Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Eli wrote:To mnie rozumiesz....
i teraz co mam zrobic, jak miala byc Ola to zostawic Olek?
u nas ja jestem Ola i czasami mówię do brzucha "olek" ale nie wiem czy będzie olkiem na 100% myślimy jeszcze nad jasiem, Darkiem, adasiem...Eli lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nesairah wrote:U mnie płeć od 12 tygodnia się nie zmienia. Nie wiem, czy umiałabym się teraz przestawić
najważniejsze, że zdrowe!
Gdzieś mi dziś mignął temat materacy. Jakie polecacie? Gryka kokos odpada, nie chcę ryzykować z robactwem.
U nas też od 12 bez pomyłki.
Jeśli chodzi o materac, ja kupuję z pianki Plantpur.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Eli wrote:Jestem po polowkowych i jestem w sZoku. Dziecko zdrowe, ale mojej Oli wyrosl siusiak!!!! Bedzie jednak synek, a tak marzylam o 2 corce. No ale nic trzeba sie przestawić
a moj maz byl w jeszcze wiekszym szoku, bo przywalil w taxi przy wycofywaniu
to już drugiej Calineczki nie urodzisz. Teraz to co najwyżej Tomcia Palucha
. Ale oby nie.
O kurde... ja chciałam córkę. Mam syna. Teraz już tak się nastawiłam, że chce tego syna! Gdyby teraz mi powiedzieli, że to córka czułabym się jakbym straciła dzieckono i córka miała by trochę ciuszków w samochody i dinozaury. Nam na 4d powiedzieli, że na 100% chłopak no ale mogli się pomylić ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 23:30
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:No ja już dzisiaj trochę poczytałam. I niby lateks zdrowy. Chyba, że dziecko ma uczulenie na lateks. Tylko niby skąd mam wiedzieć. Narazie w koszyku mam piankowa z mata lateksowa. Z jednej strony srednio-twardy z drugiej strony twardy. Naczytałam sie, że lepsze twardsze
Lateks zdrowy, ale lateksowe materace się pocą, trzeba mieć to na uwadze. -
nick nieaktualnyemikey wrote:Czy ktoś mi może tak mniej więcej opisać jak czuć czkawkę u dziecka? Gabryś jakoś dziwnie i rytmicznie mi się rusza. Ale nie wiem czy to czkawka czy np kopie sobie pepowibe dla zabawy.
-
salenne wrote:Lateks zdrowy, ale lateksowe materace się pocą, trzeba mieć to na uwadze.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
emikey wrote:Będzie Olek?
to już drugiej Calineczki nie urodzisz. Teraz to co najwyżej Tomcia Palucha
. Ale oby nie.
O kurde... ja chciałam córkę. Mam syna. Teraz już tak się nastawiłam, że chce tego syna! Gdyby teraz mi powiedzieli, że to córka czułabym się jakbym straciła dzieckono i córka miała by trochę ciuszków w samochody i dinozaury. Nam na 4d powiedzieli, że na 100% chłopak no ale mogli się pomylić ...
-
nick nieaktualnyMnie byłoby się już ciężko przestawić, jeśli by sie okazało, że mojemu Wojtkowi odpadł siusiak. Czułam, że będę miała syna, usg od 12tyg każde potwierdziło, że będzie syn. Jeszcze na tym połówkowym, to może bym się pogodziła ze zmiana płci. Ale teraz tak sie już "oswoilam" z myślą, że będzie chłopczyk, że już teraz tej dziewczynki nie chce. Ale drugie jak najbardziej
-
Eli wrote:Jestem po polowkowych i jestem w sZoku. Dziecko zdrowe, ale mojej Oli wyrosl siusiak!!!! Bedzie jednak synek, a tak marzylam o 2 corce. No ale nic trzeba sie przestawić
a moj maz byl w jeszcze wiekszym szoku, bo przywalil w taxi przy wycofywaniu
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
malysmok84 wrote:Wy tez jestescie takie glodne ostatnio ciagle? Ja odkad zaczelam 5 miesic jestem n nieustajacym ssaniu zoladka. i to najchetniej bym jadla takie konkretne kalorycznw rzeczy. Dwudaniowe obiady, miecho, ziemniaki, makarony....tylko jak to pogodzic z moja dieta niskoglikemiczna? Macie jakies patenty? Bo j ciagle mysle o jedzeniu...
-
nesairah wrote:A ja mam takie głupie pytanie... czy Waszym zdaniem torba o pojemności 35l wystarczy do szpitala, czy lepiej większej szukać?
Tak wygląda ta 35l:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ecf6371f45c.jpg -
Jacqueline wrote:Omii - jeśli owulacja nie była super wcześnie a normalnie to należy posługiwać się terminem z miesiączki. U Lady_Savage wychodzi zaś w drugą stronę, owulacje miała późno ale dziecko wg usg dużo nadrobiło jednak należy się posługiwać w takim przypadku terminem skorygowanym o to ile opóźniła sie owulacja wg książkowego cyklu jeśli wiemy. To, że dziecko wychodzi z usg starsze to nie znaczy, że organizm jest dojrzały/rozwinięty tak jak powinien na ten etap co wychodzi z wymiarów, ale organy wewnętrzne mogą być niedojrzałe.
u mnie na początku różnica była aż 3 tyg, teraz to 2 dni. Tak mały nadgonil, ale mimo wszystko trzymam się 12.12 a nie 1.12.
-
Anilewe90❤ wrote:Witam. mam na imie Ewelina
Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika
W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...
POMOCY
Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?
termin 22.12
Na Polnej w Poznaniu 2 krotnie, że dzieciaczki miały do porodu. oba dzieciaczki z operowano po konsultacji z neurochirurgiem dziecięcym, i z tego co mi wiadomo, miały się po operacji dobrze, staraj się za bardzo nie martwic, bo stres powoduje skurcze, im dłużej mały posiedzi tym ma większe szanse ze będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 07:30
Anilewe90❤ lubi tę wiadomość