Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzecia wrote:Gratulacje To pewnie jeszcze 5 tc, możesz poczekać około 2 tygodnie, jeśli się dobrze czujesz, to wtedy już na pewno będzie widać... Ja miałam ostatnią miesiączkę 12.03 i też czekam jeszcze około 2 - 3 tyg. na pierwszą wizytę.
Dziękuje 😊 tak, mam zamiar pójść przed samym weekendem Majowym albo tuż po. Wydaje mi się , ze wiem kiedy miałam owulacje prawdopodobnie 4-5.04. -
mont!ta^ i kokaina. bylam dzis na badaniach wynik po 15 ale zaczelam krwawic wlasnie wiec ciaza biochemiczna. gdyby mnie to apotkalo nawet bym nie wiedziala ze cos takiego istnieje 🤷♀️ zycie lubi mnie zaskakiwac i podcinac kolana. obecnie zbieram sily by zyc dalej lecz juz to zycie nie bedzie takie samo jak wczesniej... chcialabym bardzo aby Wam dziweczyny ciaze przebiegaly idealnie j bez mdlosci i dolegliwosci. sciskam mocno 🥰🥰
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Kokaina wrote:Gosia1234,
Bardzo mi przykro, tak widocznie mialo byc.
Trzymam kciuki za Ciebie w kolejnych cyklach😘
Czy ktoras z Was dziewczyny zmaga sie z chorobami tarczycy?
Ja mam hashimoto, do tej pory mialam tez 1 niegrozny guzek na tarczycy, a dzis na usg pokazal sie kolejny🙄
Wg lekarza to bedzie do skontrolowania w polowie ciazy, ale i tak sie troche zmartwilam.
Pomyslec ze w pierwszej ciazy bylam okazem zdrowia 😑Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Emka,
Jak ja znioslas? Bralas leki? Nie bylo komplikacji?
Cały czas na codzień od ponad 10 lat biorę euthyrox, w ciąży brałam większe dawki leku niż przed ciąża. Wszystko było w porzadku 😊 ciąże przeszłam śpiewająco , mam nadzieje, ze ta tez taka będzie.Kokaina lubi tę wiadomość
-
Gosia trzymaj się Kochana 😘😘 jestem pewna ze szybko uda się zajść w kolejna ciąże i ona będzie już spokojna 😘
Kokaina ja mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto. U mnie wyglada to tak, ze co kilka miesięcy kontroluje hormony i raz do roku robię usg tarczycy. Oczywiście w ciąży hormony badałam częściej.
Emka1234 lubi tę wiadomość
-
Oj, no to widze ze nie jestem sama u mnie tarczyca jeszcze sie trzyma, tsh na poziomie 1.7, ale i tak biore lektrox 0,5 tabletki.
Martwie sie tylko tymi guzkami, lekarz mowi ze w ciazy hormony szaleja i roznie to moze wplynac na taki guzek 😑
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Oj, no to widze ze nie jestem sama u mnie tarczyca jeszcze sie trzyma, tsh na poziomie 1.7, ale i tak biore lektrox 0,5 tabletki.
Martwie sie tylko tymi guzkami, lekarz mowi ze w ciazy hormony szaleja i roznie to moze wplynac na taki guzek 😑
Z tego, co wiem to guzki na tarczycy to normalny objaw choroby hashimoto. Ja mam ich pełno na tarczycy , malutkich, niegroźnych . Napewno wszystko będzie okej 😊Kokaina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny apropos tych brzuchow to wlasnie mialam pytac.. Trzecia ciaza i juz mam taki maly balonik z przodu i sie zastanawiam czy to spozywcza haha. Na wadze nie staje bo sie nie chce przestraszyc.
Patiszon11 to po cytologii najprawdopodobniej. Pochwa jest teraz bardzo ukrwiona i latwo naruszyc jakies naczynka w srodku.
-
Dziewczyny, pomóżcie. Umówiłam się do ginekologa za 2 tygodnie, dopiero wczoraj zobaczyłam dwie kreski. Dziś na bieliźnie zauważyłam lekko różowy śluz w małej ilości, nie wiem czy panikować i w poniedziałek pędzić do lekarza ? Czy któraś tak miała ? 😔
-
Emka1234 wrote:Dziewczyny, pomóżcie. Umówiłam się do ginekologa za 2 tygodnie, dopiero wczoraj zobaczyłam dwie kreski. Dziś na bieliźnie zauważyłam lekko różowy śluz w małej ilości, nie wiem czy panikować i w poniedziałek pędzić do lekarza ? Czy któraś tak miała ? 😔
Nie panikuj, jeżeli to jest jeszcze przed terminem miesiączki, albo blisko niego, to duże prawdopodobieństwo, że to z powodu zagnieżdżenia... Ja miałam podobnie.Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
nick nieaktualnyJa też mam niedoczynność tarczycy i guzki. Prawie 4 lata temu będąc na badaniach kontrolnych u ginekolog się o tym dowiedziałam. Byłam na biopsji wtedy, jednak nic groźnego nie wyszło natomiast pani doktor nie przepisała mi żadnego leku na obniżenie tarczycy. Rok temu, gdy zaczęłam starać się o bobasa, będąc u innego ginekologa miałam już taki wysoki wynik tarczycy, że w życiu bez hormonu nie dałoby rady zajść w ciążę. A co do guzków ostatnio wyczułam sporawy po lewej stronie.
-
Trzecia wrote:Nie panikuj, jeżeli to jest jeszcze przed terminem miesiączki, albo blisko niego, to duże prawdopodobieństwo, że to z powodu zagnieżdżenia... Ja miałam podobnie.
-
Troszke mnie pocieszylyscie dziewczyny, dobrze ze Hashimoto nie wplynelo u Was na ciaze i to b. optymistyczne.
U mnie perypeti ciag dalszy. Pierwszy raz wyszlo mi cos w moczu.
Jakies fosforany, pojedyncze leukocyty i nablonki 😑
Juz napisalam do lekarza, ale ta ciaza nie zaczyna sie dla mnie latwo i martwie sie po kolei roznymi problemamiSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Mała panda wrote:Ja kilka dni temu też miałam bardzo lekko różowy śluz, kilka dni później się powtórzyło, to było jakoś po terminie miesiączki. Zrobiłam progesteron 14 dni po owu i wyszedł 17, powtórzyłam po tygodniu i wyszedł 13,5. Przestraszyłam się że może te plamienia to przez to i poleciałam do lekarza (równy 5 tydzień ciąży), okazało się, że wszystko jest ok, beta rośnie, a progesteronu mam nie badać bo to bardzo indywidualna sprawa i szkoda kasy. Ginekolog dał mi receptę na duphaston, żebym była spokojniejsza i biorę 2x dziennie, nie zaszkodzi, a może pomoże. Od trzech dni nie mam żadnych plamień, uspokoił się też ból brzucha, więc duphaston chyba pomaga. Jeśli Cię coś niepokoi, konsultuj z lekarzem. Plamienia ma bardzo dużo kobiet w I trymestrze i zazwyczaj jest to całkowicie niegroźne
Dziewczyny , dziękuje za pocieszenie ! faktycznie, to była jednorazowa sytuacja. Jutro rano idę na betę i tsh , jeżeli wynik będzie w normie to wizyta dopiero za dwa tygodnie, a jeśli tarczyca już wariuje to od razu umawiam się do ginekologa na wizytę 😉Mała panda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy też macie zawroty głowy? W pierwszej ciąży nie miałam tak, w sobotę parę razy siadałam bo tak mi się kręciło, wczoraj to samo aż zemdlalam w kuchni, oby dziś nie było takich akcji bo jestem sama z Jaskiem w domu, mąż w pracyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan