X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja bym chciała mieć codziennie wymioty żeby sie nie bać, że nie mam objawów, paranoja, nie?
    Tak samo ;( dziś mam aż stany lekowe że nie mam objawów aż mi serce zaczęło boleć Brzuch naprawdę chciałabym miec mdłości wymiotować mówię serio po prostu strasznie boję się tej pustki takiego poczucia że wcale nie czuję się w ciąży

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Tak samo ;( dziś mam aż stany lekowe że nie mam objawów aż mi serce zaczęło boleć Brzuch naprawdę chciałabym miec mdłości wymiotować mówię serio po prostu strasznie boję się tej pustki takiego poczucia że wcale nie czuję się w ciąży

Ojjj znam to uczucie. Szczerze mówiąc ja też czekam na wymioty, bo te moje objawy jakieś mało wiarygodne mi się wydają.

Nola, SusannaDean lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie musiałam iść się zmusić do zwymiotowania tak mnie muliło na żołądku, tak jak wczoraj...masakra

• Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    rocznikowo 31, a że z końca grudnia jestem :P to ciągle młoda 30 :)
    ja też 30 lat i tez mi dzis Hormony wala na głowę mam lęki płacz jestem pełna obaw jak psychiczna :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Też mam raczej wzdęcia i trochę mnie mdli
    właśnie mnie nie mdli, wcinam wszystko, patrze się na wszystkio, teraz umyłam łazienkę i kuchnie, nic mi nie śmierdzi, nie mdli, ale zawroty głowy są i pragnienie ogromne,

SusannaDean lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    ja też 30 lat i tez mi dzis Hormony wala na głowę mam lęki płacz jestem pełna obaw jak psychiczna :)
    lęki to norma...eh niestety

Nola lubi tę wiadomość

• migiem Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123, Ingwer witajcie :)
    Jula911 nie bój się wizyty - na pewno wszystko będzie dobrze :)
    nesairah nie masz się czym martwić, grunt że pęcherzyk jest w macicy :)

Paulka123 jesteśmy razem z MyE na identycznym etapie ciąży :)

JaKa wszystko u Ciebie ok?

Ja nie mam na razie żadnych dolegliwości, ale znając moje szczęście to mdłości złapią mnie na święta żebym sobie nie mogła pojeść :) poprzednio złapały mnie w 5t6d i trzymały do 8 tygodnia :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem chyba najstarsza... w tym roku kończę 33 lata, a mąż 32 :)

svchgox1y0oxjq1r.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak typowo ciążowych objawów tj. wymioty i mnie martwi ;/ nie żebym jakoś szczególnie tęskniła, ale choć z raz się za przeproszeniem porzy...ać i poczuć ten stan dla pewności ;)

Mnie męczą wzdęcia, czasem takie,że aż brzuch boli, ale w sumie od kilku dni są do zniesienia. Ale jedyny mocny objaw to ból piersi. Ogólnie zawsze śpię na brzuchu, a teraz mam z tym problem, bo jak zgniotę oba cycki to nie mogę wytrzymać :)
    Ale i tak co jakiś czas sama sprawdzam czy bolą, tak dla pewności,że strachu chyba. Paranoja..

Nola lubi tę wiadomość

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    jeszcze 26, w sierpniu stuknie 27 :)

Ja dokładnie tak samo, do sierpnia jeszcze mówię, ze mam 26 :D

Wachciowa lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    ja jestem chyba najstarsza... w tym roku kończę 33 lata, a mąż 32 :)

Ja też mam 33, skończone w marcu. A mąż 36 skończy w grudniu.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja gdy planowałam pierwszą ciążę odkryłam to forum i tak od 2014 siedze tutaj, widziałam co się dzieje z dziewczynami, na fioletowej stronie płakałyśmy razem z dziewczynami, które rodzić miały z nami we wrześniu, ale niestety. Ale wtedy może egoistycznie do tego podchodziłam, że nie to u mnie to nie, zupełnie inne myśli mnie nachodziły niż teraz, nie wiem czego się boję, tzn wiem. najbardziej tego że będę musiała wrócić tam skąd właśnie uciekłam na l-4, że mogli by mnie zwolinić, bo jak raz zaciazyłam to pewnie będę na dniach znowu próbwać czy cos, a już tam jestem tak nie myle widzana przez kierowniczke po tym jak posłałam na nich PIP, za mobing, nawet na kamerach był zapis, jak laska po mnie jedzie i ja uciekam płakać do ubikacji. Znowu ryczę, co jest dzisiaj.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, teraz chcemy rzygać, a za dwa tygodnie każda będzie miała dość już tego.... i tego nam życzę

Nola lubi tę wiadomość

• migiem Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam pocieszyłaś mnie :) nie martw się brakiem objawów - przyjdą, a wtedy będziesz marzyła o tym żeby w końcu minęły :)

SusannaDean, aknelam, Nola lubią tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    aknelam pocieszyłaś mnie :) nie martw się brakiem objawów - przyjdą, a wtedy będziesz marzyła o tym żeby w końcu minęły :)

Co tam wiek, najważniejsze na ile się czujemy lat :D a tak duchowo to ja mam góra 25 :D dobrze,że mój mąż jest postrzelony tak samo jak ja, bo jakiś inny, poważny facet by ze mną nie wytrzymał ;)

MyE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Co tam wiek, najważniejsze na ile się czujemy lat :D a tak duchowo to ja mam góra 25 :D dobrze,że mój mąż jest postrzelony tak samo jak ja, bo jakiś inny, poważny facet by ze mną nie wytrzymał ;)
    Hehe to dobrze tak trzymajcie

Ja się znowu martwię czy wszystko się rozwija ale boję sie np test powtórzyć czy cokowliek bo mnie stres zabija

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam pisać już któryś raz i nie mogę dokończyć bo biegnę do łazienki...
    Ale jest git. Nie narzekam! Jestem w ciąży w końcu :D
    Myślę, że gdyby faceci mieli przechodzić ciążę już po paru dniach by spasowali :D

Tylko się zastanawiam czy zawroty głowy to też objaw ciąży czy to moje jakiś objaw np.odwodnienia?
    Dzisiaj właśnie pojawiły się zawrott głowy.

I mam pytanie. Czy wam też tak wywalilo żyły na piersiach?

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Zaczynam pisać już któryś raz i nie mogę dokończyć bo biegnę do łazienki...
    Ale jest git. Nie narzekam! Jestem w ciąży w końcu :D
    Myślę, że gdyby faceci mieli przechodzić ciążę już po paru dniach by spasowali :D

Tylko się zastanawiam czy zawroty głowy to też objaw ciąży czy to moje jakiś objaw np.odwodnienia?
    Dzisiaj właśnie pojawiły się zawrott głowy.

I mam pytanie. Czy wam też tak wywalilo żyły na piersiach?
    Ja mam duże piersi to mam żyłki zawsze widoczne

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma mi kupić jakieś elektrolity w aptece tak na wszelki wypadek bo nie chce się nawadniac w szpitalu :P

Co do wieku to ja mam 25 a mąż 10 lat starszy :P

Ingwer witamy :)

JaKa co u ciebie? Mam nadzieję, że plamienia się już nie powtórzyły? Odezwij się do nas

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w maju skoncze 27. I objawów nadal nic a nic. Ale w pierwszej ciąży tez do ok 10tyg nic nie było. Dopiero potem rzygalam.dalej niz widziałam.

A85K lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ