X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu w domu, po 3 tyg. Normalnie stęskniłam się.

Amus wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń :-)

dhpclr4.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wszystkiego najlepszego ;)
    A my z B zrobilismy sobie spontaniczny wyjazd nad morze, jutro juz wracamy ;)
    Pogody nie mamy w ogóle ;( komary nas prawie zezarly, ale i tak jest fajnie :)
    Anilewe będzie dobrze, zobaczysz, nie możesz się stresować.
    Eli dla mnie też bylby szok, jakby teraz mojemu Oliemubl siusiak odpadł, ale cieszylabym sie tez bardzo mimio, że miało by ciuchy w samochody.
    Co do owłosienia to przed ciążą byłam zarosnieta i wlosy tez bardzo szybko odrastaly, na nogach, bikini, brzuchu jeszcze spoko, ale na klatce piersiowej to juz porażka, dobrze, że na twarzy nie mialam i nie mam. Używałam depilatora IPL no i troche ustalo to odrastanie i wloski zrobily sie ciensze, ale odkąd w ciąży jestem to wszystko wrocilo i wlosy znowu grube sie zrobily i zaczely odrastac szybko moge codziennie sie golic. A ostatnio nawet ciężko bylo mi ogolic okolice bikini przez brzuch :/ masakra.

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wsYstkiego najlepszego, spełnienia marzeń :)
    Ja dotarłam wczoraj wieczorem na mazury :) o ile dzisiaj pogoda była super, to jutro zanosi się na deszcz.

Wynik glukozy chyba mam w normie to było okropne..
    Życzę Wam spokojnej nocy i do usłyszenia jutro ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie wczoraj spadające gwiazdy? <3

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - jedyne o czym myślałam wieczorem, to uśpić córkę i samemu spać ;) nie wiem kiedy tak szybko usnęłam, ledwo człapałam wczoraj od 20-tej ;)

W niedzielę nawet nie ma szans dłużej pospać, mogłabym wziąć leki normalnie o 6-tej i lulu dalej, ale obudziłabym się z bólem głowy potem. Wysączyłam kawkę i sobie posiaduję na razie, córka i mąż śpią ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zachmurzone niebo i tyle z gwiazd :(

A co do KOMAROW jest na nie sposób, kupic olejek lawendowy, migdałowy albo waniliowy i popunktiwac ciało na nadgarstkach, za uszami i na kostkach u nóg, i gwarantuje że nie ruszy Was ani heden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 07:43

nataliamonika lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irultka, Ewka dziekuje :)

U mnie jest chyba za sucho bo komara w tym roku mialam raz :p

Nie wyspalam sie jakos. Mlody jeszcze spi a ja juz glodna wiec chyba wstaje.

Dzisiaj moj tata mialby urodziny a tak to n cmentarz tylko mozemy isc :(

• nesairah Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) Ja wczoraj gwiazdy przegapiłam... a szkoda. Noc u mnie średnio przespana. Miałam jakieś sny o szpitalu i porodzie. Od rana mały mnie raczy kopnikami, już bym chciała go pooglądać, a wizyta dopiero we wrześniu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja to wczoraj padłam pierwszy raz od niepamietnych czasów szybciej niż mój mąż. W końcu się wyspałam. U nas i tak nie byłoby widać spadających gwiazd, bo niebo było zachmurzone.

Z dolegliwości ciazowych zaraz po zgadza i opuchnietych dziasłach, wyskoczył mi wczoraj jeden hemoroid. I tylko ch.. wie dlaczego, bo nie miałam ostatnio żadnego zaparcia :') :/ w dodatku pomogłam trochę wczoraj w malowaniu mężowi (malowałam pędzelkiem ściany przy oknach) i w nocy obudziłam się z opuchnietymi dłońmi. Palcu nie mogłam zgiac ani zestawić ze sobą, więc dziś to mi zostanie tylko pomóc w sprzątaniu po tym malowaniu.

Z pozytywnych rzeczy jestem znowu tydzień do przodu :) rozpoczynam 24tydz :D Cudownie

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    w końcu się zrobiło 20 stopni i da się normalnie żyć:)

ech u mnie też hemoroid i to mega paskudny:/ wczoraj mi poleciały 3 kropelki krwi i coś się cały czas sączyło:( mąż jak to zobaczył to chciał od razu do szpitala jechać:/ wieczorem już się obrzęk zmniejszył ale dalej piecze :/
    u mnie 24 tydzień skończony, zaczynam 25 :) jutro idę na to obciążenie glukozą...
    mały kopie, ale dziwnie się przekręca, czuje go jakby po dwóch stronach brzucha naraz :>

Lady Savage, Jooozefka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Kurpiach słońce i zero komarów. W ogóle w tym roku nie widziałam jeszcze ani jednego. Może za sucho tu jest. Burze omijają Kurpie szerokim łukiem.

Ja znów obudziłam się że zdretwialymi palcami u rąk. dolegliwość moja po paru sekundach ale i tak jest to wkurzające.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już do zdretwialych rąk się przyzwyczajam. Mam cały czas. Wczoraj ciężko mi było pędzle w dłoni utrzymać.

We wrześniu mam zamiar już pochodzić do fizjoterapeuty na jakiś masaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie robil hemoroid jakos w 10 tc ale sie sam wchlonal nie wiem jakim cudem bo nie zakupilam nic ale w sumie zaparcia minely moze dlatego....

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z dolegliwości to ogromny ból pachwiny że ledwo chodze, skurcze, i masakryczna senność.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dolegliwosci nie mam. W nocy sie rzucam z prawego na lewy i odowrotnie jak zawsze i czasami sie zapominam ze w ciazy jsstem a z takim impetem sie rzucam ,ze sie przerazilam w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 09:52

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę dospac. Wczoraj ogladalysmy z przyjaciółkami te gwiazdy, u nas było dobrze widać, 5 naliczylam :) wróciłam do domu po północy a i tak wstałam o 6. Znów będę kimac po obiadku.

Zjadlam właśnie kaszke manne z nektarynka. Tak mnie naszło na kaszke, że odliczalam czas do 9 aż otworzą biedre :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( manna z owocem... mogę tylko pomarzyć przy cukrzycy :( owoce na mnie patrzą a ja na nie... :( wczoraj 2 śliwki, jabłko i plasterek arbuza, więcej nie można ;(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD, a jak odczuwasz teraz ruchy? Bo ja wczoraj rano czułam super, dzidzia baraszkowała aż miło, przez brzuch było widać, a dziś nic. Oczywiście detektor w ruch i ok, ale tylko ze trzy razy mnie lekko puknęła. W nocy to w ogóle nic nie czuję. Tylko mega dziwne uczucie jak się przekręcam z boku na bok, jakby mi się wszystkie wnętrzności wywracały. Wcześniej tego nie czułam. i twardnieje mi brzuch na kilka sekund jak kładę się na wznak, a może to dziecko się wypycha, sama nie wiem.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi kupił taką pyszną bułeczkę cynamonową, zaraz wciągnę z mlekiem jako drugie śniadanie :) A w środę idę na glukozę ;/

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka wcześnie ta glukoza. Ja mam wizytę 25tc i dopiero dostanę skierowanie.

A ruchy odczuwam regularnie. Leciutko, u mnie to tylko puk puk i tylko jak się położę i maksymalnie wsłucham w brzucha jak chodzę czy coś robię to nic nie czuć.

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ