X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Co to kociołek baby Jagi?

1 puszka czerwonej fasolki
    1 puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka
    1 cebulka czerwona
    4 ogórki korniszony
    20 dag szynki
    10 dag żółtego sera

sos:
    2 ząbki czosnku
    sok z 1/2 cytryny
    słoiczek majonezu (225ml)
    natka pietruszki
    sól, pieprz

To co mamy w puszkach odsączamy na sicie. Resztę kroimy w kosteczkę. Mieszamy wszystko razem. I przygotowujemy sos: majonez mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny.Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę mieszamy z sosem. Na koniec dodajemy zieloną pietruszkę. I tyle. Można zajadać.

magdzia26 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole skok u dziecka tez jest spory teraz. Z kuba na tym etapie bylo podobnie wagowo a w 28 tc mial 1300:o

Wkurza mnie noga. Jak dlugo chodze albo stoje to mi zew strona uda dretwieje. Przed ciaza to mialam chyba od kregoslupa :(

• MalaHD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ale na test glukozy idziesz na czczo

Tak wiem. Tylko jak wyja mi złe cukry to się skończą owoce i dżemiki

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 xD no i urodzę pierwsza xD, na sierpniówkach jedna sobie tak zażartowała, że otworzyła 1000 stronę i urodzi pierwsza, i urodziła xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moje dzisiejsze śniadanko. Wczoraj takie samo było. Postanowiłam sobie przystopować z pieczywkien i macznymi potrawami. Bo teraz zacznę największy okres tycia, a 100nie chciałabym zobaczyć na wadze. Dla mnie to bariera nie dozaakceptowania. Mój mąż waży 96 i już się źle czuję,ze do niego dobije. A jest wyższy ode mnie o22cm
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bce34760dbb.jpg
    Także dziś jajecznica i smoothie z jarmuzu,szpinaku, buraka i grejpfruta.

A na obiad duszony schab, kasza i buraczek. Czuję się trochę jak na diecie odchudzajacej. Ostatnio mi się zwiększył apetyt. W ciągu dnia podjadam pomidory,zeby się zapchac.

To kiedy kończy się okres największego tycia, myślałam, że do końca 2. trymestru, a potem znowu zwalnia...? U mnie co prawda coś szwankuje, bo po 20. tygodniu zaczęłam tyć najmniej, ale czytałam chyba kiedyś, że mimo wszystko w 3. trymestrze tyje się trochę mniej niż w drugim.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś maścipula na obiad :D Wszystkie składniki są oprócz kapusty co zresztą mąż już kupił i wraca ;) Będzie pilnował kociołka potem ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    1000 xD no i urodzę pierwsza xD, na sierpniówkach jedna sobie tak zażartowała, że otworzyła 1000 stronę i urodzi pierwsza, i urodziła xD
    Ciekawe czy będziemy jeszcze tu pisać jak maluchy będą na świecie. Z tego co widzę niektóre warki są aktywne przez kilka lat, ale większość umiera śmiercią naturalna zaraz po porodach.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czytalam,ze w 3trymestrze tyje się najszybciej. Przybiera najwięcej. Wolę dmuchać na zimno. Tym bardziej,ze apetyt mu się zwiększył. Jeszcze 2tyg temu ledwo wcisnęłam 2kromki chleba. A teraz mam apetyt na 6! Coś niesamowitego. A po co mi tyle dodatkowych kilogramów. Dziecku lepiej nie będzie. Ciągnie mnie do czegoś innego. Ale na szczęście co do jedzenia, Jak sobie coś mocno postanowie, to staram się tego trzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ciekawe czy będziemy jeszcze tu pisać jak maluchy będą na świecie. Z tego co widzę niektóre warki są aktywne przez kilka lat, ale większość umiera śmiercią naturalna zaraz po porodach.
    Mysle,ze czasem ktoś coś skrobnie, a z czasem umrze nam strona. Spotkamy się na innym wątku w następnej ciąży;) i pewnie na fejsie coś szybciej się skrobnie :)

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Kobietki nie pamiętam, która z Was wrzuciła tu kiedyś przepis na kajzerki, ale chwała za niego! Są pyszne! :) Dzisiaj piekłam drugą partię i wyszły nawet lepsze niż wczoraj :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d809ef1ec77.jpg

Nie katujcie mnie, bo nie mogę glutenu i takie pyszności mogą do mnie co najwyżej szyderczo pomachać

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika - chciałabym żeby teraz było tak, że w trzecim trymestrze mniej mnie przybędzie niż w drugim bo wzrost wagi mnie przeraża do tej pory... Przy Oli w trzecim trymestrze przybyło mnie tyle co przez pierwsze dwa.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy zaczęłam się interesować co ile ma kalorii nie tkne majonezu.
    Wiwm, że to ortoreksyjne ale nawet z jajka w gościach go zdejmuje :P a sos czosnkowy robię na jogurcie greckim.

Ja czytałam, że najwięcej przybiera się pod koniec 2 i na poczatku 3 trymestru. Już na samym końcu ciąży podobno się mniej tyje. U mnie by się zgadzało bo do 20tc waga ani drgnela a teraz mam 2,5 kg na plusie i przybiera sto gram dziennie.

lolapola lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No ja czytalam,ze w 3trymestrze tyje się najszybciej. Przybiera najwięcej. Wolę dmuchać na zimno. Tym bardziej,ze apetyt mu się zwiększył. Jeszcze 2tyg temu ledwo wcisnęłam 2kromki chleba. A teraz mam apetyt na 6! Coś niesamowitego. A po co mi tyle dodatkowych kilogramów. Dziecku lepiej nie będzie. Ciągnie mnie do czegoś innego. Ale na szczęście co do jedzenia, Jak sobie coś mocno postanowie, to staram się tego trzymać.

To już nie wiem. Widziałam taki przykładowy rozkład wagi i było I trym. 3 kg, II 6 kg, III 4 kg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz apetyt ruszył z kopyta. Waga też [*]. I najgorsze, że brzuch dalej niewielki, a wszystko inne rośnie :P I chyba zaraz skoczę do lidla po croisanta, taką mam ochotę!!!!!!!!!!! I lody, lody, lody - jadłabym ciągle. A moje ostatnie odkrycie - Inka z mlekiem, toż to cud normalnie!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nataliamonika - chciałabym żeby teraz było tak, że w trzecim trymestrze mniej mnie przybędzie niż w drugim bo wzrost wagi mnie przeraża do tej pory... Przy Oli w trzecim trymestrze przybyło mnie tyle co przez pierwsze dwa.

Ja mam póki co +6, przez ostatni miesiąc może z pół kg mi przybyło, więc przy planowanych 11 kg mam jeszcze zapas, ale myślałam, że w 3. trymestrze będzie łatwiej :P Dzisiaj wolę nie sprawdzać wagi, bo zamówiliśmy sushi i pierwszy raz od nie wiem jak dawna obżarlam się jak prosiak :P Taka ilość białego ryżu zawsze działa na mnie zapychajaco z każdej strony...

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To już nie wiem. Widziałam taki przykładowy rozkład wagi i było I trym. 3 kg, II 6 kg, III 4 kg
    Może coś w tym jest. Kto wie. Teraz mam końcówkę drugiego trymestr, za chwilę zacznę trzeci. Może w8mcu zwolni. Zobaczymy teraz po mcu jak będzie z waga.

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie katujcie mnie, bo nie mogę glutenu i takie pyszności mogą do mnie co najwyżej szyderczo pomachać
    Wybacz! Ale może wersję bez glutenu też by dało radę zrobić? ;)
    Szczęśliwa_mamusia twoje śniadanie wygląda super. Gdybym musiała zrezygnować np. z chleba i przeżyć na takich rzeczach to naprawdę nie miałabym nic przeciwko :D Wszelkiego rodzaju smoothie i sałatki to jest to :) Na pewno na dobre to wyjdzie a i w okresie karmienia będzie łatwiej bo dieta też bardziej rygorystyczna.
    Ja o dziwo najwięcej przytyłam w 1trymestrze. Chodziłam i żarłam bo od razu robił mi się wir w żołądku i ryżowe wafle pomagały na krótko xD Później nastąpił brak apetytu. Najchętniej bym jadła chleb z masłem. Teraz jest ok. 7kg na plusie. Choć cały czas ktoś podsuwa mi coś słodkiego pod nos i ciężko jest odmówić zwłaszcza, że mały harcuje po słodkim a ja to uwielbiam xD Ciężko było się przyzwyczaić do tych numerów idących wciąż do przodu i jak smęciłam że tyje to mój R mnie ochrzaniał, że przecież dziecko rośnie i mam siedzieć cicho bo przecież tego chciałam xD Kalkulator wagi pokazuje, że niby od moich początkowych 50kg powinnam max ważyć ok 63 więc mam nadzieję, że większej cyferki na wadze nie zobaczę.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja się nie przejmuje waga xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kubą przytylam najwięcej w II trymestrze ale w III niewiele mniej :(
    póki co mam -1 kg jeszcze w zapasie od początku ciąży ale było -5 :P także maszyna ruszyła ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 11:03

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie waga nie przejmuje ale jeszcze nawet nie odrobilam tego co schudlam. Apetyt mam raczej w normie albo nawet mniejszy niz przed ciaza. Przy tych wymiotach chyba skurczyl mi sie zaladek i nie moge zjesc za duzo na raz.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ