X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mam właśnie taki śpiworek zimowy tylko że różowy dla dziewczynki. wygląda jak nieużywany po tych 6 latach :o wierze ze jeszcze kiedyś się przyda ;)
    Kiedyś w Polsce to chłopcy nosili róż ;) nowa moda przyszła z Ameryki. Powiedz, że szanujesz polska tradycje i użyj tego różowego ;) granatowy szalik i granatową czapa i kto tam będzie patrzył :) w wózku to i tak nakryjesz go i nie będzie widać.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to omijam zawsze pierwszy dzień promocji. Jak się załapie na coś następnego dnia, to dobrze,trzeba jak nie to trudno. Raz byłam na otwarciu jednej galerii i wystarczy mi. Napatrzyłam się jakie instynkty się w ludziach budzą. Nawet moja koleżanka przyznała sie, że jak kiedyś wrzucili do Lidla portfele i torby witthena, to ona szybko podbiegla, załadowała po kilka rodzajów wszystkiego, a potem z tym odeszła wybierając co jej się podoba. Dla mnie to straszne takie zachowanie. Tak samo rozrywanie każdej sztuki np. kocyka czy pościeli w biedronce. Jakby kolor zielony inaczej było czuć w ręku niż różowy :) Współczuję tylko później obsłudze w tym sprzątaniu

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 śpiworki i ze 3 takie kombinezony niedźwiadki. Moje dziecko co spacer, to będzie inaczej ubrane.

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja mam 4 śpiworki i ze 3 takie kombinezony niedźwiadki. Moje dziecko co spacer, to będzie inaczej ubrane.
    Też mam kombinezon niedzwiadek (dostałam od bratowej) ale jakoś tak średnio mi się to wydaje praktyczne. Kiedyś miałam taka bluzę, strasznie się w niej pociłam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jaki kombinezon kupić :( młoda urodziła sie latem wiec dopiero jak miała prawie pół roku trzeba było zakładać kombinezon

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje taki bez nogawek, zapinany na okrągło. I tak mały nie będzie jeszcze ani chodził ani siadał. Będzie mi go łatwiej ubrać i rozebrać jeśli nie będzie miał wyodrebnionych nogawek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:38

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Też mam kombinezon niedzwiadek (dostałam od bratowej) ale jakoś tak średnio mi się to wydaje praktyczne. Kiedyś miałam taka bluzę, strasznie się w niej pociłam.
    Ja to tego niedźwiadka założę jak będziemy wychodzić ze szpitala. Albo mu założę kurteczkę. Bo mam jeszcze zimową, śliczna kurteczkę. Wszystko zależy jak długi sie urodzi i jaka będzie pogoda. Mam tylko nadzieję,ze nie spadnie 30cm sniegu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:39

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pogody mogę byc pewna ;) kilka stopni na plusie, wilgotno, możliwy deszcz ;) Angielska pogoda ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie, wypiłam przeterminowany 5miesiecy sok tymbark około 5 łyków! Jestem wściekła na sytuacje i odchodze
    Od zmyslow tak sie martwie o dziecko. Tak bardzo uwazam sprawdzam wszystkie daty i produkty a tu taki pech! Bylam w centrum handlowym chcialo mi sie bardzo pic pobiegłam do pijalni sokow i kupilam sok tymbark jablkowo brzoskwiniowy. Ekspedientka przelala mi do kubka z lodem a reszte butelki wzial maz i mowi ze jest brudna zakurzona i date ma do marca 2017!!!! Zjechalam babe ale co mi z tego! Jak pomysle ze wtedy zaszlam w ciaze i ten sok ma tyle miesiecy ile jestesmy w ciazy to chce mi sie plakać. Tak wszysyko biore pod lupe i uwazam a tu taki pech. Pomozcie,moglo sie cos stac dziecku?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę. Najwyżej cię przegonić w ubikacji.

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola, spokojnie. Myślę, że albo nic się nie wydarzy, albo skończy się na bólu brzucha i biegunce. Nie wydaje mi się, żeby to mogło zaszkodzić dziecku.

Nola lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic sie nie stanie, bez przesady. Najwyzej bedziesz miala biegunke ale wątpie. Pewnie ten sok i tak byl zamkniety i nic mu sie nie stalo. Nie ma co panikowac.

Nola lubi tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kiedyś w Polsce to chłopcy nosili róż ;) nowa moda przyszła z Ameryki. Powiedz, że szanujesz polska tradycje i użyj tego różowego ;) granatowy szalik i granatową czapa i kto tam będzie patrzył :) w wózku to i tak nakryjesz go i nie będzie widać.
    u nas też w niektórych regionach Polski chłopcy noszą róż;) moja mama pochodzi z regionu gdzie chłopcy po urodzeniu noszą różowe ciuszki :) ale akurat na Śląsku jest niebieski dla chłopczyka :/ ja tam cała wyprawkę po córci bym mu dała ale mąż ma inne zdanie ;(

byłam w lidlu kupić bułkę, przy okazji wzięłam ten lactacyd który zapobiega rozwojowi grzybka , był po 12zl (w rossku chyba 15zl kosztuje) i wzięłam jedna granatową bluzę polarowa... tak mnie wołała... ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A ja nie wiem jaki kombinezon kupić :( młoda urodziła sie latem wiec dopiero jak miała prawie pół roku trzeba było zakładać kombinezon
    ja mam rozmiar 68, mogę poszukać zdjęć jak mała w nim wyglądała po wyjściu ze szpitala i dam na fb :>

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola, nic się nie stanie. Sfermentowany owoc, to tak jakbys się octu jabłkowego napiła :D

Nola lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja kupuje taki bez nogawek, zapinany na okrągło. I tak mały nie będzie jeszcze ani chodził ani siadał. Będzie mi go łatwiej ubrać i rozebrać jeśli nie będzie miał wyodrebnionych nogawek.

Też taki bez nogawek planuję kupić.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mówi sie, że na tym etapie dzieci odczuwają emocje. Moje przedwczoraj doświadczyło strachu. Mąż tupnal po podłodze, bo chciał przegonić kota i czułam jak moje dziecko zadrżało w środku.To był zupełnie inny odruch niż te które znam. Takiego dźwięku nie znało. Do hałasu odkurzacza, czy telewizora jest przyzwyczajona, a tu coś innego. Na szczęście brzuch poglaskalam i moje dziecko jakby do tej reki chciało się przytulić. Powiedziałam mężowi, żeby już tak więcej nie robił.
    moja tak ma jak kichne :P

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jeden kombinezon wlasnie taki miś. I nie planuje kupic kombinezonu. Poczytalam troche i bardziej funckjonalny wydaje sie spiworek, ktory ma otwory na pasy w foteliku i ktory mozna rowniez wlozyc do wozka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczyny ratujcie, wypiłam przeterminowany 5miesiecy sok tymbark około 5 łyków! Jestem wściekła na sytuacje i odchodze
    Od zmyslow tak sie martwie o dziecko. Tak bardzo uwazam sprawdzam wszystkie daty i produkty a tu taki pech! Bylam w centrum handlowym chcialo mi sie bardzo pic pobiegłam do pijalni sokow i kupilam sok tymbark jablkowo brzoskwiniowy. Ekspedientka przelala mi do kubka z lodem a reszte butelki wzial maz i mowi ze jest brudna zakurzona i date ma do marca 2017!!!! Zjechalam babe ale co mi z tego! Jak pomysle ze wtedy zaszlam w ciaze i ten sok ma tyle miesiecy ile jestesmy w ciazy to chce mi sie plakać. Tak wszysyko biore pod lupe i uwazam a tu taki pech. Pomozcie,moglo sie cos stac dziecku?
    spokojnie :) ja ost zjad lam spleśniały chleb i zgierowana grochówke nawet mnie nie przegoniło ;P

Nola lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upolowałam w lidlu bodziaki i rajstopki :) duuuužo było i nawet bez tłumów. Dziewczyny gdzie kupujecie grube kombinezony takie zimowe? Ja poluję inigdzie nie ma...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ