X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Dziewczyny a chodzicie może z kijkami w ramach aktywności fizycznej? Zastanawiam się nad takim sportem, bo mimo spacerów czuje ze brakuje mi ruchu choć przed ciąża nie ćwiczyłam. Jednoczesnie szybko się męczę, jeszcze 4 tyg temu mogłam przejść 6 km a ostatnio po takim dystansie dosłownie padłam na łóżko. No i pomyślałam o tych kijkach...
    Jesli możesz to korzystaj z tego :) zawsze dodatkową aktywność :) ja tylko robię sobie nogi boczki i nic więcej.

Co do polek owego i usg- u mnie robi to co wizytę tak i tak :) przez dopowchowo sprawdza szyjke a przez brzuszek to dzidzie i tutaj będzie dokładne badanie coś w stylu jak pierwsze bez pobrania krwi ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Dziewczyny a chodzicie może z kijkami w ramach aktywności fizycznej? Zastanawiam się nad takim sportem, bo mimo spacerów czuje ze brakuje mi ruchu choć przed ciąża nie ćwiczyłam. Jednoczesnie szybko się męczę, jeszcze 4 tyg temu mogłam przejść 6 km a ostatnio po takim dystansie dosłownie padłam na łóżko. No i pomyślałam o tych kijkach...
    Kijki mogą być lepsze dla kręgosłupa, ale ja to się nie znam. Nawet spacerów nie mogę w tej ciąży uskuteczniać, więc bardzo Wam zazdroszczę, że możecie bez ryzyka robić takie rzeczy. Ale pamiętam pierwszą ciążę jak latałam na 3 godzinne spacery po kilkanaście kilometrów w 20 tc i czułam się świetnie :) oczywiście moja szyjka była wtedy w okropnym stanie, ale nie wiedziałam o tym i nic nie czułam.

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po kolejnym USG, już 200g :D mam wrażenie że za szybko rośnie w porównaniu z tym jaka należna wagę mi aplikacje pokazują, no ale jest wszystko w normie.

Glonojadek, Mała panda, mon!ta^, Kinaa lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie ja w zeszłym tyg 17i3tc miałam bardzo zbliżona wagę bo 198g... A kto u Ciebie mieszka?

Tortie lubi tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana pocieszyłaś mnie 💙 mam mieć chłopca. To już wiem żeby nie patrzeć na sugerowaną wagę w Preglife :)

👶 12.2020
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też chłop i miał 12cm😃

Tortie lubi tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Ja dzisiaj po kolejnym USG, już 200g :D mam wrażenie że za szybko rośnie w porównaniu z tym jaka należna wagę mi aplikacje pokazują, no ale jest wszystko w normie.

u mnie w 17+4 było 212 g :) także jest ok

Tortie lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Tyśka34 Nowa

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój widocznie mały rośnie bo w 16+6 tc miał 168g 😂

• Mikimałs Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Moja żonka ma od początku ciązy ciągłe problemy z moczem (ciągłe bakterie i azotyny w moczu, inne parametry są ok jak leukocyty itd.) 3 razy brała już antybiotyki (amotaks, zinnat) z grupy B (czyli chyba bezpieczne ??), w tym raz w szpitalu była. Po leczeniu jest ok ale potem znowu wychodzą. I co najlepsze nie ma żadnych objawów tzw. bezobjawowe zapalenie układu moczowego. Ostatnio znowu zrobiliśmy i znowu są i 4 raz antybiotyk. Ginekolog mówi ze bezobjawowe też trzeba leczyć, ze lepsze leczenie niż infekcja. I strasznie się boję ze 20tc a 4 raz antybiotyk ( robiliśmy za każdym razem posiew i ciągle ta sama bakteria) . JAk myślicie czy taka ilość antybiotyków ma jakiś wpływ na bobaska?

• Savana Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikimałs wrote:
    Cześć dziewczyny. Moja żonka ma od początku ciązy ciągłe problemy z moczem (ciągłe bakterie i azotyny w moczu, inne parametry są ok jak leukocyty itd.) 3 razy brała już antybiotyki (amotaks, zinnat) z grupy B (czyli chyba bezpieczne ??), w tym raz w szpitalu była. Po leczeniu jest ok ale potem znowu wychodzą. I co najlepsze nie ma żadnych objawów tzw. bezobjawowe zapalenie układu moczowego. Ostatnio znowu zrobiliśmy i znowu są i 4 raz antybiotyk. Ginekolog mówi ze bezobjawowe też trzeba leczyć, ze lepsze leczenie niż infekcja. I strasznie się boję ze 20tc a 4 raz antybiotyk ( robiliśmy za każdym razem posiew i ciągle ta sama bakteria) . JAk myślicie czy taka ilość antybiotyków ma jakiś wpływ na bobaska?
    Moim zdaniem ma wpływ! To straszna ilość leków ale zadaniem lekarza jest sprawdzac jak rozwija się maluch wkoncu to on przepisuje te leki...

oar89n73y6mg0rut.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikimałs wrote:
    Skoro lekarz przepisuje te leki i wie, że żona jest w ciąży, to powinny być one bezpieczne dla płodu. Ale nie nam oceniać czy mają jakiś wpływ na dziecko czy nie. Polecam zaufać lekarzowi w sprawie leków, a jeśli macie wątpliwości zasięgnijcie opinii innego lekarza. W wynikach posiewu powinno być opisane jaki antybiotyk działa na tą bakterię.

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:

U mnie dzisiaj 185 gram ❤❤❤
    I tez sie przestraszyłam bo te aplikacje pokazują mniej. Ale jak u was większe wartości i jest ok to musi być ok 😀
    Tylko co do płci to niewiadoma- ostatnio lekarz zasugerował ze chyba chłopczyk a dziś nic nie bylo widac i lekarka stwierdza ze dziewczynka.
    Na połówkowych bedzie juz wiadomo? Ja mam za 5 tygodni następne badanie i właśnie połówkowe 🤦‍♀️ jak nie oszalec w takiej przerwie między badaniami?

Tortie, Glonojadek lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja u mnie już potwierdzone będzie znowu chłopak :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same super wieści dzisiaj :* ja dopiero w przyszły wtorek wizyta i już przebieram nogami :D

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Długo nie pisałam i nie czytałam. Mamy bardzo szalony czas - wyjazd,przeprowadzka, choroba córki...Zmęczona na maksa jestem. Wczoraj pół dnia ogarniałam nową chatę, dziś mąż myje okna a syf straszny bo rok puste stało. Byłam przed wyjazdem na usg- wszystko ok. W 17 tc ważył 220 g także chyba znów mi się duże dziecko szykuje (druga córka 4300)
    W tym miesiącu będę miała aż 3 wizyty - jedna u gina prowadzącgo, druga u lekarza z kliniki gdzie planuję rodzić,a 3 usg to będzie echo serca płodu, ale lekarz robi usg wszystkiego tak naprawdę. Zabieram się do nadrabiania forum ;-)

Kinaa, Glonojadek lubią tę wiadomość

• kingus0x Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Tylko co do płci to niewiadoma- ostatnio lekarz zasugerował ze chyba chłopczyk a dziś nic nie bylo widac i lekarka stwierdza ze dziewczynka.
    Na połówkowych bedzie juz wiadomo? Ja mam za 5 tygodni następne badanie i właśnie połówkowe 🤦‍♀️ jak nie oszalec w takiej przerwie między badaniami?
    U mnie znowu aplikacje pokazują wiecej 😉

Jak się maluch dobrze ustawi to bedzie widać, ostatnio mój nie chciał współpracować i mam wizytę jeszcze jutro 🤪

Cieszę się, bo czuję od wczoraj takie mocniejsze kopnięcia, a nie tylko bombelki jak do tej pory. Super uczucie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 08:45

Mała panda, Chcę być mamą, Glonojadek lubią tę wiadomość

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teraz wywalił wszystko jak na fotelu ginekologicznym🙈 ale wcześniej noga na nogę i gin nawet nie próbował podglądać teraz Się cieszę już uwierzyłam w chłopca ale wcześniej przeczytałam milion wiadomości o pomyłkach i schizowalam🙈

Glonojadek, kingus0x lubią tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam szczęście i na USG w 12 TC dobrze było widać wyrostek a potem mały się dobrze ustawił 4 tyg później i już lekarz nie miał wątpliwości.

👶 12.2020
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały za to na każdej wizycie wiecznie rozkraczony i świeci swoim sprzętem. Lekarz chwali często za jego dobrą współprace. To że jest współpracujący to ok, ale mój partner śmieje się że wyzwolony to po mnie :D

W brzuszku ostatnio siedzi nieraz cicho jak mysz pod miotłą, a jak mi przyfansoli to aż mnie boli :) Albo ma akcje nocne że od 22 do 3 w nocy non stop kopie.
    Odczuwam też jak zmienia pozycje wtedy dziwne uczucie w brzuchu jakby coś mi się "przewracało".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 11:44

Tortie, kingus0x lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po raz pierwszy poczułam z boku solidnego kopniaka <3 w końcu :D bo na razie to też takie delikatne musnięcia, bulgotki i przelewania

Tortie, kingus0x, Glonojadek lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ