X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    nataliamonika rajstopy ciążowe są świetne. Bardzo wygodne. Mam 3 pary z gatty i jestem mega zadowolona.
    Potwierdzam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży zaszalalam kupiłam masę sukienek ciążowych używanych na allegro + kilka par legginsow i bardzo fajne bluzeczki ciążowe które przydadzą się też po ciazy na początku :) z puerwszej ciąży zostały mi jeansy, sukienkę jeansowa i płaszczyk wiosenno/jesienny ogólnie jakiś czas temu przeczytałam że jak się chce kupić ciążowe ubrania to nie ma sensu czekać do 3 trymestru tylko lepiej od razu jak już brzuszek robi się widoczny żeby chociaż trochę w nich pochodzić :) a wszystko co będzie się nadawało po ciazy odsprzedam dalej i tyle :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała :( Tak kobiecie w ciąży odmówić... :/

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe sama złóż :P ja jak mój mąż mi tak mówi zawsze zabieram się sama za to, on to widzac robi mu się głupio i nie pozwala mi ostatecznie samej...

salenne, Opolanka 85, Ja_Sonia, Lady Savage, emikey lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to dzisiaj moja siostra dzień przed TP porodu urodziła córeczkę :) wiec juz tylko ja zostałam na "placu boju" jedna urodziła w kwietniu, druga dzisiaj :)

k878, Wachciowa, Petitka, Amus87, Lady Savage, Aztoria, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-bardzo dobry zakup. Kurtki są drogie,a w tej nawet po porodzie zima pochodzisz. Też mnie czeka zakup kurtki. Tą co mam na pewno sie nie zapne.

Nesairah-łozeczko jak za darmo. Za tą cenę, to nawet cały bok obracamy bym przeżyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyłabym sama, ale mam zakaz dźwigania :( Poza tym jak ja się zabiorę za ten wąski karton to go zaraz porozdzieram, a jakby się okazało że trzeba odesłać to będzie draka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Hehehe sama złóż :P ja jak mój mąż mi tak mówi zawsze zabieram się sama za to, on to widzac robi mu się głupio i nie pozwala mi ostatecznie samej...
    To ja tak samo robię. Zaczynam składać, a mój mąż powtarza.ale niecierpliwa jesteś. Musisz sama? Jesteś uparta. I zabiera ode mnie i składa sam :)

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Złożyłabym sama, ale mam zakaz dźwigania :( Poza tym jak ja się zabiorę za ten wąski karton to go zaraz porozdzieram, a jakby się okazało że trzeba odesłać to będzie draka :P
    oj tam, porozdzieraj chociaż trochę, żeby go zmobilizować

salenne lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ciężko tak lekturę nadrobić kobietki tak produkujecie :) Jest co czytać.
    Co do ciuchów ciążowych to ja mam chyba tylko jedną parę legginsow, a tak w szafie królują spodnie z gumką i koszule. Chciałabym kupić jak najwięcej rzeczy, w których będę mogła chodzić po porodzie choć czas pokaże jak to będzie ;) W zimową kurtkę i płaszcz nie zmieszcze się na stówę xD
    Muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym zakupem. Już sobie wyobrażam naszego "Puchatka" w tym zestawie <3 <3 <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f570c8448c48.jpg

Wachciowa, magdzia26, Lady Savage, emikey, Iruletka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To ja tak samo robię. Zaczynam składać, a mój mąż powtarza.ale niecierpliwa jesteś. Musisz sama? Jesteś uparta. I zabiera ode mnie i składa sam :)

Mam taką samą taktykę i działa :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzielam sobie do serca co mowilyscie jakis czas temu, zeby zadbac tez o swoja wyprawke do szpitala. Macie jakies sklepy gfzie mozna szukac fajnych koszul, ale bez tych wszystkuch infantylnych nadrukow? Na razie znalazlam italian fashion tylko w sumie za rozsadna cene...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, wzielam sobie do serca co mowilyscie jakis czas temu, zeby zadbac tez o swoja wyprawke do szpitala. Macie jakies sklepy gfzie mozna szukac fajnych koszul, ale bez tych wszystkuch infantylnych nadrukow? Na razie znalazlam italian fashion tylko w sumie za rozsadna cene...

Ja kupowałam na naszsmyk.pl Są tam też takie z rysunkami, ale bez też znajdziesz. Są fajnej jakości i w dobrej cenie.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszukuję koszuli nocnej na zatrzaski, nie na guziczki... znacie jakieś sklepy?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje bawełniane koszule do karmienia i porodu w pierwszej ciąży kupiłam na targu ;) tanie były po 15zl za sztukę. Niestety wyrzuciłam je chociaż były w dobrym stanie :( teraz tez poszukam na targu ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny myślałyście już o koszuli z przeznaczeniem do porodu? Ja to bym chciała coś, co potem w razie ubrudzenia po prostu wyrzucę. Nie mam pomysłu a szkoda mi kupować specjalnie do tego ładną koszulę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zdecyduje na ta jednorazowa. Przy okazji zakupów koszul do karmienia, zamówię jedna. Koszt nie duży 9zl. A jak będzie ok, to ja wezmę na poród. A jak nie. To nie będzie mi szkoda w razie czego wyrzucic

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, też się przyglądałam tej jednorazowej koszuli. Jak kupisz to koniecznie daj znać co o niej sądzisz.

Zastanawiałam się też nad dużym t-shirtem ale niestety jestem wysoka i nawet w xl widać mi pupę.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Szczęśliwa mamusiu, też się przyglądałam tej jednorazowej koszuli. Jak kupisz to koniecznie daj znać co o niej sądzisz.

Zastanawiałam się też nad dużym t-shirtem ale niestety jestem wysoka i nawet w xl widać mi pupę.

Ja kupiłam koszulkę w KIKu za 10 zł w rozmiarze 4xl i mam przed kolano przy wzroście 168cm. Zastanawiam się nad nią do porodu.. Na pewno po wszystkim trafi do kosza.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja się chyba zdecyduje na ta jednorazowa. Przy okazji zakupów koszul do karmienia, zamówię jedna. Koszt nie duży 9zl. A jak będzie ok, to ja wezmę na poród. A jak nie. To nie będzie mi szkoda w razie czego wyrzucic

tez na nia patrzylam bo wydaje sie solidna...ale...ja mam dosc duze poczucie skrepowania. Nie lubie wgl chodzic w pizamie przy ludziach. Zawsze jak lezalam w szpitalu to bralam jakis dres/getry i tshirty zamiast szlafroka i pizamy. I mam poczucie ze do porodu tez potrzebuje czegos jak najmniej pizamowego, a zdrugiej strony przewiewnego z latwym dostepem do kangurowania itd. I tak bede sie cxula niezrecznie lezac tam bez majtek jak x osob mi bedzie zagladac miedzy nogi...dlatego szukam czegos w stylu sukienki moze...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ