Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolciaa wrote:W piątek to znaczy ze dziś? Czy za tydzień? Mogła tez się owu przesunąć
Dzisiaj właśnie byłam, mam wrócić za tydzień w piątek zobaczyć czy coś drgnie
Z owualcja raczej słabo że się przesunęła, szybko wyszedł test pozytywny, owulacje sprawdzałam paskami, więc wątpię że się przesunęła
Jeszcze nic straconego pewnie, ale wolę się jakoś nie nastawiać za bardzo -
Coccinelle wrote:Dzisiaj właśnie byłam, mam wrócić za tydzień w piątek zobaczyć czy coś drgnie
Z owualcja raczej słabo że się przesunęła, szybko wyszedł test pozytywny, owulacje sprawdzałam paskami, więc wątpię że się przesunęła
Jeszcze nic straconego pewnie, ale wolę się jakoś nie nastawiać za bardzoCoccinelle, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 20:06
Coccinelle, Glonojadek, Kokaina, Kitaja lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
jusci wrote:Nieśmiało się witam po 2,5 roku starań (po drodze 2 poronienia, masa badań, 2 cykl z CLO) ujrzałam dwie kreski Już mam synka z grudnia. Mam nadzieję, że i tym razem uda się do grudnia dotrwać Termin z OM jest na 23.12.20. Wizytę mam dopiero 28 kwietnia
Witaj 😘
Twoje bety bardzo podobne do moich tez pierwsza ponad 400, a druga ponad 900.jusci lubi tę wiadomość
-
Mała panda wrote:Ja straciłam pierwszą ciążę w 21 tc przez niewydolność szyjki macicy. W drugiej ciąży byłam pod czujną obserwacją, ale niestety straciłam ciążę z innego powodu. Mimo wszystko do 18 tc ciąża książkowa, więc niewydolność nie musi się powtarzać. Mój lekarz mówi, że jeśli ma dojść do rozwarcia to czy się założy pessar czy szew mcdonalda to do rozwarcia dojdzie. Uważa, że najlepiej prowadzić oszczędny tryb życia, bez obciążania szyjki macicy, zero współżycia, ani niczego co może wywołać skurcze macicy.
Dziękuję Mała panda, to cenna dla mnie informacja. Byłam wtedy na patologii ciąży przez kilka tygodni, nie chciałabym przeżywać tego znowu... Oby i Tobie i mi, ani żadnej z nas, się to już nie przytrafiło aby nasze skarby rosły bezpiecznieTrzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
nick nieaktualnyWitam się z Wami dziewczyny Ja ujrzałam dwie kreski w niedziele Wielkanocną. Prawie zemdlałam. od roku staraliśmy się o dziecko i co miesiąc był zawód, więc nawet się nie nastawiałam, że teraz coś będzie (po roku człowiek chyba już trochę odpuszcza) tym bardziej że miałam nieregularne cykle. Betę robiłam we wtorek wynik 272,1 i czwartek wynik 639,70, więc chyba dobrze. Wizytę u ginekolog mam 23 kwietnia. Trochę się obawiam, bo mój ostatni miesiąc nie należał do najlepszych pod względem zdrowotnym, odżywiania i ogólnego trybu życia. Zobaczymy co powie gin.
olciaa, Glonojadek, Kokaina, Kitaja, Kropkaa87 lubią tę wiadomość
-
Gosia1234 wrote:mam jutro zrobic badania. pani doktor mowila mi o ciazy biochemicznej.... tak wiec dziewczyny! dziekuje Wam za wsparcie ! jestecie kochane 😘😘🥰😍 zycze Wam wszystkim spokojnej ciazy, zero stresu i problemow!! a ja powoli zegnam sie z grupa. jestescie super !!
Gosiu ja jeszcze nie puszczam kciuków i myślami jestem z Tobą, będzie jeszcze jakaś wizyta?Kokaina lubi tę wiadomość
-
Coccinelle wrote:Tylko 3? U mnie dzisiaj było 5 😂
Ale może dlatego że u mnie było malo ciekawie.
Powinien być 6 tydz a na usg raptem pęcherzyk, lekarz mówi że ciąża mogła się zatrzymać, mam przyjść w piątek. Trudno. Nie nastawiam się na sukces, ale dziwi mnie to że tak od życia dostanę po dupie, w każdym razie nie takie ludzie mają problemy.. Nie ma co się łamać
Na którą w piątek masz wizytę? Dużo wiary -
Gosia1234,
TY jestes super, ze tak sie dzielnie trzymasz. Podobno jest tak, ze dziecko samo wie kiedy jest najlepszy czas na przyjscie.... Ja w to gleboko wierze tak jak w to, ze jeszcze bedziesz szczesliwa.
Ja jutro pedze na badania, caly pakiet do zrobienia, mam nadzieje ze nie zemdleje, bo często mi sie to zdarza, jakas nadwrazliwa jestem 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 17:40
Glonojadek lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Cześć dziewczyny. Witam się nieśmiało 😊 Dziś zobaczyłam 2 kreski na teście. 16.03 miałam ostatnia miesiączkę, dość długie, nieregularne cykle. Nie mam pojęcia na kiedy umówić się do lekarza, żeby było coś widać. W obecnej sytuacji wolałabym uniknąć chodzenia co tydzień , dwa. Ściskam!
Kokaina, Glonojadek, potrójnamama, olciaa, Kitaja, gucha lubią tę wiadomość
-
Emka1234 wrote:Cześć dziewczyny. Witam się nieśmiało 😊 Dziś zobaczyłam 2 kreski na teście. 16.03 miałam ostatnia miesiączkę, dość długie, nieregularne cykle. Nie mam pojęcia na kiedy umówić się do lekarza, żeby było coś widać. W obecnej sytuacji wolałabym uniknąć chodzenia co tydzień , dwa. Ściskam!
Gratulacje To pewnie jeszcze 5 tc, możesz poczekać około 2 tygodnie, jeśli się dobrze czujesz, to wtedy już na pewno będzie widać... Ja miałam ostatnią miesiączkę 12.03 i też czekam jeszcze około 2 - 3 tyg. na pierwszą wizytę.Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Dziewczyny, u mnie 6 tc i już przybrałam na wadze 4 kg, jestem w szoku... W poprzednich ciążach kilka dobrych miesięcy nie było przyrostu wagi, a teraz już zaczyna mi się pojawiać brzuszek... Jak u Was?Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Trzecia wrote:Dziewczyny, u mnie 6 tc i już przybrałam na wadze 4 kg, jestem w szoku... W poprzednich ciążach kilka dobrych miesięcy nie było przyrostu wagi, a teraz już zaczyna mi się pojawiać brzuszek... Jak u Was?
-
Emka1234 wrote:Cześć dziewczyny. Witam się nieśmiało 😊 Dziś zobaczyłam 2 kreski na teście. 16.03 miałam ostatnia miesiączkę, dość długie, nieregularne cykle. Nie mam pojęcia na kiedy umówić się do lekarza, żeby było coś widać. W obecnej sytuacji wolałabym uniknąć chodzenia co tydzień , dwa. Ściskam!
Jeśli masz nieregularne cykle bezpiecznie będzie poczekać 3tygodnie do wizyty. Wtedy tez powinno być już serduszko.
-
Trzecia wrote:Dziewczyny, u mnie 6 tc i już przybrałam na wadze 4 kg, jestem w szoku... W poprzednich ciążach kilka dobrych miesięcy nie było przyrostu wagi, a teraz już zaczyna mi się pojawiać brzuszek... Jak u Was?
U mnie na plusie jakieś 300g ( a liczę od 49kg, a był czas ze waga zaczynała mi pokazywać 48 z hakiem). No i zaczęły się zaparcia Musiałam kupić syrop
-
Kokaina wrote:Mi tez urosl brzuszek, cos w tym jest, ze w drugiej ciazy szybciej rosnie.Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014