Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ależ mam samopoczucie w kratkę wczoraj niemoc totalna a dzisiaj mnóstwo energii🙈
Którąś z Was pisała ze ma wizytę 4 maja, ja również wtedy idę stwierdziłam że czekam Żeby już było serduszko specjalnie zerknęłam w poprzednia kartę ciąży i miałam zakładana w 8tyg...
Za każdym razem w ciąży miałam robiona raz cytologie ale w sumie nie pytałam dokładnie skąd pobiera uprzedzał tylko gin że mogę mieć plamienia ale na szczęście nie miałam chyba nie ma co się stresować bo ciąże miałam zawsze zagrożone a mimo to cyto nie zaszkodzila -
Jeżowa wrote:O to przepraszam, nie chciałam wprowadzać w błąd. Ale ten zasiłek to jakaś forma pomocy państwa czy ma związek z wysokością wynagrodzenia u pracodawcy? 🤔
A no i na pewno za brak umowy o pracę przysługuje "kosiniakowe" 1000 zł miesięcznie przez 12 miesięcy po urodzeniu dziecka. Teraz mi się przypomniało
Zasilek jest wyplacany bezposrednio z Zus-u, ja mialam taka sytuacje w pierwszej ciazy. Zus otrzymuje od pracodawcy druk Z-3 i dokumnety do macierzynskiego l, za pierwszy dzien macierzynskiego wyplaca pracodawca, dalej Zus.
Kosiniakowe z tego co wiem przysluguje dla osoby, ktora nie byla w stosunku pracy. Nie mozna pobierac tych dwoch swiadczen jednoczesnie.Jeżowa lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Zasilek jest wyplacany bezposrednio z Zus-u, ja mialam taka sytuacje w pierwszej ciazy. Zus otrzymuje od pracodawcy druk Z-3 i dokumnety do macierzynskiego l, za pierwszy dzien macierzynskiego wyplaca pracodawca, dalej Zus.
Kosiniakowe z tego co wiem przysluguje dla osoby, ktora nie byla w stosunku pracy. Nie mozna pobierac tych dwoch swiadczen jednoczesnie.
Ok dziękuję za wytłumaczenie!Kokaina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Gucha będziesz miała automatycznie przedłużoną umowę do dnia porodu (oczywiście nie musisz pracować, normalnie możesz być na L4), a potem niestety brak macierzyńskiego - ale może firma pójdzie Ci na rękę i zmieni Ci umowę na czas nieokreślony? Słyszałam o takich sytuacjach, nie wiem jakie podejście ma Twój pracodawca.
Trzymam kciuki żeby dwa tygodnie szybko minęły i żebyś zobaczyła małego człowieka z serduszkiem na kolejnej wizycie
Czyli zostanę do kiedy mi nie przedłużą.. To będzie moja 3 umowa, więc powinnam dostać na nieokreślony. Chyba, że się coś zmieniło..
Dzięki Już nie mogę się doczekać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 11:02
-
I ja nie wytrzymałam umówiłam się prywatnie do ginekologa na 13.05
Miłego dniaKokaina lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Tak z innej beczki. Siedzę sobie tak w ciszy, póki moja trójka łobuzów jeszcze śpi, i tak mi przyszło na myśl, że może ktoś bardziej tu doświadczony na forum, mógłby zrobić listę nas tutaj z terminami porodu, jest to możliwe?? Ja jeszcze nie orientuje się za bardzo we wszystkim, bo dopiero parę dni temu trafiłam tu przez aplikację ovufriend. Ma to sens, czy nie za bardzo??
Kokaina, gucha, Kitaja lubią tę wiadomość
-
gucha wrote:Czyli zostanę do kiedy mi nie przedłużą.. To będzie moja 3 umowa, więc powinnam dostać na nieokreślony. Chyba, że się coś zmieniło..
Dzięki Już nie mogę się doczekać!
Gucha, ta 3 umowa do dnia porodu nie jest niestety umowa na czas nieokreslony, pomimo ze jest trzecia. Nie wiem jakie masz uklady w pracy, ale moze warto szczerze pogadac z pracodawca, bo jezeli jestes wartosciowym pracownikiem to u nas zdarzaja się sytuacje ze przedluzaja, mimo ciazy na czas nieokreslony.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kasia*_* wrote:Tak z innej beczki. Siedzę sobie tak w ciszy, póki moja trójka łobuzów jeszcze śpi, i tak mi przyszło na myśl, że może ktoś bardziej tu doświadczony na forum, mógłby zrobić listę nas tutaj z terminami porodu, jest to możliwe?? Ja jeszcze nie orientuje się za bardzo we wszystkim, bo dopiero parę dni temu trafiłam tu przez aplikację ovufriend. Ma to sens, czy nie za bardzo??
Podczas pierwszej ciazy tez bylam na tym forum i wtedy mialysmy liste osob w pierwszym poscie z datami porodow. Jestem za ☺️Kasia*_* lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać. Jestem w pierwszej ciazy, wystaranej, wymodlonej, z ivf. Termin 13.12. Jesteśmy już po wizycie serduszkowej, a właściwie dwóch, bo na drugi dzień po pierwszej miałam krwawienie i znów jechalam na usg. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok. Krwawienia miałam już dwa razy i choć sa one krotkie, bardzo sie stresuje i jakoś nie umiem jeszcze cieszyć sie ciaza. Do tego czuje sie tragicznie, mdlosci caly dzień.
Mnie również lekarz powiedział, ze następnym razem zrobimy cytologie, ale tak aie zastanawiam, bo mam cytologie ważna jeszcze do lipca. Czy w ciąży trzeba robić cytologie, mimo że w ciągu roku sie robilo?gucha, Kasia*_*, Glonojadek lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyKokaina wrote:Gucha, ta 3 umowa do dnia porodu nie jest niestety umowa na czas nieokreslony, pomimo ze jest trzecia. Nie wiem jakie masz uklady w pracy, ale moze warto szczerze pogadac z pracodawca, bo jezeli jestes wartosciowym pracownikiem to u nas zdarzaja się sytuacje ze przedluzaja, mimo ciazy na czas nieokreslony.
To każdą umowę jak się dostaje, jak jest się w ciąży i nadal się pracuje to przedłużają tylko do dnia porodu? -
Taka listę musi zrobić osoba która założyła wątek, ja jestem za taką listę w listopadowkach2015 też miałyśmy taka listę.
Anusla witamy, wszystko będzie dobrze 😘jeszcze z uśmiechem będziemy wspominać poczatkiKasia*_* lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Anuśla wrote:Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać. Jestem w pierwszej ciazy, wystaranej, wymodlonej, z ivf. Termin 13.12. Jesteśmy już po wizycie serduszkowej, a właściwie dwóch, bo na drugi dzień po pierwszej miałam krwawienie i znów jechalam na usg. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok. Krwawienia miałam już dwa razy i choć sa one krotkie, bardzo sie stresuje i jakoś nie umiem jeszcze cieszyć sie ciaza. Do tego czuje sie tragicznie, mdlosci caly dzień.
Mnie również lekarz powiedział, ze następnym razem zrobimy cytologie, ale tak aie zastanawiam, bo mam cytologie ważna jeszcze do lipca. Czy w ciąży trzeba robić cytologie, mimo że w ciągu roku sie robilo?
Wydaje mi się, że powinnaś mieć jednak w tym roku kalendarzowym wykonaną cytologię. Ja nie będę robić cytologii w ciąży - ale dlatego, że w styczniu przed rozpoczęciem starań byłam u ginekologa i mam świeży wynik, więc to nie miałoby sensu.Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
gucha wrote:To każdą umowę jak się dostaje, jak jest się w ciąży i nadal się pracuje to przedłużają tylko do dnia porodu?
To zalezy tylko i wylacznie od pracodawcy. Jego uprawnienie jest takie, ze moze ja przedluzyc tylko do dnia porodu. Jezeli ma dobra wole to da na czas nieokreslony. Tu chodzi tez o koszta pracownika, w lipcu bedziemy juz w dosc zaawansowanej ciazy, wiele z nas bedzie na zwolnieniu niebawem. Ja bym chyba postawila na Twoim miejscu na szczera rozmowe, no bo w lipcu Twoja ciaza bedzie na tyle zaawansowana, ze raczej nie ma opcji, zebys o niej nie wiedziala podpisujac ta trzecia umowe.
Anuśia, witamy, ciesze sie ze sie udalo, spokojnej i nudnej ciazy 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 12:04
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Hej dziewczyny, ja jestem juz po wizycie, niby z miesiączki wychodziłby mi 5 tydzien i któryś dzien, ale z usg i bety wynika, ze to 4;)
Na usg był tylko pęcherzyk 3,4mm, nic wiecej niestety nie było jeszcze widać, a szkoda;p
Ważne, ze nie ma pozamacicznej czego sie bałam przy moim jednym jajowodzie „upośledzonym”
Dostałam trochę lekow(w tym luteinę) i kilka badan do wykonania bo niestety cukier mam powyżej normy:/
I kolejna wizyta 5 maja, mam nadzieję, ze juz cos zobaczę
starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać. Jestem w pierwszej ciazy, wystaranej, wymodlonej, z ivf. Termin 13.12. Jesteśmy już po wizycie serduszkowej, a właściwie dwóch, bo na drugi dzień po pierwszej miałam krwawienie i znów jechalam na usg. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok. Krwawienia miałam już dwa razy i choć sa one krotkie, bardzo sie stresuje i jakoś nie umiem jeszcze cieszyć sie ciaza. Do tego czuje sie tragicznie, mdlosci caly dzień.
Mnie również lekarz powiedział, ze następnym razem zrobimy cytologie, ale tak aie zastanawiam, bo mam cytologie ważna jeszcze do lipca. Czy w ciąży trzeba robić cytologie, mimo że w ciągu roku sie robilo?
Ja miałam cytologię robiona w sierpniu 2019 roku i miałam robiona w środę nowa. Mi lekarz powiedział że musimy zrobić i tyle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytvisha wrote:Hej dziewczyny, ja jestem juz po wizycie, niby z miesiączki wychodziłby mi 5 tydzien i któryś dzien, ale z usg i bety wynika, ze to 4;)
Na usg był tylko pęcherzyk 3,4mm, nic wiecej niestety nie było jeszcze widać, a szkoda;p
Ważne, ze nie ma pozamacicznej czego sie bałam przy moim jednym jajowodzie „upośledzonym”
Dostałam trochę lekow(w tym luteinę) i kilka badan do wykonania bo niestety cukier mam powyżej normy:/
I kolejna wizyta 5 maja, mam nadzieję, ze juz cos zobaczę
Super ze jest pęcherzyk Też mam cukier wysoki w marcu 110 a nawet nie wiedziałam ( pierwszy raz cukier wysoki a badam regularnie krew co roku) Norma dla ciężarnych chyba 92 i muszę zrobić badania krwi. A co najlepsze w ciąży odkąd jestem nie mam ochoty na słodkie. Taka mala zmiana bez słodyczy żyć nie mogłam a teraz nie mogę patrzeć na czekoladę ... jem tylko słodkie owoce -
gucha wrote:Kokaina dzięki wytłumaczenie Oczywiście nie mam zamiaru ukrywać ciąży, jednak póki co wole się wstrzymać z rozpowszechnianiem tej wiadomości, nawet ginekolog powiedziała, że do 10 tygodnia lepiej się nie chwalić.
Jasne, nawet do 12 tygodnia sie wstrzymaj 👍Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kropkaa87 wrote:Super ze jest pęcherzyk Też mam cukier wysoki w marcu 110 a nawet nie wiedziałam ( pierwszy raz cukier wysoki a badam regularnie krew co roku) Norma dla ciężarnych chyba 92 i muszę zrobić badania krwi. A co najlepsze w ciąży odkąd jestem nie mam ochoty na słodkie. Taka mala zmiana bez słodyczy żyć nie mogłam a teraz nie mogę patrzeć na czekoladę ... jem tylko słodkie owoce
Ja zawsze miałam cukier koło 100, obecnie 101, podobno moja mama miała to samo za młodu i przy ciążach.
Z tym słodkim mam dokładnie to samo, jak kiedyś uwielbiałam, tak odkąd wiem o ciazy wszelka ochota mi odeszła, nie smakują mi, nie potrzebuje. Za to słone jak najbardziej 😂
starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164