X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu szyjki to mi lekarka zaczęła mierzyć na usg od połowy ciąży i pamiętam, że na fotelu też mówiła że zamknięta i długa a jak po chwili zrobiła usg i zmierzyła to ups...3cm - mało.

Moje dziecię dziś dokazuje strasznie. Nie dała mi za bardzo pospać. Za to na wczorajszej wizycie nawet nie dała sobie ładnego zdjęcia zrobić :P Siedziała gdzieś na dole macicy z rączkami na buzi i nic nie dawało rady na nią. Moja gin się śmiała, że wyszło, że jest typowym ginekologiem i z wczorajszej wizyty mam tylko zdjęcia...potwierdzające, że moja córka to dziewczynka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach! A dziś przyjdzie do mnie kurier z łóżeczkiem dla małej. Zamówiłam ze sklepu AMC Toruń. Pamiętam, że kilka z Was się kiedyś pytało o ten sklep więc w razie co dziś będę mogła się wypowiedzieć co do jakości wyrka :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwydatniam brzuch :) podoba mi się, że, taki okraglutki :) nie będę go chować. Chować będę potem to co po nim zostanie!

aga1402 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam musli bananowe z jogurtem naturlanym i mala szaleje i kopie mnie mega wysoko :o 5-6 cm nad pepkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 11:27

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mowmy tu o takich strasznych rzeczach :( mnie os razu sie wlacza myslenie i strach, a juz w polaczeniu ze skurczami to zaraz bede przerazona. Musimy wierzyc ze z naszymi dziecmi bedzie dobrze, ze beda zdrowe, ze dotrwaja do terminu i urodza sie bez komplikacji. Ze wszystkie bedziemy szczesliwymi grudnioweczkami

Amus87, aga1402, Nola lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój też podkreślam. W końcu nie muszę sie wstydzić,że mam duży brzuch. Tym bardziej,że u mnie widać,że jest ciążowy,a nie wynikający np. z nadwagi. Kiedy mam go pokazywać jak nie teraz!

Lady Savage, nataliamonika, ara, k878, Nola, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja swój też podkreślam. W końcu nie muszę sie wstydzić,że mam duży brzuch. Tym bardziej,że u mnie widać,że jest ciążowy,a nie wynikający np. z nadwagi. Kiedy mam go pokazywać jak nie teraz!
    ale ja jak podkreśle to na 9 msc wyglądam hehehe a gdzie tam 9 ty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale ja jak podkreśle to na 9 msc wyglądam hehehe a gdzie tam 9 ty :P
    myślę,że nie jest u Ciebie aż tak "źle". a w 9 mcu będzie trudno sie nim pochwalić,bo zima i człowiek będzie na ubierany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę tak sobie na ten mój suwaczek i za 2,5 tyg zacznę 7mc,a mój suwaczek nawet na 6 dobrze się nie przesunął.Dziwne te suwaczki z babybooma.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się mój brzuch nie podoba, albo raczej ja z brzuchem się sobie nie podobam, więc go nie lubię eksponować, ale niedługo nie będzie dało się ukryć :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście! A ja byłam zajęta, lepiłam z plasteliny po raz pierwszy z córką, ale była zachwycona, potem poszłyśmy na spacer, bo popsikałam raidem salon, masakra u nas z muchami, wieczorem posiedzieć się nie da bo łażą bo Tobie i nawet perfidnie do buzi wchodzą ;/, teraz położyłam małą i wietrze salon, zebrałam już 25 much! Masakra.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale się rozpisałyście! A ja byłam zajęta, lepiłam z plasteliny po raz pierwszy z córką, ale była zachwycona, potem poszłyśmy na spacer, bo popsikałam raidem salon, masakra u nas z muchami, wieczorem posiedzieć się nie da bo łażą bo Tobie i nawet perfidnie do buzi wchodzą ;/, teraz położyłam małą i wietrze salon, zebrałam już 25 much! Masakra.

O kurczę, a pomyśleć, że ja narzekam jak mi 2 czy 3 muchy wlecą do mieszkania :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Z racji tego, że jestem raczej z końca grudnia czasem podczytuję i styczeń 2018. Jedna styczniowka właśnie urodziła. Wirus e.coli doprowadził do pęknięcia pęcherza. Wypuścili ja ze szpitala, że niby wszystko ok, a następnego dnia urodziła martwego chłopca :( człowiekowi by się wydawało, że najgorsze za nim a tak naprawdę do końca jest stress. Ten kto powiedział, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety musiał być facetem...

:( słyszałam o tym, ale nie starajmy się nie nakręcać, bo co to da? zawsze może pójść coś nie tak, na różnych etapach ciąży, w trakcie poródu, a potem dziecko może zachorować... człowiek całe życie może się tylko martwić i martwić, a i tak będzie co ma być. Myśleć pozytywnie! :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Ja wczoraj zebrałam odkurzaczem z sufitu w kuchni ze 40 muszek owocówek. Nie wiem skąd one się biorą. Chowam wszystko do lodówki, żeby nie miały czym się posilić, a i tak zawsze jest taki okres latem, że nagle pojawia się chmara.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ach! A dziś przyjdzie do mnie kurier z łóżeczkiem dla małej. Zamówiłam ze sklepu AMC Toruń. Pamiętam, że kilka z Was się kiedyś pytało o ten sklep więc w razie co dziś będę mogła się wypowiedzieć co do jakości wyrka :)

Do nas też dzisiaj :) :) Zamawiałam z Sekrety Puchatka, któraś z Was wysłała mi ten sklep i zaoszczędziłam 100 zł na łóżeczku, na dodatek u producenta musiałabym czekać do 3 tygodni, a tutaj było od ręki. Nie będę mogła się powstrzymać i zaraz pewne będzie złożone. Na razie odebrałam falbankę maskującą na spód łóżeczka i kokon do spania.

Wyślij zdjęcie jak zainstalujesz łóżeczko :)

Lady Savage, salenne, Wachciowa, Coco55 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy pułapkę na muszki owocowki. Do słoika wkładamy albo ogryzek jabłka, ostatnio poszła dupka pomidora. Przykrywamy papierem. Ściskamy gumka receptura i nakłuwamy wykałaczką małe dziurki. Tak całkiem sporo. I stawiamy w miejsce gdzie najczęściej się one pojawiają. Muszka wleci do słoika, Ale już nie wyleci. U nas się to sprawdza. Jak już będzie ich dużo albo zacznie się psuć pomidor, czy jabłko, to wymieniamy pułapkę. Polecam.

Niestety na większe muchy nie mam patentu, sama mam w okresie letnim z ini problem, szczególnie jak na wsi świnie, krowy mają. Potrafię i 30zebrac z okna tych najgorszych zielonych i niebieskich. Pchają się do domu. A w upale to już w ogóle nie da się okna otworzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Do nas też dzisiaj :) :) Zamawiałam z Sekrety Puchatka, któraś z Was wysłała mi ten sklep i zaoszczędziłam 100 zł na łóżeczku, na dodatek u producenta musiałabym czekać do 3 tygodni, a tutaj było od ręki. Nie będę mogła się powstrzymać i zaraz pewne będzie złożone. Na razie odebrałam falbankę maskującą na spód łóżeczka i kokon do spania.

Wyślij zdjęcie jak zainstalujesz łóżeczko :)

Wyślę wyślę, ale tylko złożonego łóżeczka. My się dopiero w listopadzie przeprowadzamy hahaha :D ale nagadałam mężowi, że łóżeczko ma już czekać i koniec. Więc raczej tylko je złożymy żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku :) A ile płaciłaś za łóżeczko?

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kot poluje na muchy, więc nie mam ich wcale :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Wyślę wyślę, ale tylko złożonego łóżeczka. My się dopiero w listopadzie przeprowadzamy hahaha :D ale nagadałam mężowi, że łóżeczko ma już czekać i koniec. Więc raczej tylko je złożymy żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku :) A ile płaciłaś za łóżeczko?

480 + 15 wysyłka, na stronie producenta 559 zł i 60 zł wysyłką, więc w sumie 124 zł różnicy
    Firma Piętrus, model Misza z szufladą.

salenne lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    My robimy pułapkę na muszki owocowki. Do słoika wkładamy albo ogryzek jabłka, ostatnio poszła dupka pomidora. Przykrywamy papierem. Ściskamy gumka receptura i nakłuwamy wykałaczką małe dziurki. Tak całkiem sporo. I stawiamy w miejsce gdzie najczęściej się one pojawiają. Muszka wleci do słoika, Ale już nie wyleci. U nas się to sprawdza. Jak już będzie ich dużo albo zacznie się psuć pomidor, czy jabłko, to wymieniamy pułapkę. Polecam.

Niestety na większe muchy nie mam patentu, sama mam w okresie letnim z ini problem, szczególnie jak na wsi świnie, krowy mają. Potrafię i 30zebrac z okna tych najgorszych zielonych i niebieskich. Pchają się do domu. A w upale to już w ogóle nie da się okna otworzyć.

Muszę wypróbować, dzięki! Na razie je wytępiłam, ale obawiam się, że zaraz będa kolejne.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ