Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, chciałabym zachęcić do wypełnienia ankiety. Moje problemy z plecami w czasie ciąży zainspirowały mojego męża do przeprowadzenia badań na ten temat w ramach pracy magisterskiej.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3BtoNMxJ1a013a7-JKw-YRk-uJHvEsgcm7s3UD__-sOzS4g/viewform?vc=0&c=0&w=1 -
hej dziewczyny ja od wczoraj czuje się jakby mnie ktos młotem walnął w głowę ale pogoda do d.. i pewnie dlatego bo ogólnie mam niskie cisnienie a przy deszczowej pogodzie jeszce mniej. Wczoraj przed wypiciem kawy miałam 104/49 a po wypiciu aż 106/59 dzisiaj podobnie- nic tylko spać. I jeszcze sie okazało że dużo moich znajomych ma korone - dobrze że się z nikim nie widziałam przez ostatnie 3 tygodnie bo bym była głębkiem nerwów
-
Kinaa wrote:hej dziewczyny ja od wczoraj czuje się jakby mnie ktos młotem walnął w głowę ale pogoda do d.. i pewnie dlatego bo ogólnie mam niskie cisnienie a przy deszczowej pogodzie jeszce mniej. Wczoraj przed wypiciem kawy miałam 104/49 a po wypiciu aż 106/59 dzisiaj podobnie- nic tylko spać. I jeszcze sie okazało że dużo moich znajomych ma korone - dobrze że się z nikim nie widziałam przez ostatnie 3 tygodnie bo bym była głębkiem nerwów
Hej, właśnie miałam Was pytać dziewczyny czy któraś z Was tak ma, od wczoraj taki ból głowy, że nic tylko leżeć i to też nie pomaga.... Nie da się funkcjonowaćSzalona 27 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa naturalnie jestem niskocisnieniowcem, a w ciąży to w ogóle powyżej 90/50 mi nie wchodzi 😅 za to puls mam jakiś kosmiczny koło 100, w poprzedniej na pewno nie miałam takiego wysokiego. Ja wtedy tez odstawiłam dla zdrowia kawę i to był błąd bo trzy razy zemdlałam, raz tak konkretnie, ze mąż mnie nie mógł ocucić. A pół h pózniej na ip 70/50.
-
Ja dziś się niezłe zestresowałam ☹️ Dostałam ostatnio od gin nowe globulki bo twierdziła że moja szyjka macicy jest lekko podrażniona. Dziś przy ich aplikacji odrobina jasnej krwi na aplikatorze 😭 gin twierdzi ze podrażniona szyjkę i to dlatego ale i tak się martwię czy wszystko Ok 😭 miała tak któraś ?
termin porodu: 9.12.2020 -
nick nieaktualnyAnkieta magisterka wrote:Dzień dobry, chciałabym zachęcić do wypełnienia ankiety. Moje problemy z plecami w czasie ciąży zainspirowały mojego męża do przeprowadzenia badań na ten temat w ramach pracy magisterskiej.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3BtoNMxJ1a013a7-JKw-YRk-uJHvEsgcm7s3UD__-sOzS4g/viewform?vc=0&c=0&w=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 22:12
-
nick nieaktualnyPatSim wrote:Ja naturalnie jestem niskocisnieniowcem, a w ciąży to w ogóle powyżej 90/50 mi nie wchodzi 😅 za to puls mam jakiś kosmiczny koło 100, w poprzedniej na pewno nie miałam takiego wysokiego. Ja wtedy tez odstawiłam dla zdrowia kawę i to był błąd bo trzy razy zemdlałam, raz tak konkretnie, ze mąż mnie nie mógł ocucić. A pół h pózniej na ip 70/50.
-
nick nieaktualnyjjs wrote:Ja dziś się niezłe zestresowałam ☹️ Dostałam ostatnio od gin nowe globulki bo twierdziła że moja szyjka macicy jest lekko podrażniona. Dziś przy ich aplikacji odrobina jasnej krwi na aplikatorze 😭 gin twierdzi ze podrażniona szyjkę i to dlatego ale i tak się martwię czy wszystko Ok 😭 miała tak któraś ?
-
PatSim wrote:Ja naturalnie jestem niskocisnieniowcem, a w ciąży to w ogóle powyżej 90/50 mi nie wchodzi 😅 za to puls mam jakiś kosmiczny koło 100, w poprzedniej na pewno nie miałam takiego wysokiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 09:36
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
jjs wrote:Ja dziś się niezłe zestresowałam ☹️ Dostałam ostatnio od gin nowe globulki bo twierdziła że moja szyjka macicy jest lekko podrażniona. Dziś przy ich aplikacji odrobina jasnej krwi na aplikatorze 😭 gin twierdzi ze podrażniona szyjkę i to dlatego ale i tak się martwię czy wszystko Ok 😭 miała tak któraś ?
Też jestem niskocisnieniowcemCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Powiedzcie mi jak wyglądają badania połówkowe? W sensie czy jest robione też USG przezpochwowo czy tylko przez brzuch. Bo wiem, że oceniana jest szyjka macicy, a z tego co czytam najdokładniej da się to zrobić przezpochwowo. Oczywiście mi chodzi o połówkowe, które są wykonywane przez certyfikowanego lekarza.
-
Mi lekarz sprawdzał na ostatniej wizycie w 16 TC szyjkę przez USG dopochwowe, a dziecko przez brzuch i na połówkowych też tak mam mieć.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Mi ostatnio mierzyl tylko na fotelu że długa i twarda... Ale dopochwowe to chyba tylko miałam na początku później już sobie nie przypominam (mam na myśli poprzednie ciąże)...
Czy miewacie wątpliwości co do płci waszego malucha? Mi powiedział że chłopiec na usg napisał że prawidłowe męskie narządy płciowe, dał zdjęcie a ja się boję że będzie inaczej głupia ja🙈 -
Dziewczyny a chodzicie może z kijkami w ramach aktywności fizycznej? Zastanawiam się nad takim sportem, bo mimo spacerów czuje ze brakuje mi ruchu choć przed ciąża nie ćwiczyłam. Jednoczesnie szybko się męczę, jeszcze 4 tyg temu mogłam przejść 6 km a ostatnio po takim dystansie dosłownie padłam na łóżko. No i pomyślałam o tych kijkach...