WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    To mnie rozumiesz.... :) i teraz co mam zrobic, jak miala byc Ola to zostawic Olek? ;)
    u nas miała być Aga a teraz ? :p chyba nie ma męskiego odpowiednika ;)
    u nas ja jestem Ola i czasami mówię do brzucha "olek" ale nie wiem czy będzie olkiem na 100% myślimy jeszcze nad jasiem, Darkiem, adasiem... :/

Eli lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    U mnie płeć od 12 tygodnia się nie zmienia. Nie wiem, czy umiałabym się teraz przestawić :) najważniejsze, że zdrowe!

Gdzieś mi dziś mignął temat materacy. Jakie polecacie? Gryka kokos odpada, nie chcę ryzykować z robactwem.

U nas też od 12 bez pomyłki.
    Jeśli chodzi o materac, ja kupuję z pianki Plantpur.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Jestem po polowkowych i jestem w sZoku. Dziecko zdrowe, ale mojej Oli wyrosl siusiak!!!! Bedzie jednak synek, a tak marzylam o 2 corce. No ale nic trzeba sie przestawić ;) a moj maz byl w jeszcze wiekszym szoku, bo przywalil w taxi przy wycofywaniu ;)
    Będzie Olek? :P to już drugiej Calineczki nie urodzisz. Teraz to co najwyżej Tomcia Palucha :). Ale oby nie.
    O kurde... ja chciałam córkę. Mam syna. Teraz już tak się nastawiłam, że chce tego syna! Gdyby teraz mi powiedzieli, że to córka czułabym się jakbym straciła dziecko :/ no i córka miała by trochę ciuszków w samochody i dinozaury. Nam na 4d powiedzieli, że na 100% chłopak no ale mogli się pomylić ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 23:30

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No ja już dzisiaj trochę poczytałam. I niby lateks zdrowy. Chyba, że dziecko ma uczulenie na lateks. Tylko niby skąd mam wiedzieć. Narazie w koszyku mam piankowa z mata lateksowa. Z jednej strony srednio-twardy z drugiej strony twardy. Naczytałam sie, że lepsze twardsze

Lateks zdrowy, ale lateksowe materace się pocą, trzeba mieć to na uwadze.

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mi może tak mniej więcej opisać jak czuć czkawkę u dziecka? Gabryś jakoś dziwnie i rytmicznie mi się rusza. Ale nie wiem czy to czkawka czy np kopie sobie pepowibe dla zabawy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy ktoś mi może tak mniej więcej opisać jak czuć czkawkę u dziecka? Gabryś jakoś dziwnie i rytmicznie mi się rusza. Ale nie wiem czy to czkawka czy np kopie sobie pepowibe dla zabawy.
    Ja to czuję taka jakby drgawke. Lekkie podskoki. Nie wiem jak to obrazowo nazwać.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję czkawkę o wiele delikatniej niż kopniaki i są tak jak piszesz rytmiczne

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy syn spał na materacu piankowym Hilding i dla dzidzi też mam zamiar taki kupić.

dhpclr4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Lateks zdrowy, ale lateksowe materace się pocą, trzeba mieć to na uwadze.
    Śpię na lateksowym (10cm pianki i 8 cm lateksu) od 4 lat, nic sie nie poci materac. Za nic bym go nie zmienila na inny. Tylko pokorowiec piore co jakis czas. Zero odkształceń. Mam problemy z kręgosłupem i plecki mi dziekuja za niego. Serio polecam

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Będzie Olek? :P to już drugiej Calineczki nie urodzisz. Teraz to co najwyżej Tomcia Palucha :). Ale oby nie.
    O kurde... ja chciałam córkę. Mam syna. Teraz już tak się nastawiłam, że chce tego syna! Gdyby teraz mi powiedzieli, że to córka czułabym się jakbym straciła dziecko :/ no i córka miała by trochę ciuszków w samochody i dinozaury. Nam na 4d powiedzieli, że na 100% chłopak no ale mogli się pomylić ...
    No wlasnie troche tak sie poczulam, jakby ktos mi zabral moja Ole ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie byłoby się już ciężko przestawić, jeśli by sie okazało, że mojemu Wojtkowi odpadł siusiak. Czułam, że będę miała syna, usg od 12tyg każde potwierdziło, że będzie syn. Jeszcze na tym połówkowym, to może bym się pogodziła ze zmiana płci. Ale teraz tak sie już "oswoilam" z myślą, że będzie chłopczyk, że już teraz tej dziewczynki nie chce. Ale drugie jak najbardziej :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak samo też nie chcę chłopaka, już się przyzwyczaiłam do córci i mam nadzieję że to się nie zmieni

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Jestem po polowkowych i jestem w sZoku. Dziecko zdrowe, ale mojej Oli wyrosl siusiak!!!! Bedzie jednak synek, a tak marzylam o 2 corce. No ale nic trzeba sie przestawić ;) a moj maz byl w jeszcze wiekszym szoku, bo przywalil w taxi przy wycofywaniu ;)
    Znam to uczucie. Ja tez bardzo chciałam mieć druga córeczkę. Nie powiem długo mi zajęło przyjęcie tego faktu do wiadomości. Na szczęście to ze będzie chłopak to ja wiem od razu

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Wy tez jestescie takie glodne ostatnio ciagle? Ja odkad zaczelam 5 miesic jestem n nieustajacym ssaniu zoladka. i to najchetniej bym jadla takie konkretne kalorycznw rzeczy. Dwudaniowe obiady, miecho, ziemniaki, makarony....tylko jak to pogodzic z moja dieta niskoglikemiczna? Macie jakies patenty? Bo j ciagle mysle o jedzeniu...
    Ja od kilku dni mam tak samo, wilczy głód.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie od 5:30 burza za burzą... a myślałam, że w sobotę dłużej pośpię :( mały od rana kopie.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ja mam takie głupie pytanie... czy Waszym zdaniem torba o pojemności 35l wystarczy do szpitala, czy lepiej większej szukać?

Tak wygląda ta 35l:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ecf6371f45c.jpg
    Oj nie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    A takie pytanko, czym się bardziej sugerujecie, tc wyznaczonym usg czy wg miesiączki ? :)
    Bo mi się już to wszystko plącze i sama już nie wiem w którym jestem jak ktoś pyta :D
    Wg USG

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Omii - jeśli owulacja nie była super wcześnie a normalnie to należy posługiwać się terminem z miesiączki. U Lady_Savage wychodzi zaś w drugą stronę, owulacje miała późno ale dziecko wg usg dużo nadrobiło jednak należy się posługiwać w takim przypadku terminem skorygowanym o to ile opóźniła sie owulacja wg książkowego cyklu jeśli wiemy. To, że dziecko wychodzi z usg starsze to nie znaczy, że organizm jest dojrzały/rozwinięty tak jak powinien na ten etap co wychodzi z wymiarów, ale organy wewnętrzne mogą być niedojrzałe.
    Dokładnie ;) u mnie na początku różnica była aż 3 tyg, teraz to 2 dni. Tak mały nadgonil, ale mimo wszystko trzymam się 12.12 a nie 1.12.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A kiedy prać i wyprasować ubranka? Ile wcześniej?
    Ja będę się przygotowywać w 34 tyg.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe90❤ wrote:
    Witam. mam na imie Ewelina

Niestety u mojego maleństwadzis na bad.połówkowym wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika :(

W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...

POMOCY

Dziewczyny spotkałyscie sie z tym?

termin 22.12 <3
    Torbiele się wchłania ja w 97% przypadków.
    Na Polnej w Poznaniu 2 krotnie, że dzieciaczki miały do porodu. oba dzieciaczki z operowano po konsultacji z neurochirurgiem dziecięcym, i z tego co mi wiadomo, miały się po operacji dobrze, staraj się za bardzo nie martwic, bo stres powoduje skurcze, im dłużej mały posiedzi tym ma większe szanse ze będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 07:30

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ