Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWracając do tematu szyjki to mi lekarka zaczęła mierzyć na usg od połowy ciąży i pamiętam, że na fotelu też mówiła że zamknięta i długa a jak po chwili zrobiła usg i zmierzyła to ups...3cm - mało.
Moje dziecię dziś dokazuje strasznie. Nie dała mi za bardzo pospać. Za to na wczorajszej wizycie nawet nie dała sobie ładnego zdjęcia zrobićSiedziała gdzieś na dole macicy z rączkami na buzi i nic nie dawało rady na nią. Moja gin się śmiała, że wyszło, że jest typowym ginekologiem i z wczorajszej wizyty mam tylko zdjęcia...potwierdzające, że moja córka to dziewczynka
-
nick nieaktualnyAch! A dziś przyjdzie do mnie kurier z łóżeczkiem dla małej. Zamówiłam ze sklepu AMC Toruń. Pamiętam, że kilka z Was się kiedyś pytało o ten sklep więc w razie co dziś będę mogła się wypowiedzieć co do jakości wyrka
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie mowmy tu o takich strasznych rzeczach
mnie os razu sie wlacza myslenie i strach, a juz w polaczeniu ze skurczami to zaraz bede przerazona. Musimy wierzyc ze z naszymi dziecmi bedzie dobrze, ze beda zdrowe, ze dotrwaja do terminu i urodza sie bez komplikacji. Ze wszystkie bedziemy szczesliwymi grudnioweczkami
Amus87, aga1402, Nola lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyJa swój też podkreślam. W końcu nie muszę sie wstydzić,że mam duży brzuch. Tym bardziej,że u mnie widać,że jest ciążowy,a nie wynikający np. z nadwagi. Kiedy mam go pokazywać jak nie teraz!
Lady Savage, nataliamonika, ara, k878, Nola, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Ja swój też podkreślam. W końcu nie muszę sie wstydzić,że mam duży brzuch. Tym bardziej,że u mnie widać,że jest ciążowy,a nie wynikający np. z nadwagi. Kiedy mam go pokazywać jak nie teraz!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale się rozpisałyście! A ja byłam zajęta, lepiłam z plasteliny po raz pierwszy z córką, ale była zachwycona, potem poszłyśmy na spacer, bo popsikałam raidem salon, masakra u nas z muchami, wieczorem posiedzieć się nie da bo łażą bo Tobie i nawet perfidnie do buzi wchodzą ;/, teraz położyłam małą i wietrze salon, zebrałam już 25 much! Masakra.
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Ale się rozpisałyście! A ja byłam zajęta, lepiłam z plasteliny po raz pierwszy z córką, ale była zachwycona, potem poszłyśmy na spacer, bo popsikałam raidem salon, masakra u nas z muchami, wieczorem posiedzieć się nie da bo łażą bo Tobie i nawet perfidnie do buzi wchodzą ;/, teraz położyłam małą i wietrze salon, zebrałam już 25 much! Masakra.
O kurczę, a pomyśleć, że ja narzekam jak mi 2 czy 3 muchy wlecą do mieszkania -
emikey wrote:Z racji tego, że jestem raczej z końca grudnia czasem podczytuję i styczeń 2018. Jedna styczniowka właśnie urodziła. Wirus e.coli doprowadził do pęknięcia pęcherza. Wypuścili ja ze szpitala, że niby wszystko ok, a następnego dnia urodziła martwego chłopca
człowiekowi by się wydawało, że najgorsze za nim a tak naprawdę do końca jest stress. Ten kto powiedział, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety musiał być facetem...
słyszałam o tym, ale nie starajmy się nie nakręcać, bo co to da? zawsze może pójść coś nie tak, na różnych etapach ciąży, w trakcie poródu, a potem dziecko może zachorować... człowiek całe życie może się tylko martwić i martwić, a i tak będzie co ma być. Myśleć pozytywnie!
-
Lady Savage wrote:Ale się rozpisałyście! A ja byłam zajęta, lepiłam z plasteliny po raz pierwszy z córką, ale była zachwycona, potem poszłyśmy na spacer, bo popsikałam raidem salon, masakra u nas z muchami, wieczorem posiedzieć się nie da bo łażą bo Tobie i nawet perfidnie do buzi wchodzą ;/, teraz położyłam małą i wietrze salon, zebrałam już 25 much! Masakra.
Ja wczoraj zebrałam odkurzaczem z sufitu w kuchni ze 40 muszek owocówek. Nie wiem skąd one się biorą. Chowam wszystko do lodówki, żeby nie miały czym się posilić, a i tak zawsze jest taki okres latem, że nagle pojawia się chmara.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
salenne wrote:Ach! A dziś przyjdzie do mnie kurier z łóżeczkiem dla małej. Zamówiłam ze sklepu AMC Toruń. Pamiętam, że kilka z Was się kiedyś pytało o ten sklep więc w razie co dziś będę mogła się wypowiedzieć co do jakości wyrka
Do nas też dzisiajZamawiałam z Sekrety Puchatka, któraś z Was wysłała mi ten sklep i zaoszczędziłam 100 zł na łóżeczku, na dodatek u producenta musiałabym czekać do 3 tygodni, a tutaj było od ręki. Nie będę mogła się powstrzymać i zaraz pewne będzie złożone. Na razie odebrałam falbankę maskującą na spód łóżeczka i kokon do spania.
Wyślij zdjęcie jak zainstalujesz łóżeczkoLady Savage, salenne, Wachciowa, Coco55 lubią tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnyMy robimy pułapkę na muszki owocowki. Do słoika wkładamy albo ogryzek jabłka, ostatnio poszła dupka pomidora. Przykrywamy papierem. Ściskamy gumka receptura i nakłuwamy wykałaczką małe dziurki. Tak całkiem sporo. I stawiamy w miejsce gdzie najczęściej się one pojawiają. Muszka wleci do słoika, Ale już nie wyleci. U nas się to sprawdza. Jak już będzie ich dużo albo zacznie się psuć pomidor, czy jabłko, to wymieniamy pułapkę. Polecam.
Niestety na większe muchy nie mam patentu, sama mam w okresie letnim z ini problem, szczególnie jak na wsi świnie, krowy mają. Potrafię i 30zebrac z okna tych najgorszych zielonych i niebieskich. Pchają się do domu. A w upale to już w ogóle nie da się okna otworzyć. -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Do nas też dzisiaj
Zamawiałam z Sekrety Puchatka, któraś z Was wysłała mi ten sklep i zaoszczędziłam 100 zł na łóżeczku, na dodatek u producenta musiałabym czekać do 3 tygodni, a tutaj było od ręki. Nie będę mogła się powstrzymać i zaraz pewne będzie złożone. Na razie odebrałam falbankę maskującą na spód łóżeczka i kokon do spania.
Wyślij zdjęcie jak zainstalujesz łóżeczko
Wyślę wyślę, ale tylko złożonego łóżeczka. My się dopiero w listopadzie przeprowadzamy hahahaale nagadałam mężowi, że łóżeczko ma już czekać i koniec. Więc raczej tylko je złożymy żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku
A ile płaciłaś za łóżeczko?
-
salenne wrote:Wyślę wyślę, ale tylko złożonego łóżeczka. My się dopiero w listopadzie przeprowadzamy hahaha
ale nagadałam mężowi, że łóżeczko ma już czekać i koniec. Więc raczej tylko je złożymy żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku
A ile płaciłaś za łóżeczko?
480 + 15 wysyłka, na stronie producenta 559 zł i 60 zł wysyłką, więc w sumie 124 zł różnicy
Firma Piętrus, model Misza z szufladą.salenne lubi tę wiadomość
Gaja
Szczesliwa_mamusia wrote:My robimy pułapkę na muszki owocowki. Do słoika wkładamy albo ogryzek jabłka, ostatnio poszła dupka pomidora. Przykrywamy papierem. Ściskamy gumka receptura i nakłuwamy wykałaczką małe dziurki. Tak całkiem sporo. I stawiamy w miejsce gdzie najczęściej się one pojawiają. Muszka wleci do słoika, Ale już nie wyleci. U nas się to sprawdza. Jak już będzie ich dużo albo zacznie się psuć pomidor, czy jabłko, to wymieniamy pułapkę. Polecam.
Niestety na większe muchy nie mam patentu, sama mam w okresie letnim z ini problem, szczególnie jak na wsi świnie, krowy mają. Potrafię i 30zebrac z okna tych najgorszych zielonych i niebieskich. Pchają się do domu. A w upale to już w ogóle nie da się okna otworzyć.
Muszę wypróbować, dzięki! Na razie je wytępiłam, ale obawiam się, że zaraz będa kolejne.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc