X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Mogłabym do Was dołączyć?

Oczywiście, witaj :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    Jestem ze Śląska. Po kilku latach starań udało mi się w końcu zajść w ciążę. Będzie dziewczynka :) Pierwsze dziecko. Termin mam na 02 grudzień (choć wg Belly 03 grudzień). Jutro "studniówka" (jak ten czas leci...). Z tej okazji idę zafundować sobie drineczka z glukozy :) I czekam na wyniki posiewu bo niestety te nieszczęsne leukocyty...

Będzie dobrze, a macie już imię? Termin wg USG czy OM?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Co do psa to ja będę miała na pewno problem, bo ona jest strasznie zazdrosna a do tego po prostu nienawidzi dzieci. Jest agresywna w stosunku do każdego. Jedyna szansa taka że zaakceptuje nowego członka stada...Ja słyszałam o przynoszeniu np pieluszki która przytulna dziecko, bo zużyte pampersy to już dla mnie abstrakcja...
    Słyszałam jeszcze, że pieska trzeba wyprowadzić z domu przed przyjściem dziecka. Wprowadzamy najpierw dzidzię i potem przyprowadzamy do domu pieska. Tak, żeby to piesek przychodził do dziecka, a nie dziecko do psa. Podobno wtedy ta hierarchia się ustala, kto jest wyżej. My jeszcze idziemy na szkolenie jak się dzidzia urodzi. Znaczy się to będą zajęcia z behawiorystą. No ale nasz to wielki pies, potulny jak baranek, ale samą masą może krzywdę zrobić, ten mój niewychowany ciapciak :) no i zachowuje się jak 40kilowy szczeniaczek, wiecznie niewyżyty zabawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 21:34

Lady Savage lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj clarisa :) a jakie okolice slaska jesli mozna zapytac :)

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Będzie dobrze, a macie już imię? Termin wg USG czy OM?

Nad imieniem jeszcze myślimy. Termin z OM. Z USG po pierwszych prenatalnych był termin 28.11.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Witaj clarisa :) a jakie okolice slaska jesli mozna zapytac :)

Będzin.

A ty Amus87 też z tych okolic?

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Jak Ty mnie Natalia rozumiesz ;) niesłychane hehe! Ja również zamierzam pracować do końca października i chyba ani dnia dłużej. Chciałabym chociazcten miesiąc mieć taki dla siebie, chociaż z tego co patrzyłam na ciążę dowodzona będziemy mieć już od połowy listopada.

Co do psa to ja będę miała na pewno problem, bo ona jest strasznie zazdrosna a do tego po prostu nienawidzi dzieci. Jest agresywna w stosunku do każdego. Jedyna szansa taka że zaakceptuje nowego członka stada...Ja słyszałam o przynoszeniu np pieluszki która przytulna dziecko, bo zużyte pampersy to już dla mnie abstrakcja...

Mój na szczęście uwielbia dzieci, ale trudno przewidzieć jak się zachowa przy nowej małej istotce, która zabierze całą uwagę...

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    Będzin.

A ty Amus87 też z tych okolic?
    Ja Rybnik ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z Bytomia :P ale mieszkam aktualnie w Poznaniu

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie z psiakami sprawdzil sie sposob, ze przynoszenie ze szpotala codziennie rzeczy po dziecku (najlepiej u ranek) i dawanie psu do obwachania. Trzeba go przy tym glaskac. A po poworcie do domu, najpierw wchodzi mama bez dziecka, zeby pozowlic sie psu przywitac i obwachac, a potem tata przynosi dziecko i stawia na wysokosci psa (np na kanapie) oczywiscie caly czas trzeba kontrolowac sytuacje. Rozbiera sie maluszka i daje psu rzeczy do powachania, a potem.pozwala obwachac dziecko. A nawet polizac. I juz jest nowy czlonek stada :). Tylko trzeba naprawde caly czas monitorowac sytuacje. Bez spinki, ppdnoszenia glosu itd.

Marteczka93, nataliamonika, Iruletka lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze ktoś ze Sląska?

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Słyszałam jeszcze, że pieska trzeba wyprowadzić z domu przed przyjściem dziecka. Wprowadzamy najpierw dzidzię i potem przyprowadzamy do domu pieska. Tak, żeby to piesek przychodził do dziecka, a nie dziecko do psa. Podobno wtedy ta hierarchia się ustala, kto jest wyżej. My jeszcze idziemy na szkolenie jak się dzidzia urodzi. Znaczy się to będą zajęcia z behawiorystą. No ale nasz to wielki pies, potulny jak baranek, ale samą masą może krzywdę zrobić, ten mój niewychowany ciapciak :) no i zachowuje się jak 40kilowy szczeniaczek, wiecznie niewyżyty zabawy :)
    Też to słyszałam. Nie będę ukrywac ze jestem bardzo ciekawa jak to będzie ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mój na szczęście uwielbia dzieci, ale trudno przewidzieć jak się zachowa przy nowej małej istotce, która zabierze całą uwagę...
    Natalia moja jest tak rozpieszczona. Śpi z nami. Wiecznie na rękach albo w pobliżu. Może być hardcore ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    tak :)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    U nas w rodzinie z psiakami sprawdzil sie sposob, ze przynoszenie ze szpotala codziennie rzeczy po dziecku (najlepiej u ranek) i dawanie psu do obwachania. Trzeba go przy tym glaskac. A po poworcie do domu, najpierw wchodzi mama bez dziecka, zeby pozowlic sie psu przywitac i obwachac, a potem tata przynosi dziecko i stawia na wysokosci psa (np na kanapie) oczywiscie caly czas trzeba kontrolowac sytuacje. Rozbiera sie maluszka i daje psu rzeczy do powachania, a potem.pozwala obwachac dziecko. A nawet polizac. I juz jest nowy czlonek stada :). Tylko trzeba naprawde caly czas monitorowac sytuacje. Bez spinki, ppdnoszenia glosu itd.
    W ten sam sposób postąpiliśmy jak mieliśmy przywieźć Adasia ze szpitala. Mina naszego psa jak go zobaczył była bezcenna, pierwszy raz w życiu widziałam zdziwionego psa :-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    A ja poszukuję koszuli nocnej na zatrzaski, nie na guziczki... znacie jakieś sklepy?
    Kupiłam taką w sobotę w Italian Fashion. Wygodna jest, a zatrzaski są prawie do pępka. Zapłaciłam coś ok 50 zł po przecenie

Wachciowa, Petitka lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100-dniówka aaaa!
    dzień dobry :)

nesairah, Jacqueline, Lady Savage, Coco55, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, k878, Aztoria, Wachciowa, Iruletka, Petitka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:

Ja :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa - witaj :) :)

Ja cały czas najwięcej ruchów takich mocniejszych czuję tak do połowy wysokości pod pępkiem, także sądzę, że dziecko siedzi sobie "na pęcherzu" jak to lekarz określił. W kolejnych ciążach to i tuż przed porodem może się przekręcić dziecko, ale mam nadzieję, że moje grzecznie przekręci się główką w dół już około 30tc i tak zostanie (Ola od 23tc była główką w dół).

Dzień dobry :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamusie długo mnie nie było mnie 2 tygodnie wiec nawet nie próbuje nadrobic:) u mnie zaczął się wspaniały remont łazienki ehh. sprzedałam moja toaletke by zrobić miejsce na komodę dla małego aż ryczec mi się zacchciało tyle co o niej marzylam. ale trudno chciało się 3 dziecka to trzeba coś poświęcić ☺

‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ