X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Zaczynam pisać już któryś raz i nie mogę dokończyć bo biegnę do łazienki...
    Ale jest git. Nie narzekam! Jestem w ciąży w końcu :D
    Myślę, że gdyby faceci mieli przechodzić ciążę już po paru dniach by spasowali :D

Tylko się zastanawiam czy zawroty głowy to też objaw ciąży czy to moje jakiś objaw np.odwodnienia?
    Dzisiaj właśnie pojawiły się zawrott głowy.

I mam pytanie. Czy wam też tak wywalilo żyły na piersiach?

ja nie wymiotowałam nadmiernie, do dzisiaj. U mnie to nie jest odwodnienie. Wcześniej zauważyłam zawroty ale dzisiaj musiałam złapać się płotu żeby nie usiąść na ziemi. Żyły.. Mnóstwo pajęczyn z cienkimi żyłkami, takie naczynkowe jakby. Do tego kilka większych. Zwiększyły mi się brodawki i pojawiła się taka otoczka troszku ciemniejsza.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Myślę, że gdyby faceci mieli przechodzić ciążę już po paru dniach by spasowali :D

Tylko się zastanawiam czy zawroty głowy to też objaw ciąży czy to moje jakiś objaw np.odwodnienia?

Też od wczoraj meczą mnie zawroty głowy. Tak i mam żyły na piersiach od pierwszej ciąży.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:

Żyły na piersiach to był mój pierwszy objaw i w tej i w poprzedniej ciąży. Takie mocne, zielono-niebieskie. Zresztą ja w ogóle żylasta jestem, ale nawet w tym przypadku te żyły na piersiach są bardzo widoczne. Miałam je jeszcze zanim zrobiłam pierwszy test, a że testy wychodziły mi pozytywne po czasie ( w sensie kreska powinna się pokazać po np. 5 minutach, a wychodziła po 15min), to żyły były moim pierwszym pozytywnym testem ciążowym.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od czasu do czasu dźwiga do góry. Mam nadzieję że moj maluszek rośnie dalej ładnie. Nie ma godziny żebym o tym nie myślała.

Strach jest ogromny.

Nola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawroty w głowie miałam tylko raz w życiu przez jakieś leki i już zapomniałam jakie to okropne uczucie. U mnie się pojawiają jak wstaje z łóżka.
    A piersi mam c ale ogólnie to nigdy nie były zbyt wrażliwe i nie bolały przed okresem jak to u niektórych albo i u większości kobiet jest.
    A teraz ten ból, który miałam na początku minął ale pojawiły się żyły i ogólnie mam pełniejsze. Stanik wydaje się już ciut za mały ;)

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja mam duże piersi to mam żyłki zawsze widoczne

Ja też mam spory biust rozm K :-)
    Która ma większy ? :-P

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mnie od czasu do czasu dźwiga do góry. Mam nadzieję że moj maluszek rośnie dalej ładnie. Nie ma godziny żebym o tym nie myślała.

Strach jest ogromny.
    Ja się boję przede wszystkim dlatego, ze nie miałam super wysokiej bety mimo, że był ładny wzrost a robiłam 3 razy...i to mnie martwiło, teraz niby mam objawy małe ale to wszystko może być od psychiki chociaż krew z nosa nie sądzę

• A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Strach jest ogromny.

Ja myślę o tym przez cały czas mam stracha jak nie wiem co.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki. Tsh mam 3,91. Endo pewnie zwiekszy mi euthyrox ale beta. Tak sie wkur**lam na laboratorium. zaplacilam 25 zl a na wyniku jest tylko że hormon <10000. Tylko tyle? Tydzień temu było ponad 4 tys a teraz taka skala? Chyba ich do konca pojeb**o. Skad mam teraz wiedziec czy Groszek jest ze mna, czy to nie jest ciaza pozamaciczna. Po ch*j gin kazał mi to robić. wrrrr progesteronu jeszcze nie dostałam.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Mam duże D :D Ty to masz ładne hehe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dostałam wyniki. Tsh mam 3,91. Endo pewnie zwiekszy mi euthyrox ale beta. Tak sie wkur**lam na laboratorium. zaplacilam 25 zl a na wyniku jest tylko że hormon <10000. Tylko tyle? Tydzień temu było ponad 4 tys a teraz taka skala? Chyba ich do konca pojeb**o. Skad mam teraz wiedziec czy Groszek jest ze mna, czy to nie jest ciaza pozamaciczna. Po ch*j gin kazał mi to robić. wrrrr progesteronu jeszcze nie dostałam.
    Aha, fajny wynik komuś się nie chciało sprecyzować...

• A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Mam duże D :D Ty to masz ładne hehe :D

No daleko Ci do mnie :-) Ale mój M lubi duże :-P

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:

Łooo kuźwa :D No ładnie. Dawaj fote, bo ja nigdy chyba takich nie widziałam :D
    Ja mam C, ale ja malutka jestem i drobniutka wiec wydają się ogromne :P

SusannaDean, Nola lubią tę wiadomość

• majamia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersia, wiec zadnych zmian nie mam na tym etapie. Zero bolu, zero powiekszenia... zylki w pierwszej ciazy mi wyszy, az zaniepokojona bylam, ale pozniej spoko.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Paulka123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    To jest taka skala?.ja jestem płaska jak deska, A bywa za duże.

A85K lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Co to za laboratorium.... :O

Wachciowa lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słyszę o K. Ja zawsze chciałam mieć D. To był mój wymarzony rozmiar. Teraz mam C chociaż do B80 też jeszcze się upychalam przed ciąża :P
    A teraz w końcu w ciąży będę mogła kupić sobie D :)

MyE, A85K, Wachciowa lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:

Zadzwoń do nich i ich opierdziel.. ja bym dzwoniła i zdrowo ich zjechała za takie jaja...

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Łooo kuźwa :D No ładnie. Dawaj fote, bo ja nigdy chyba takich nie widziałam :D
    Ja mam C, ale ja malutka jestem i drobniutka wiec wydają się ogromne :P
    Hehe dawaj fotę, dobre :D

Tizzi lubi tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa - ja pierdziele... rownie dobrze mogli Ci dwie kreski namalowac na tym wyniku :/

MyE, SusannaDean, Wachciowa lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ