WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas była konsternacja na połówkowych, bo lekarka mówiła o dziecku "on"; mąż zapytał czy coś się zmieniło w kwestii płci, a ona ze śmiechem, że póki co nie widzi, bo zasłania nóżką a mówi per "płód" :D

no ale potem pokazała że się nie zmieniło :D

a gdyby się zmieniło co pewnie byłoby chwilowe zdziwienie, ale w końcu to nasze maleństwo, więc jakie by nie było, to fajne <3

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Eli ale jaja, dosłownie xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli - rozumiem Cie. Ja tak sie nastawilam na chlopca, ze kiedy dowiedzialam sie ze dziewczyna to az sie nie ucieszylam ;)))

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P Oby Nikoś był Nikosiem xD, bo już wszystkie ciuszki różowe oddałam xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie ciesze, ze mnie rozumiecie :) nawetzamowilam szafe dla moich ksiezniczek, ubranka poszykowalam, juz oczami wyobrazni widzialam jaki maja ze soba dobry kontakt i bawia sie razem. Jest mi szkoda synka, ze tak sie poczulam, ale z drugiej strony 10 tyg lekarz mnie upewnial, ze to dziewczynka. Nawet na slubie calej rodzinie powiedZiałam , ze na bank coreczka ;) no to teraz nie wiem, czy sie nie skusimy jednak.na trójce kiedys ;) tylko zadnej pewnosci co do plci :) no nic czas sie przestawic, przeciez to nasz synek, powonnam dziekowac Bogu, ze mamy dzieci i to zdrowe, a nie marudzic, ze w polowie roz przestaje rzadzic ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli-na szczęście teraz dla chłopców też są piękne ubranka :) ja to zawsze się śmieje, że w końcu będę mogła się pobawić tymi wszystkimi fajnymi zabawkami dla chłopców, a w dzieciństwie słyszałam, że dziewczynce nie wypada ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Eli. Ja po usg na którym powiedzieli mi, że to chłopczyk czułam zawód. Czułam się też winna w stosunku do synka bo jak mogłam nie cieszyć się, że go mam. Trwało to kilka dni. Z jednej strony byłam smutna z drugiej zła na siebie bo wydawało mi się, że krzywdzę to dziecko które noszę. Teraz nie wyobrażam sobie że to mogła by byc dziewczynka. Przyzwyczaisz się i na pewno kiedyś będziesz się cieszyc, że masz parkę :) przeczytałam ostatnio artykuł, że to normalne czuć zawód. Ale ludzie zdrowi psychicznie szybko sobie z tym radzą. Ci z problemami z głowa potrafią nawet po porodzie odrzucić dziecko, bo nie jest takie jakie chcieli.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj slodziak dzisiaj mamusie zbudzil w nocy swa eazy tak sie wiercil ;)) chyba cos mu nie pasowalo ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do super kontaktów między siostrami. Mój brat ma dwie córki, różnica wieku tylko 1,5 roku. Jedna ma teraz 9 druga 7,5. I uwierz mi mają lepszy kontakt z młodszym bratem niż sobą. Dziewczyny nie dogadują się w całe, są totalnie inne z charakteru i wyglądu. Nienawidzą mieć podobnych ubrać. Nienawidzą dzielenia pokoju. Robią sobie na przekór. Leją się. Więc Eli, córka może mieć bardzo dobry kontakt z bratem :)

Eli lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nie lubi detektora. Chciałam rano posłuchać serducha, ledwo przyłożyłam detektor a tu taki kop poszedł, że aż mi odskoczył w ręku. I tak 3razy z rzędu. Musiałam odłożyć. Nie dal się posłuchać. A lubię bicie jego serduszka.

• Eli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A co do super kontaktów między siostrami. Mój brat ma dwie córki, różnica wieku tylko 1,5 roku. Jedna ma teraz 9 druga 7,5. I uwierz mi mają lepszy kontakt z młodszym bratem niż sobą. Dziewczyny nie dogadują się w całe, są totalnie inne z charakteru i wyglądu. Nienawidzą mieć podobnych ubrać. Nienawidzą dzielenia pokoju. Robią sobie na przekór. Leją się. Więc Eli, córka może mieć bardzo dobry kontakt z bratem :)
    Ja mam brata 4 lata starszego, ale on ma swoj swiat i rzadko pogadamy, a teraz jak poznal swoja milosc, tp w ogole go nie widuje, mimo, ze mieszkanie ma nad naszym. Zawsze mi brakowalo tego.kontaktu, na szczescie przyjaciółka nadrabia za siostre :) dlatego tak sobie wpoilam, ze siostra ten kontakt bylby lepszy. Za to.kuzynka ma parke, teraz maja 24 i 19i kontakt maja super i za chwile Mloda idzie na studia, bedzie miesZkać z bratem. Takze pewnie nie ma reguly. Mysle, ze jeszcze z dZień dwa i przestawie sie na synusia :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli jak to się mówi synuś mamusi <3 zobaczysz chłopaki są super ja swojego synka nie zamienilabym za żadne skarby :* <3 <3 <3 za to teraz nie wiem na 100 % czy będę miała synka czy córeczkę mam do tego ze tak powiem bardzo duży dystans ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie straszyć, ja już mam kupione sukienki :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Przestańcie straszyć, ja już mam kupione sukienki :P
    MOja mama też miała a urodził się mój brat ;) zanim je oddała to przynajmniej mu przymierzyłam. Podobno latał po domu i wszystkim pokazywał jak zagin kiece do góry i macha siusiakiem ;)

Szczesliwa_mamusia, Eli lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po dlugich rozmowach chyba bedzie Tosia czyli Antonina :)

magdzia26, k878, nataliamonika, Lady Savage, Modrzewiowa, Iruletka, Jooozefka lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po drineczki i 2 kluciach jeszcze jedno... trzymajcie kciuki żeby wynik wyszedł dobry...

Lady Savage, [m]alina, Jooozefka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Madzia,ze teraz będzie dobrze :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 mam :)) a jak sie czujesz po glukozie ??

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mala dzisiaj szaleje :D wczoraj jej dobudzic nie umialam a dzisiaj raz z prawej raz z lewej raz w pecherz :D mamusi prezent na urodziny zrobila :D

aga1402, magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    3 mam :)) a jak sie czujesz po glukozie ??
    Trochę mnie mdli a tak to ok

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ