Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
mon!ta^ wrote:Ja miałam pierwsza ciąża plamenie chciał się robić później koło 20 TC zmniejszanie szyjki i założony szew okrezny. Druga ciąża bez powikłań na początku ale koło 23-24 zaczęła się skracać szyjka ale już było za późno na założenie szwu.
U mnie również w pierwszej ciąży szyjka się skracała, finalnie urodziłam 10 dni po terminie. -
mon!ta^ wrote:Ja miałam pierwsza ciąża plamenie chciał się robić później koło 20 TC zmniejszanie szyjki i założony szew okrezny. Druga ciąża bez powikłań na początku ale koło 23-24 zaczęła się skracać szyjka ale już było za późno na założenie szwu.[/QUOTEC
Czyli w drugiej miałaś zalecenie leżenia itd od tego 24 tygodnia pewnie tak? W którym tygodniu urodziłaś? Jestem ciekawa, bo chciałabym uniknąć teraz szwów i pessarów, pobytu na patologii ciąży i zastanawiam się co zrobić, żeby wytrwać bez tego...Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Emka1234 wrote:U mnie również w pierwszej ciąży szyjka się skracała, finalnie urodziłam 10 dni po terminie.
Rozumiem, ja urodziłam wtedy normalnie w terminie, ale miałam pessar od 20 do 38 tc.Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Witam wszystkich! Chyba też dołączę do grudniówek choć nie jestem do końca pewna bo jeszcze mi miesiączki po ostatnim porodzie nie wróciły, także nie wiem jak dokładnie wyliczyć termin Z ostatniego forum wiem że grupa na Facebooku najlepiej się sprawdziła więc jeśli byłybyście chętne to możemy założyć taką tajną grupę.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę 🥰potrójnamama, Kasia*_*, Glonojadek, olciaa, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Witamy 😉 No ja fb nie posiadam, zlikwidowałam już dawno temu.
Kolejny dzień obudziłam się jak "na kacu" za przeproszeniem 😂😂😂 ale zjadłam śniadanko i trochę lepiej,dzieci w domu, czas brać się za codzienne obowiązki, obiadek, pranie, sprzątanie, to się chyba nigdy nie skończy hahaha, niech to wszystko się już unormuje i szkoła się zacznie, potrzebuje trochę odpocząć w końcu 😂 chłopaki wojna co dziennie prawie, córka, skok rozwojowy kolejny, czy też bunt dwulatki, wszystko na nie, dobrze że ogródek mam prywatny przy domu, bo jakby tak w 4 ścianach musieli siedzieć non stop, to już w ogóle by masakra była 😁 -
nick nieaktualny
-
indepedent wrote:Dziecko na drzemce, matka siedzi w wannie i tak sobie myślę.. już za 3.5h pierwsze usg
Powodzenia i kciuki! ja muszę wytrzymać jeszcze tydzień i najchętniej poszłabym spać i obudziła się za tydzień w czwartek 🙈
Kasia o kurczę przy takiej gromadce się czuć "jak na kacu" to jest dla mnie niewyobrażalne! Jesteś superwomen
Emka współczuję infekcji! Ja niemalże całą poprzednią ciążę miałam infekcję, ledwie jedną wyleczyłam, to kolejna się zaczynała... Mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowe i sama sobie życzę, że w tej ciąży będzie inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 12:52
Kasia*_* lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Powodzenia i kciuki! ja muszę wytrzymać jeszcze tydzień i najchętniej poszłabym spać i obudziła się za tydzień w czwartek 🙈
Kasia o kurczę przy takiej gromadce się czuć "jak na kacu" to jest dla mnie niewyobrażalne! Jesteś superwomen
Emka współczuję infekcji! Ja niemalże całą poprzednią ciążę miałam infekcję, ledwie jedną wyleczyłam, to kolejna się zaczynała... Mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowe i sama sobie życzę, że w tej ciąży będzie inaczej.
Tez mam taka nadzieje, bo w poprzedniej ciąży zdażyło się ze 3 razy niestety 😏 Za tydzień mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze będzie już coś widać, bo siedzę jak na szpilkach 😄. Nie byłam drugi raz na becie ze względu na obecna sytuacje.
-
Dziewczyny myślicie, ze wizyta w ten piątek to bedzie juz ok? Czy umówiłam sie za wczesnie? Niby z tych całych kalkulatorów wychodzi mi w jednym 5, a w innym 6 tydzien.starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
tvisha wrote:Dziewczyny myślicie, ze wizyta w ten piątek to bedzie juz ok? Czy umówiłam sie za wczesnie? Niby z tych całych kalkulatorów wychodzi mi w jednym 5, a w innym 6 tydzien.
Ta różnica zapewne wynika z tego, że niektóre kalkulatory podają skończone tygodnie ciąży, a niektóre rozpoczęte tygodnie. Ja osobiście wolę wersję skończonych, czyli jeśli 18.03 miałam ostatnią miesiączkę to dzisiaj jestem w 5 tygodniu ciąży (5 tygodni + 0 dni dokładnie).
W 5 tygodniu najprawdopodobniej zobaczysz sam pęcherzyk ciążowy (ostatnio w 5t0d miałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym) a w 6 już zapewne będzie malusieńki człowiek może nawet z bijącym serduszkiem według mnie możesz iść, pęcherzyk powinno być spokojnie widać, jeśli nie masz jakiś mega długich cykli i owulacja była gdzie mniej więcej w połowieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 13:52
tvisha lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Ta różnica zapewne wynika z tego, że niektóre kalkulatory podają skończone tygodnie ciąży, a niektóre rozpoczęte tygodnie. Ja osobiście wolę wersję skończonych, czyli jeśli 18.03 miałam ostatnią miesiączkę to dzisiaj jestem w 5 tygodniu ciąży (5 tygodni + 0 dni dokładnie).
W 5 tygodniu najprawdopodobniej zobaczysz sam pęcherzyk ciążowy (ostatnio w 5t0d miałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym) a w 6 już zapewne będzie malusieńki człowiek może nawet z bijącym serduszkiem według mnie możesz iść, pęcherzyk powinno być spokojnie widać, jeśli nie masz jakiś mega długich cykli i owulacja była gdzie mniej więcej w połowie
Dzięki. Ja miałam okres prawdopodobnie 15-16.03(pierwszy raz nie zapisałam😂), to moze rzeczywiście juz cos widać bedzie. A jak nie to najwyżej jesCze raz sie przejadęstarania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
tvisha wrote:Dzięki. Ja miałam okres prawdopodobnie 15-16.03(pierwszy raz nie zapisałam😂), to moze rzeczywiście juz cos widać bedzie. A jak nie to najwyżej jesCze raz sie przejadę
Ja miałam miesiączkę 16.03 , ale długie cykle, owulacja wypadła jakoś 18-20 dc , byłam wczoraj na usg nic nie było widać, lekarz powiedział tylko, ze widać, ze coś się tam dzieje 😊 Jak masz normalne cykle to myśle, ze coś tam już zobaczysz 🤗tvisha lubi tę wiadomość
-
Emka1234 wrote:Ja miałam miesiączkę 16.03 , ale długie cykle, owulacja wypadła jakoś 18-20 dc , byłam wczoraj na usg nic nie było widać, lekarz powiedział tylko, ze widać, ze coś się tam dzieje 😊 Jak masz normalne cykle to myśle, ze coś tam już zobaczysz 🤗
Mam nadzieję zobaczymy co dzis beta jeszcze pokazestarania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
tvisha wrote:Dzięki. Ja miałam okres prawdopodobnie 15-16.03(pierwszy raz nie zapisałam😂), to moze rzeczywiście juz cos widać bedzie. A jak nie to najwyżej jesCze raz sie przejadę
To całkiem tak jak ja ustaliłam że miałam 15 ale to może być dzień w tą lub tamta bo jednym słowem mówiąc wisiało mi to ciazo nieplanowana 😂
Rano byłam na becie i jeśli będzie ładna to też jej nie będę powtarzala siedzę ciągle w domu z dziećmi i jak zobaczyłam dzisiaj tych wszystkich ludzi to mi słabo się zrobiło pod przychodnia trzeba stać dramat wrrr
Poprzednie 2ciaze również całe jak na kacu teraz od kilku dni mam mega migreny jeszcze się na dobre nie zaczęlo a już mam dosc😱 -
Savana wrote:Właśnie odebrałam wyniki bety 2384,47 jestem w szoku bo zawsze miałam dwu cyfrowe🙈 no i pregesteron 33 także chyba ok
Nie pomyślałam o progesteronie:/ mogłam od razu zrobic.Kocia lubi tę wiadomość
starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
tvisha wrote:Super wynik, ja pewnie jeszcze z godzinę poczekam na wyniki. W luxmedzie na szczescie mozna zarezerwować godzinę badania i wchodzi się poza kolejką licznych oczekujących.
Nie pomyślałam o progesteronie:/ mogłam od razu zrobic.
Tvisha a w którym Luxmedzie robiłaś badania? To była placówka dedykowana dla kobiet w ciąży?
PS. Witajcie wszyscy 😊