Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pp tych moich infekcjach tez wlasnie kupilam lactcyd plyn i za porada lekarza probiotyk ale dopochwowo. 4 dzien biore i powiem wam ze troszke jakby mniej podraznien od luteiny. Biore rano luteine a na noc ten probiotyk. Tak planuje min raz w miesiacu taka kuracje sobie zrobic moze uda sie wiecej nic nie zlapac
A moja mala wlasnie ostatnio jakas spokojniejsza. Troche kopie, ale bez szalu.
My z M. korzystajac wreszcie z normalnej pogody i jego weekendu chodzimy na spacery i wgl wychodze wreszcie z domu. Mecze sie jak diabli ale mam wrazenie ze to mi dobrze robi wlasnie na bole brzucha i ciagniecia wiezadel. Mam wrazenie ze jak to rozchodze, to zdecydowanie mniej boli i kregoslup tez troche lepiej to znosi.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Lepiej rano do Lidla nie chodzić, na promocjach ludzie zachowują się jak małpy w dżungli, nie obrażając małp
Mam na szczęście niedaleko jednego Lidla, do którego dojedzie się tylko autem albo trzeba dojść na nogach, więc zwykle tam jest spokojnie i nie ma zatrzęsienia starszych ludzi, bo to zwykle oni bitwy propocyjne urządzają.
No właśnie najśmieszniejsze jest to, że u mnie w lidlu dziś młodzi ludzie się tak rzucili na te ciuchy. Pełne kosze brali! Wrzucali i chyba nawet nie patrząc co wrzucają. Jedna babka najpierw naładowała do torby a dopiero potem sprawdzała co tam ma. No obłęd jakiś! Ja tam sobie kilka sztuk wzięłam, ale tylko to, co było ładne i rzeczywiście się przydaAle obserwacja tych ludzi bezcenna
A brzuszkiem się nie martw. Niektórym kobietom ciążowy brzuch wyskakuje nawet i dopiero w 7-8 miesiącu. Pewnie należysz do tej grupyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 09:02
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
W tych promocjach z Lidla najgorsze jest to, że przychodzą zazwyczaj rencisci lub bezrobotni zaraz jak sklep się otwiera i wykupuja co się da. Potem albo sprzedają w necie albo część odnoszą za parę dni. Rok temu tak było z kurtkami dla dzieci. Kobiety brały po 6-8 sztuk. Ciężko mi uwierzyć, że komuś tyle potrzeba.
-
salenne wrote:No właśnie najśmieszniejsze jest to, że u mnie w lidlu dziś młodzi ludzie się tak rzucili na te ciuchy. Pełne kosze brali! Wrzucali i chyba nawet nie patrząc co wrzucają. Jedna babka najpierw naładowała do torby a dopiero potem sprawdzała co tam ma. No obłęd jakiś! Ja tam sobie kilka sztuk wzięłam, ale tylko to, co było ładne i rzeczywiście się przyda
Ale obserwacja tych ludzi bezcenna
A brzuszkiem się nie martw. Niektórym kobietom ciążowy brzuch wyskakuje nawet i dopiero w 7-8 miesiącu. Pewnie należysz do tej grupy
Może sprzedają to później na Allegro albo mają zlecenia od 20 znajomych
Martwię się, czy nie mam może za mało wód płodowych albo mała nie jest za mała, bo gdzie ona się mieści bidulka. Jedyne co mnie uspokaja, to właśnie to, że kopie jak szalona. Jak nagle brzuch wywali to też nie dobrze, bo wtedy prosta droga do rozstępów.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:Może sprzedają to później na Allegro albo mają zlecenia od 20 znajomych
Martwię się, czy nie mam może za mało wód płodowych albo mała nie jest za mała, bo gdzie ona się mieści bidulka. Jedyne co mnie uspokaja, to właśnie to, że kopie jak szalona. Jak nagle brzuch wywali to też nie dobrze, bo wtedy prosta droga do rozstępów.a co do malowodzia jeśli takie by ci wyszło, to też dzieci rodzą się zdrowe. Koleżanka urodziła w styczniu 4 tyg wcześniej co prawda i przez cc ale zdrowiutkiego synka
-
Pochwalę się Wam nietypową pamiątką, którą przywieźliśmy z małżem znad morza. Na gdańskiej starówce pół Polak, pół Japończyk kaligrafował imiona w transkrypcji po japońsku
Mąż spędził niedawno miesiąc w Japonii, w całym domu mam jakieś japońskie bzdety, lampiony, tabliczki, więc chyba by go skręciło jakby Gai nie zamówił
Pan się już zbierał i zdążyliśmy w ostatniej chwili. Oprawiłam już w różową ramkę z Pepco i stoi u niej w pokoiku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/541f95a27b9f.jpgSzczesliwa_mamusia, AiCha4811, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnyNatalia nie martw sie tak brzuchem. Pisałam Ci kiedyś, że mojej koleżance dopiero w 7mcu wyskoczył brzuch. Nie ma rozstepow. Może Twoja córeczka leży poprzecznie i jej tak wygodnie. Duży brzuch to obciążenie dla kręgosłupa. Wiem co mówię. Już nie mówiąc o tym, że ciężko sobie tylek podetrzeć
Żartowałam sobie, że od 8mca, to już tylko zostanie mi go myc, bo o wytarciu nie będzie mowy
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Moja mama do 6 miesiąca że mną nie miała wcale brzucha. W 6 miesiącu wyglądają jakby się najadła. Jak mówiła, że dziecko jej się non stop wierci wszyscy robili oczy i pytali jakie dziecko. Urodziłam się w 7 miesiacu (po moim bracie wazacym prawie 4,5kg źle zeszło się mojej mamie spojenie) i praktycznie do końca moja mama nie miała zbytnio brzucha. Także się nie martw
a co do malowodzia jeśli takie by ci wyszło, to też dzieci rodzą się zdrowe. Koleżanka urodziła w styczniu 4 tyg wcześniej co prawda i przez cc ale zdrowiutkiego synka
Dzięki za pocieszenieDo tej pory lekarz o małowodziu nic nie mówił, szyjkę też miałam w porządku, badania w normie, więc oby rosła zdrowo. Nie znoszę tych przerw między usg, ale już niedużo zostało.
Gaja
Szczesliwa_mamusia wrote:Natalia nie martw sie tak brzuchem. Pisałam Ci kiedyś, że mojej koleżance dopiero w 7mcu wyskoczył brzuch. Nie ma rozstepow. Może Twoja córeczka leży poprzecznie i jej tak wygodnie. Duży brzuch to obciążenie dla kręgosłupa. Wiem co mówię. Już nie mówiąc o tym, że ciężko sobie tylek podetrzeć
Żartowałam sobie, że od 8mca, to już tylko zostanie mi go myc, bo o wytarciu nie będzie mowy
A tutaj trafiłaś, bo na ostatnim badaniu leżała poprzecznie, dupka z prawej, główka z lewej.Gaja
nick nieaktualny
-
cześć
ja siedzę już druga i ostatnia godzinę na teście obciążenia glukoza. daje rade nie wymiotuje
mówicie że w lidlu rzucili ubranka dla dzidziusiow?ja w sumie już nic nie muszę kupować, zrobiłam przegląd po córce i te żółte, zielone czy niebieskie ubranka świetnie nadadzą się dla małego;) mam garstke nowych niebieskich z tegorocznych promocji i wystarczy
jedynie nad kombinezonem muszę pomyśleć bo ten najmniejszy jest różowy i mąż twierdzi że tak z synem ze szpitala nie wyjdziemy:/ chociąż mi to tam żadna różnica, młody też nie zauważy koloru :p
w tym miesiącu może powoli zacznę inwestować w pościel albo kupię wózek.
gdyby któras z was szukała zwykłych tetrów bez wzorkow to w pepco są po 2zl/sztuka. wzięłam na razie 10 sztuk , będą dobre do położenia sobie na ramię podczas karmienia
i w ogóle żeby maluchowi położyć pod tylek np w czasie przebieraniaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Za dwa dni znów zobaczę swojego synka! Już nie mogę się doczekać!!! Ostatnio widZiałam go w 18 tc a teraz już 22. Stanowczo za rzadko są te usg i stanowczo za drogie. Jakby były tańsze można by było co chwila malucha podejrzeć.
nataliamonika, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:Za dwa dni znów zobaczę swojego synka! Już nie mogę się doczekać!!! Ostatnio widZiałam go w 18 tc a teraz już 22. Stanowczo za rzadko są te usg i stanowczo za drogie. Jakby były tańsze można by było co chwila malucha podejrzeć.
Ja miałam zwykle co 3 tyg., a teraz miesięczna przerwa. Czekamy na relacjęGaja
Alxawl wrote:cześć
ja siedzę już druga i ostatnia godzinę na teście obciążenia glukoza. daje rade nie wymiotuje
mówicie że w lidlu rzucili ubranka dla dzidziusiow?ja w sumie już nic nie muszę kupować, zrobiłam przegląd po córce i te żółte, zielone czy niebieskie ubranka świetnie nadadzą się dla małego;) mam garstke nowych niebieskich z tegorocznych promocji i wystarczy
jedynie nad kombinezonem muszę pomyśleć bo ten najmniejszy jest różowy i mąż twierdzi że tak z synem ze szpitala nie wyjdziemy:/ chociąż mi to tam żadna różnica, młody też nie zauważy koloru :p
w tym miesiącu może powoli zacznę inwestować w pościel albo kupię wózek.
gdyby któras z was szukała zwykłych tetrów bez wzorkow to w pepco są po 2zl/sztuka. wzięłam na razie 10 sztuk , będą dobre do położenia sobie na ramię podczas karmienia
i w ogóle żeby maluchowi położyć pod tylek np w czasie przebieraniakupię go jak tylko wrócę do Anglii
Też kupiłam czysto białe tetrowe pieluszki. Będę ich używać w wanience.Alxawl lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:Jacqueline, ja miałam raz kuracje clotrimazolem, potem pimafucin, a zaraz po nim lactovaginal. Chyba też zacznę stosować doustnie probiotyk. Już nie mam siły na te infekcje...paskudna sprawa...
Jako, że wcześnie wstałam to poszłam do lidla zobaczyć te ubranka. Masakra jak się ludzie o to zabijali! Nigdy czegoś takiego nie widziałamAż skomentowałam głośno te wyczyny. Poczekałam aż się ludzie przerzedzą i i tak znalazłam kilka ładnych rzeczy
dzwonił ze kupił,wszystko co chciałam
Szczesliwa_mamusia, salenne, Alxawl, magdzia26, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nataliamonika wrote:U mnie póki co wszystko przystopowało, brzuch się nie zmienia, cycki też, a waga stoi w miejscu. Z jednej strony nic tylko się cieszyć, ale z drugiej martwi mnie, że jest taki mały, wszyscy się dziwią, że to 6. miesiąc. Wizyte mam w piątek i muszę jakoś przetrzymać. Mam nadzieję, że z małą jest wszystko ok... Ogólnie czuję się lepiej niż kiedykolwiek, ostatnio nawet daję radę na 10 km spacerach i nic mnie nie boli. Nie wiem co to się porobiło.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/943a8d73b40e.jpg
Nie martw się.
Sama się martwiłam ale lekarz mi powiedział że to jest ok.
Pisałam kiedyś ze moja Mama ze mną w ciąży miała do 7mca płaski brzuch. -
emikey wrote:Ja już upatrzyłam zimowy spiworek dla synka. Taki z dziurkami z przodu i z tylu żeby przeplesc pas od fotelik jak coś. Szary w granatowe pieski
kupię go jak tylko wrócę do Anglii
Też kupiłam czysto białe tetrowe pieluszki. Będę ich używać w wanience.Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
a ja szukałam ciuszków dla malca i nic nie widzialam w lidlu
ale za to dzisiaj przyjaciolka zadzwonila że jej bratowa dała ubranka dla chlopca (oni beda sie starac o chlopca bo maja juz 2 dziewczynki) i powiedziala że moze mi pozyczyc dopoki oni nie zmajstrują tego malego faceta
hehe takze juz bedzie chyba wyprawka ciuszkowa kompletna, zobaczymy co mi tam da
zawsze to troche kasy oszczedzone
-
nick nieaktualnyMówi sie, że na tym etapie dzieci odczuwają emocje. Moje przedwczoraj doświadczyło strachu. Mąż tupnal po podłodze, bo chciał przegonić kota i czułam jak moje dziecko zadrżało w środku.To był zupełnie inny odruch niż te które znam. Takiego dźwięku nie znało. Do hałasu odkurzacza, czy telewizora jest przyzwyczajona, a tu coś innego. Na szczęście brzuch poglaskalam i moje dziecko jakby do tej reki chciało się przytulić. Powiedziałam mężowi, żeby już tak więcej nie robił.
-
78beti wrote:Ja wysyłam tatę do Lidla i walczy jak lew
dzwonił ze kupił,wszystko co chciałam
ja kiedyś byłam na takiej promocji , jakimś cudem byłam pierwsza przy koszu z haremkami które sobie upatrzylam. w pewnym momencie poczułam że zawisnelam w powietrzu między dwoma facetami których pewnie żony wysłały po spodnie :p oni to ostro ladowali ubrania do koszyków , chyba po kilka takich samych sztuk w różnych rozmiarach, żeby żony na spokojnie mogły przymierzyć w domu :p
a raz poszłam po spodnie , też rano. byłam sama przy koszu bo ludzie zabijali się o jakąś elektronikę obok. w pewnym momencie dostałam z łokcia w twarz :oMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019