Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Co to kociołek baby Jagi?
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 cebulka czerwona
4 ogórki korniszony
20 dag szynki
10 dag żółtego sera
sos:
2 ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
słoiczek majonezu (225ml)
natka pietruszki
sól, pieprz
To co mamy w puszkach odsączamy na sicie. Resztę kroimy w kosteczkę. Mieszamy wszystko razem. I przygotowujemy sos: majonez mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny.Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę mieszamy z sosem. Na koniec dodajemy zieloną pietruszkę. I tyle. Można zajadać.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moje dzisiejsze śniadanko. Wczoraj takie samo było. Postanowiłam sobie przystopować z pieczywkien i macznymi potrawami. Bo teraz zacznę największy okres tycia, a 100nie chciałabym zobaczyć na wadze. Dla mnie to bariera nie dozaakceptowania. Mój mąż waży 96 i już się źle czuję,ze do niego dobije. A jest wyższy ode mnie o22cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bce34760dbb.jpg
Także dziś jajecznica i smoothie z jarmuzu,szpinaku, buraka i grejpfruta.
A na obiad duszony schab, kasza i buraczek. Czuję się trochę jak na diecie odchudzajacej. Ostatnio mi się zwiększył apetyt. W ciągu dnia podjadam pomidory,zeby się zapchac.
To kiedy kończy się okres największego tycia, myślałam, że do końca 2. trymestru, a potem znowu zwalnia...? U mnie co prawda coś szwankuje, bo po 20. tygodniu zaczęłam tyć najmniej, ale czytałam chyba kiedyś, że mimo wszystko w 3. trymestrze tyje się trochę mniej niż w drugim.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
U nas dziś maścipula na obiad
Wszystkie składniki są oprócz kapusty co zresztą mąż już kupił i wraca
Będzie pilnował kociołka potem
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Lady Savage wrote:1000 xD no i urodzę pierwsza xD, na sierpniówkach jedna sobie tak zażartowała, że otworzyła 1000 stronę i urodzi pierwsza, i urodziła xD
-
nick nieaktualnyNo ja czytalam,ze w 3trymestrze tyje się najszybciej. Przybiera najwięcej. Wolę dmuchać na zimno. Tym bardziej,ze apetyt mu się zwiększył. Jeszcze 2tyg temu ledwo wcisnęłam 2kromki chleba. A teraz mam apetyt na 6! Coś niesamowitego. A po co mi tyle dodatkowych kilogramów. Dziecku lepiej nie będzie. Ciągnie mnie do czegoś innego. Ale na szczęście co do jedzenia, Jak sobie coś mocno postanowie, to staram się tego trzymać.
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Ciekawe czy będziemy jeszcze tu pisać jak maluchy będą na świecie. Z tego co widzę niektóre warki są aktywne przez kilka lat, ale większość umiera śmiercią naturalna zaraz po porodach.
-
Petitka wrote:Kobietki nie pamiętam, która z Was wrzuciła tu kiedyś przepis na kajzerki, ale chwała za niego! Są pyszne!
Dzisiaj piekłam drugą partię i wyszły nawet lepsze niż wczoraj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d809ef1ec77.jpg
Nie katujcie mnie, bo nie mogę glutenu i takie pyszności mogą do mnie co najwyżej szyderczo pomachaćGaja
Nataliamonika - chciałabym żeby teraz było tak, że w trzecim trymestrze mniej mnie przybędzie niż w drugim bo wzrost wagi mnie przeraża do tej pory... Przy Oli w trzecim trymestrze przybyło mnie tyle co przez pierwsze dwa.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja od kiedy zaczęłam się interesować co ile ma kalorii nie tkne majonezu.
Wiwm, że to ortoreksyjne ale nawet z jajka w gościach go zdejmujea sos czosnkowy robię na jogurcie greckim.
Ja czytałam, że najwięcej przybiera się pod koniec 2 i na poczatku 3 trymestru. Już na samym końcu ciąży podobno się mniej tyje. U mnie by się zgadzało bo do 20tc waga ani drgnela a teraz mam 2,5 kg na plusie i przybiera sto gram dziennie.lolapola lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:No ja czytalam,ze w 3trymestrze tyje się najszybciej. Przybiera najwięcej. Wolę dmuchać na zimno. Tym bardziej,ze apetyt mu się zwiększył. Jeszcze 2tyg temu ledwo wcisnęłam 2kromki chleba. A teraz mam apetyt na 6! Coś niesamowitego. A po co mi tyle dodatkowych kilogramów. Dziecku lepiej nie będzie. Ciągnie mnie do czegoś innego. Ale na szczęście co do jedzenia, Jak sobie coś mocno postanowie, to staram się tego trzymać.
To już nie wiem. Widziałam taki przykładowy rozkład wagi i było I trym. 3 kg, II 6 kg, III 4 kgGaja
Mi teraz apetyt ruszył z kopyta. Waga też [*]. I najgorsze, że brzuch dalej niewielki, a wszystko inne rośnie
I chyba zaraz skoczę do lidla po croisanta, taką mam ochotę!!!!!!!!!!! I lody, lody, lody - jadłabym ciągle. A moje ostatnie odkrycie - Inka z mlekiem, toż to cud normalnie!
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jacqueline wrote:Nataliamonika - chciałabym żeby teraz było tak, że w trzecim trymestrze mniej mnie przybędzie niż w drugim bo wzrost wagi mnie przeraża do tej pory... Przy Oli w trzecim trymestrze przybyło mnie tyle co przez pierwsze dwa.
Ja mam póki co +6, przez ostatni miesiąc może z pół kg mi przybyło, więc przy planowanych 11 kg mam jeszcze zapas, ale myślałam, że w 3. trymestrze będzie łatwiejDzisiaj wolę nie sprawdzać wagi, bo zamówiliśmy sushi i pierwszy raz od nie wiem jak dawna obżarlam się jak prosiak
Taka ilość białego ryżu zawsze działa na mnie zapychajaco z każdej strony...
Coco55 lubi tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:To już nie wiem. Widziałam taki przykładowy rozkład wagi i było I trym. 3 kg, II 6 kg, III 4 kg
-
nataliamonika wrote:Nie katujcie mnie, bo nie mogę glutenu i takie pyszności mogą do mnie co najwyżej szyderczo pomachać
Szczęśliwa_mamusia twoje śniadanie wygląda super. Gdybym musiała zrezygnować np. z chleba i przeżyć na takich rzeczach to naprawdę nie miałabym nic przeciwkoWszelkiego rodzaju smoothie i sałatki to jest to
Na pewno na dobre to wyjdzie a i w okresie karmienia będzie łatwiej bo dieta też bardziej rygorystyczna.
Ja o dziwo najwięcej przytyłam w 1trymestrze. Chodziłam i żarłam bo od razu robił mi się wir w żołądku i ryżowe wafle pomagały na krótko xD Później nastąpił brak apetytu. Najchętniej bym jadła chleb z masłem. Teraz jest ok. 7kg na plusie. Choć cały czas ktoś podsuwa mi coś słodkiego pod nos i ciężko jest odmówić zwłaszcza, że mały harcuje po słodkim a ja to uwielbiam xD Ciężko było się przyzwyczaić do tych numerów idących wciąż do przodu i jak smęciłam że tyje to mój R mnie ochrzaniał, że przecież dziecko rośnie i mam siedzieć cicho bo przecież tego chciałam xD Kalkulator wagi pokazuje, że niby od moich początkowych 50kg powinnam max ważyć ok 63 więc mam nadzieję, że większej cyferki na wadze nie zobaczę.
-
nick nieaktualny