Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam
ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?
-
salenne wrote:Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała
Tak kobiecie w ciąży odmówić...
Salennerozumiem Cię, nie możesz się doczekać
, ale faceci troszkę z innej gliny są ulepieni
powiedzmy, że wychodząć za mąż, natura przygotowuje nas pod względem cierpliwości na ciążę, i dziecko
salenne lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Natalia-bardzo dobry zakup. Kurtki są drogie,a w tej nawet po porodzie zima pochodzisz. Też mnie czeka zakup kurtki. Tą co mam na pewno sie nie zapne.
Nesairah-łozeczko jak za darmo. Za tą cenę, to nawet cały bok obracamy bym przeżyła.
No właśnie ceny mnie przeraziły, pogrzebałam i jak znalazłam coś interesującego, to nawet się nie zastanawiałam. Pewnie przyda się tez na kolejna ciążę.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Petitka wrote:Och ciężko tak lekturę nadrobić kobietki tak produkujecie
Jest co czytać.
Co do ciuchów ciążowych to ja mam chyba tylko jedną parę legginsow, a tak w szafie królują spodnie z gumką i koszule. Chciałabym kupić jak najwięcej rzeczy, w których będę mogła chodzić po porodzie choć czas pokaże jak to będzieW zimową kurtkę i płaszcz nie zmieszcze się na stówę xD
Muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym zakupem. Już sobie wyobrażam naszego "Puchatka" w tym zestawie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f570c8448c48.jpg
Mam taki sam zestawikdostałam od kogoś jak Zuzę rodziłam
Petitka lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam
ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?
Mała każde dziecko rośnie w swoim tempie, mój też długo był mały, teraz nadrabia podwójnie, ja bym poczekała z kombinowaniem, możesz jej zaszkodzić, a taka może być jej uroda, albo jeszcze nadgoni, w końcu jeszcze ma 17 tyg do tego.MalaHD lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam
nie pytaj lekarki co przysługuje, tylko na infolinii albo w recepcji, akurat lekarka widzi jaki ty masz abonament!
wysokobiałkowo jesz?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
salenne wrote:Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała
Tak kobiecie w ciąży odmówić...
Polubiłam przypadkiem hehJa jeszcze czekam na kuriera, nie ma jak Poczta Polska... Ciekawe czy raczy mnie odwiedzić, bo przesyłka była z gwarancja dostawy na następny dzień, ekspres 24. Niestety czasami składa mi wizyty nawet o 20. Też często nie mogę się doprosić poskładania mebli i sama się zabieram. Teść mi ostatnio młotek kupił, bo nie mieliśmy i używałam obcasa od butów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:36
Gaja
nick nieaktualnyOdnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Odnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor
-
Dziękuję Ci lady :*
Mój doktorek od początku mówił, że macica mała i dzieciątko będzie małe. Była 3, potem 5 a teraz już 7 dni do tyłu
I tak nie miałam zamiaru z niego rezygnować więc chyba sobie odpuszczę ten luxmed bo nie mam pozytywnego odczucia po wizycie.
Jeszcze gadała, że oni nie zarabiają tyle co lekarze prywatnie a co mnie to gówno obchodzi ja za to przecież płacę! -
nick nieaktualnyCo za lekarze. To niech rzuci pracę w lux medzie i pracuje tylko w prywatnym gabinecie. Żale to mnie rozbrajaja. To tak jak moja na NFZ żaliła się,ze pacjentów na 15min i się nie wyrabia. Niech idzie do dyrektora na skargę. Co pacjenta to obchodzi.
-
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Macie może jakiś sprawdzony sposób na bolący mięsień? W poniedziałek był już pierwszy dzień w pracy po urlopie. Nie wiem czy za długo byłam na nogach czy gdzieś coś nadwyrezylam, ale boli mnie lewa strona ciała od krzyża i aż po samo kolano promieniuje
Myślałam, że przejdzie samo, ale dzisiaj ostatnie dwie godziny w pracy musiałam być na nogach i ból wrócił
Cała lewa strona tyłka mnie boli aż chodzić nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:56
-
Petitka wrote:Macie może jakiś sprawdzony sposób na bolący mięsień? W poniedziałek był już pierwszy dzień w pracy po urlopie. Nie wiem czy za długo byłam na nogach czy gdzieś coś nadwyrezylam, ale boli mnie lewa strona ciała od krzyża i aż po samo kolano promieniuje
Myślałam, że przejdzie samo, ale dzisiaj ostatnie dwie godziny w pracy musiałam być na nogach i ból wrócił
Cała lewa strona tyłka mnie boli aż chodzić nie mogę
Ale z tylu Cię boli czy z przodu? Jak z tylu to może rwa kulszowaGaja
Szczesliwa_mamusia wrote:Odnośnie koszuli. Jak przyjdzie,to dam znać. We wrześniu będę zamawiać. A w piątek będę u lekarza, to przejdę się do kiku. Mam galerie obok przychodni, to popatrzę. Raz tam byłam i jakoś nie mogłam się odnaleźć, ale poszukam jakiegoś większego t-shirtu. W tej jednorazówce fajne jest to, że mam dziurę na znieczulenie i miejsce z przodu na kangurowania. Minusem jest piękny fioletowy kolor
Ja kupiłam męską koszulkę -
nataliamonika wrote:Ale z tylu Cię boli czy z przodu? Jak z tylu to może rwa kulszowa
-
Opolanka 85 wrote:Moje dziecie wyszło oststnio 3 dni młodsze, a do tej pory było idealnie. Trochę się zasmuciłam. Mam nadzieję, że takie rozbieżności nie będą się pogłębiać
bez przesady, to jest mała rozbieżność; 7 dni też; moja na USG 13 tyg. miała wielki łeb a mały brzuszek, teraz wszystko się wyrównało, poza tym, na tym etapie ciąży to błąd pomiaru wynosi kilka dniWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 19:15
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019