Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja_Sonia wrote:A ja nawet nie wiem o jakich skurczach mowa. Muszę się poobserwowac, czesto mnie cos gniecie, uwiera, napina, moze to to? Sama nie wiem.... do tej pory tlumaczylam sobie że to dzidziuś sie tak układa, a może to właśnie te skurcze...
Od 3 nie śpię, eh. Wstalam na siku i koniec ze spaniem mam. Teraz będę rozmyslac, uwielbiam to....
A Wy spijcie slodko
Też nie wiem o co chodzi z tymi skurczami albo może nie potrafię ich rozpoznać. Czasami mnie gniecie brzuch albo coś kłuje czy ciągnie. To jest jakieś takie oczywiste, że jakby się pojawiło, to wiedziałabym, że to skurcz? Jakie to uczucie?Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyMnie czasami w nocy jak wstaje siku zlapie strazny bol podbrzusza als mija po chwili mysle ze za bardzo sie zrywam z lozka. Musze dac szefowi znac do pon czy we wrzesniu jeszcze chodze do pracy i sama nie wiem co robic. W domu bede miala za duzo czasu na myslenie ale to siedzsnie ciagle mnie meczy. Z kuba do 5 msc chodzilam na studia i tez siedzenie meczace a teraz juz 6 msc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 10:31
-
nataliamonika wrote:Też nie wiem o co chodzi z tymi skurczami albo może nie potrafię ich rozpoznać. Czasami mnie gniecie brzuch albo coś kłuje czy ciągnie. To jest jakieś takie oczywiste, że jakby się pojawiło, to wiedziałabym, że to skurcz? Jakie to uczucie?
-
mi też się zdarzają skurcze, zwłaszcza jeśli mam intensywny dzień - chodzenie, schylanie, noszenie... choć staram się tego nie robić
magnezu łykam 3x1 + aspargin 2x1
do tego nogi moczę w magnezie i wtedy mam spokój ze skurczami łydek, bo to paskudnie mi dokuczało w nocy
w środę gin więc sprawdzę czy te skurcze jakoś na szyjkę wpływająWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:03
-
Witam Was również w bury i deszczowy dzień. Śpiąco jakoś. Trzeba chyba się kawy napić na rozruch. Co do tematu o skurczach to mnie nie złapał chyba jeszcze żaden. Miałam ostatnio uczucie takiego nie miłego napięcia brzuszka, ale i to chyba było od za długiego stania na nogach. Chyba jak złapie taki prawdziwy to nie będzie wątpliwości.
MałySmoku- mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!
Co do rzadkich wizyt u gina to naprawdę nie macie na co kobietki narzekać. Wręcz Wam wszystkim zazdroszczę normalnego polskiego lekarza, który prowadzi ciążę i wizyt co miesiąc. Tutaj ginekologa to na oczy nie widziałam bo całą ciążę jeśli przebiega prawidłowo i nie ma żadnych przeciwwskazań prowadzi położna. Prywatna wizyta niestety drogo kosztujeUSG są tylko dwa w 12 i 20tc. Badania krwi też tylko 3 w 8, 28 i 36. A wizyty z położną w 8, 16, 22, 28, 32, 36 j 38 a dopiero potem od 40 co tydzień
Co do wagi dzidziusia lub długości mojej szyjki nie wiem absolutnie nic. Z jednej strony może to dobrze bo im mniej wiesz tym mniej się człowiek martwi. Ale z drugiej strony chciałabym wiedzieć coś więcej bo potem gdyby coś było nie tak to już za późno i nic się nie da zrobić
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Przeziębienie mi odpukać odpuszcza. Nochal już drożny i czuję się znacznie lepiej. Jedynie dziś nad ranem miałam epizod z uporczywym kaszlem, ale mam nadzieję, że po syropku przejdzie. Jedynie co to się boję czy taki okropny kaszel nie mógł czasem negatywnie wpłynąć na szyjkę
Niby nic mnie nie boli, jedynie po bokach kłuje, ale sądzę, że to więzadła (jednak kaszel to wysiłek). Chyba dla świętego spokoju w tym tygodniu umówię się do gina żeby skontrolować sytuację.
-
emikey wrote:Ja skurcz miałam tylko raz. To tak jakby ci się ściągała macica, robi się twarda i po paru sek puszcza. Nie jest bolesne, tylko czujesz taki dyskomfort. Jeśli kuje to najprawdopodobniej więzadła.
To raczej mi się nie zdarzyło coś podobnego, ale wnioskuję, że to dobrze.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Witam, ja też dzisiaj jestem senna. Ale w sumie co się dziwić jak do pierwszej w nocy oglądaliśmy Łotra 1 z Młodym. Teraz został oddelegowany do kolegi a mnie czekają zakupy. Nie chcem ale muszem
Ciśnienie też mam po byku, niecałe 100/60 po kawie. Muszę się poruszać to może skoczy trochę do góry bo inaczej zaraz zasnę.
Wizyty u gin mam co 3 tygodnie. Wczoraj byłam u koleżanki, która rodziła kilka lat temu syna w Norwegii. Opowiadała mi o lekarzu, który jej brzuch osłuchiwał trąbką. Ja myślałam, że w tych czasach się już czegoś takiego nie praktykujePetitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas dziś gorąco. Właśnie użądliła mnie osa w palec. Wpadła mi do domu. Chciałam ja "uratowac". Wzięłam w szmatę i chciałam ją wyrzucić za okno. Wydawało mi się,ze ja wyrzuciłam. Zamiotlam ścieżkę, a ja szmata mnie użądliła. Zabiłam ja za to. Teraz obserwuje palec. Na razie puchnie, Ale nie jest tak źle
-
I ja się witam w ten sobotni "poranek' . U nas pogoda dzisiaj ok, jest bardzo ciepło. O 16 mamy ślub znajomego na szczescie bez wesela...
M jakoś os rana działa mi na nerwy, afera jak nic wisi w powietrzu ;(
Co do skurczy to ja chyba nie miałam jeszcze czegoś takiego. Dzisiaj za to poczułam kilka mocniejszuch kopniec tuż pod biustem.
Im bliżej poniedziałku tym mniej chce mi się iść do pracy a jeszcze ponad 2 miesoace przede mna -
Szczesliwa_mamusia wrote:U nas dziś gorąco. Właśnie użądliła mnie osa w palec. Wpadła mi do domu. Chciałam ja "uratowac". Wzięłam w szmatę i chciałam ją wyrzucić za okno. Wydawało mi się,ze ja wyrzuciłam. Zamiotlam ścieżkę, a ja szmata mnie użądliła. Zabiłam ja za to. Teraz obserwuje palec. Na razie puchnie, Ale nie jest tak źle
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:U nas dziś gorąco. Właśnie użądliła mnie osa w palec. Wpadła mi do domu. Chciałam ja "uratowac". Wzięłam w szmatę i chciałam ją wyrzucić za okno. Wydawało mi się,ze ja wyrzuciłam. Zamiotlam ścieżkę, a ja szmata mnie użądliła. Zabiłam ja za to. Teraz obserwuje palec. Na razie puchnie, Ale nie jest tak źle
-
Dziewczynki odebrałam masło shea. Na pierwszy rzut oka szału nie zrobiło poza delikatnym kakaowym zapachem. Twarde strasznie, ugniatam paluszkiem w pudelku to troszku się topi i nadaje się do smarowania. Za 150g nierafinowanego masła shea zapłaciłam 39.90. Nie wiem czy to jest drogo. To mój pierwszy zakup.
Do rzeczy. Smaruje tym masłem 2 dzień cycuchy. Brodawki nie są już takie suche a sutki mniej podraznione. Chyba działa a cdl miała rację. Polecam do pielęgnacji zwłaszcza piersi.
Ja mam produkt ze sklepu stacjonarnego ale znalazłam go w sieci
https://bioika.pl/pl/p/Maslo-organiczne-SHEA-do-wlosow-i-ciala-NAJEL/1705Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 13:41
-
nick nieaktualnyPrzemylam octem, natarłam natka pietruszki i zeszło na szczęście. W zeszłym roku,jak mnie użądliła psa, to rękę miałam jak balon. A teraz jest w miarę ok. Powiedzmy, że prawie śladu nie ma.
Co do temperatury, to u nas też dzisiaj bardzo gorąco. Ale w domu ma szczęście chłodno i przyjemnie