Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
78beti wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki - kupujecie karuzelę do łóżeczka ? Jakoś nie pamietam czy poprzednio nam sie ten element sprawdził czy raczej nie używaliśmy
-
A ja nawet nie wiem o jakich skurczach mowa. Muszę się poobserwowac, czesto mnie cos gniecie, uwiera, napina, moze to to? Sama nie wiem.... do tej pory tlumaczylam sobie że to dzidziuś sie tak układa, a może to właśnie te skurcze...
Od 3 nie śpię, eh. Wstalam na siku i koniec ze spaniem mam. Teraz będę rozmyslac, uwielbiam to....
A Wy spijcie slodkoAniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Małysmoku - sporo tych skurczy. Tych B-H nie powinno być chyba więcej niż kilka właśnie na dzień na naszym etapie. Jak miałam ich więcej kilka dni temu, to były np. wieczorem właśnie częściej, 2-3 w odstępach co 40 minut do godziny. Teraz pare dni ich mniej akurat jak zmniejszyłam już troszkę Luteinę, ale też zwiększyłam magnez i biorę 5 tab. na dzień magnezu a Luteiny obecnie 4x1, od jutra 3x1.
Co do karuzelki to tak, Ola miała, ale zepsuła mi się, znaczy tak jej się te misie spodobały, ż potem jak zdjęliśmy karuzelkę, to koniecznie musiała się nimi bawić, a i coś przy uchwycie się zepsuło chyba, nie pamiętam. Ale miała dwie, jedną kupiłam, a drugą dostała. Środek karuzelki był mniej więcej w połowie łóżeczka, także kawałek było przed twarzą dziecka. Ściągnęliśmy jakoś w wieku 4 miesięcy, samą pozytywkę zostawiłam potem.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa glodnemy chlwb na mysli hihihi
Witam sie z bolem glowy to cisnienie mnie zabija. Wczoraj u gina mimo tego, ze bylam zestresowana mialam 90/60 mam kawe pic...no przeciez pije. W nocy mialam tez skurcze nog. Wracam do magnezu. Ile bierzecie? Ja mam ten B6.
Co ile teraz macienwizyty? Ja nastepna dopiero za 4 tyg. Najdluzsza przerwa:( bo tak zawsze cos miedzy wyskoczylo. A to prenatalne jedne drugie a to cos tam...i bylo max 2 :p
Maly smoku ja bym jechala na twoim miejscu szybciej na wizyte bo to nie jest jakas bzdetaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 07:27
-
nick nieaktualnyJa od 12tyg mam co 4tyg w standardzie. Jedynie teraz po drodze mam echo. Co mnie cieszy, bo krótsza będzie odległość do następnej wizyty. Moje dziecko od rana kopie, mąż szczęśliwy, bo już mały nie ucieka od jego ręki, więc też miał przyjemność poczuć
ja myślę, ze bedzie wstydliwe dziecko. Z reszta za równo ją, Jak i mąż byliśmy bardzo wstydliwi w dzieciństwie.
Ja na miejscu Malegosmoka, gdyby już mój lekarz nie miał pomysłu na moje skurcze, to chyba bym się skonsultowala z innym lekarzem. -
Ja od 13 tygodnia miałam co 4 tygodnie, teraz będzie równe 5 tygodni przerwa, najdłuższa
No chyba, że wcześniej podjadę do mojego prywatnie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Malysmoku, trzymaj się tam dzielnie! Już niedaleko do końca! Ja tez bym poszła do innego lekarza żeby rzucił okiem, bo z takimi skurczami nie ma żartów.
Ja tez wracam do magnezu, w nocy łydki i ogólnie jak kicham i sie przekręcam na łóżku to mnie ostatnio brzuch pobolewa, taki skurcz mam, ale moim zdaniem to tylko mięśnie brzucha głębiej nie. Napinają się pewnie na brzuszku.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Malo sie odzywalam w ostatnim czasie, ale czytam kazda wypowiedz i mam w tym nrak zaleglosci
Spedzilam kilka dni u rodziny meza. Teraz ogarniamy temat remontu. Plytki lazienkowe, ktore nam sie podobaly okazaly sie niedostepne. Liczylismy, ze szybko zalatwimy temat i tylko dobierzemy pare pierdul jak kształt umywalki itp. Dobrze, ze mamy jeszcze 2 miesiace zapasu do remontu....
Zaczelam pierwsze zakupy dla dziecka. Reczniki, kocyki. Czesc ubranek dostalam od bratowej. Zrobilam sobie listy, co mam jeszcze kupic. Takze powoli, ale do przodu.
Wczoeaj odebralam wyniki badan krwi i widze, ze ciut d-dimery rosna. Zawsze byly ponizej 300. Teraz 308. Ciesze sie, ze robie to badanie co dwa/ trzy tygodnie. Gorna norma jeszcze daleko uff.. Wyniki moczu mam super, a w wymazie i tak wyszla candida. Naprawde ciezko sie tego pozbyc w ciazy za pomoca nystatyny. Tyle, ze wzrost jest coraz slabszy. Pewnie znowu mi ja przepisze... wizyty mam najczesciej co 3 tygodnie.11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualny
-
Ja biorę magnez 2x dziennie. Mąż kupił mi w Anglii taki 375mg przy 2 tabletkach plus jeszcze ten z femibionu. Mi po nocy strasznie dretwieja ręce, zwłaszcza palce. Lekarz powiedział, że pewne dolegliwości w ciąży nie tyle trzeba polubić co zaakceptować i kazał łykać ten magnez. Nadal mi dretwieja
ponoć dziecko naciska gdzieś na kręgosłup.
-
Hej, ja też mam wizyty co 4 tygodnie, a teraz echo również wypada mi między wizytami. Od jakiegoś czasu mam ciśnienie bardzo niskie w okolicach 80/50 z kawałkiem. Czuję się tak średnio, trochę sennie, mam pić kawę max 2 razy dziennie. A ja odkryłam Inkę i tak mi smakuje, że zupełnie nie mam ochoty na zwykłą, więc niestety nie podbijam sobie tym ciśnienia. Ale jem gorzką czekoladę. Za to u lekarza zawsze mam w okolicy 120/75
Syndrom białego fartucha.
Małysmoku, a bolesne masz te skurcze? To jest takie twardnienie brzucha? Bo mi twardnieje parę razy dziennie, ale ewidentnie jest to związane z ruchami. Lekarka mówiła, że macica tak samo reaguje na nasz dotyk z zewnątrz, jak i z wewnątrz ze strony dzidziusia. I jak mocniej kopnie, to po prostu się stawia. Nieprzyjemne uczucie, ale bez bólu.
U nas pada od rana, jest ponuro i zero słoneczka. A wczoraj było tak pięknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 09:44
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja za to nie mam zadnych skurczy itp. Lykam tylko prenatal duo. Ale zeby nie bylo tak rozowo to nadal mam mdlosci i wymioty, rzadziej ale sa. Pewnie juz do konca ciazy nie odpuszcza
jak bylam tydzien temu u lekarza to przytylam tylko 0,5 kg z czego czesc to przeciez dzidzius, jeszcze nawet nie odrobilam tego co stracilam. Ale teraz jak juz nie pracuje musze zadbac o lepsze odzywianie.
Synuś
-
magdzia26 wrote:Ja wizyty co 4 tyg mam cały czas uważam że to jest tak akurat
Co do magnezu ja biorę 3x2 bo odkąd odstawilam luteine pojawiły się bóle brzucha misiaczkowe po takiej dawce minęłodawka 3x1 było dla mnie za mało
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(