X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś powinnien zareagować skoro tyle masz. Ja bym poszła i pogadała z lekarzem o swoich obawach.

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki - kupujecie karuzelę do łóżeczka ? Jakoś nie pamietam czy poprzednio nam sie ten element sprawdził czy raczej nie używaliśmy
    Ja też nie pamiętam czy przy Fabianie miałam, chyba nie. Narazie teraz też o tym nie myślę, na tapecie są rzeczy które muszę skompletować do końca października. A karuzelę może kupię później :)

gann3e3klgptngn9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały smoku a może są to skurcze na tle nerwowym? Tak bardzo boisz się urodzić wcześniej że sama sobie je wywołujesz. Spróbuj się wyluzować.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie wiem o jakich skurczach mowa. Muszę się poobserwowac, czesto mnie cos gniecie, uwiera, napina, moze to to? Sama nie wiem.... do tej pory tlumaczylam sobie że to dzidziuś sie tak układa, a może to właśnie te skurcze...
    Od 3 nie śpię, eh. Wstalam na siku i koniec ze spaniem mam. Teraz będę rozmyslac, uwielbiam to....
    A Wy spijcie slodko

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysmoku - sporo tych skurczy. Tych B-H nie powinno być chyba więcej niż kilka właśnie na dzień na naszym etapie. Jak miałam ich więcej kilka dni temu, to były np. wieczorem właśnie częściej, 2-3 w odstępach co 40 minut do godziny. Teraz pare dni ich mniej akurat jak zmniejszyłam już troszkę Luteinę, ale też zwiększyłam magnez i biorę 5 tab. na dzień magnezu a Luteiny obecnie 4x1, od jutra 3x1.

Co do karuzelki to tak, Ola miała, ale zepsuła mi się, znaczy tak jej się te misie spodobały, ż potem jak zdjęliśmy karuzelkę, to koniecznie musiała się nimi bawić, a i coś przy uchwycie się zepsuło chyba, nie pamiętam. Ale miała dwie, jedną kupiłam, a drugą dostała. Środek karuzelki był mniej więcej w połowie łóżeczka, także kawałek było przed twarzą dziecka. Ściągnęliśmy jakoś w wieku 4 miesięcy, samą pozytywkę zostawiłam potem.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak obudzić sie rano i kliknąć na reklamę z Facebooka, Tylko dlatego, że się przeczytało otulacz antyalkoholowy -po czym klikasz i czytasz jeszcze raz antykolkowy :P

Lady Savage, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa glodnemy chlwb na mysli hihihi

Witam sie z bolem glowy to cisnienie mnie zabija. Wczoraj u gina mimo tego, ze bylam zestresowana mialam 90/60 mam kawe pic...no przeciez pije. W nocy mialam tez skurcze nog. Wracam do magnezu. Ile bierzecie? Ja mam ten B6.

Co ile teraz macienwizyty? Ja nastepna dopiero za 4 tyg. Najdluzsza przerwa:( bo tak zawsze cos miedzy wyskoczylo. A to prenatalne jedne drugie a to cos tam...i bylo max 2 :p

Maly smoku ja bym jechala na twoim miejscu szybciej na wizyte bo to nie jest jakas bzdeta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 07:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 12tyg mam co 4tyg w standardzie. Jedynie teraz po drodze mam echo. Co mnie cieszy, bo krótsza będzie odległość do następnej wizyty. Moje dziecko od rana kopie, mąż szczęśliwy, bo już mały nie ucieka od jego ręki, więc też miał przyjemność poczuć :) ja myślę, ze bedzie wstydliwe dziecko. Z reszta za równo ją, Jak i mąż byliśmy bardzo wstydliwi w dzieciństwie.

Ja na miejscu Malegosmoka, gdyby już mój lekarz nie miał pomysłu na moje skurcze, to chyba bym się skonsultowala z innym lekarzem.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 13 tygodnia miałam co 4 tygodnie, teraz będzie równe 5 tygodni przerwa, najdłuższa ;) No chyba, że wcześniej podjadę do mojego prywatnie ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty co 4 tyg mam cały czas uważam że to jest tak akurat :)
    Co do magnezu ja biorę 3x2 bo odkąd odstawilam luteine pojawiły się bóle brzucha misiaczkowe po takiej dawce minęło :) dawka 3x1 było dla mnie za mało

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co 2 tyg wizyty

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku, trzymaj się tam dzielnie! Już niedaleko do końca! Ja tez bym poszła do innego lekarza żeby rzucił okiem, bo z takimi skurczami nie ma żartów.

Ja tez wracam do magnezu, w nocy łydki i ogólnie jak kicham i sie przekręcam na łóżku to mnie ostatnio brzuch pobolewa, taki skurcz mam, ale moim zdaniem to tylko mięśnie brzucha głębiej nie. Napinają się pewnie na brzuszku.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja podjelam decyzje, ze sprobuke sie dostac do mojego lekarza w tym tyg ale i tak poszukam kogos jeszcze do konsultacji, bo tez mam poczucie ze cos jest nie bardzo dobrze...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo sie odzywalam w ostatnim czasie, ale czytam kazda wypowiedz i mam w tym nrak zaleglosci :)

Spedzilam kilka dni u rodziny meza. Teraz ogarniamy temat remontu. Plytki lazienkowe, ktore nam sie podobaly okazaly sie niedostepne. Liczylismy, ze szybko zalatwimy temat i tylko dobierzemy pare pierdul jak kształt umywalki itp. Dobrze, ze mamy jeszcze 2 miesiace zapasu do remontu....

Zaczelam pierwsze zakupy dla dziecka. Reczniki, kocyki. Czesc ubranek dostalam od bratowej. Zrobilam sobie listy, co mam jeszcze kupic. Takze powoli, ale do przodu.

Wczoeaj odebralam wyniki badan krwi i widze, ze ciut d-dimery rosna. Zawsze byly ponizej 300. Teraz 308. Ciesze sie, ze robie to badanie co dwa/ trzy tygodnie. Gorna norma jeszcze daleko uff.. Wyniki moczu mam super, a w wymazie i tak wyszla candida. Naprawde ciezko sie tego pozbyc w ciazy za pomoca nystatyny. Tyle, ze wzrost jest coraz slabszy. Pewnie znowu mi ja przepisze... wizyty mam najczesciej co 3 tygodnie.

11.12.2017 syn Adaś
  • Eli Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, przyszedl nam kokon i pościel do kolyski/wozka. We wrzesniu musimy juz zabrac wozki, kolyske, lozeczko, bo rodzice sprzedali dom. Za chwile nie bedzie jak zrobic kroku w tym naszym mieszkaniu ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malina a nim zaczelaa brac leki d dimery mialas wysokie?? Ja mialam dwa razy badane i byly w normie moze zrobis znowu to badanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 09:30

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez 2x dziennie. Mąż kupił mi w Anglii taki 375mg przy 2 tabletkach plus jeszcze ten z femibionu. Mi po nocy strasznie dretwieja ręce, zwłaszcza palce. Lekarz powiedział, że pewne dolegliwości w ciąży nie tyle trzeba polubić co zaakceptować i kazał łykać ten magnez. Nadal mi dretwieja :( ponoć dziecko naciska gdzieś na kręgosłup.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam wizyty co 4 tygodnie, a teraz echo również wypada mi między wizytami. Od jakiegoś czasu mam ciśnienie bardzo niskie w okolicach 80/50 z kawałkiem. Czuję się tak średnio, trochę sennie, mam pić kawę max 2 razy dziennie. A ja odkryłam Inkę i tak mi smakuje, że zupełnie nie mam ochoty na zwykłą, więc niestety nie podbijam sobie tym ciśnienia. Ale jem gorzką czekoladę. Za to u lekarza zawsze mam w okolicy 120/75 :P Syndrom białego fartucha.
    Małysmoku, a bolesne masz te skurcze? To jest takie twardnienie brzucha? Bo mi twardnieje parę razy dziennie, ale ewidentnie jest to związane z ruchami. Lekarka mówiła, że macica tak samo reaguje na nasz dotyk z zewnątrz, jak i z wewnątrz ze strony dzidziusia. I jak mocniej kopnie, to po prostu się stawia. Nieprzyjemne uczucie, ale bez bólu.
    U nas pada od rana, jest ponuro i zero słoneczka. A wczoraj było tak pięknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 09:44

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie mam zadnych skurczy itp. Lykam tylko prenatal duo. Ale zeby nie bylo tak rozowo to nadal mam mdlosci i wymioty, rzadziej ale sa. Pewnie juz do konca ciazy nie odpuszcza ;) jak bylam tydzien temu u lekarza to przytylam tylko 0,5 kg z czego czesc to przeciez dzidzius, jeszcze nawet nie odrobilam tego co stracilam. Ale teraz jak juz nie pracuje musze zadbac o lepsze odzywianie.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja wizyty co 4 tyg mam cały czas uważam że to jest tak akurat :)
    Co do magnezu ja biorę 3x2 bo odkąd odstawilam luteine pojawiły się bóle brzucha misiaczkowe po takiej dawce minęło :) dawka 3x1 było dla mnie za mało
    A jaki bierzesz magnez? Magne b6, czy coś innego?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ