X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, "misiaczkowe bóle brzucha" - wiesz, że to ładnie brzmi :P

emikey, magdzia26 lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    A ja nawet nie wiem o jakich skurczach mowa. Muszę się poobserwowac, czesto mnie cos gniecie, uwiera, napina, moze to to? Sama nie wiem.... do tej pory tlumaczylam sobie że to dzidziuś sie tak układa, a może to właśnie te skurcze...
    Od 3 nie śpię, eh. Wstalam na siku i koniec ze spaniem mam. Teraz będę rozmyslac, uwielbiam to....
    A Wy spijcie slodko

Też nie wiem o co chodzi z tymi skurczami albo może nie potrafię ich rozpoznać. Czasami mnie gniecie brzuch albo coś kłuje czy ciągnie. To jest jakieś takie oczywiste, że jakby się pojawiło, to wiedziałabym, że to skurcz? Jakie to uczucie?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami w nocy jak wstaje siku zlapie strazny bol podbrzusza als mija po chwili mysle ze za bardzo sie zrywam z lozka. Musze dac szefowi znac do pon czy we wrzesniu jeszcze chodze do pracy i sama nie wiem co robic. W domu bede miala za duzo czasu na myslenie ale to siedzsnie ciagle mnie meczy. Z kuba do 5 msc chodzilam na studia i tez siedzenie meczace a teraz juz 6 msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 10:31

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Też nie wiem o co chodzi z tymi skurczami albo może nie potrafię ich rozpoznać. Czasami mnie gniecie brzuch albo coś kłuje czy ciągnie. To jest jakieś takie oczywiste, że jakby się pojawiło, to wiedziałabym, że to skurcz? Jakie to uczucie?
    Ja skurcz miałam tylko raz. To tak jakby ci się ściągała macica, robi się twarda i po paru sek puszcza. Nie jest bolesne, tylko czujesz taki dyskomfort. Jeśli kuje to najprawdopodobniej więzadła.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się zdarzają skurcze, zwłaszcza jeśli mam intensywny dzień - chodzenie, schylanie, noszenie... choć staram się tego nie robić
    magnezu łykam 3x1 + aspargin 2x1
    do tego nogi moczę w magnezie i wtedy mam spokój ze skurczami łydek, bo to paskudnie mi dokuczało w nocy :/
    w środę gin więc sprawdzę czy te skurcze jakoś na szyjkę wpływają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:03

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was również w bury i deszczowy dzień. Śpiąco jakoś. Trzeba chyba się kawy napić na rozruch. Co do tematu o skurczach to mnie nie złapał chyba jeszcze żaden. Miałam ostatnio uczucie takiego nie miłego napięcia brzuszka, ale i to chyba było od za długiego stania na nogach. Chyba jak złapie taki prawdziwy to nie będzie wątpliwości.
    MałySmoku- mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!
    Co do rzadkich wizyt u gina to naprawdę nie macie na co kobietki narzekać. Wręcz Wam wszystkim zazdroszczę normalnego polskiego lekarza, który prowadzi ciążę i wizyt co miesiąc. Tutaj ginekologa to na oczy nie widziałam bo całą ciążę jeśli przebiega prawidłowo i nie ma żadnych przeciwwskazań prowadzi położna. Prywatna wizyta niestety drogo kosztuje :/ USG są tylko dwa w 12 i 20tc. Badania krwi też tylko 3 w 8, 28 i 36. A wizyty z położną w 8, 16, 22, 28, 32, 36 j 38 a dopiero potem od 40 co tydzień :( Co do wagi dzidziusia lub długości mojej szyjki nie wiem absolutnie nic. Z jednej strony może to dobrze bo im mniej wiesz tym mniej się człowiek martwi. Ale z drugiej strony chciałabym wiedzieć coś więcej bo potem gdyby coś było nie tak to już za późno i nic się nie da zrobić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Przeziębienie mi odpukać odpuszcza. Nochal już drożny i czuję się znacznie lepiej. Jedynie dziś nad ranem miałam epizod z uporczywym kaszlem, ale mam nadzieję, że po syropku przejdzie. Jedynie co to się boję czy taki okropny kaszel nie mógł czasem negatywnie wpłynąć na szyjkę :/ Niby nic mnie nie boli, jedynie po bokach kłuje, ale sądzę, że to więzadła (jednak kaszel to wysiłek). Chyba dla świętego spokoju w tym tygodniu umówię się do gina żeby skontrolować sytuację.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja skurcz miałam tylko raz. To tak jakby ci się ściągała macica, robi się twarda i po paru sek puszcza. Nie jest bolesne, tylko czujesz taki dyskomfort. Jeśli kuje to najprawdopodobniej więzadła.

To raczej mi się nie zdarzyło coś podobnego, ale wnioskuję, że to dobrze.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też dzisiaj jestem senna. Ale w sumie co się dziwić jak do pierwszej w nocy oglądaliśmy Łotra 1 z Młodym. Teraz został oddelegowany do kolegi a mnie czekają zakupy. Nie chcem ale muszem ;-) Ciśnienie też mam po byku, niecałe 100/60 po kawie. Muszę się poruszać to może skoczy trochę do góry bo inaczej zaraz zasnę.
    Wizyty u gin mam co 3 tygodnie. Wczoraj byłam u koleżanki, która rodziła kilka lat temu syna w Norwegii. Opowiadała mi o lekarzu, który jej brzuch osłuchiwał trąbką. Ja myślałam, że w tych czasach się już czegoś takiego nie praktykuje :-P

Petitka lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś gorąco. Właśnie użądliła mnie osa w palec. Wpadła mi do domu. Chciałam ja "uratowac". Wzięłam w szmatę i chciałam ją wyrzucić za okno. Wydawało mi się,ze ja wyrzuciłam. Zamiotlam ścieżkę, a ja szmata mnie użądliła. Zabiłam ja za to. Teraz obserwuje palec. Na razie puchnie, Ale nie jest tak źle

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten sobotni "poranek' . U nas pogoda dzisiaj ok, jest bardzo ciepło. O 16 mamy ślub znajomego na szczescie bez wesela...

M jakoś os rana działa mi na nerwy, afera jak nic wisi w powietrzu ;(

Co do skurczy to ja chyba nie miałam jeszcze czegoś takiego. Dzisiaj za to poczułam kilka mocniejszuch kopniec tuż pod biustem.
    Im bliżej poniedziałku tym mniej chce mi się iść do pracy a jeszcze ponad 2 miesoace przede mna

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ u nas upał, masakra z tą pogodą albo 6 stopni i deszcz albo 35 i duchota burzowa ;/ :P kiedy spadnie ten śnieg :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U nas dziś gorąco. Właśnie użądliła mnie osa w palec. Wpadła mi do domu. Chciałam ja "uratowac". Wzięłam w szmatę i chciałam ją wyrzucić za okno. Wydawało mi się,ze ja wyrzuciłam. Zamiotlam ścieżkę, a ja szmata mnie użądliła. Zabiłam ja za to. Teraz obserwuje palec. Na razie puchnie, Ale nie jest tak źle
    Ja nie mam litości dla os. Jestem uczulona na ugryzienia więc albo osa albo ja. Zawsze wybieram siebie!

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Oj współczuje. Jak byłam w ciąży z Fabianem to ugryzła mnie w stopę, noga spuchła jak bania nie mogłam chodzić i cała zsiniała...mam nadzieje, że u Ciebie kochana nie będzie takiej reakcji...teraz też wychodzę z założenia jak Emikey albo osa albo ja hihi

gann3e3klgptngn9.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki odebrałam masło shea. Na pierwszy rzut oka szału nie zrobiło poza delikatnym kakaowym zapachem. Twarde strasznie, ugniatam paluszkiem w pudelku to troszku się topi i nadaje się do smarowania. Za 150g nierafinowanego masła shea zapłaciłam 39.90. Nie wiem czy to jest drogo. To mój pierwszy zakup.
    Do rzeczy. Smaruje tym masłem 2 dzień cycuchy. Brodawki nie są już takie suche a sutki mniej podraznione. Chyba działa a cdl miała rację. Polecam do pielęgnacji zwłaszcza piersi.

Ja mam produkt ze sklepu stacjonarnego ale znalazłam go w sieci

https://bioika.pl/pl/p/Maslo-organiczne-SHEA-do-wlosow-i-ciala-NAJEL/1705

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 13:41

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    A jaki bierzesz magnez? Magne b6, czy coś innego?
    Od początku asmag forte ale teraz chyba zmienię na magne b6

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też uzadlila osa 2 tyg temu :/ na bazarku przy owocach jak nakladalam śliwki to wpadła mi do buta i dziabnela mnie w stopę od spodu...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemylam octem, natarłam natka pietruszki i zeszło na szczęście. W zeszłym roku,jak mnie użądliła psa, to rękę miałam jak balon. A teraz jest w miarę ok. Powiedzmy, że prawie śladu nie ma.
    Co do temperatury, to u nas też dzisiaj bardzo gorąco. Ale w domu ma szczęście chłodno i przyjemnie

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj taki obiadek :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f71dcf5f5385.jpg

Wachciowa, k878, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, emikey, Lady Savage, ara, Iruletka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia smacznego :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ