Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Malina a nim zaczelaa brac leki d dimery mialas wysokie?? Ja mialam dwa razy badane i byly w normie moze zrobis znowu to badanie
Hmm, pstrzac na wyniki z maja, i bedac juz na lekach: acard 75 i clexane 0,6 , mialam wynik 99. W sumie w ciagu 3 miesiecy spory wzrost. Porozmawiam z ginekologiem w poniedzialek, czy jsk tak dalej bedzie roslo, to czy nie brac jeszcze wyzszej dawki clexane. Wblad wyniku rsczej nie wierze. Widze tez, ze przy skaleczeniu, czy wklociu szybko krew przestaje sie saczyc, jak na rozrzedzana lekami.
Stosunkowo tez duzo nie waze do wzrostu, zeby dawki byly slabe. 170 cm. Waga aktualna 63 kg.11.12.2017 syn Adaś -
Wzrost d-dimerów ciąży jest fizjologiczny wraz ze stażem ciąży. Zwykła norma jest coś do 500 (0,5) a dla kobiet biorących heparynę do 2000 (2,0). Nie powinno sugerować sie samymi d-dimerami odnośnie zmiany dawki heparyny, powinno sie robić układ krzepnięcia i anty-xa jeśli chce się mieć pełny obraz czy dawka jest odpowiednia12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Wzrost d-dimerów ciąży jest fizjologiczny wraz ze stażem ciąży. Zwykła norma jest coś do 500 (0,5) a dla kobiet biorących heparynę do 2000 (2,0). Nie powinno sugerować sie samymi d-dimerami odnośnie zmiany dawki heparyny, powinno sie robić układ krzepnięcia i anty-xa jeśli chce się mieć pełny obraz czy dawka jest odpowiednia
Masz spora wiedze na ten temat11.12.2017 syn Adaś -
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, czy korzystacie z opieki położnej od 21 tygodnia ciąży? Podobno przysługują spotkania raz w tygodniu, a po 31 tygodniu po 2 razy w tygodniu na NFZ. Co o tym sądzicie?
ja korzystam, już kiedyś pisałam o tymi pytałam czy się zapisałyście już czy nie. Musiałaś przeoczyć Opolanka
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Magdzia, a jak te spotkania wyglądają, jakie tematy się podejmuje?
co wizytę sprawdza tętno dzidzi a na końcówce ma przywozic ktg żebym nie musiała do szpitala jezdzic... myślę że to też dużo zależy od kobiety bo to moja druga ciąża więc "coś już tam wiem" sprawa indywidualna bo w warszawie ta położna która miałam przy pierwszym dziecku to odwiedziła mnie dopiero po porodzie i ogólnie jedyne słowo którym mogę ją określić to "porazka" nic mi kobieta nie pomogła, nie doradzila...tragedia
-
Opolanka, ona przyjeżdza, daje mnóstwo próbrek, ostatnio dostałam krem z musteli, pampersy, i tematy są różne, ostatnio rozmawiałyśmy o porodzie, pytałą się gdzie będę rodzić, jak chcę rodzić, dała mi swój plan porodu i omawiałyśmy punkty, mierzy dzidziusiowi tętno, dotyka brzuszek, mi sie podoba taka opieka
-
Ja mam dzisiaj ciut lepszy dzien. Rano kilka lekkich skurczy ale w ciagu dnia spokoj. Mam nadzieje ze ta wieksza dawka luteiny w koncu zaczela przynosic rezultaty. Ale i tak chce isc do lekarza i skonsultowac to.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
a u mnie, to powiedziała, że jak będę po szkole rodzenia i będę miała jeszcze jakieś wątpliwości, to mam sobie listę pytań przygotować i wtedy będzie spotkanie indywidualne
sądząc z krótkiej rozmowy telefonicznej, to chyba będzie jedyne tete a tete przed porodem
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja tam nie mam jakoś potrzeby żeby obca baba przychodziła do nas do domu
No ale chyba to obowiązek sie zgłosić wiec w tygodniu podejdę do przychodni. U mnie na wsi pewnie jest jedna położna i nie będę miała żadnego wyboru
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dziewczyny zaciekawil mnie temat wizyt poloznej. Czy możecie mi cos więcej na ten temat powiedzieć? Tzn gdzie sie zgłosić, czy każdemu przysługuje, jakie sa wówczas jej obowiązki? Bo właściwie nie trzebaby wtedy chodzić do szkoły rodzenia... Albo moze macie jakis link do strony w necie gdzie znajdę wszystkie informacje. Z giry dzięki.
-
lolapola wrote:Dziewczyny zaciekawil mnie temat wizyt poloznej. Czy możecie mi cos więcej na ten temat powiedzieć? Tzn gdzie sie zgłosić, czy każdemu przysługuje, jakie sa wówczas jej obowiązki? Bo właściwie nie trzebaby wtedy chodzić do szkoły rodzenia... Albo moze macie jakis link do strony w necie gdzie znajdę wszystkie informacje. Z giry dzięki.
Z tego co ja wiem to każdej przysługuje położna. Ja mam położną która odwiedza mnie co tydzień, bada tętno malucha, jego położeniu w brzuchu i moje piersi, bo wybrałam sobie położną, która jednocześnie jest pielęgniarką laktacyjną. Bo chce jednak chociaż jedno dziecko pokarmić piersiami. Ale czy każda ma obowiązek tak chodzić co tydzień, to nie mam pojęcia.