X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    No właśnie z tyłu boli. Wszystko było w miarę ok i jak byłam w domu i odpoczęłam to trochę przechodziło. Dzisiaj było ok, ale pod koniec pracy jak złapało tak trzyma do tej pory. Chodzę, leżę stoję boli. Nawet usiąść na spokojnie nie mogę bo boli cholerstwo w całym lewym półdupku :(

Wypróbuj, może pomoże
    https://www.youtube.com/watch?v=eKp2f5-jRbI

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    No właśnie z tyłu boli. Wszystko było w miarę ok i jak byłam w domu i odpoczęłam to trochę przechodziło. Dzisiaj było ok, ale pod koniec pracy jak złapało tak trzyma do tej pory. Chodzę, leżę stoję boli. Nawet usiąść na spokojnie nie mogę bo boli cholerstwo w całym lewym półdupku :(
    Też tak miałam. Jakoś rozmasowywalam sobie posladek i jakoś w sumie przeszło. Ale 3dni mnie trzymalo. Jakoś kolo15-16tyg. Chodzić nie mogłam, bo rwal mnie posladek. Od pukać do tej pory nie łapie mnie tam ból.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moje dziecie wyszło oststnio 3 dni młodsze, a do tej pory było idealnie. Trochę się zasmuciłam. Mam nadzieję, że takie rozbieżności nie będą się pogłębiać

XD Nikodem na początku miał rozbieżność 3 tygodniową! I pierwsza ginekolog powiedziała że jest to usunięcia bo się nie rozwija, na dzień dzisiejszy jest starszy o 2 dni xD. Każde dziecko jest inne, każde bedzie inaczej mierzyc i ważyć po urodzeniu, na prawdę nie ma czym się przejmować ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Też tak miałam. Jakoś rozmasowywalam sobie posladek i jakoś w sumie przeszło. Ale 3dni mnie trzymalo. Jakoś kolo15-16tyg. Chodzić nie mogłam, bo rwal mnie posladek. Od pukać do tej pory nie łapie mnie tam ból.
    No też mam nadzieję, że przejdzie samo. Przy chodzeniu teraz zrobiło się ciut lepiej więc może też się musi mięsień rozgrzać. Najgorsze jest to, że nawet jak przejdzie to jutro znów do pracy i może być nawrót. Chyba będę chodzić na przerwę co godzinę a jak będą kręcić nosem to niech mnie zwolnia do domu bo przecież za przeproszeniem ocipieć idzie :/
    Nataliamonika - dziękuję ślicznie. Obejrzę i miejmy nadzieję, że pomoże <3

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dr też mówił, że rośnie ładnie, proporcjonalnie i jest ok. Zresztą ta dr co u niej dziś byłam też mówiła, że jest dobrze i się będziemy martwić jak dojdzie do 2 tyg różnicy ale wiadomo, zawsze jakieś odchylenie od normy matkę stresuje ;)
    Już od miesiąca jest ułożona pupką, czy wasze dzieci się obracają czy też cały czas w tej samej pozie?
    Koszule można już na allegro kupić za 15-20 zł. I nie wiem co jest złego w kotkach i misiach, mi się podobają :P Za to ta fioletowa jednorazowa jest paskudna :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moje dziecie wyszło oststnio 3 dni młodsze, a do tej pory było idealnie. Trochę się zasmuciłam. Mam nadzieję, że takie rozbieżności nie będą się pogłębiać
    U mnie identyczna sytuacja ;) bylo rowno a teraz mniejsze 3 dni. Ale ja wole tak niz jak ma nadrabiac z nwiazką bo nadrabianie czesto wiąże sie z zle wyrownaną cukrzycą

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    jesteśmy za połowa ciąży, wymiarami dziecka nie ma się co przejmować, chyba że lekarz po usg mówi że coś est nie tak.

moja pierwsza córcia do 20 tygodnia na usg wychodziła idealnie w pomiarach, data z om pokrywała się z terminem porodu z usg. a w 32 tygodniu miała 1300g czyli o przynajmniej 300za mało wg norm. lekarz powiedział że po prostu jest drobniejsza ale narządy ma dobrze rozwinięte. urodziłam ja w 42 tygodniu ciąży z waga 3500g, gdyby się urodziła w terminie to by miała 2800g . a dziewczyna co z nią lezalam w sali urodziła w 36tc wczesniaczka z waga 2700g. u mnie też mała nie miała być po kim wysoka bo ja mam 165 mąż niższy 162 . a póki co synek wychodzi idealnie wagowo, ale myślę że nie będzie miał więcej niż 3500g przy porodzie ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Koszule można już na allegro kupić za 15-20 zł. I nie wiem co jest złego w kotkach i misiach, mi się podobają :P Za to ta fioletowa jednorazowa jest paskudna :P

Mam takie samo zdanie :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek też jest raczej mały. W 22tc miał 480g, teraz nie wiem ile ma, czekam na wizytę.

Dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia. 12 września rusza :) już bym chciała...

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia tez mala,w 20+6 miala 330 :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia 6 września, dziś dostałam maila z przypomnieniem;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Eli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ale jestem zła na męża! Łóżeczko przyszło, a on stwierdził, że złoży je dopiero jutro, a ja bym już chciała :( Tak kobiecie w ciąży odmówić... :/
    Moj juz sie nauczyl, ze musze miec na wczoraj wszystko ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U mnie identyczna sytuacja ;) bylo rowno a teraz mniejsze 3 dni. Ale ja wole tak niz jak ma nadrabiac z nwiazką bo nadrabianie czesto wiąże sie z zle wyrownaną cukrzycą
    My to ciągle idziemy łeb w łeb. Co ty na to żebyśmy urodziły 6 grudnia, czyli 2 tygodnie wcześniej :)?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ja jestem za aczkolwiek cesarke mam miec jakos 12-15 :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 20:46

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Mogłabym do Was dołączyć?

Lady Savage, Wachciowa, Eli lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mamy dokładnie ten sam wiek ciąży i też ciężko mi w to uwierzyć. Najgorsze, że my mamy dopiero jakąś 1/5 wyprawki, a w listopadzie chyba wypadałoby mieć wszystko skompletowane, czyli w zasadzie zostały 2 miesiące na ogarnięcie... O-o
    Ja mam nadzieję, że dam radę pracować przynajmniej do końca października. Na leżenie jeszcze przyjdzie czas. Póki co czuję się nawet lepiej niż miesiąc temu i szkoda tego nie wykorzystać.
    Co do psa, będziesz go jakoś przygotowywać? Czytałam, że dobrze jest dać do powąchania wszystkie rzeczy dziecka, ja jeszcze chce wziąć od rodziców z domu jakaś moja stara lalkę i nosić ją, żeby przyzwyczaić tego dziada, że skończy się niedługo bycie w centrum uwagi, a jest rozpieszczony i jeszcze na tyle młody, że ciagle by się bawił...
    Jak Ty mnie Natalia rozumiesz ;) niesłychane hehe! Ja również zamierzam pracować do końca października i chyba ani dnia dłużej. Chciałabym chociazcten miesiąc mieć taki dla siebie, chociaż z tego co patrzyłam na ciążę dowodzona będziemy mieć już od połowy listopada.

Co do psa to ja będę miała na pewno problem, bo ona jest strasznie zazdrosna a do tego po prostu nienawidzi dzieci. Jest agresywna w stosunku do każdego. Jedyna szansa taka że zaakceptuje nowego członka stada...Ja słyszałam o przynoszeniu np pieluszki która przytulna dziecko, bo zużyte pampersy to już dla mnie abstrakcja...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Mogłabym do Was dołączyć?
    Clarissa jasne, powiesz coś coś sobie ?

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ciocie! :)

Melduję, że Julek ma już 690 gram i znajduje się w moim brzuchu dosłownie wszędzie :P Lekarz jeździł głowicą od dołu prawie pod biust - byłam w szoku! Niestety buźki nie dało się uchwycić, także nie mamy zdjęcia... Uwielbiam go podglądać :D

salenne, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Wachciowa, Aztoria, nataliamonika, Petitka, Marteczka93, Iruletka, magdzia26, Jacqueline, k878, Anuśka...G lubią tę wiadomość

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Byłam w luxmedzie. Ogólnie to dr powiedziała, że przysługuje 3 x usg w ciąży a ja już w 2 trymsetrze miałam :/ ale i tak mi zrobiła. Córa za mała tylko 485 gram ale ja też jestem mała i póki nie ma 2 tyg rozbieżności to mam się nie martwić. Szyjka 4,5 cm więc ok. Mogę coś zrobić żeby to moje dziecię szybciej rosło?

Nie denerwuj się wielkością dziecka. Moja córcia wczoraj w 25+3 odpowiadała wielkością na 24+5 i lekarka mówiła, że wszystko jest ok :)

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ze Śląska. Po kilku latach starań udało mi się w końcu zajść w ciążę. Będzie dziewczynka :) Pierwsze dziecko. Termin mam na 02 grudzień (choć wg Belly 03 grudzień). Jutro "studniówka" (jak ten czas leci...). Z tej okazji idę zafundować sobie drineczka z glukozy :) I czekam na wyniki posiewu bo niestety te nieszczęsne leukocyty...

Lady Savage, Wachciowa, Aztoria, Opolanka 85, nataliamonika, Petitka, Iruletka, magdzia26, Jacqueline, k878 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ