X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu szyjki to mi lekarka zaczęła mierzyć na usg od połowy ciąży i pamiętam, że na fotelu też mówiła że zamknięta i długa a jak po chwili zrobiła usg i zmierzyła to ups...3cm - mało.

Moje dziecię dziś dokazuje strasznie. Nie dała mi za bardzo pospać. Za to na wczorajszej wizycie nawet nie dała sobie ładnego zdjęcia zrobić :P Siedziała gdzieś na dole macicy z rączkami na buzi i nic nie dawało rady na nią. Moja gin się śmiała, że wyszło, że jest typowym ginekologiem i z wczorajszej wizyty mam tylko zdjęcia...potwierdzające, że moja córka to dziewczynka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach! A dziś przyjdzie do mnie kurier z łóżeczkiem dla małej. Zamówiłam ze sklepu AMC Toruń. Pamiętam, że kilka z Was się kiedyś pytało o ten sklep więc w razie co dziś będę mogła się wypowiedzieć co do jakości wyrka :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwydatniam brzuch :) podoba mi się, że, taki okraglutki :) nie będę go chować. Chować będę potem to co po nim zostanie!

aga1402 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam musli bananowe z jogurtem naturlanym i mala szaleje i kopie mnie mega wysoko :o 5-6 cm nad pepkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 11:27

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mowmy tu o takich strasznych rzeczach :( mnie os razu sie wlacza myslenie i strach, a juz w polaczeniu ze skurczami to zaraz bede przerazona. Musimy wierzyc ze z naszymi dziecmi bedzie dobrze, ze beda zdrowe, ze dotrwaja do terminu i urodza sie bez komplikacji. Ze wszystkie bedziemy szczesliwymi grudnioweczkami

Amus87, aga1402, Nola lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój też podkreślam. W końcu nie muszę sie wstydzić,że mam duży brzuch. Tym bardziej,że u mnie widać,że jest ciążowy,a nie wynikający np. z nadwagi. Kiedy mam go pokazywać jak nie teraz!

Lady Savage, nataliamonika, ara, k878, Nola, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja swój też podkreślam. W końcu nie muszę sie wstydzić,że mam duży brzuch. Tym bardziej,że u mnie widać,że jest ciążowy,a nie wynikający np. z nadwagi. Kiedy mam go pokazywać jak nie teraz!
    ale ja jak podkreśle to na 9 msc wyglądam hehehe a gdzie tam 9 ty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale ja jak podkreśle to na 9 msc wyglądam hehehe a gdzie tam 9 ty :P
    myślę,że nie jest u Ciebie aż tak "źle". a w 9 mcu będzie trudno sie nim pochwalić,bo zima i człowiek będzie na ubierany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę tak sobie na ten mój suwaczek i za 2,5 tyg zacznę 7mc,a mój suwaczek nawet na 6 dobrze się nie przesunął.Dziwne te suwaczki z babybooma.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się mój brzuch nie podoba, albo raczej ja z brzuchem się sobie nie podobam, więc go nie lubię eksponować, ale niedługo nie będzie dało się ukryć :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście! A ja byłam zajęta, lepiłam z plasteliny po raz pierwszy z córką, ale była zachwycona, potem poszłyśmy na spacer, bo popsikałam raidem salon, masakra u nas z muchami, wieczorem posiedzieć się nie da bo łażą bo Tobie i nawet perfidnie do buzi wchodzą ;/, teraz położyłam małą i wietrze salon, zebrałam już 25 much! Masakra.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale się rozpisałyście! A ja byłam zajęta, lepiłam z plasteliny po raz pierwszy z córką, ale była zachwycona, potem poszłyśmy na spacer, bo popsikałam raidem salon, masakra u nas z muchami, wieczorem posiedzieć się nie da bo łażą bo Tobie i nawet perfidnie do buzi wchodzą ;/, teraz położyłam małą i wietrze salon, zebrałam już 25 much! Masakra.

O kurczę, a pomyśleć, że ja narzekam jak mi 2 czy 3 muchy wlecą do mieszkania :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Z racji tego, że jestem raczej z końca grudnia czasem podczytuję i styczeń 2018. Jedna styczniowka właśnie urodziła. Wirus e.coli doprowadził do pęknięcia pęcherza. Wypuścili ja ze szpitala, że niby wszystko ok, a następnego dnia urodziła martwego chłopca :( człowiekowi by się wydawało, że najgorsze za nim a tak naprawdę do końca jest stress. Ten kto powiedział, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety musiał być facetem...

:( słyszałam o tym, ale nie starajmy się nie nakręcać, bo co to da? zawsze może pójść coś nie tak, na różnych etapach ciąży, w trakcie poródu, a potem dziecko może zachorować... człowiek całe życie może się tylko martwić i martwić, a i tak będzie co ma być. Myśleć pozytywnie! :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Ja wczoraj zebrałam odkurzaczem z sufitu w kuchni ze 40 muszek owocówek. Nie wiem skąd one się biorą. Chowam wszystko do lodówki, żeby nie miały czym się posilić, a i tak zawsze jest taki okres latem, że nagle pojawia się chmara.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ach! A dziś przyjdzie do mnie kurier z łóżeczkiem dla małej. Zamówiłam ze sklepu AMC Toruń. Pamiętam, że kilka z Was się kiedyś pytało o ten sklep więc w razie co dziś będę mogła się wypowiedzieć co do jakości wyrka :)

Do nas też dzisiaj :) :) Zamawiałam z Sekrety Puchatka, któraś z Was wysłała mi ten sklep i zaoszczędziłam 100 zł na łóżeczku, na dodatek u producenta musiałabym czekać do 3 tygodni, a tutaj było od ręki. Nie będę mogła się powstrzymać i zaraz pewne będzie złożone. Na razie odebrałam falbankę maskującą na spód łóżeczka i kokon do spania.

Wyślij zdjęcie jak zainstalujesz łóżeczko :)

Lady Savage, salenne, Wachciowa, Coco55 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy pułapkę na muszki owocowki. Do słoika wkładamy albo ogryzek jabłka, ostatnio poszła dupka pomidora. Przykrywamy papierem. Ściskamy gumka receptura i nakłuwamy wykałaczką małe dziurki. Tak całkiem sporo. I stawiamy w miejsce gdzie najczęściej się one pojawiają. Muszka wleci do słoika, Ale już nie wyleci. U nas się to sprawdza. Jak już będzie ich dużo albo zacznie się psuć pomidor, czy jabłko, to wymieniamy pułapkę. Polecam.

Niestety na większe muchy nie mam patentu, sama mam w okresie letnim z ini problem, szczególnie jak na wsi świnie, krowy mają. Potrafię i 30zebrac z okna tych najgorszych zielonych i niebieskich. Pchają się do domu. A w upale to już w ogóle nie da się okna otworzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Do nas też dzisiaj :) :) Zamawiałam z Sekrety Puchatka, któraś z Was wysłała mi ten sklep i zaoszczędziłam 100 zł na łóżeczku, na dodatek u producenta musiałabym czekać do 3 tygodni, a tutaj było od ręki. Nie będę mogła się powstrzymać i zaraz pewne będzie złożone. Na razie odebrałam falbankę maskującą na spód łóżeczka i kokon do spania.

Wyślij zdjęcie jak zainstalujesz łóżeczko :)

Wyślę wyślę, ale tylko złożonego łóżeczka. My się dopiero w listopadzie przeprowadzamy hahaha :D ale nagadałam mężowi, że łóżeczko ma już czekać i koniec. Więc raczej tylko je złożymy żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku :) A ile płaciłaś za łóżeczko?

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kot poluje na muchy, więc nie mam ich wcale :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Wyślę wyślę, ale tylko złożonego łóżeczka. My się dopiero w listopadzie przeprowadzamy hahaha :D ale nagadałam mężowi, że łóżeczko ma już czekać i koniec. Więc raczej tylko je złożymy żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku :) A ile płaciłaś za łóżeczko?

480 + 15 wysyłka, na stronie producenta 559 zł i 60 zł wysyłką, więc w sumie 124 zł różnicy
    Firma Piętrus, model Misza z szufladą.

salenne lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    My robimy pułapkę na muszki owocowki. Do słoika wkładamy albo ogryzek jabłka, ostatnio poszła dupka pomidora. Przykrywamy papierem. Ściskamy gumka receptura i nakłuwamy wykałaczką małe dziurki. Tak całkiem sporo. I stawiamy w miejsce gdzie najczęściej się one pojawiają. Muszka wleci do słoika, Ale już nie wyleci. U nas się to sprawdza. Jak już będzie ich dużo albo zacznie się psuć pomidor, czy jabłko, to wymieniamy pułapkę. Polecam.

Niestety na większe muchy nie mam patentu, sama mam w okresie letnim z ini problem, szczególnie jak na wsi świnie, krowy mają. Potrafię i 30zebrac z okna tych najgorszych zielonych i niebieskich. Pchają się do domu. A w upale to już w ogóle nie da się okna otworzyć.

Muszę wypróbować, dzięki! Na razie je wytępiłam, ale obawiam się, że zaraz będa kolejne.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ