WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu w domu, po 3 tyg. Normalnie stęskniłam się.

Amus wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń :-)

dhpclr4.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wszystkiego najlepszego ;)
    A my z B zrobilismy sobie spontaniczny wyjazd nad morze, jutro juz wracamy ;)
    Pogody nie mamy w ogóle ;( komary nas prawie zezarly, ale i tak jest fajnie :)
    Anilewe będzie dobrze, zobaczysz, nie możesz się stresować.
    Eli dla mnie też bylby szok, jakby teraz mojemu Oliemubl siusiak odpadł, ale cieszylabym sie tez bardzo mimio, że miało by ciuchy w samochody.
    Co do owłosienia to przed ciążą byłam zarosnieta i wlosy tez bardzo szybko odrastaly, na nogach, bikini, brzuchu jeszcze spoko, ale na klatce piersiowej to juz porażka, dobrze, że na twarzy nie mialam i nie mam. Używałam depilatora IPL no i troche ustalo to odrastanie i wloski zrobily sie ciensze, ale odkąd w ciąży jestem to wszystko wrocilo i wlosy znowu grube sie zrobily i zaczely odrastac szybko moge codziennie sie golic. A ostatnio nawet ciężko bylo mi ogolic okolice bikini przez brzuch :/ masakra.

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wsYstkiego najlepszego, spełnienia marzeń :)
    Ja dotarłam wczoraj wieczorem na mazury :) o ile dzisiaj pogoda była super, to jutro zanosi się na deszcz.

Wynik glukozy chyba mam w normie to było okropne..
    Życzę Wam spokojnej nocy i do usłyszenia jutro ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie wczoraj spadające gwiazdy? <3

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - jedyne o czym myślałam wieczorem, to uśpić córkę i samemu spać ;) nie wiem kiedy tak szybko usnęłam, ledwo człapałam wczoraj od 20-tej ;)

W niedzielę nawet nie ma szans dłużej pospać, mogłabym wziąć leki normalnie o 6-tej i lulu dalej, ale obudziłabym się z bólem głowy potem. Wysączyłam kawkę i sobie posiaduję na razie, córka i mąż śpią ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zachmurzone niebo i tyle z gwiazd :(

A co do KOMAROW jest na nie sposób, kupic olejek lawendowy, migdałowy albo waniliowy i popunktiwac ciało na nadgarstkach, za uszami i na kostkach u nóg, i gwarantuje że nie ruszy Was ani heden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 07:43

nataliamonika lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irultka, Ewka dziekuje :)

U mnie jest chyba za sucho bo komara w tym roku mialam raz :p

Nie wyspalam sie jakos. Mlody jeszcze spi a ja juz glodna wiec chyba wstaje.

Dzisiaj moj tata mialby urodziny a tak to n cmentarz tylko mozemy isc :(

• nesairah Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) Ja wczoraj gwiazdy przegapiłam... a szkoda. Noc u mnie średnio przespana. Miałam jakieś sny o szpitalu i porodzie. Od rana mały mnie raczy kopnikami, już bym chciała go pooglądać, a wizyta dopiero we wrześniu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja to wczoraj padłam pierwszy raz od niepamietnych czasów szybciej niż mój mąż. W końcu się wyspałam. U nas i tak nie byłoby widać spadających gwiazd, bo niebo było zachmurzone.

Z dolegliwości ciazowych zaraz po zgadza i opuchnietych dziasłach, wyskoczył mi wczoraj jeden hemoroid. I tylko ch.. wie dlaczego, bo nie miałam ostatnio żadnego zaparcia :') :/ w dodatku pomogłam trochę wczoraj w malowaniu mężowi (malowałam pędzelkiem ściany przy oknach) i w nocy obudziłam się z opuchnietymi dłońmi. Palcu nie mogłam zgiac ani zestawić ze sobą, więc dziś to mi zostanie tylko pomóc w sprzątaniu po tym malowaniu.

Z pozytywnych rzeczy jestem znowu tydzień do przodu :) rozpoczynam 24tydz :D Cudownie

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    w końcu się zrobiło 20 stopni i da się normalnie żyć:)

ech u mnie też hemoroid i to mega paskudny:/ wczoraj mi poleciały 3 kropelki krwi i coś się cały czas sączyło:( mąż jak to zobaczył to chciał od razu do szpitala jechać:/ wieczorem już się obrzęk zmniejszył ale dalej piecze :/
    u mnie 24 tydzień skończony, zaczynam 25 :) jutro idę na to obciążenie glukozą...
    mały kopie, ale dziwnie się przekręca, czuje go jakby po dwóch stronach brzucha naraz :>

Lady Savage, Jooozefka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Kurpiach słońce i zero komarów. W ogóle w tym roku nie widziałam jeszcze ani jednego. Może za sucho tu jest. Burze omijają Kurpie szerokim łukiem.

Ja znów obudziłam się że zdretwialymi palcami u rąk. dolegliwość moja po paru sekundach ale i tak jest to wkurzające.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już do zdretwialych rąk się przyzwyczajam. Mam cały czas. Wczoraj ciężko mi było pędzle w dłoni utrzymać.

We wrześniu mam zamiar już pochodzić do fizjoterapeuty na jakiś masaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie robil hemoroid jakos w 10 tc ale sie sam wchlonal nie wiem jakim cudem bo nie zakupilam nic ale w sumie zaparcia minely moze dlatego....

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z dolegliwości to ogromny ból pachwiny że ledwo chodze, skurcze, i masakryczna senność.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dolegliwosci nie mam. W nocy sie rzucam z prawego na lewy i odowrotnie jak zawsze i czasami sie zapominam ze w ciazy jsstem a z takim impetem sie rzucam ,ze sie przerazilam w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 09:52

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę dospac. Wczoraj ogladalysmy z przyjaciółkami te gwiazdy, u nas było dobrze widać, 5 naliczylam :) wróciłam do domu po północy a i tak wstałam o 6. Znów będę kimac po obiadku.

Zjadlam właśnie kaszke manne z nektarynka. Tak mnie naszło na kaszke, że odliczalam czas do 9 aż otworzą biedre :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( manna z owocem... mogę tylko pomarzyć przy cukrzycy :( owoce na mnie patrzą a ja na nie... :( wczoraj 2 śliwki, jabłko i plasterek arbuza, więcej nie można ;(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD, a jak odczuwasz teraz ruchy? Bo ja wczoraj rano czułam super, dzidzia baraszkowała aż miło, przez brzuch było widać, a dziś nic. Oczywiście detektor w ruch i ok, ale tylko ze trzy razy mnie lekko puknęła. W nocy to w ogóle nic nie czuję. Tylko mega dziwne uczucie jak się przekręcam z boku na bok, jakby mi się wszystkie wnętrzności wywracały. Wcześniej tego nie czułam. i twardnieje mi brzuch na kilka sekund jak kładę się na wznak, a może to dziecko się wypycha, sama nie wiem.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi kupił taką pyszną bułeczkę cynamonową, zaraz wciągnę z mlekiem jako drugie śniadanie :) A w środę idę na glukozę ;/

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka wcześnie ta glukoza. Ja mam wizytę 25tc i dopiero dostanę skierowanie.

A ruchy odczuwam regularnie. Leciutko, u mnie to tylko puk puk i tylko jak się położę i maksymalnie wsłucham w brzucha jak chodzę czy coś robię to nic nie czuć.

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ