Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam
ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?

-
salenne wrote:Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała
Tak kobiecie w ciąży odmówić... 
Salenne
rozumiem Cię, nie możesz się doczekać
, ale faceci troszkę z innej gliny są ulepieni
powiedzmy, że wychodząć za mąż, natura przygotowuje nas pod względem cierpliwości na ciążę, i dziecko
salenne lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Natalia-bardzo dobry zakup. Kurtki są drogie,a w tej nawet po porodzie zima pochodzisz. Też mnie czeka zakup kurtki. Tą co mam na pewno sie nie zapne.
Nesairah-łozeczko jak za darmo. Za tą cenę, to nawet cały bok obracamy bym przeżyła.
No właśnie ceny mnie przeraziły, pogrzebałam i jak znalazłam coś interesującego, to nawet się nie zastanawiałam. Pewnie przyda się tez na kolejna ciążę.Gaja

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Petitka wrote:Och ciężko tak lekturę nadrobić kobietki tak produkujecie
Jest co czytać.
Co do ciuchów ciążowych to ja mam chyba tylko jedną parę legginsow, a tak w szafie królują spodnie z gumką i koszule. Chciałabym kupić jak najwięcej rzeczy, w których będę mogła chodzić po porodzie choć czas pokaże jak to będzie
W zimową kurtkę i płaszcz nie zmieszcze się na stówę xD
Muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym zakupem. Już sobie wyobrażam naszego "Puchatka" w tym zestawie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f570c8448c48.jpg
Mam taki sam zestawik
dostałam od kogoś jak Zuzę rodziłam
Petitka lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam
ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?
Mała każde dziecko rośnie w swoim tempie, mój też długo był mały, teraz nadrabia podwójnie, ja bym poczekała z kombinowaniem, możesz jej zaszkodzić, a taka może być jej uroda, albo jeszcze nadgoni, w końcu jeszcze ma 17 tyg do tego.
MalaHD lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam
nie pytaj lekarki co przysługuje, tylko na infolinii albo w recepcji, akurat lekarka widzi jaki ty masz abonament!
wysokobiałkowo jesz?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019
-
salenne wrote:Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała
Tak kobiecie w ciąży odmówić... 
Polubiłam przypadkiem heh
Ja jeszcze czekam na kuriera, nie ma jak Poczta Polska... Ciekawe czy raczy mnie odwiedzić, bo przesyłka była z gwarancja dostawy na następny dzień, ekspres 24. Niestety czasami składa mi wizyty nawet o 20. Też często nie mogę się doprosić poskładania mebli i sama się zabieram. Teść mi ostatnio młotek kupił, bo nie mieliśmy i używałam obcasa od butów 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:36
Gaja

nick nieaktualnyOdnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor
-
Lepszy ten fiolet niz króliczki i kotkiSzczesliwa_mamusia wrote:Odnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor

-
Dziękuję Ci lady :*
Mój doktorek od początku mówił, że macica mała i dzieciątko będzie małe. Była 3, potem 5 a teraz już 7 dni do tyłu
I tak nie miałam zamiaru z niego rezygnować więc chyba sobie odpuszczę ten luxmed bo nie mam pozytywnego odczucia po wizycie.
Jeszcze gadała, że oni nie zarabiają tyle co lekarze prywatnie a co mnie to gówno obchodzi ja za to przecież płacę!
-
nick nieaktualnyCo za lekarze. To niech rzuci pracę w lux medzie i pracuje tylko w prywatnym gabinecie. Żale to mnie rozbrajaja. To tak jak moja na NFZ żaliła się,ze pacjentów na 15min i się nie wyrabia. Niech idzie do dyrektora na skargę. Co pacjenta to obchodzi.
-
Moje dziecie wyszło oststnio 3 dni młodsze, a do tej pory było idealnie. Trochę się zasmuciłam. Mam nadzieję, że takie rozbieżności nie będą się pogłębiaćMalaHD wrote:Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam
ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(

-
nick nieaktualny
-
Macie może jakiś sprawdzony sposób na bolący mięsień? W poniedziałek był już pierwszy dzień w pracy po urlopie. Nie wiem czy za długo byłam na nogach czy gdzieś coś nadwyrezylam, ale boli mnie lewa strona ciała od krzyża i aż po samo kolano promieniuje
Myślałam, że przejdzie samo, ale dzisiaj ostatnie dwie godziny w pracy musiałam być na nogach i ból wrócił
Cała lewa strona tyłka mnie boli aż chodzić nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:56
-
Petitka wrote:Macie może jakiś sprawdzony sposób na bolący mięsień? W poniedziałek był już pierwszy dzień w pracy po urlopie. Nie wiem czy za długo byłam na nogach czy gdzieś coś nadwyrezylam, ale boli mnie lewa strona ciała od krzyża i aż po samo kolano promieniuje
Myślałam, że przejdzie samo, ale dzisiaj ostatnie dwie godziny w pracy musiałam być na nogach i ból wrócił
Cała lewa strona tyłka mnie boli aż chodzić nie mogę 
Ale z tylu Cię boli czy z przodu? Jak z tylu to może rwa kulszowaGaja

Szczesliwa_mamusia wrote:Odnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor

Ja kupiłam męską koszulkę
-
No właśnie z tyłu boli. Wszystko było w miarę ok i jak byłam w domu i odpoczęłam to trochę przechodziło. Dzisiaj było ok, ale pod koniec pracy jak złapało tak trzyma do tej pory. Chodzę, leżę stoję boli. Nawet usiąść na spokojnie nie mogę bo boli cholerstwo w całym lewym półdupkunataliamonika wrote:Ale z tylu Cię boli czy z przodu? Jak z tylu to może rwa kulszowa
-
Opolanka 85 wrote:Moje dziecie wyszło oststnio 3 dni młodsze, a do tej pory było idealnie. Trochę się zasmuciłam. Mam nadzieję, że takie rozbieżności nie będą się pogłębiać
bez przesady, to jest mała rozbieżność; 7 dni też; moja na USG 13 tyg. miała wielki łeb a mały brzuszek, teraz wszystko się wyrównało, poza tym, na tym etapie ciąży to błąd pomiaru wynosi kilka dniWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 19:15
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019