X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie czasem tez zdarza, i tak jak u Ciebie w pierwszsj ciazy nie mialam.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Savana Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, przyjmiecie mnie do siebie?
    W piątek zrobiłam test wynik pozytywny 😱
    Jestem mamą 2 dziewczynek 6 i 2latka i nie ukrywam że pozytywny test wbił mnie w ziemie taka to niespodzianka która jeszcze do mnie nie dociera... Na chwilę obecną jest we mnie ogromny lęk związany z sytuacja z wirusem no i tym że czeka mnie 3cc...

olciaa, Glonojadek, potrójnamama, Kokaina lubią tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wczoraj się tak wystraszylam jak zemdlalam, dziś jestem z Jaskiem i mam nadzieję że dziś już się to nie powtórzy.
    Widzę że masz też synka, może teraz mamy dziewczynki pod serduchem 😉i dlatego jest nam słabo 😂
    Savana witamy ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:05

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kilka razy zdarzyło mi się zakręcić w głowie, ale nigdy nie zemdlałam. Brzuch tez wydaje mi się bardziej wydęty, ale nie wiem czy to ciąża czy pozostałości po świętach czy wzdęcia :D

Savana, witaj :)

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie zawroty głowy? W pierwszej ciąży nie miałam tak, w sobotę parę razy siadałam bo tak mi się kręciło, wczoraj to samo aż zemdlalam w kuchni, oby dziś nie było takich akcji bo jestem sama z Jaskiem w domu, mąż w pracy

Mi tez kręci się w głowie, ogólnie bardzo szybko się mecze, nie przypominam sobie tego w 1 ciąży.
    Właśnie odebrałam betę - 353 , tsh 2,47, wiec wizytę zostawiam na 29.04.

Savana , czesc 🤗

1b7pp2.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się często kręci w głowie ( podejrzewam ze jest to spowodowane niskim ciśnieniem- ja mam od zawsze niskie, a gdzieś czytałam ze na początku ciąży się dodatkowo obniża). Natomiast w pierwszej ciąży nie przypominam sobie by tak się działo, a mam córeczkę ;)

Witaj Savana 😘

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa obalilas moja teorie o córeczce 😂

Kokaina lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) pora się ujawnić, bo tylko Was czytam po cichu :D
    U mnie historia taka, że tydzień przed terminem okresu zrobiłam test, wyszła kreska taka mega blada ale była, nie wydawało mi się,bo przyjaciółka potwierdziła:D kolejny test negatywny.. W dzień miesiączki czułam się strasznie źle, były akurat święta, wróciłam do domu i na wieczór zrobiłam test i dwie kreski;) pierwsza beta- 226 , druga- 617 w odstępie 48h. Usg w środę, wizyty jeszcze nie ma bo chwilowo tylko te teleporady.
    To moja druga ciąża.
    A więc, dzień dobry;)

Glonojadek, olciaa, gucha, kingus0x, Kokaina, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Cześć dziewczyny :) pora się ujawnić, bo tylko Was czytam po cichu :D
    U mnie historia taka, że tydzień przed terminem okresu zrobiłam test, wyszła kreska taka mega blada ale była, nie wydawało mi się,bo przyjaciółka potwierdziła:D kolejny test negatywny.. W dzień miesiączki czułam się strasznie źle, były akurat święta, wróciłam do domu i na wieczór zrobiłam test i dwie kreski;) pierwsza beta- 226 , druga- 617 w odstępie 48h. Usg w środę, wizyty jeszcze nie ma bo chwilowo tylko te teleporady.
    To moja druga ciąża.
    A więc, dzień dobry;)

Witaj! 🤗
    Widzę, ze mamy dzieci w tym samym wieku ☺️

1b7pp2.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Też się nieśmiało witam 😊 dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i jest zarodek i biło serduszko ❤️
    Niestety mam mięśniaka 4cm i bardzo się tym martwię :(

Glonojadek, Mała panda, Kitaja, olciaa, gucha, Kokaina, mon!ta^ lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Cześć dziewczyny! Też się nieśmiało witam 😊 dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i jest zarodek i biło serduszko ❤️
    Niestety mam mięśniaka 4cm i bardzo się tym martwię :(
    Gratulacje 💚
    Słyszałam, że mięśniaki mogą się wchłonąć :) mija przyjaciółka też miała mięśniaka w ciąży, ale nie w płynęło to w żaden sposób na ciążę :) a co mówi lekarz?

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Gratulacje 💚
    Słyszałam, że mięśniaki mogą się wchłonąć :) mija przyjaciółka też miała mięśniaka w ciąży, ale nie w płynęło to w żaden sposób na ciążę :) a co mówi lekarz?

Żeby się na razie nie martwić... Miałam już tego mięśniaka od roku, ale miał 2cm i nie rósł, teraz w ciąży urósł już do 4 cm :/
    Za 3 tygodnie kolejna wizyta to zobaczymy ile znowu urósł i muszę dopytać o rodzaj tego mięśniaka, kiedyś chyba lekarz mi mówił ale kompletnie nie pamietam :/

Przy staraniach lekarz jedynie stwierdził, że jest w takim miejscu, że nie przeszkadza w zajściu w ciąże

age.png

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Również nieśmiało chciałabym się przywitać :) do tej pory udzielałam się głównie na staraczkowej stronie forum. Mam już jedną 1,5 roczną córeczkę, a w Wielkanoc dowiedziałam się, że znów jestem w ciąży <3 gratuluję wszystkim przyszłym grudniowym mamom! Obiecuję szybciutko nadrobić wątek od początku i lepiej Was poznać :)

Inga podczytywałam wątki miesięczne, więc Ciebie kojarzę, gratuluję serduszka! <3

Miłego dnia dziewczyny :)

Inga28, olciaa, Glonojadek, Kokaina, gilmoregirl, mon!ta^ lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, i ja dołączę. Niby wypada mi jakos koło 22.12, ale ze nie pamietam kiedy miałam pierwszy dzien oststniego okresu to takie plus minus 2-3 dni;)
    Wg kalendarzy ciąż wychodzi mi 4-5 tydzien, dzis zrobiłam betę, po dwóch pozytywnych testach i tylko 277,8:/ wg wartości z lab to 2-3 tydzien i kompletnie mi sie nie zgadza albo beta za niska...
    Trochę boje sie, ze nic z tego nie bedzie.

Glonojadek, Kokaina, mon!ta^ lubią tę wiadomość

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Czesc dziewczyny, i ja dołączę. Niby wypada mi jakos koło 22.12, ale ze nie pamietam kiedy miałam pierwszy dzien oststniego okresu to takie plus minus 2-3 dni;)
    Wg kalendarzy ciąż wychodzi mi 4-5 tydzien, dzis zrobiłam betę, po dwóch pozytywnych testach i tylko 277,8:/ wg wartości z lab to 2-3 tydzien i kompletnie mi sie nie zgadza albo beta za niska...
    Trochę boje sie, ze nic z tego nie bedzie.

Gratulacje dla Wszystkich ☺️
    Może miałaś później owulacje? Ja dziś beta 353, przy 35 dniu cyklu.

1b7pp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was też nie miała żadnych objawów ciąży? Ja przez jakieś 3 dni miałam tylko obolałe piersi i bóle tak jak przed okresem, a tak do tej pory nie mam żadnych dolegliwości. Może za wcześnie jest przy teoretycznie 6 tygodniu.

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucha wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was też nie miała żadnych objawów ciąży? Ja przez jakieś 3 dni miałam tylko obolałe piersi i bóle tak jak przed okresem, a tak do tej pory nie mam żadnych dolegliwości. Może za wcześnie jest przy teoretycznie 6 tygodniu.

Ja w sumie nie mam żadnych objawów, lekko bolą piersi ale to tez nie zawsze. Podbrzusze lekko bolało z dwa dni, a tak to ok. Może trochę szybciej się mecze.

1b7pp2.png
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucha, ja tez nie mam jakichś szczególnych objawów poza lekko bolącymi piersiami i sennością :)

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Kasia*_* Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączę, będzie mi raźniej, termin na 28.12, cesarka będzie na pewno wcześniej, za mną 3 poronienia i 3 dzieci już mam, dwóch chłopców 12 i 9 lat, oraz córeczkę 2latka,to już ostatnia moja planowana ciąża bardzo wyczekana, z resztą jak każda poprzednia, dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa wieczorem
    Pozdrawiam 😘

potrójnamama, olciaa, Glonojadek, Kokaina, gilmoregirl, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia*_* wrote:
    I ja się dołączę, będzie mi raźniej, termin na 28.12, cesarka będzie na pewno wcześniej, za mną 3 poronienia i 3 dzieci już mam, dwóch chłopców 12 i 9 lat, oraz córeczkę 2latka,to już ostatnia moja planowana ciąża bardzo wyczekana, z resztą jak każda poprzednia, dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa wieczorem
    Pozdrawiam 😘
    Kasia, daj znac czy cos juz w ogóle widział lekarz, ja mam mieć w ten piątek wizytę i nie wiem czy to nie za wczesnie.

Kasia*_* lubi tę wiadomość

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ