Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja się przywitam i z przyjemnością dołączę do szczęśliwych grudniowych mamusiek. Termin na 1 grudnia ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 06:12
Kokaina, Glonojadek, olciaa, Coccinelle, Kitaja lubią tę wiadomość
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
U mnie nieciekawie się zaczyna ten 6 tydzien. Dostalam troche brazowych plamien i się niepokoje 😔
Juz przyspieszylam Usg na srode. W pierwszej ciazy tez mialam takie plamienia przez kilka tygodni i wszystko bylo dobrze, ale strach jest i tak 😑olciaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:U mnie nieciekawie się zaczyna ten 6 tydzien. Dostalam troche brazowych plamien i się niepokoje 😔
Juz przyspieszylam Usg na srode. W pierwszej ciazy tez mialam takie plamienia przez kilka tygodni i wszystko bylo dobrze, ale strach jest i tak 😑
6tygodniu często zdążają się plamienia, niekoniecznie misi oznaczać to coś niepokojącego. Natomiast dobrze ze będziesz mieć wizytę w środę, myśle ze ta wizyta Cię uspokoi. Sprawdzałaś progesteron?
-
olciaa wrote:Zamiast zacytować polubiłam
6tygodniu często zdążają się plamienia, niekoniecznie misi oznaczać to coś niepokojącego. Natomiast dobrze ze będziesz mieć wizytę w środę, myśle ze ta wizyta Cię uspokoi. Sprawdzałaś progesteron?
Dzieki za cieple slowa 😘
Progesteron sprawdzalam, wynik 111 dla normy I trymestr od 33 do 140, wiec dobry.
Plamienie w zasadzie mialam tylko rano, ale caly dzisiejszy dzien bardzo boli mnie brzuch, wzielam w odstepach czasu 3 nospy i srednio mi przechodzi 😑
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina ważne że przyspieszono wizytę i lekarz raz dwa coś zaradzi, nie za bardzo wiem jak Ci doradzić bo jestem w pierwszej ciąży i sama na razie nie mam plamien ale co chwilę jak czuje że mi mokro to lecę i sprawdzam czy wszystko jest ok więc na Twoim miejscu też pewnie bym się zamartwiała więc w miarę możliwości wypoczywaj tyle ile możesz.. ;* jesteśmy z Tobą
Kokaina lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:Kokaina ból może być spowodowany rozszerzaniem się macicy. Gdzieś przeczytałam ze ona w tym momencie powiększa się dwukrotnie. Ja w pierwszej ciąży plamiłam po współżyciu...dlatego teraz unikam
Dzieki dziewczynki 😘
Dzisiaj juz jest ttoche lepiej, brzuch juz tak nie boli, plamien na ten moment tez nie ma. Zobaczymy co tam jutro na wizycie mi wyjdzie, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Moj czterolatek jedzie dzis do babci na 3 dni, więc bede mogla sobie poodpoczywac 😊Glonojadek lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Mamadzieci wrote:Hej.Moj lekarz przyjmuje dopiero w maju...wizytę mam na 7😟
Również czekam na kolejną wizytę 3 tyg, to dla mnie wieczność zwłaszcza żeby usłyszeć pierwszy raz serduszko - każdy dzień to dla mnie zadręczanie się czy wszystko jest w porządku, ale wiem że po prostu jak człowiek muszę czekać i siedzieć na dupie spokojnie. Poczekam dłużej ale może będzie duży konkret.
P.S. Dzisiaj pierwszy raz zwymiotowałam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 12:16
-
Jakie były Wasze pierwsze, najpierwsze oznaki aktualnej ciąży? Coś co pojawiło się jeszcze przed terminem okresu? Moim były żyły ale nie na piersiach, tylko na nogach, dłoniach. Pojawiły się, a na drugi dzień miałam cień cienia na teście w 10dpo 😝 w 9dpo była biel vizira
-
Cześć dziewczyny. witam się nieśmiało. Test dziś 2 kreski. Beta 45 w 14-15 dniu po owulacji. Tsh 0,17. Czy beta nie jest za niska ? Możecie mi podpowiedzieć ? Będę wdzięczna . To moja pierwsza ciaza
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Mała panda wrote:Jakie były Wasze pierwsze, najpierwsze oznaki aktualnej ciąży? Coś co pojawiło się jeszcze przed terminem okresu? Moim były żyły ale nie na piersiach, tylko na nogach, dłoniach. Pojawiły się, a na drugi dzień miałam cień cienia na teście w 10dpo 😝 w 9dpo była biel vizira
Ja test robilam w dniu @ 14dpo wiec była juz widoczna druga kreska
Ja póki co nie mierzyłam bety, pisałam do mojego gina, ale nic nie kazał na razie robić, a nie chcę się niepotrzebnie denerwowac. Zobaczę na wizycie za tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 17:25
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Gosia1234 wrote:Cześć dziewczyny. witam się nieśmiało. Test dziś 2 kreski. Beta 45 w 14-15 dniu po owulacji. Tsh 0,17. Czy beta nie jest za niska ? Możecie mi podpowiedzieć ? Będę wdzięczna . To moja pierwsza ciaza
Troszkę mała ta beta, może ci się owulacja przesunęła? TSH też trochę za niskie, ale w ciazy często rośnie, więc być moze samo się wyrówna
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Gosia1234 wrote:Cześć dziewczyny. witam się nieśmiało. Test dziś 2 kreski. Beta 45 w 14-15 dniu po owulacji. Tsh 0,17. Czy beta nie jest za niska ? Możecie mi podpowiedzieć ? Będę wdzięczna . To moja pierwsza ciaza
Co do bety to żeby sprawdzić czy z ciążą ok, to musisz je powtórzyć, bo liczy się przyrost. Możesz mieć niską, ale za 48h fajnie jakby się podwoiła mi po 48h skoczyła z 41 na 163 więc 300% wzrostu, a czytałam na forum, że dziewczynom potrafiła i o 900% skoczyć na samym początku. Więc na spokojnie powtórz badanie po 48h, jak się podwoi będzie ok wejdź sobie w w zakładkę 'BAZA WIEDZY' i tam są kalkulatory ciążowe, w tym kalkulator przyrostu bety. Fajnie zaznaczone na wykresie, możesz sobie tam sprawdzić czy beta wzrasta prawidłowo -
nick nieaktualnyO ciąży wiedzialm, że jestem po temperaturze bo codziennie mierzyłam ze wzg na korona.. kontrolowałam 😂 Do tego ból piersi straszny. W dniu miesiączki miałam tak wyraźne testy ze byłam zdziwiona, coś musiało się przestawić ...betę miałam 1700 ale to widzę ze różnie maja dziewczyny.Teraz czekam na pierwsze usg..