X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Ja miałam pierwsza ciąża plamenie chciał się robić później koło 20 TC zmniejszanie szyjki i założony szew okrezny. Druga ciąża bez powikłań na początku ale koło 23-24 zaczęła się skracać szyjka ale już było za późno na założenie szwu.

U mnie również w pierwszej ciąży szyjka się skracała, finalnie urodziłam 10 dni po terminie.

1b7pp2.png
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Ja miałam pierwsza ciąża plamenie chciał się robić później koło 20 TC zmniejszanie szyjki i założony szew okrezny. Druga ciąża bez powikłań na początku ale koło 23-24 zaczęła się skracać szyjka ale już było za późno na założenie szwu.[/QUOTEC

Czyli w drugiej miałaś zalecenie leżenia itd od tego 24 tygodnia pewnie tak? W którym tygodniu urodziłaś? Jestem ciekawa, bo chciałabym uniknąć teraz szwów i pessarów, pobytu na patologii ciąży i zastanawiam się co zrobić, żeby wytrwać bez tego...

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka1234 wrote:
    U mnie również w pierwszej ciąży szyjka się skracała, finalnie urodziłam 10 dni po terminie.

Rozumiem, ja urodziłam wtedy normalnie w terminie, ale miałam pessar od 20 do 38 tc.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Denmark Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich! Chyba też dołączę do grudniówek choć nie jestem do końca pewna bo jeszcze mi miesiączki po ostatnim porodzie nie wróciły, także nie wiem jak dokładnie wyliczyć termin :) Z ostatniego forum wiem że grupa na Facebooku najlepiej się sprawdziła więc jeśli byłybyście chętne to możemy założyć taką tajną grupę.
    Pozdrawiam i miłego dnia życzę 🥰

potrójnamama, Kasia*_*, Glonojadek, olciaa, Kokaina lubią tę wiadomość

ckai9jcgvelyio11.png
  • Kasia*_* Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy 😉 No ja fb nie posiadam, zlikwidowałam już dawno temu.
    Kolejny dzień obudziłam się jak "na kacu" za przeproszeniem 😂😂😂 ale zjadłam śniadanko i trochę lepiej,dzieci w domu, czas brać się za codzienne obowiązki, obiadek, pranie, sprzątanie, to się chyba nigdy nie skończy hahaha, niech to wszystko się już unormuje i szkoła się zacznie, potrzebuje trochę odpocząć w końcu 😂 chłopaki wojna co dziennie prawie, córka, skok rozwojowy kolejny, czy też bunt dwulatki, wszystko na nie, dobrze że ogródek mam prywatny przy domu, bo jakby tak w 4 ścianach musieli siedzieć non stop, to już w ogóle by masakra była 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko na drzemce, matka siedzi w wannie i tak sobie myślę.. już za 3.5h pierwsze usg <3

olciaa, Jeżowa, Glonojadek, Kitaja, potrójnamama lubią tę wiadomość

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u ginekologa , bo przypaletala się do mnie jakaś infekcja 😒, na szczęście nic poważnego. Na usg jeszcze nic nie było widać , ze względu na pozna owulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 12:48

1b7pp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Dziecko na drzemce, matka siedzi w wannie i tak sobie myślę.. już za 3.5h pierwsze usg <3

Powodzenia i kciuki! <3 ja muszę wytrzymać jeszcze tydzień i najchętniej poszłabym spać i obudziła się za tydzień w czwartek 🙈

Kasia o kurczę przy takiej gromadce się czuć "jak na kacu" to jest dla mnie niewyobrażalne! Jesteś superwomen <3

Emka współczuję infekcji! Ja niemalże całą poprzednią ciążę miałam infekcję, ledwie jedną wyleczyłam, to kolejna się zaczynała... Mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowe i sama sobie życzę, że w tej ciąży będzie inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 12:52

Kasia*_* lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Powodzenia i kciuki! <3 ja muszę wytrzymać jeszcze tydzień i najchętniej poszłabym spać i obudziła się za tydzień w czwartek 🙈

Kasia o kurczę przy takiej gromadce się czuć "jak na kacu" to jest dla mnie niewyobrażalne! Jesteś superwomen <3

Emka współczuję infekcji! Ja niemalże całą poprzednią ciążę miałam infekcję, ledwie jedną wyleczyłam, to kolejna się zaczynała... Mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowe i sama sobie życzę, że w tej ciąży będzie inaczej.

Tez mam taka nadzieje, bo w poprzedniej ciąży zdażyło się ze 3 razy niestety 😏 Za tydzień mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze będzie już coś widać, bo siedzę jak na szpilkach 😄. Nie byłam drugi raz na becie ze względu na obecna sytuacje.

1b7pp2.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, ze wizyta w ten piątek to bedzie juz ok? Czy umówiłam sie za wczesnie? Niby z tych całych kalkulatorów wychodzi mi w jednym 5, a w innym 6 tydzien.

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Dziewczyny myślicie, ze wizyta w ten piątek to bedzie juz ok? Czy umówiłam sie za wczesnie? Niby z tych całych kalkulatorów wychodzi mi w jednym 5, a w innym 6 tydzien.

Ta różnica zapewne wynika z tego, że niektóre kalkulatory podają skończone tygodnie ciąży, a niektóre rozpoczęte tygodnie. Ja osobiście wolę wersję skończonych, czyli jeśli 18.03 miałam ostatnią miesiączkę to dzisiaj jestem w 5 tygodniu ciąży (5 tygodni + 0 dni dokładnie).

W 5 tygodniu najprawdopodobniej zobaczysz sam pęcherzyk ciążowy (ostatnio w 5t0d miałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym) a w 6 już zapewne będzie malusieńki człowiek może nawet z bijącym serduszkiem :) według mnie możesz iść, pęcherzyk powinno być spokojnie widać, jeśli nie masz jakiś mega długich cykli i owulacja była gdzie mniej więcej w połowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 13:52

tvisha lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ta różnica zapewne wynika z tego, że niektóre kalkulatory podają skończone tygodnie ciąży, a niektóre rozpoczęte tygodnie. Ja osobiście wolę wersję skończonych, czyli jeśli 18.03 miałam ostatnią miesiączkę to dzisiaj jestem w 5 tygodniu ciąży (5 tygodni + 0 dni dokładnie).

W 5 tygodniu najprawdopodobniej zobaczysz sam pęcherzyk ciążowy (ostatnio w 5t0d miałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym) a w 6 już zapewne będzie malusieńki człowiek może nawet z bijącym serduszkiem :) według mnie możesz iść, pęcherzyk powinno być spokojnie widać, jeśli nie masz jakiś mega długich cykli i owulacja była gdzie mniej więcej w połowie :)

Dzięki. Ja miałam okres prawdopodobnie 15-16.03(pierwszy raz nie zapisałam😂), to moze rzeczywiście juz cos widać bedzie. A jak nie to najwyżej jesCze raz sie przejadę;)

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Dzięki. Ja miałam okres prawdopodobnie 15-16.03(pierwszy raz nie zapisałam😂), to moze rzeczywiście juz cos widać bedzie. A jak nie to najwyżej jesCze raz sie przejadę;)

Ja miałam miesiączkę 16.03 , ale długie cykle, owulacja wypadła jakoś 18-20 dc , byłam wczoraj na usg nic nie było widać, lekarz powiedział tylko, ze widać, ze coś się tam dzieje 😊 Jak masz normalne cykle to myśle, ze coś tam już zobaczysz 🤗

tvisha lubi tę wiadomość

1b7pp2.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka1234 wrote:
    Ja miałam miesiączkę 16.03 , ale długie cykle, owulacja wypadła jakoś 18-20 dc , byłam wczoraj na usg nic nie było widać, lekarz powiedział tylko, ze widać, ze coś się tam dzieje 😊 Jak masz normalne cykle to myśle, ze coś tam już zobaczysz 🤗

Mam nadzieję;) zobaczymy co dzis beta jeszcze pokaze

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:

To całkiem tak jak ja ustaliłam że miałam 15 ale to może być dzień w tą lub tamta bo jednym słowem mówiąc wisiało mi to ciazo nieplanowana 😂

Rano byłam na becie i jeśli będzie ładna to też jej nie będę powtarzala siedzę ciągle w domu z dziećmi i jak zobaczyłam dzisiaj tych wszystkich ludzi to mi słabo się zrobiło pod przychodnia trzeba stać dramat wrrr

Poprzednie 2ciaze również całe jak na kacu teraz od kilku dni mam mega migreny jeszcze się na dobre nie zaczęlo a już mam dosc😱

oar89n73y6mg0rut.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki bety 2384,47 jestem w szoku bo zawsze miałam dwu cyfrowe🙈 no i pregesteron 33 także chyba ok

tvisha, Glonojadek, Kitaja lubią tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    Właśnie odebrałam wyniki bety 2384,47 jestem w szoku bo zawsze miałam dwu cyfrowe🙈 no i pregesteron 33 także chyba ok
    Super wynik, ja pewnie jeszcze z godzinę poczekam na wyniki. W luxmedzie na szczescie mozna zarezerwować godzinę badania i wchodzi się poza kolejką licznych oczekujących.
    Nie pomyślałam o progesteronie:/ mogłam od razu zrobic.

Kocia lubi tę wiadomość

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Super wynik, ja pewnie jeszcze z godzinę poczekam na wyniki. W luxmedzie na szczescie mozna zarezerwować godzinę badania i wchodzi się poza kolejką licznych oczekujących.
    Nie pomyślałam o progesteronie:/ mogłam od razu zrobic.

Tvisha a w którym Luxmedzie robiłaś badania? To była placówka dedykowana dla kobiet w ciąży?

PS. Witajcie wszyscy 😊

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Kasia*_* Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, już wszystko ogarnięte, jak się dwóch starszych nie kłóci i nie bije to jeszcze da się żyć, teraz chwilę odpoczynku, muszę przystopować bo każda moja ciąża jest wysokiego ryzyka niestety, byle do 4 maja doczekać do usg, czy wszystko ok

• Savana Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się teraz kiedy iść na wizytę wstępnie zapisałam się na ten poniedziałek ale nie wiem czy nie za wczesnie

oar89n73y6mg0rut.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ