Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, czy korzystacie z opieki położnej od 21 tygodnia ciąży? Podobno przysługują spotkania raz w tygodniu, a po 31 tygodniu po 2 razy w tygodniu na NFZ. Co o tym sądzicie?
-
Aztoria, ja polecam brauna, wcześniej miałam innych firm, nawet z Lidla jakiś polecany przez innych ale dawał błędne pomiary ;/ mimo wymiany na inny, "nie zepsuty", ale pomiary były nadal nieprawidłowe. Natomiast Braun kapitalny!
-
nick nieaktualnyNie jestem doświadczona mama, Ale powiem tak.ze teraz u noworodków najlepiej sprawdzają sie te na podczrwien. Do ucha albo do czoła. Szybko masz wynik i bez stresu. Jak masz rteciowy, to masz bardzo stary, bo teraz to już nawet w aptece rteciowego nie kupisz. A i noworodków takich termometrze nigdy się nie pakuje pod pachę. Kiedyś mierzono temperaturę, wkładając termometr w odbyt. Ale teraz na łatwiejsze na to sposoby.
Całkiem nie dawno poruszałysmy ten temat -
nick nieaktualny
-
To przegapilam wczesniej ten temat
bede czytac o tych termometrach co polecacie
Ehhh tyle rzeczy trzeba wybrac, a ja nie umiem tak spontanicznie, na temat kazdej rzeczy szukam info, przeczesuje internet, juz mi glowa paruje od tego. Temat wozka odlozylam na jakies dwa tygodnie, analizowalam materac do lozeczka, jak wybralam materac to znow cos innegoSynuś
-
U mnie położna jak przyszła przy pierwszym dziecku to był dramat. Przyszła bez wagi nie potrafiła za bardzo pomoc przy problemach z karmieniem przy oglądaniu dzidzi uderzyła o dzieckiem o kant przewijaka. Na koniec powiedziała ze przyjdIe za tydzień ale na całe szczęście juz jej wiecej nie widziałam. Teraz jak mam obeznanie przy drugim dziecku mam nadzieje ze wcale nie przyjdzie
-
Kobietki nie pamiętam, która z Was wrzuciła tu kiedyś przepis na kajzerki, ale chwała za niego! Są pyszne!
Dzisiaj piekłam drugą partię i wyszły nawet lepsze niż wczoraj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d809ef1ec77.jpgSzczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane, powiedzcie coś - waga stoi, w sensie moja. Zaczynam się martwić. Lekarz dopiero 12.09. W pierwszej ciązy przybyło mi 23 kg! stopniowo,pomału, pod koniec więcej. a teraz? No synek mamke oszczędza ale mnie to niepokoi. Zaznacze tylko - brak jakichkolwiek mdlości czy wymiotów od początku, jem serio jak za dwoje
pytają czy da sie jesc wiecej niż jem. a ta waga stoi, było drgnięcie do góry (no 1kg!) i znowu startowa.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry mamuśki. Kolejny tydzień skończony. Kolejny powód do świętowania. Zaczynamy 26tydzien
Wczoraj mierzyłam ciśnienie i 3razy miałam w normie. Czyli w piątek musiałabyc faktycznie mocno zdenerwowanaPetitka, [m]alina, Lady Savage, k878 lubią tę wiadomość