Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ktoś kojarzy jaki rozmiar powinna mieć pościel do łóżeczka 60/120? 90/120 czy 100/135?
Wczesnej myślałam o minky ale znalazłam to "Ze względów higienicznych i z powodu nadmiernej ciepłoty takich kołder a właściwie pledów odradzamy ich stosowanie szczególnie niemowlakom i młodszym dzieciom. Kołderki dziecięce tego typu nie są przewiewne i nie zapewniają właściwej cyrkulacji powietrza oraz wilgoci w trakcie snu, a Minky to nic innego jak syntetyczna tkanina wykonaną ze 100% poliestru (polaru)" i utwierdziłam się w przekonaniu, że chce tylko kołdrę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 10:59
-
Eli wrote:No wlasnie troche tak sie poczulam, jakby ktos mi zabral moja Ole
Doskonale Cię rozumiem..ja też czuję się jakby mi ktos odebrał Adasia...i choć oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe to zostaje takie uczucie pustki po tamtymale cóż przyzwyczaimy się
Pobiłam dziś wszelkkie rekordy chodzenia do WCw nocy...robiłam siku chyba co godzine
Jeśli chodzi o termin to u mnie jest 10 dni różnicy pomiędzy OM a USG 1 ttrymestru...i lekarze biorą pod uwagę termin z USG (poza moim prowadzacym) ale u mnie była późna owulacja i nawet w 7t5d serduszka jeszcze nie było...więc od razu wiadomo, że dzidziuś młodszy...
A tak w ogóle to witam sie w 25tyg...wooooooooow kiedy zleciało?Lady Savage, Eli, magdzia26 lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
emikey wrote:Czy ktoś kojarzy jaki rozmiar powinna mieć pościel do łóżeczka 60/120? 90/120 czy 100/135?
Wczesnej myślałam o minky ale znalazłam to "Ze względów higienicznych i z powodu nadmiernej ciepłoty takich kołder a właściwie pledów odradzamy ich stosowanie szczególnie niemowlakom i młodszym dzieciom. Kołderki dziecięce tego typu nie są przewiewne i nie zapewniają właściwej cyrkulacji powietrza oraz wilgoci w trakcie snu, a Minky to nic innego jak syntetyczna tkanina wykonaną ze 100% poliestru (polaru)" i utwierdziłam się w przekonaniu, że chce tylko kołdrę. -
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny
Właśnie zjadłam wielki omlet i jestem szczęśliwa.
Co do dolegliwości ciążowych to w zasadzie poza kłuciami w podbrzuszu i zgagą w nocy nic mi nie doskwiera.
W środę glukoza...bleee jak tylko patrzę na tę paczuszkę z glukozą to mi niedobrze. -
Mój brzuchol z okazji rozpoczetego 25 tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9896983ce004.jpgemikey, salenne, nataliamonika, Jacqueline, Wachciowa, Jooozefka, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Petitka, [m]alina, Eli, Zołzimagic, aga1402, Coco55, kaka470, Iruletka, Marteczka93, Anuśka...G lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady - ale Emikey napisała jakie łóżeczko, 60/120
a po znaku ? pyta o rozmiar
Emikey - ja miałam 90/120 i wystarczające jak najbardziej mi sie wydawało a nawet za długa, córka wpełzała pod. Także była najwyżej grubiej ubrana a kołderka poszła w odstawkę tylko kocykiem cienkim przykrywałam, bo pod tą kołderkę właziła cała czasem mimo zwinięcia w końcu żeby za dużo z przodu jej nie było.emikey lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Magdzie - super brzuszek
Nesairah - jaka z ciebie kuleczka, co też ty gadasz, proporcjonalnie wszystko i ładnie, laska z ciebie
Ja swój podkreślam na razie póki jest ładny, potem będę jak słonica, najpierw brzuch potem ja, także cieszę sie chwilą
A dziecko skacze mi po szyjce czasem mam wrażenie, nie wiem co ono tam wyprawia, ale czuje i przy pępku puknięcia i w dole przy pęcherzu bądź w stronę ty odbytu, no jakby skakało. I te skurcze B-H, z córką ich nie uświadczyłam a teraz.. Może nie tyle żeby często, ale bardzo nieprzyjemne i zastanawiam się czy to normalne bo mimo Luteiny i magnezu pobolewa mnie krzyż przy tych skurczach.magdzia26 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Lady - ale Emikey napisała jakie łóżeczko, 60/120
a po znaku ? pyta o rozmiar
Emikey - ja miałam 90/120 i wystarczające jak najbardziej mi sie wydawało a nawet za długa, córka wpełzała pod. Także była najwyżej grubiej ubrana a kołderka poszła w odstawkę tylko kocykiem cienkim przykrywałam, bo pod tą kołderkę właziła cała czasem mimo zwinięcia w końcu żeby za dużo z przodu jej nie było.
Rzeczywiście, nie przeczytałam dokładnie. -
Mam pytanko o skurcze Braxtona-Hicksa.
Jak je odczuwacie? Nie chodzi mi o sam dyskomfort jaki powodują, czyli dziwny ucisk, ale czy was bolą? Boli was przy tym brzuch bądź krzyż? Czy jest to związane zawsze z aktywnością dziecka w tym momencie, czyli rusza się, nagle cisza i skurcz a potem jak mija znowu ruchy? Czy bez ruchów dziecka też sie pojawiają? No i kwestia tego jak często je macie.
Z góry dzięki za odpowiedź12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Mam pytanko o skurcze Braxtona-Hicksa.
Jak je odczuwacie? Nie chodzi mi o sam dyskomfort jaki powodują, czyli dziwny ucisk, ale czy was bolą? Boli was przy tym brzuch bądź krzyż? Czy jest to związane zawsze z aktywnością dziecka w tym momencie, czyli rusza się, nagle cisza i skurcz a potem jak mija znowu ruchy? Czy bez ruchów dziecka też sie pojawiają? No i kwestia tego jak często je macie.
Z góry dzięki za odpowiedź -
Jaqueline - dzięki za miłe słowo, ale serio odczuwam te dodatkowe kg, pewnie nie tylko ja :p
Też zastanawiałam się, jaki rozmiar pościeli wybrać i chyba zdecyduję się na 120x90, bo łóżeczko będzie 120x60 (swoją drogą jutro je odbieramy). Znalazłam w naszym mieście na olx w dobrym stanie ładne, białe łóżeczko z szufladą, takie jak chciałam, za powalające 50złOdmalujemy, kupimy nowy materac, pościel i będzie super.
Madzia! Bardzoo ładny brzuszek!magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Lady_Savage - o właśnie, taki dziwny ucisk, siedzę czy leżę i nagle czuje jak coś zaczyna mi ściskać w brzuchu, potem puszcza i ulga.
Zauważyłam, że oprócz zwyczajnego dyskomfortu pojawia sie też troche ból krzyża i troszkę brzucha. Denerwuje mnie to strasznie, z Olą nic takiego nie miałam. Przeważnie miewam do 2-3 na dzień, czasem dwa po sobie co pół godziny czy godzinę i drugi za pare godzin, czasem dwa dni nic. Ale pare dni bardziej właśnie odczuwam i gorszy dyskomfort, plus dziecko grzebie mi przeważnie w dole brzucha czy okolicach szyjki, w środę wizyta, musze o tym lekarzowi powiedzieć, że mocniej i częściej je czuje. Czasem są w momencie aktywności, innym razem nie, różnie.
Mój kręgosłup jak najbardziej odczuwa dodatkowe kg... A raczej ciągnący go brzuch, dołek w kręgosłupie nisko coraz większy, spędzenie 2 minut przy zlewie i już boli
Jutro lecę posiedzieć na super "wygodnych" krzesełkach w poczekalni laboratorium, ze względu na święto we wtorek pewnie tłumy będą12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Lady_Savage - o właśnie, taki dziwny ucisk, siedzę czy leżę i nagle czuje jak coś zaczyna mi ściskać w brzuchu, potem puszcza i ulga.
Zauważyłam, że oprócz zwyczajnego dyskomfortu pojawia sie też troche ból krzyża i troszkę brzucha. Denerwuje mnie to strasznie, z Olą nic takiego nie miałam. Przeważnie miewam do 2-3 na dzień, czasem dwa po sobie co pół godziny czy godzinę i drugi za pare godzin, czasem dwa dni nic. Ale pare dni bardziej właśnie odczuwam i gorszy dyskomfort, plus dziecko grzebie mi przeważnie w dole brzucha czy okolicach szyjki, w środę wizyta, musze o tym lekarzowi powiedzieć, że mocniej i częściej je czuje. Czasem są w momencie aktywności, innym razem nie, różnie.
Mój kręgosłup jak najbardziej odczuwa dodatkowe kg... A raczej ciągnący go brzuch, dołek w kręgosłupie nisko coraz większy, spędzenie 2 minut przy zlewie i już boli
Jutro lecę posiedzieć na super "wygodnych" krzesełkach w poczekalni laboratorium, ze względu na święto we wtorek pewnie tłumy będą
No to u mnie się pojawia jak mały jest nieaktywny, przeważnie jak siedzę albo leżę, jak chodzę to ból pachwin mi doskwiera, że cieszę się czasami iz mam wózek z Zuzą, bo już nie raz bym upadła, ból taki że ścina z nóg.A ty masz łożysko z tyłu? Bo z tego co pamiętam to z Zuzą jak miałam skurcze to właśnie na kręgosłup, a tutaj raczej na brzuch i pachwiny idzie. -
Lady_Savage - na usg I trymestru lekarz mówił, że ładnie z tyłu jest. Z Olą miałam w dnie macicy i z przodu z czasem całkiem na przodzie, przy porodzie (próba sn naturalna akcja) miałam koszmarne krzyżowe, ból po cc to pikuś przy tym był.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyNie wiem czy to, co się pojawia u mnie to skurcze B-H , ale czasem całe podbrzusze mi twardnieje jak kamień i po jakimś czasie puszcza. Nie zauważyłam żeby miało to związek z aktywnością dziecka. Położna mi mówiła, że warto podczas takiego skurczu zmienić aktywność, wtedy szybciej przechodzi. Czyli jak łapie podczas odpoczynku to warto pochodzić, a jak podczas wysiłku - odpocząć. Pomaga
Ja sobie dziś przez pół dnia projektowałam kartki okolicznościowe. Może w końcu założę jakąś stronę żeby je pokazać światu