz dobry przepis na chlebek i bułeczki? Mi coś nie idzie.
http://jajem.blogspot.com/2013/02/najatwiejsze-pszenne-buki-drozdzowe.html
Polecam te bułeczki- wyśmienite- ja zazwyczaj daję zamiast samej mąki pszennej ok 200g orkiszowejWachciowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przejmujecie się tym owłosieniem, pewnie minie po ciąży, a ja całe życie jak małpa
Na brzuchu od zawsze ciemniejsze włosy, a nogi latem muszę codziennie golić. Po depilacji mi okropnie wrastały włoski, a te reklamowane 4 tygodnie gładkich nóg to u mnie były 4 dni
Wąsa depiluje plasterkami raz na tydzień, a brwi reguluję co kilka dni, tak zarastam
Mam nadzieję, że pocieszyłam niektóre z Was
Przymierzam się w końcu laser też zrobić, bo przy dziecku wolałabym mieć jeden problem mniej.
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Nataliamonika polecam laser, tez cale życie borykalam sie z goleniem codziennym, a po laserze ponad 3 lata nie urzylam maszynki do golenia. Nooo az do teraz.
Wróciliśmy z wizyty. Wszystko ok z małą. Ja dostałam żelazo bo morfologia spadla i skierowanie do diabetologa musze wziąć od lekarza rodzinnego. A narazie dietka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 18:25
nataliamonika, Wachciowa, Jooozefka lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Witam. mam na imie Ewelina
Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika
W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...
POMOCY
Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?
termin 22.12anilewe90❤ -
Ja też z tych codziennie golących nogi latem. Wkur... mnie to niemiłosiernie. I już drugi sezon obiecywałam sobie aby poddać się zabiegom laserowym i zawsze budziłam się z ręką w nocniku bo było za późno. Depilator u mnie też odpada bo włoski niestety wrastają. Ale ciemne włosy na brzuchu i szybciej rosnące łonowe to ewidentny skutek ciąży.
-
Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika
W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...
POMOCY
Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?
termin 22.12anilewe90❤ -
nick nieaktualny