Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
U mnie dzis studniówkapodobno od teraz czes będzie pędził jak szalony
nesairah, Mamabyc3, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, Wachciowa, Lady Savage, Iruletka, Jooozefka, ara, Jacqueline, Petitka lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Cześć dziewczyny
U mnie dzis studniówkapodobno od teraz czes będzie pędził jak szalony
2iem to po sobie gdzie jedna prze terminem córka a druga po
ale racja ten czas szybko leci 2 każdym trymestrze nie tylko ostatnim jedynie co teraz trzeba myslec porządnie nad wyprawka bo ja zamierzam być gotowa w 36tc na godzinę 0
nesairah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoco55 wrote:Amus bądź dzielna w pracy;) ja właśnie się do niej szykuje. Zauważyłam ze mala często kopię rano jak wstaje i kładę się w wannie - to taki mój codzienny rytuał ☺
jeszcze 5 h
fajnie ze obserwujesz taką zależnosć tzn tak ze potrafisz godzinowo ustalić kiedy dziecko aktywne) podobno zostaje i po porodzie dzieci tak mają
moj kuba był MEGA leniwy w brzuch plus łożysko z przodu wiec nie wiem kiedy był aktywny a po porodzie len jakich malo:) spal non stop musialam go budzić na mleczko
-
nick nieaktualnyMój syn mam mniej więcej stałe godziny aktywności. Czasem dokłada jakąś godzinę, ale przeważnie buszuje 4-5, 10-11, 17-18 i 22-23.Stałe jego godziny. Jak będzie tak po porodzie, to ja jestem za ! Czasem jak za długo siedzę to się buntuje i zaczyna się wiercić, ale przy zmianie pozycji się wycisza, więc nie wliczam tego do czasu aktywności
-
I ja się witam w 100-weczke
Jak moje dziecko będzie tak aktywne po porodzie jak w brzuchu to mam przerabane bo urządza sobie dzikie harce od ok 22:30 do 1:00mam nadzieje ze nie będzie powtórki jak z pierwszym bo chyba w łeb sobie strzele
Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Wachciowa, Lady Savage, Iruletka, Jooozefka, ara, Petitka lubią tę wiadomość
-
Iruletka wrote:Kupiłam taką w sobotę w Italian Fashion. Wygodna jest, a zatrzaski są prawie do pępka. Zapłaciłam coś ok 50 zł po przecenieCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Moje budzi się rano razem ze mną, potem jest aktywne po południu i potem aż późnym wieczorem. W nocy śpi. Nawet jak wstaje do wc to się nie przebudza. Oby mu tak zostało.
Dziś spaliśmy na podłodze. Kto wymyślił metalowe ramy, to nie wiem. Wczoraj mąż rozkręcił łóżko bo od jakiegoś czasu przy każdym ruchy wydaje okropne dźwięki. Wkładał szmatki pomiędzy metalowe elementy, smarowal smarem. Pomogło na godzinęnie można spać. W nocy się poryczałam bo to kolejna noc z pobudka co chwila i jestem wykończona. O 5 Poszliśmy spać na materacu w salonie. Dziś pomyślimy co z łóżkiem zrobić bo ani my ani dziecko przy tym dźwięku spać nie da rady. A taka ma ładna ramę. Mąż chce kupić zwykle drewniane pudło bo mamy za dużo wydatków teraz by inwestować w nowe łóżko. A materac mamy bardzo dobry. Dziś będę odsypiać ta noc. Na podłodze śpi się nieźle.
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Moje budzi się rano razem ze mną, potem jest aktywne po południu i potem aż późnym wieczorem. W nocy śpi. Nawet jak wstaje do wc to się nie przebudza. Oby mu tak zostało.
Dziś spaliśmy na podłodze. Kto wymyślił metalowe ramy, to nie wiem. Wczoraj mąż rozkręcił łóżko bo od jakiegoś czasu przy każdym ruchy wydaje okropne dźwięki. Wkładał szmatki pomiędzy metalowe elementy, smarowal smarem. Pomogło na godzinęnie można spać. W nocy się poryczałam bo to kolejna noc z pobudka co chwila i jestem wykończona. O 5 Poszliśmy spać na materacu w salonie. Dziś pomyślimy co z łóżkiem zrobić bo ani my ani dziecko przy tym dźwięku spać nie da rady. A taka ma ładna ramę. Mąż chce kupić zwykle drewniane pudło bo mamy za dużo wydatków teraz by inwestować w nowe łóżko. A materac mamy bardzo dobry. Dziś będę odsypiać ta noc. Na podłodze śpi się nieźle.
My mamy łóżko zrobione z paletNa to gruby materac-30cm 160/200 i śpi się super. No może teraz trochę gorzej, bo co godzinę wstaję siku
-
Szczesliwa_mamusia wrote:My mamy łóżko zrobione z palet
Na to gruby materac-30cm 160/200 i śpi się super. No może teraz trochę gorzej, bo co godzinę wstaję siku
Szkoda mi tylko tej ozdobnej ramy ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 09:59
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemikey wrote:No właśnie my pewnie też takie najprostsze drewniane kupimy. Materac mamy memory foam więc pod niego będziemy szukać. Materac będzie droższy niż łóżko lol. Teraz jeszcze sofę będziemy kupować. A ani wózka ani łóżeczka dla dziecka nie mamy jeszcze
Szkoda mi tylko tej ozdobnej ramy ....Lady Savage lubi tę wiadomość
-
My też mamy materac o wiele droższy niż łóżko. Ale mąż ma zwyrodnienie kręgosłupa i kupiliśmy ortopedyczny. Nigdy więcej innego materaca
Amys obyś miała rację. Ja praktycznie nie czuje, może smyrnie 3 razy dziennie jak leżę plackiem i nic nie robie ale ogólnie to cichosza. Życzę sobie żeby spała całymi dniami i nocami -
Szczesliwa_mamusia wrote:a nie możecie zobaczyć w ikea. Moi znajomi kiedyś kupili tam ramę za 170zł, długi czas im się sprawdziła. Materac mieli gdzie indziej kupiony, ale ramę właśnie tam. Myślę,że w funtach też nie jest droga ta rama.
-
nick nieaktualnyemikey i tak najważniejszy jest materac. Na chwilę to i na podłodze jak by leżał to byście sie wyspali
Aczkolwiek nie polecam, bo się materac niszczy,ale na takiej zwykłej ramie też będzie dobrze. A ładną ramę to sobie kupicie docelowo, jak piszesz
Przypomniało mi sie, jak wynajęliśmy kiedys z P. mieszkanie. Oddaliśmy moje łożko sypialniane mamie, bo w mieszkaniu były 2 wersalki i łózko by nam się nie zmieściło. Takie były skrzypiące, że przez 3 noce,to mieliśmy głupawkę a nie spanie. A już po 4 nocy, totalnie zmeczeni, zamówiliśmy na allegro najtańsze łózko sosnowe z materacem piankowym. Było o niebo lepsze niż ta wąska, skrzypiąca kanapa. Co prawda w mieszkaniu mieliśmy łóżko na łóżku, ale miejsce na łóże się znalazło. Musiało :)To łożko potem było znami jeszcze 8 lat. Tyle,że materac po drodze wymieniliśmy -
magdzia26 wrote:I ja się witam w 100-weczke
Jak moje dziecko będzie tak aktywne po porodzie jak w brzuchu to mam przerabane bo urządza sobie dzikie harce od ok 22:30 do 1:00mam nadzieje ze nie będzie powtórki jak z pierwszym bo chyba w łeb sobie strzele
To razem będziemy na forum po nocy siedzieć
-
emikey wrote:Moje budzi się rano razem ze mną, potem jest aktywne po południu i potem aż późnym wieczorem. W nocy śpi. Nawet jak wstaje do wc to się nie przebudza. Oby mu tak zostało.
Emilkey, współczuję, ja bym Ci radziła zainwestować chociaż w jakąś kanapę na jeden sezon, bo ja żle wspominam kręgosłup pod koniec ciąży, właśnie od spania na podłodze, bo też woleliśmy na farbę wydać niż na kanapę. Ale dzis bym tego błędu nie popełniła, cieżko się potem będzie Ci wstało z tej podłogi, a po dwa kręgosłup będzie bolał, nogi też. Ja spałam na materacu od 20 tyg do końca ciąży, i naprawdę, od 34 tyg to był horror sie z tej ziemi podnosić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 10:47
-
Lady Savage wrote:Emilkey, współczuję, ja bym Ci radziła zainwestować chociaż w jakąś kanapę na jeden sezon, bo ja żle wspominam kręgosłup pod koniec ciąży, właśnie od spania na podłodze, bo też woleliśmy na farbę wydać niż na kanapę. Ale dzis bym tego błędu nie popełniła, cieżko się potem będzie Ci wstało z tej podłogi, a po dwa kręgosłup będzie bolał, nogi też. Ja spałam na materacu od 20 tyg do końca ciąży, i naprawdę, od 34 tyg to był horror sie z tej ziemi podnosić.