Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jesli lekarz nie zaleca to nie ma co chyba samemu kombinować.
Ja sie dzis obudziłam z jakimś bólem podbrzusza:/ najpierw myślałam, ze to pęcherz, ale teraz kłuje mnie dośc mocno po lewej stronie. Jutro wizyta i nie wiem co robic.starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
Kropkaa87 lekarze często "zapobiegawczo" przepisują dupka,takie trochę placebo, takie jest moje zdanie. Ale jeżeli lekarz kazał Ci brać to bierz napewno nie zaszkodzi. Mi kazał mój Polski ginekolog brać acard jak tylko zobaczę dwie kreski, także łykam.
Tvisha może to macica się rozciąga na tym etapie to normalne,mnie czas i pobolewa brzuch jak jestem zbyt aktywna w ciągu dni.tvisha lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
tvisha wrote:Jesli lekarz nie zaleca to nie ma co chyba samemu kombinować.
Ja sie dzis obudziłam z jakimś bólem podbrzusza:/ najpierw myślałam, ze to pęcherz, ale teraz kłuje mnie dośc mocno po lewej stronie. Jutro wizyta i nie wiem co robic.tvisha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie dostałam zapobiegawczo dupka od lekarza i tak stanęłam nad tabletkami i myśle czy nic nie będzie. Po ostatnim poronieniu brałam dupka i nic nie pomógł ale chyba nie zaszkodził... wiec od jutra wezmę bo miałam cytologię i lekarz powiedział ze będę plamić jeden dzień i jak ustaną plamienia to brać tabletki.
Pytałam lekarza o bóle rożnego pochodzenia w brzuchu i powiedział ze to normalne. Ja często mam bolące jajniki i bóle w pachwinie aż do uda tak dziwnie ciągnie ...a w nocy kłucie po lewej stronie pępka i prawej na zmianę i wszystko ok jest.Mysle ze jak nie masz plamien to jutro na wizycie wszystkiego się dowiesz i będzie dobrzetvisha lubi tę wiadomość
-
Kropkaa87 wrote:Dziewczyny czy któraś z was bierze dupka w ciąży, chociaż nie jest zagrożona a wcześniej niestety były poronienia ? Teraz się tak zastanawiam czy go brać czy to w niczym nie zaszkodzi jak zwykle chce być mądrzejsza od lekarza i tysiąc myśli 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 08:28
-
Anetaaa7 wrote:Nie martw się rozciagajaca się macica często daje wrażenie kłucia, czy ciagnięcia. Z pewnością to nic groźnego. Ale jeśli się obawiasz spróbuj suplementować więcej magnezu, który wuciszy ew. skórcze 😊
Dzięki dziewczyny, troche panikuje bo jestem lekkim hipochondrykiem;) wczoraj rzeczywiście troche w ogrodzie powojowalam, ale to było nic w porównaniu z moimi wcześniejszymi codziennymi pracami. Muszę sie chyba przyzwyczaić, ze jednak ten brzuch czasem moze bolec. Troche sie tylko obawiam jakiejś pozamacicznej bo człowiek zawsze o najgorszym myśli.
starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
tvisha wrote:Dzięki dziewczyny, troche panikuje bo jestem lekkim hipochondrykiem;) wczoraj rzeczywiście troche w ogrodzie powojowalam, ale to było nic w porównaniu z moimi wcześniejszymi codziennymi pracami. Muszę sie chyba przyzwyczaić, ze jednak ten brzuch czasem moze bolec. Troche sie tylko obawiam jakiejś pozamacicznej bo człowiek zawsze o najgorszym myśli.
-
tvisha wrote:Jesli lekarz nie zaleca to nie ma co chyba samemu kombinować.
Ja sie dzis obudziłam z jakimś bólem podbrzusza:/ najpierw myślałam, ze to pęcherz, ale teraz kłuje mnie dośc mocno po lewej stronie. Jutro wizyta i nie wiem co robic.
Kochana naprawdę nie martw się na zapas! Ciągnięcie, kłucie, bóle miesiączkowe to całkowicie normalne objawy! Wiem, że zdecydowanie łatwiej się mówi niż robi, ale mogę Ci zagwarantować, że mnie także co chwilę coś kłuje, ciągnie i pobolewa.
Kropka dużo dziewczyn bierze dupka tak o, jeśli masz przepisany to bym brała. Nie zaszkodzi, a jeśli masz jakieś niedobory progesteronu to pomoże. -
nick nieaktualny
-
indepedent wrote:cześć niestety na usg był jedynie pęcherzyk. Usg do powtórki za jakiś min tydzień max dwa. Przez moje nieregularne cykle wychodzi że ciąża tydzień młodsza, ale prawidłowa trochę się zestresowałam..
-
Ale nasmarowalyscie ☺️
Mnie tez pobolewa brzuch jak na miesiaczke, czasami nawet po nospie nie przechodzi. Do tego czasami dochodza brazowe plamienia, ale wydaje mi sie jak wlaczam luteine to przechodzi.
Na usg nie ma nic niepokojacego, zadnych krwiakow, odklejania itd., wiec sie nie martwie.
Milego dnia dziewczynki ☺️Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Ale nasmarowalyscie ☺️
Mnie tez pobolewa brzuch jak na miesiaczke, czasami nawet po nospie nie przechodzi. Do tego czasami dochodza brazowe plamienia, ale wydaje mi sie jak wlaczam luteine to przechodzi.
Na usg nie ma nic niepokojacego, zadnych krwiakow, odklejania itd., wiec sie nie martwie.
Milego dnia dziewczynki ☺️
To mnie troche uspokoiłas. Ja ten bol mam dośc silny, lekko bolą mnie plecy, dokładnie jak na okres. Szczęśliwie pare min temu zadzwonił do mnie mój przyszły lekarz i powiedziałam co sie dzieje, kazał właśnie wziąć nospę i jutro wizyta.starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olciaa wrote:Na następnej wizycie mam tez mieć cytologię. Aż się boje tych plamień. Nie wiem od czego to zależy, ale jak mi kobieta pobierała cytologię to było ok, a jak facet to zawsze plamienie
-
tvisha wrote:To mnie troche uspokoiłas. Ja ten bol mam dośc silny, lekko bolą mnie plecy, dokładnie jak na okres. Szczęśliwie pare min temu zadzwonił do mnie mój przyszły lekarz i powiedziałam co sie dzieje, kazał właśnie wziąć nospę i jutro wizyta.
Nie denerwuj sie :*
W pierwszej ciazy mialam brazowe plamienia do 14 tygodnia, prawdopodobnie pekaly jakies mikro naczynka i to przez to. A co do boli, to tak jak dziewczyny pisza rozszerza sie macica, uciska i to przez to. Ja czasami biore nosper 3-4 razy dziennie, do tego magnez, bo sie zwijam normalmie z bolu. Tylko ja tez po pierwszej ciazy mam silnie ukrwiona ta macice i to tez moze byc przez to.
Glowa do gory, bedzie dobrze.
I zastanow sie z lekarzem tez nad ta luteina, bo ona tez jest polecana na takie bole brzucha.
tvisha lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚