X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam :/ ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała :( Tak kobiecie w ciąży odmówić... :/

Salenne :) rozumiem Cię, nie możesz się doczekać :), ale faceci troszkę z innej gliny są ulepieni :P powiedzmy, że wychodząć za mąż, natura przygotowuje nas pod względem cierpliwości na ciążę, i dziecko ;)

salenne lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Natalia-bardzo dobry zakup. Kurtki są drogie,a w tej nawet po porodzie zima pochodzisz. Też mnie czeka zakup kurtki. Tą co mam na pewno sie nie zapne.

Nesairah-łozeczko jak za darmo. Za tą cenę, to nawet cały bok obracamy bym przeżyła.

No właśnie ceny mnie przeraziły, pogrzebałam i jak znalazłam coś interesującego, to nawet się nie zastanawiałam. Pewnie przyda się tez na kolejna ciążę.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Och ciężko tak lekturę nadrobić kobietki tak produkujecie :) Jest co czytać.
    Co do ciuchów ciążowych to ja mam chyba tylko jedną parę legginsow, a tak w szafie królują spodnie z gumką i koszule. Chciałabym kupić jak najwięcej rzeczy, w których będę mogła chodzić po porodzie choć czas pokaże jak to będzie ;) W zimową kurtkę i płaszcz nie zmieszcze się na stówę xD
    Muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym zakupem. Już sobie wyobrażam naszego "Puchatka" w tym zestawie <3 <3 <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f570c8448c48.jpg

Mam taki sam zestawik :) dostałam od kogoś jak Zuzę rodziłam :)

Petitka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam :/ ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?

Mała każde dziecko rośnie w swoim tempie, mój też długo był mały, teraz nadrabia podwójnie, ja bym poczekała z kombinowaniem, możesz jej zaszkodzić, a taka może być jej uroda, albo jeszcze nadgoni, w końcu jeszcze ma 17 tyg do tego.

MalaHD lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości zerknęłam na kalendarz belly, Nikoś miał w 22 tc + 6, 362 gramy. Więc jak mówię ze spokojem, ma czas.

MalaHD, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

nie pytaj lekarki co przysługuje, tylko na infolinii albo w recepcji, akurat lekarka widzi jaki ty masz abonament!

wysokobiałkowo jesz?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała :( Tak kobiecie w ciąży odmówić... :/

Polubiłam przypadkiem heh :) Ja jeszcze czekam na kuriera, nie ma jak Poczta Polska... Ciekawe czy raczy mnie odwiedzić, bo przesyłka była z gwarancja dostawy na następny dzień, ekspres 24. Niestety czasami składa mi wizyty nawet o 20. Też często nie mogę się doprosić poskładania mebli i sama się zabieram. Teść mi ostatnio młotek kupił, bo nie mieliśmy i używałam obcasa od butów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:36

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor ;)
    Lepszy ten fiolet niz króliczki i kotki :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci lady :*
    Mój doktorek od początku mówił, że macica mała i dzieciątko będzie małe. Była 3, potem 5 a teraz już 7 dni do tyłu :/
    I tak nie miałam zamiaru z niego rezygnować więc chyba sobie odpuszczę ten luxmed bo nie mam pozytywnego odczucia po wizycie.
    Jeszcze gadała, że oni nie zarabiają tyle co lekarze prywatnie a co mnie to gówno obchodzi ja za to przecież płacę!

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za lekarze. To niech rzuci pracę w lux medzie i pracuje tylko w prywatnym gabinecie. Żale to mnie rozbrajaja. To tak jak moja na NFZ żaliła się,ze pacjentów na 15min i się nie wyrabia. Niech idzie do dyrektora na skargę. Co pacjenta to obchodzi.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Moje dziecie wyszło oststnio 3 dni młodsze, a do tej pory było idealnie. Trochę się zasmuciłam. Mam nadzieję, że takie rozbieżności nie będą się pogłębiać

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Lepszy ten fiolet niz króliczki i kotki :P
    Nie, No racja. Nawet lepszy fiolet niż zgnilozielony ;)

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakiś sprawdzony sposób na bolący mięsień? W poniedziałek był już pierwszy dzień w pracy po urlopie. Nie wiem czy za długo byłam na nogach czy gdzieś coś nadwyrezylam, ale boli mnie lewa strona ciała od krzyża i aż po samo kolano promieniuje :( Myślałam, że przejdzie samo, ale dzisiaj ostatnie dwie godziny w pracy musiałam być na nogach i ból wrócił :( Cała lewa strona tyłka mnie boli aż chodzić nie mogę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:56

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Macie może jakiś sprawdzony sposób na bolący mięsień? W poniedziałek był już pierwszy dzień w pracy po urlopie. Nie wiem czy za długo byłam na nogach czy gdzieś coś nadwyrezylam, ale boli mnie lewa strona ciała od krzyża i aż po samo kolano promieniuje :( Myślałam, że przejdzie samo, ale dzisiaj ostatnie dwie godziny w pracy musiałam być na nogach i ból wrócił :( Cała lewa strona tyłka mnie boli aż chodzić nie mogę :(

Ale z tylu Cię boli czy z przodu? Jak z tylu to może rwa kulszowa

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam o tyłku. To rwa pewnie. Wysyłałam tutaj kiedyś jedno proste ćwiczenie, które mnie osobiście pomaga momentalnie, jak chcesz mogę poszukać link.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja kupiłam męską koszulkę ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ale z tylu Cię boli czy z przodu? Jak z tylu to może rwa kulszowa
    No właśnie z tyłu boli. Wszystko było w miarę ok i jak byłam w domu i odpoczęłam to trochę przechodziło. Dzisiaj było ok, ale pod koniec pracy jak złapało tak trzyma do tej pory. Chodzę, leżę stoję boli. Nawet usiąść na spokojnie nie mogę bo boli cholerstwo w całym lewym półdupku :(

• k878 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moje dziecie wyszło oststnio 3 dni młodsze, a do tej pory było idealnie. Trochę się zasmuciłam. Mam nadzieję, że takie rozbieżności nie będą się pogłębiać

bez przesady, to jest mała rozbieżność; 7 dni też; moja na USG 13 tyg. miała wielki łeb a mały brzuszek, teraz wszystko się wyrównało, poza tym, na tym etapie ciąży to błąd pomiaru wynosi kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 19:15

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ