Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam najbliższą wizytę w poniedziałek. Będzie to krótka na NFZ, ale cieszę się bo chyba mnie znów jakieś zapalenie pęcherza wzięło i wolałabym to wyleczyć jak najszybciej.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Melduję się po połówkowych dzidziuś anatomicznie zdrowy i prawidłowy, ok. 213g, szyjka 36mm
Dostałam luteine i magnez, nakaz oszczędzania się, bo lekarz zauważył, że łożysko dochodzi do ujścia wewnetrznego, ale mam nadzieję, że się podniesie bo jeszcze wcześnie 🙏🙏. Któraś z was coś podobnego miała?Glonojadek, Mała panda, Mamadzieci, Kinaa, Savana, mon!ta^ lubią tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
kingus0x wrote:Melduję się po połówkowych dzidziuś anatomicznie zdrowy i prawidłowy, ok. 213g, szyjka 36mm
Dostałam luteine i magnez, nakaz oszczędzania się, bo lekarz zauważył, że łożysko dochodzi do ujścia wewnetrznego, ale mam nadzieję, że się podniesie bo jeszcze wcześnie 🙏🙏. Któraś z was coś podobnego miała?
Jak szybko połówkowe Mój lekarz robi połówkowe zawsze po 22 tc.
A co do łożyska, to nie wiem jak mam teraz, ale w pierwszej ciąży miałam długo łożysko bliziutko ujścia. Jakoś po 25 tc się podniosło.
-
kingus0x wrote:Melduję się po połówkowych dzidziuś anatomicznie zdrowy i prawidłowy, ok. 213g, szyjka 36mm
Dostałam luteine i magnez, nakaz oszczędzania się, bo lekarz zauważył, że łożysko dochodzi do ujścia wewnetrznego, ale mam nadzieję, że się podniesie bo jeszcze wcześnie 🙏🙏. Któraś z was coś podobnego miała? -
Witajcie.Ja też już po wizycie. Szyjka trzyma jest bez zmian więc ulga.Mój lekarz zrobił tylko szybkie usg żeby sprawdzić jak się ma lokator bo połówkowe mam za tydzień.Wszysko ok i potwierdził dziewczynkę 😁😍🥰Też zacznę kupować po połówkowych, będę już spokojniejsza..
Glonojadek, Kinaa, kingus0x, Savana, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Weszłam już w 20 tydz.i czuję małą od ok 2 tyg.więc po mału zaczynam wierzyć że będzie ok bo z synkiem w 19 tyg.dowiedziałam się że oplatątał się pępowiną i zmarł..☹lekarz dziś specjalnie pokazał mi że na szyi nie ma pępowiny...Aby do przodu dziewczyny
Mała panda lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt :* a ja musze się pochwalić - minął mi 16 tydzień i moge odetchnąć bo do 16 tygodnia mialam największe zagrożenie poronienia. Powiem wam że też już coraz bardziej czuje ruchy młodego najbardziej wojuje (czuje wtedy najwieksze bulgotki i motyle i lekkie muśnięcia) jak mój mąż coś mówi albo przyłoży rękę do brzucha
Mała panda, Edyciak, kingus0x, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt!
Ja też już po😃
Powiększamy męskie grono! Jeszcze to do mnie nie dociera bo już mam 2 córy 🙈 dzidzia waży 198g i ma 12cm szyjkę też mi badał ale na fotelu i stwierdził że długa twarda także jak narazie wszystko dobrze. Połówkowe mam 7.sierpniaEdyciak, Mamadzieci, kingus0x, Glonojadek, Kinaa, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
No bardzo cicho :c już myślałam że mam jakiś błąd internetu, że mi się nowe posty nie pokazują.
Glonojadek lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Cześć dziewczyny ostatnio mało mnie mam remont pokoju i bałagan w domu 😁
Wózek - ja miałam gondole co miała 85 ci to był bardzo dobry wybór plus wysoki musiał być bo mąż wyższy. Koła pompowane, wysoko osadzony kosz na zakupy w szczególności przydało się w zimę, amorytzatory mi służył przy dwójce i byłam bardzo z niego zadowolona. Był ciężki, ale mi to nie robiło bo mam windę. 1 wyszedł około 6 MC, 2 dopiero 10mc bo miał rehabilitację i długo nie siadł a że gondola długa to mi pasowało był bardziej odsłonięty od wiatru.
Pieluchy - ja tylko jednorazowe :p wygodna jestem plus przy trójce dzieci to jednak szybciej jest zmienić niż jeszcze prać :p
Ja czekam na wizytę w poniedziałek ja mam i myślę że jednak będzie chłopak 3 raz :p
Wyprawka w sumie już powolutku coś zbieram, ale dopiero po remoncie zacznę już tak stanowczo. Teraz nie ma po prostu a to miejsca.
A bardzo polecam suszarkę mieć to mój najlepszy wybór ever 😎 żałuję że tam późno się zdecydowałam!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 08:19
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Mnie w najbliższych tygodniach czeka przeprowadzka. Pewnie będzie to trochę męczące, ale bardzo się cieszę bo jednak o wiele więcej miejsca i szaf do przechowywania i może wreszcie uda mi się na spokojnie wszystko logicznie poukładać.
Ja wczoraj poszłam do takiego dużego sklepu z rzeczami dla dzieci i trochę mnie to przeraziło ile rzeczy muszę kupić a raczej to, że jak kupuję jakąś nową dla mnie rzecz to bardzo dużo czasu spędzam na czytaniu opinii na ten temat i zbieraniu doświadczeń znajomych. Wszystkie rzeczy dla dziecka to dla mnie nowość.Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyWarto pooglądać sobie w sklepach zrobić listę i zamawiać online najczęściej tak wychodzi taniej. Chyba ze wózek czy fotelik, bo stacjonarnie często można wynegocjować cenę. Mi ta ciąża tak ucieka 🙈 jutro zaczynam 20 tydzień i nie ogarniam jak 🙈 wczoraj siadłam i oglądałam dostawki do lozka i mnie to przerosło 😅 Myślałam o air z chicco, bo tam nie ma dziecko o co się poddusic, ale znowu Magic ma fajne otwieranie i zamykanie na klipsa. W ogóle to bym chciała przymierzyć najpierw do lozka. Fajnie by było jakby taka dostawka była idealnie na wysokości materaca żeby dzidzia nie wpadała do dziury i łatwo można było przesunac do karmienia, ale nic takiego nie widzę
Zaczynam się cieszyc, ze 90% rzeczy mamy po synku, bo coś nie mam weny niczego szukać -
PatSim a te dostawki nie mają regulowanej wysokości tak żeby pasowały do roznych materacy? Wydawało mi się że taka oglądałam.Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020