X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najbliższą wizytę w poniedziałek. Będzie to krótka na NFZ, ale cieszę się bo chyba mnie znów jakieś zapalenie pęcherza wzięło i wolałabym to wyleczyć jak najszybciej.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie 🙂 dzidzia 280g, szyjka super 38mm 🙂 wszystko wygląda idealnie 🤗

Tortie, kingus0x, Edyciak, Magdoczka, Glonojadek, Mamadzieci, Kinaa, Savana, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowych :) dzidziuś anatomicznie zdrowy i prawidłowy, ok. 213g, szyjka 36mm :)

Dostałam luteine i magnez, nakaz oszczędzania się, bo lekarz zauważył, że łożysko dochodzi do ujścia wewnetrznego, ale mam nadzieję, że się podniesie bo jeszcze wcześnie 🙏🙏. Któraś z was coś podobnego miała?

Glonojadek, Mała panda, Mamadzieci, Kinaa, Savana, mon!ta^ lubią tę wiadomość

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Melduję się po połówkowych :) dzidziuś anatomicznie zdrowy i prawidłowy, ok. 213g, szyjka 36mm :)

Dostałam luteine i magnez, nakaz oszczędzania się, bo lekarz zauważył, że łożysko dochodzi do ujścia wewnetrznego, ale mam nadzieję, że się podniesie bo jeszcze wcześnie 🙏🙏. Któraś z was coś podobnego miała?

Jak szybko połówkowe :) Mój lekarz robi połówkowe zawsze po 22 tc.
    A co do łożyska, to nie wiem jak mam teraz, ale w pierwszej ciąży miałam długo łożysko bliziutko ujścia. Jakoś po 25 tc się podniosło.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Tyśka34 Nowa

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wylogowało mnie i już nie mogłam się zalogować... Musiałam założyć nowe konto bo nie działała nawet zmiana hasła i kontakt z adminem... Zdarzyło Wam się już tu coś takiego?

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:

Ja miałam w 12 tc na szyjce łożysko, w 16 tc już tylko troszeczkę i teraz cały czas się oddala. Też muszę się oszczędzać, że względu na to że przy takim łożysku mogą wystąpić krwawienia. Ale jeszcze nam się podniesie na spokojnie :)

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Mamadzieci Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja też już po wizycie. Szyjka trzyma jest bez zmian więc ulga.Mój lekarz zrobił tylko szybkie usg żeby sprawdzić jak się ma lokator bo połówkowe mam za tydzień.Wszysko ok i potwierdził dziewczynkę 😁😍🥰Też zacznę kupować po połówkowych, będę już spokojniejsza..

Glonojadek, Kinaa, kingus0x, Savana, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• Mamadzieci Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam już w 20 tydz.i czuję małą od ok 2 tyg.więc po mału zaczynam wierzyć że będzie ok bo z synkiem w 19 tyg.dowiedziałam się że oplatątał się pępowiną i zmarł..☹lekarz dziś specjalnie pokazał mi że na szyi nie ma pępowiny...Aby do przodu dziewczyny

Mała panda lubi tę wiadomość

• kingus0x Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, Mała panda mam nadzieję, że tak będzie :)

Mała panda lubi tę wiadomość

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :* <3 a ja musze się pochwalić - minął mi 16 tydzień i moge odetchnąć bo do 16 tygodnia mialam największe zagrożenie poronienia. Powiem wam że też już coraz bardziej czuje ruchy młodego :D najbardziej wojuje (czuje wtedy najwieksze bulgotki i motyle i lekkie muśnięcia) jak mój mąż coś mówi albo przyłoży rękę do brzucha

Mała panda, Edyciak, kingus0x, Glonojadek lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!
    Ja też już po😃
    Powiększamy męskie grono! Jeszcze to do mnie nie dociera bo już mam 2 córy 🙈 dzidzia waży 198g i ma 12cm szyjkę też mi badał ale na fotelu i stwierdził że długa twarda także jak narazie wszystko dobrze. Połówkowe mam 7.sierpnia

Edyciak, Mamadzieci, kingus0x, Glonojadek, Kinaa, mon!ta^ lubią tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło słyszeć te wszystkie dobre wiadomości <3

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana super gratuluję :*

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Savana super gratuluję :*
    Dziękuję 😘

Coś tu strasznie cicho ostatnio... 😉

oar89n73y6mg0rut.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo cicho :c już myślałam że mam jakiś błąd internetu, że mi się nowe posty nie pokazują.

Glonojadek lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ostatnio mało mnie mam remont pokoju i bałagan w domu 😁

Wózek - ja miałam gondole co miała 85 ci to był bardzo dobry wybór plus wysoki musiał być bo mąż wyższy. Koła pompowane, wysoko osadzony kosz na zakupy w szczególności przydało się w zimę, amorytzatory :) mi służył przy dwójce i byłam bardzo z niego zadowolona. Był ciężki, ale mi to nie robiło bo mam windę. 1 wyszedł około 6 MC, 2 dopiero 10mc bo miał rehabilitację i długo nie siadł a że gondola długa to mi pasowało :) był bardziej odsłonięty od wiatru.

Pieluchy - ja tylko jednorazowe :p wygodna jestem plus przy trójce dzieci to jednak szybciej jest zmienić niż jeszcze prać :p
    Ja czekam na wizytę w poniedziałek ja mam i myślę że jednak będzie chłopak 3 raz :p

Wyprawka w sumie już powolutku coś zbieram, ale dopiero po remoncie zacznę już tak stanowczo. Teraz nie ma po prostu a to miejsca.

A bardzo polecam suszarkę mieć to mój najlepszy wybór ever 😎 żałuję że tam późno się zdecydowałam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 08:19

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w najbliższych tygodniach czeka przeprowadzka. Pewnie będzie to trochę męczące, ale bardzo się cieszę bo jednak o wiele więcej miejsca i szaf do przechowywania i może wreszcie uda mi się na spokojnie wszystko logicznie poukładać.

Ja wczoraj poszłam do takiego dużego sklepu z rzeczami dla dzieci i trochę mnie to przeraziło ile rzeczy muszę kupić :D a raczej to, że jak kupuję jakąś nową dla mnie rzecz to bardzo dużo czasu spędzam na czytaniu opinii na ten temat i zbieraniu doświadczeń znajomych. Wszystkie rzeczy dla dziecka to dla mnie nowość.

Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

👶 12.2020
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie mam to samo.. zanim się za coś wezmę to trylogia do przeczytania 🤣

Tortie lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto pooglądać sobie w sklepach zrobić listę i zamawiać online :D najczęściej tak wychodzi taniej. Chyba ze wózek czy fotelik, bo stacjonarnie często można wynegocjować cenę. Mi ta ciąża tak ucieka 🙈 jutro zaczynam 20 tydzień i nie ogarniam jak 🙈 wczoraj siadłam i oglądałam dostawki do lozka i mnie to przerosło 😅 Myślałam o air z chicco, bo tam nie ma dziecko o co się poddusic, ale znowu Magic ma fajne otwieranie i zamykanie na klipsa. W ogóle to bym chciała przymierzyć najpierw do lozka. Fajnie by było jakby taka dostawka była idealnie na wysokości materaca żeby dzidzia nie wpadała do dziury i łatwo można było przesunac do karmienia, ale nic takiego nie widzę :/

Zaczynam się cieszyc, ze 90% rzeczy mamy po synku, bo coś nie mam weny niczego szukać

• Tortie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim a te dostawki nie mają regulowanej wysokości tak żeby pasowały do roznych materacy? Wydawało mi się że taka oglądałam.

👶 12.2020
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ