X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    nataliamonika rajstopy ciążowe są świetne. Bardzo wygodne. Mam 3 pary z gatty i jestem mega zadowolona.
    Potwierdzam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży zaszalalam kupiłam masę sukienek ciążowych używanych na allegro + kilka par legginsow i bardzo fajne bluzeczki ciążowe które przydadzą się też po ciazy na początku :) z puerwszej ciąży zostały mi jeansy, sukienkę jeansowa i płaszczyk wiosenno/jesienny ogólnie jakiś czas temu przeczytałam że jak się chce kupić ciążowe ubrania to nie ma sensu czekać do 3 trymestru tylko lepiej od razu jak już brzuszek robi się widoczny żeby chociaż trochę w nich pochodzić :) a wszystko co będzie się nadawało po ciazy odsprzedam dalej i tyle :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała :( Tak kobiecie w ciąży odmówić... :/

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe sama złóż :P ja jak mój mąż mi tak mówi zawsze zabieram się sama za to, on to widzac robi mu się głupio i nie pozwala mi ostatecznie samej...

salenne, Opolanka 85, Ja_Sonia, Lady Savage, emikey lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to dzisiaj moja siostra dzień przed TP porodu urodziła córeczkę :) wiec juz tylko ja zostałam na "placu boju" jedna urodziła w kwietniu, druga dzisiaj :)

k878, Wachciowa, Petitka, Amus87, Lady Savage, Aztoria, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-bardzo dobry zakup. Kurtki są drogie,a w tej nawet po porodzie zima pochodzisz. Też mnie czeka zakup kurtki. Tą co mam na pewno sie nie zapne.

Nesairah-łozeczko jak za darmo. Za tą cenę, to nawet cały bok obracamy bym przeżyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyłabym sama, ale mam zakaz dźwigania :( Poza tym jak ja się zabiorę za ten wąski karton to go zaraz porozdzieram, a jakby się okazało że trzeba odesłać to będzie draka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Hehehe sama złóż :P ja jak mój mąż mi tak mówi zawsze zabieram się sama za to, on to widzac robi mu się głupio i nie pozwala mi ostatecznie samej...
    To ja tak samo robię. Zaczynam składać, a mój mąż powtarza.ale niecierpliwa jesteś. Musisz sama? Jesteś uparta. I zabiera ode mnie i składa sam :)

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Złożyłabym sama, ale mam zakaz dźwigania :( Poza tym jak ja się zabiorę za ten wąski karton to go zaraz porozdzieram, a jakby się okazało że trzeba odesłać to będzie draka :P
    oj tam, porozdzieraj chociaż trochę, żeby go zmobilizować

salenne lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ciężko tak lekturę nadrobić kobietki tak produkujecie :) Jest co czytać.
    Co do ciuchów ciążowych to ja mam chyba tylko jedną parę legginsow, a tak w szafie królują spodnie z gumką i koszule. Chciałabym kupić jak najwięcej rzeczy, w których będę mogła chodzić po porodzie choć czas pokaże jak to będzie ;) W zimową kurtkę i płaszcz nie zmieszcze się na stówę xD
    Muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym zakupem. Już sobie wyobrażam naszego "Puchatka" w tym zestawie <3 <3 <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f570c8448c48.jpg

Wachciowa, magdzia26, Lady Savage, emikey, Iruletka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To ja tak samo robię. Zaczynam składać, a mój mąż powtarza.ale niecierpliwa jesteś. Musisz sama? Jesteś uparta. I zabiera ode mnie i składa sam :)

Mam taką samą taktykę i działa :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzielam sobie do serca co mowilyscie jakis czas temu, zeby zadbac tez o swoja wyprawke do szpitala. Macie jakies sklepy gfzie mozna szukac fajnych koszul, ale bez tych wszystkuch infantylnych nadrukow? Na razie znalazlam italian fashion tylko w sumie za rozsadna cene...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, wzielam sobie do serca co mowilyscie jakis czas temu, zeby zadbac tez o swoja wyprawke do szpitala. Macie jakies sklepy gfzie mozna szukac fajnych koszul, ale bez tych wszystkuch infantylnych nadrukow? Na razie znalazlam italian fashion tylko w sumie za rozsadna cene...

Ja kupowałam na naszsmyk.pl Są tam też takie z rysunkami, ale bez też znajdziesz. Są fajnej jakości i w dobrej cenie.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszukuję koszuli nocnej na zatrzaski, nie na guziczki... znacie jakieś sklepy?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje bawełniane koszule do karmienia i porodu w pierwszej ciąży kupiłam na targu ;) tanie były po 15zl za sztukę. Niestety wyrzuciłam je chociaż były w dobrym stanie :( teraz tez poszukam na targu ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny myślałyście już o koszuli z przeznaczeniem do porodu? Ja to bym chciała coś, co potem w razie ubrudzenia po prostu wyrzucę. Nie mam pomysłu a szkoda mi kupować specjalnie do tego ładną koszulę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zdecyduje na ta jednorazowa. Przy okazji zakupów koszul do karmienia, zamówię jedna. Koszt nie duży 9zl. A jak będzie ok, to ja wezmę na poród. A jak nie. To nie będzie mi szkoda w razie czego wyrzucic

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, też się przyglądałam tej jednorazowej koszuli. Jak kupisz to koniecznie daj znać co o niej sądzisz.

Zastanawiałam się też nad dużym t-shirtem ale niestety jestem wysoka i nawet w xl widać mi pupę.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Szczęśliwa mamusiu, też się przyglądałam tej jednorazowej koszuli. Jak kupisz to koniecznie daj znać co o niej sądzisz.

Zastanawiałam się też nad dużym t-shirtem ale niestety jestem wysoka i nawet w xl widać mi pupę.

Ja kupiłam koszulkę w KIKu za 10 zł w rozmiarze 4xl i mam przed kolano przy wzroście 168cm. Zastanawiam się nad nią do porodu.. Na pewno po wszystkim trafi do kosza.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja się chyba zdecyduje na ta jednorazowa. Przy okazji zakupów koszul do karmienia, zamówię jedna. Koszt nie duży 9zl. A jak będzie ok, to ja wezmę na poród. A jak nie. To nie będzie mi szkoda w razie czego wyrzucic

tez na nia patrzylam bo wydaje sie solidna...ale...ja mam dosc duze poczucie skrepowania. Nie lubie wgl chodzic w pizamie przy ludziach. Zawsze jak lezalam w szpitalu to bralam jakis dres/getry i tshirty zamiast szlafroka i pizamy. I mam poczucie ze do porodu tez potrzebuje czegos jak najmniej pizamowego, a zdrugiej strony przewiewnego z latwym dostepem do kangurowania itd. I tak bede sie cxula niezrecznie lezac tam bez majtek jak x osob mi bedzie zagladac miedzy nogi...dlatego szukam czegos w stylu sukienki moze...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ