Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Lady_Savage - na usg I trymestru lekarz mówił, że ładnie z tyłu jest. Z Olą miałam w dnie macicy i z przodu z czasem całkiem na przodzie, przy porodzie (próba sn naturalna akcja) miałam koszmarne krzyżowe, ból po cc to pikuś przy tym był.
No to może dlatego teraz odczuwasz ten ból na kręgosłup. Może bo lekarzem nie jestem. -
nick nieaktualnyDobrze,ze mam ten detektor. Moje dziecię chce mnie doprowadzić do zawału serca. Rano się trochę poruszalo. A potem już od 11nic. Musiałam aż teraz posłuchać. Detektor go przywołał, bo w końcu go poczułam. A tak, brzuch bardzo miękki, dziecka nie czułam, nie ruszał sie. Normalnie zawał serca.
Jeszcze dziś w ciągu dnia złapała mnie tachykardia, akurat jak sobie leżałam. Będę musiała jednak jeszcze raz zaliczyć kardiologa. -
salenne wrote:Nie wiem czy to, co się pojawia u mnie to skurcze B-H , ale czasem całe podbrzusze mi twardnieje jak kamień i po jakimś czasie puszcza. Nie zauważyłam żeby miało to związek z aktywnością dziecka. Położna mi mówiła, że warto podczas takiego skurczu zmienić aktywność, wtedy szybciej przechodzi. Czyli jak łapie podczas odpoczynku to warto pochodzić, a jak podczas wysiłku - odpocząć. Pomaga
Ja sobie dziś przez pół dnia projektowałam kartki okolicznościowe. Może w końcu założę jakąś stronę żeby je pokazać światu
Jak przechodzą to BH,a na stronę czekam
jakie robisz karteczki?
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Jak przechodzą to BH,
a na stronę czekam
jakie robisz karteczki?
A różne różnisteBardzo lubię robić ślubne, ale ostatnio wpadłam w kwiaty i motyle więc takie to na prawie każdą okazję pasują. Super zajęcie jak się siedzi w domu prawie cały czas
-
nick nieaktualnyMoje dziecko już nie śpi. Więc mama też nie śpi bo przecież trzeba ją porządnie pokopać
Dziewczyny, ja już nie mam siły. Drugi raz już przechodziłam leczenie na grzybka, było dobrze kilka dni i znów czuję, że coś się zaczyna kluc...szlag jasny mnie trafi! Wizytę mam za tydzień, a objawy nie są silne. Myślicie, że mogę poczekać, czy gnać jak najszybciej do lekarza? Macie też problemy z takimi nawracającymi paskudztwami? -
Salenne - 8 tygodni temu miałam brzydkie upławy, po kuracji Macmirorem przeszło, w tym czasie miałam doustną Luteinę, po zakończeniu kuracji znów dowcipną. Na wizycie w 18t było jeszcze ok. A niedługo potem znów te upławy zaczęły się zmieniać. Cały czas biore probiotyk, ale doustny. Pewnie to przez Luteine gorzej. Musze pogadać z lekarzem, może to co mam to zacznę zmniejszać dawkę i odstawimy wreszcie. A jak będzie brzuch gorzej bolał to najwyżej mi Duphaston da lub inny/więcej magnezu zacznę brać.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJacqueline, ja miałam raz kuracje clotrimazolem, potem pimafucin, a zaraz po nim lactovaginal. Chyba też zacznę stosować doustnie probiotyk. Już nie mam siły na te infekcje...paskudna sprawa...
Jako, że wcześnie wstałam to poszłam do lidla zobaczyć te ubranka. Masakra jak się ludzie o to zabijali! Nigdy czegoś takiego nie widziałamAż skomentowałam głośno te wyczyny. Poczekałam aż się ludzie przerzedzą i i tak znalazłam kilka ładnych rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 08:09
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Tak patrzę na to swoje zdjęcie brzucha i niewiele mi urósł od 20.06
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Moje dziecko już nie śpi. Więc mama też nie śpi bo przecież trzeba ją porządnie pokopać
Dziewczyny, ja już nie mam siły. Drugi raz już przechodziłam leczenie na grzybka, było dobrze kilka dni i znów czuję, że coś się zaczyna kluc...szlag jasny mnie trafi! Wizytę mam za tydzień, a objawy nie są silne. Myślicie, że mogę poczekać, czy gnać jak najszybciej do lekarza? Macie też problemy z takimi nawracającymi paskudztwami?
U nas też ostatnio codziennie pobudka o 6 rano. Przez ten tydzień mała bardzo się uaktywniła, jak chodzę jest spokój, wystarczy, że usiądę i od razu szaleje. Póki co, amortyzacja łożyska z przodu jeszcze daje radę i kopniaki są nadal tylko przyjemnościąGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
salenne wrote:Jako, że wcześnie wstałam to poszłam do lidla zobaczyć te ubranka. Masakra jak się ludzie o to zabijali! Nigdy czegoś takiego nie widziałam
Aż skomentowałam głośno te wyczyny. Poczekałam aż się ludzie przerzedzą i i tak znalazłam kilka ładnych rzeczy
Też mam zamisr się wybrać do lidla, może coś jeszcze zostanie
A na grzybki zapobiegawczo jest płyn taki czerwony lactacyd, w rossmanie promocja była ostatnio. -
nick nieaktualnynesairah wrote:Też mam zamisr się wybrać do lidla, może coś jeszcze zostanie
A na grzybki zapobiegawczo jest płyn taki czerwony lactacyd, w rossmanie promocja była ostatnio.
No fajne grubsze dresy i pluszowe bluzy są. Jakościowo wyglądają bardzo ok.
Muszę zerknąć na ten płyn w takim razie. Teraz mam białego jelenia też niby pomaga. -
Szczesliwa_mamusia wrote:To ja prownalam zdjęcie z 21lipca i przedwczoraj i u mnie jest różnica ogromna. Jak tak szybko będzie mi rósł brzuch, to jakieś rusztowanie będę potrzebować na koniec;)
U mnie póki co wszystko przystopowało, brzuch się nie zmienia, cycki też, a waga stoi w miejscu. Z jednej strony nic tylko się cieszyć, ale z drugiej martwi mnie, że jest taki mały, wszyscy się dziwią, że to 6. miesiąc. Wizyte mam w piątek i muszę jakoś przetrzymać. Mam nadzieję, że z małą jest wszystko ok... Ogólnie czuję się lepiej niż kiedykolwiek, ostatnio nawet daję radę na 10 km spacerach i nic mnie nie boli. Nie wiem co to się porobiło.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/943a8d73b40e.jpgmagdzia26, emikey, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
salenne wrote:Jacqueline, ja miałam raz kuracje clotrimazolem, potem pimafucin, a zaraz po nim lactovaginal. Chyba też zacznę stosować doustnie probiotyk. Już nie mam siły na te infekcje...paskudna sprawa...
Jako, że wcześnie wstałam to poszłam do lidla zobaczyć te ubranka. Masakra jak się ludzie o to zabijali! Nigdy czegoś takiego nie widziałamAż skomentowałam głośno te wyczyny. Poczekałam aż się ludzie przerzedzą i i tak znalazłam kilka ładnych rzeczy
Lepiej rano do Lidla nie chodzić, na promocjach ludzie zachowują się jak małpy w dżungli, nie obrażając małpMam na szczęście niedaleko jednego Lidla, do którego dojedzie się tylko autem albo trzeba dojść na nogach, więc zwykle tam jest spokojnie i nie ma zatrzęsienia starszych ludzi, bo to zwykle oni bitwy promocyjne urządzają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 08:58
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc