X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z łóżeczkiem nam się udało akurat bardzo fajnie trafić. Kupiliśmy używane Bellamy NEO w bardzo dobrym stanie za 50zł :D jest lekkie zadrapanie z boku, ale nie przeszkadza, choć i tak pewnie odmalujemy :)

Neo_cot_bed%20_60_120.jpg

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szczęśliwa mama możemy sobie piątkę przybić ;/ ja też mieszkam na wsi, krowy, konie, do tego śmieci na dworze przed każdym domem, stoi kubeł śmieci :( i latem nie da się otworzyć, w ogóle okien bo latuje to paskudztwo, a wieczorem, komary, bo mamy las za oknem ;/ za rok zakładam moskietery na stałe bo się żyć nie da.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A u mnie kot poluje na muchy, więc nie mam ich wcale :D

A mój kot leniuch leży na kanapie zamiast łapać muchy :D

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szale zakupów wynalazłam jeszcze na Allegro świetną kurtkę zimową. Używana i miałam trochę obawy, ale przyszła i jest jak nowa. Całe 79 zł, nowa prawie 300 po przecenie. Szkoda mi wydawać fortunę na rzecz w której pochodzę 2 albo 3 miesiące.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b8be7c5b3f4.jpg

https://www.zalando.pl/envie-de-fraise-jules-kurtka-zimowa-navy-blue-ef329k001-k11.html

omii, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Eli, Iruletka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Z łóżeczkiem nam się udało akurat bardzo fajnie trafić. Kupiliśmy używane Bellamy NEO w bardzo dobrym stanie za 50zł :D jest lekkie zadrapanie z boku, ale nie przeszkadza, choć i tak pewnie odmalujemy :)

Neo_cot_bed%20_60_120.jpg

Łóżeczko super, a cena jak za darmo. Zadrapanie zawsze w można w ostateczności ukryć, powiesić coś, a są też specjalne pisaki do retuszu uszkodzeń na drewnie.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Łóżeczko super, a cena jak za darmo. Zadrapanie zawsze w można w ostateczności ukryć, powiesić coś, a są też specjalne pisaki do retuszu uszkodzeń na drewnie.

Nie wiem, czy po prostu tego boku nie postawimy przy ścianie. Zobaczymy, jak będziemy urządzać kącik dla małego :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spodni dresowych, to ja podkradłam mężowi :P szeroka guma, lekka, nie ciśnie, jak naciągnę, to nad brzuszek wchodzi

wybrałam się na poszukiwanie stanika, bo jadę na dwóch na zmianę i kręćka dostaję z praniem; chciałam kupić już taki do karmienia i zastałam dramat: są albo sztuczne i niemiłe, albo takie totalnie miękkie, zero usztywnienia; któraś znalazła może coś ciekawego w tym temacie?

nataliamonika, kurtkę już teraz? :o

ja generalnie bardzo mało ciążowych kupiłam; w zasadzie oprócz bielizny, to jeansy, sweter, sukienkę koszulową i trampki na gumkę (bo mi pomału ciężko się zginać sznurować), czyli niezbędne minimum; w sporo ciuchów się ze dwie mieścimy póki co :)
    wychodzę z założenia, że nie wiem ile przytyję i jak mi się kształty zmienią, więc na zapas nic nie kupuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 13:11

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    co do spodni dresowych, to ja podkradłam mężowi :P szeroka guma, lekka, nie ciśnie, jak naciągnę, to nad brzuszek wchodzi

wybrałam się na poszukiwanie stanika, bo jadę na dwóch na zmianę i kręćka dostaję z praniem; chciałam kupić już taki do karmienia i zastałam dramat: są albo sztuczne i niemiłe, albo takie totalnie miękkie, zero usztywnienia; któraś znalazła może coś ciekawego w tym temacie?

nataliamonika, kurtkę już teraz? 8O

ja generalnie bardzo mało ciążowych kupiłam; w zasadzie oprócz bielizny, to jeansy, sweter, sukienkę koszulową i trampki na gumkę (bo mi pomału ciężko się zginać sznurować), czyli niezbędne minimum; w sporo ciuchów się ze dwie mieścimy póki co :)
    wychodzę z założenia, że nie wiem ile przytyję i jak mi się kształty zmienią, więc na zapas nic nie kupuję

Jak się trafiła okazja, to szkoda było nie skorzystać, a przecież zawsze ktoś mi mógł ją podwędzić i wylicytować. Mam z głowy, a mole przecież nie zjedzą :D :P

Z innych ciążowych rzeczy mam tylko jeden sweter i bluzę, spodni mam nadzieję nie kupować, do przedciążowych zakładam wstawkę z gumką, chyba, że mi dupa urośnie :P Obawiam się, że bez rajstop ciążowych się za to nie obejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 13:44

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż poszłam przymierzyć moje zimowe odzienia... w dwóch płaszczach mam jeszcze sporo luzu, kurtka już gorzej, jeszcze trochę i na styk... cóż zobaczymy :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    aż poszłam przymierzyć moje zimowe odzienia... w dwóch płaszczach mam jeszcze sporo luzu, kurtka już gorzej, jeszcze trochę i na styk... cóż zobaczymy :)

Ja mam niestety same obcisłe i nie ma szans, żebym brzuch zmieściła. Dobrze, że chociaż na teraz mam jedną dobrą kurtkę, która nie jest typowo ciążowa, ale na taką wygląda, zawiązuje się prawie pod biustem i jest luźniejsza na dole. Pozostałych już teraz nie zapnę, pękłyby w szwach :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauważyłam u siebie twardnienie brzucha, chwilami jest twardy jak skała i taki mocno spięty. Nie wiem, kiedy powinnam się martwić... jak odróżnić zwykłe skurcze przepowiadające od niepokojącego twardnienia? Nic nie boli przy tym napinaniu, ale brzuch jak skała trzyma po kilkanaście minut.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • omii Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziewczyny, zauważyłam u siebie twardnienie brzucha, chwilami jest twardy jak skała i taki mocno spięty. Nie wiem, kiedy powinnam się martwić... jak odróżnić zwykłe skurcze przepowiadające od niepokojącego twardnienia? Nic nie boli przy tym napinaniu, ale brzuch jak skała trzyma po kilkanaście minut.

Cały twardy ?
    Bo ja mam wrażenie że u mnie np maluch się wypina i dlatego mam twarde, bo jak przykladam rękę na reszte brzuszka to nie wszedzie jest tej samej twardości
    no i przy tym nie boli ale jest twardo

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika rajstopy ciążowe są świetne. Bardzo wygodne. Mam 3 pary z gatty i jestem mega zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 13:50

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    nataliamonika rajstopy ciążowe są świetne. Bardzo wygodne. Mam 3 pary z gatty i jestem mega zadowolona.

Na razie na horyzoncie mamy kolejne upały :/ ale niedługo pewnie kupię. Oprócz zwykłych widziałam też uciskowe, które poprawiają krążenie i zastanawiam się też nad takimi.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Do nas też dzisiaj :) :) Zamawiałam z Sekrety Puchatka, któraś z Was wysłała mi ten sklep i zaoszczędziłam 100 zł na łóżeczku, na dodatek u producenta musiałabym czekać do 3 tygodni, a tutaj było od ręki. Nie będę mogła się powstrzymać i zaraz pewne będzie złożone. Na razie odebrałam falbankę maskującą na spód łóżeczka i kokon do spania.

Wyślij zdjęcie jak zainstalujesz łóżeczko :)

Mam nadzieję że będziesz zadowolona ;)
    Ja wczoraj w końcu namówiłam mojego na łóżeczko drewniane z tej samej firmy a nie turystyczne.

nataliamonika lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Cały twardy ?
    Bo ja mam wrażenie że u mnie np maluch się wypina i dlatego mam twarde, bo jak przykladam rękę na reszte brzuszka to nie wszedzie jest tej samej twardości
    no i przy tym nie boli ale jest twardo

Cały robi się twardy (od dołu najbardziej), do tego taki dyskomfort jak podczas okresu, bo bólem tego nie mogę nazwać. Wczoraj tez taki był, przeszło jak się położyłam. A dziś jestem w pracy od rana, siedzę/chodzę, ale głównie siedzę i znów to samo. Czuję, że mały się ciągle rusza. A jakby tego było mało, w piątek wyjeżdżamy do Budapesztu i mam teraz dylemat, czy panikować, czy jednak potraktować to jako coś normalnego.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • omii Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Cały robi się twardy (od dołu najbardziej), do tego taki dyskomfort jak podczas okresu, bo bólem tego nie mogę nazwać. Wczoraj tez taki był, przeszło jak się położyłam. A dziś jestem w pracy od rana, siedzę/chodzę, ale głównie siedzę i znów to samo. Czuję, że mały się ciągle rusza. A jakby tego było mało, w piątek wyjeżdżamy do Budapesztu i mam teraz dylemat, czy panikować, czy jednak potraktować to jako coś normalnego.

''Każda ciężarna po 20. tygodniu ciąży odczuwa bezbolesne skurcze macicy zwane skurczami Braxtona- Hicksa, inaczej przepowiadającymi. Powodują one chwilowe twardnienie brzucha (od góry do dołu), dają uczucie napięcia – trwają od kilkudziesięciu sekund do kilku minut i mogą zdarzać się nawet kilka razy w ciągu dnia. Przybierają na częstotliwości wraz ze zbliżaniem się terminu porodu. To objaw całkowicie normalny dla zaawansowanej i zdrowej ciąży i wynika on z przygotowywania się macicy do porodu, ale może też być powiązany z ruchami samego dziecka.''

znalazłam coś takiego, może Cię to uspokoi

nesairah lubi tę wiadomość

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • omii Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Jeśli twardnienie brzucha nas niepokoi, bo trwa za długo lub powoduje uczucie dyskomfortu, pierwszą rzeczą jaką należy zrobić, jest odpoczynek. Czasem przedwczesne skurcze są efektem przeciążenia i przemęczenia, dlatego w tym przypadku należy zaniechać pracy fizycznej, usiąść lub położyć się i miarowo oddychać. Zazwyczaj skurcze po jakimś czasie odpoczynku ustępują, ale jeśli się tak nie stanie i np. pojawia się bolesność, na którą nie pomaga lek rozkurczowy i ciepła kąpiel (nie gorąca!) albo dodatkowo występuje krwawienie, może mieć to związek ze skracaniem się szyjki macicy i ryzykiem porodu przedwczesnego. W takiej sytuacji nie ma na co czekać i należy udać się do szpitala.

Ewentualnie coś takiego, tylko że nie masz przecież krwawienia a twardnienie mija, więc spokojnie :)

nesairah lubi tę wiadomość

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie to uspokoiło, rzeczywiście wczoraj po kąpieli, jak już się położyłam do łóżka było dużo lepiej. Dopiero teraz w pracy znów się pojawiło. Tak więc chyba z dzisiejszego sprzątania nici...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez masa much i muszek owocowek ostatnio mąż też latał z odkurzacze i je wciagal bo wieczorem zrobiło się czarno na suficie w salonie O.o ...
    A co do much jedyny patent to moskitiery

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ