Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Glonojadek gratuluję wizyty i serduszka niech maleństwo rośnie duże i silne. A czy ten krwiak może się ewentualnie wchłonąć?
Ostatnio narzekałam na brak mdłości, teraz będę narzekać na to że są dziś to już od rana do wieczora, także nie dogodzisz, muszę się chyba z nimi za kumplować w ciąży z synkiem towarzyszyły mi aż do porodu 😩Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Trzecia - nie ma co czekać jeśli masz się stresować i niepokoić, daj znać. Trzymam kciuki :*
Kitaja - współczuje mdłości miałam przez 10 dni całymi dniami ale minęło. Mdli mnie tylko jak jestem głodna.
Krwiak może się wchłonąć i te zastrzyki mają w tym pomóc. Ważne że nie plamie i nie krwawię. -
Glonojadek, dobrze ze, lekarz wychwycil ten krwiak i szybko zareagowal.
Mam nadzieje ze mozesz sobie pozwolic na lezenie i odpoczynek♥️
Trzecia, koniecznie skonsultuj sie z lekarzem, niech zrobi usg i sprawdzi czy wszystko jest dobrze.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Glonojadek wrote:Mały wielki człowiek 1,3 cm. Planowany termin porodu na 7 grudzień 2020
Widziałam serduszko na monitorze maleństwo dobrze się rozwija, na podsłuchanie serduszka za wcześnie. Ale był to piękny widok.
Niestety podczas badania został uwidoczniony krwiak podkosmówkowy, bezwzględny nakaz leżenia plackiem, clexane (zastrzyk raz dziennie) - właśnie jestem po swoim pierwszym razie.
Wizyta za dwa tygodnie 8 maja.
No i człowiek miał się uspokoić, a znowu nerwówka do kolejnego badania >.<
lubię za 1,3cm Maleństwo.
Nie lubię za krwiaka 😖 i leżenie 🙁 Trzymam kciuki by się krwiak szybko wchłonął 😘😘
-
Trzecia wrote:Dzień po wizycie, drugi dzień przyjmowania progesteronu i znowu pojawiło się plamienie. Tym razem w kolorze krwistym. Bardzo mnie to niepokoi. Wzięłam większą dawkę progesteronu i poczekam do jutra. Jak nic się nie zmieni to jadę do lekarza.
-
U mnie też od poczatku tygodnia poranne i wieczorne mdłości, szczególnie na pusty żołądek wiec staram sie zawsze mieć przy sobie coś do jedzenia.
Byłam dzis rano na wszystkich badaniach z krwi i poleciało 6 fiolek, aż mi się słabo zrobiło i leżałam na kozetce. Nawet mąż nie mógł wejść przez tego wirusa. Jak ja nie lubię pobierania krwi 😤. Ale może przy następnych pobieraniach będzie mniej badań i mniej fiolek, mam nadzieję.07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
nick nieaktualnykingus0x wrote:U mnie też od poczatku tygodnia poranne i wieczorne mdłości, szczególnie na pusty żołądek wiec staram sie zawsze mieć przy sobie coś do jedzenia.
Byłam dzis rano na wszystkich badaniach z krwi i poleciało 6 fiolek, aż mi się słabo zrobiło i leżałam na kozetce. Nawet mąż nie mógł wejść przez tego wirusa. Jak ja nie lubię pobierania krwi 😤. Ale może przy następnych pobieraniach będzie mniej badań i mniej fiolek, mam nadzieję.
Właśnie Tez muszę pójść na krew przed kolejna wizytą i pewnie tez tyle będą pobierać co Tobie a ostatnio żyły mi pękają ... i do tego 27 na kolejne badanie krwi muszę pójść bo w pakiecie do prenatalnych muszę zrobić ale to już z ich skierowaniem. Trochę bez sensu i tak wszystko prywatnie robię to tak jakbym nie mogła wszystkiego za jednym razem zrobić tylko znowu dwa razy w żyłę...
-
Ja w pon mam krzywa cukrowa:/ 3 h siedzenia w laboratorium, mam nadzieje, ze bedzie gdzie bo takie tłumy walą ostatnimi czasy do luxmedu, ze to masakra...do tego znów beta, progesteron, tez troche krwi pojdzie😂 ale ja to akurat lubięstarania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
nick nieaktualnyJa do widoku krwi niestety jestem przyzwyczajona ze względu na pracę;p
Macie tak,że jak uderza większy głod to macie ochotę zjeść nic ? haha. Mialam tak w pierwszej ciąży, że musiałam pilnie zjeść ale nie miałam na nic ochoty. Dziś odwołali mi termin na usg, w pon poproszę o skierowanie cito, bo wtedy nie mogą mi odwołaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:56
-
nick nieaktualnyWitajcie, chciałam się przywitać. 😉 U mnie to samiutki początek. jestem po dwóch stratach, ale jakoś jestem spokojna teraz.
Ovu wyznacza mi termin porodu na 1 stycznia 2021, ale liczę na grudzień. 😉
Jedna rzecz mnie trochę martwi, mianowicie moja wysoka beta. 😂😂 W 14 dpo wynosiła 506 mIU/ml. I się trochę zastanawiam, czy ciąża mogła się zacząć od poprzedniej miesiączki. Ale jeśli tak, to beta jest za niska jak na 8 tydzień.Glonojadek, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Kropkaa87 wrote:Właśnie Tez muszę pójść na krew przed kolejna wizytą i pewnie tez tyle będą pobierać co Tobie a ostatnio żyły mi pękają ... i do tego 27 na kolejne badanie krwi muszę pójść bo w pakiecie do prenatalnych muszę zrobić ale to już z ich skierowaniem. Trochę bez sensu i tak wszystko prywatnie robię to tak jakbym nie mogła wszystkiego za jednym razem zrobić tylko znowu dwa razy w żyłę...
Tvisha, jak dzis robiłam w Diagnostyce to wpuszczali po 2 osoby więc to trwało. Ale może u Ciebie będzie lepiej.
Independent, ja mam tak, że na nic nie mam ochoty i najchętniej jadłabym tylko chleb z masłem 😆 a jeszcze 2 tygodnie temu jadłabym wszystko jak leci..07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
nick nieaktualnyEmka1234 wrote:Właśnie wczoraj wieczorem wysłałam męża po śledzie do żabki, bo tak mi się zachciało 😜
Gratuluje wszystkim Nowym dziewczynom 😊
Ja już nie mogę doczekać się wizyty, mam na środę i oczywiście już chodzi mi w głowie myśl, żeby przełożyć na poniedziałek 😁Glonojadek, olciaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Witajcie, chciałam się przywitać. 😉 U mnie to samiutki początek. jestem po dwóch stratach, ale jakoś jestem spokojna teraz.
Ovu wyznacza mi termin porodu na 1 stycznia 2021, ale liczę na grudzień. 😉
Jedna rzecz mnie trochę martwi, mianowicie moja wysoka beta. 😂😂 W 14 dpo wynosiła 506 mIU/ml. I się trochę zastanawiam, czy ciąża mogła się zacząć od poprzedniej miesiączki. Ale jeśli tak, to beta jest za niska jak na 8 tydzień.
Gratuluję! Mam nadzieję, że ta ciąża przebiegnie dla Ciebie bezproblemowo. Odnośnie bety - ja w poprzedniej ciąży 14dpo miałam 1400 mIU/ml i ciąża wyglądała na tydzień starszą niż wynikałoby to z ostatniej miesiączki. Myślę, że to kwestia szybkiego zagnieżdżenia po prostu
Dolores dla Ciebie także gratulacje! Wizytujemy tego samego dnia jeśli chodzi o suwaczek to kliknij po prostu w któryś z suwaczków dziewczyn i zostaniesz przeniesiona do strony gdzie można stworzyć na końcu pojawi się kod, który musisz skopiować i wkleić do podpisu tutaj na forum (w ustawieniach jest zakładka społeczność i tam jest okienko gdzie trzeba wkleić)
Trzecia a jak u Ciebie sytuacja dzisiaj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 18:55
Dolores, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Kokaina - mogę pozwolić sobie na odpoczynek, bo mam w domu dwóch chłopów (teściu+mój) poradzą sobie choć to ja zazwyczaj jestem kwoką domową.
olciaa - mam dobre przeczucia że wszystko biędzie dobrze i się wchłonie, ważne że nie krwawie dziękuję za kciuki! ;*
tvisha - myślałam że tylko ja lubię jak mi krwi trochę upuszczą xD
indepedent - a jaką pracę wykonujesz?
Trzecia - coś wiadomo u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 19:18
-
nick nieaktualnytvisha wrote:Ja zawsze miałam cukier koło 100, obecnie 101, podobno moja mama miała to samo za młodu i przy ciążach.
Z tym słodkim mam dokładnie to samo, jak kiedyś uwielbiałam, tak odkąd wiem o ciazy wszelka ochota mi odeszła, nie smakują mi, nie potrzebuje. Za to słone jak najbardziej 😂tvisha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, u mnie jednak dobrze dziś, nie ma plamień, do lekarza nie poszłam, ale leżałam i spałam cały dzień, tak mnie zmogło. Czuję też, że tego potrzebowałam i rzeczywiście to pewnie kwestia zbyt niskiego stężenia progesteronu, bo zaczęły się dziś typowe dla mnie objawy z poprzednich ciąż - nudności, senność. Do teraz, póki nie zaczęłam brać duphastonu, nie było żadnych objawów, więc te plamienia raczej przez to.
Krwiaka nie ma na pewno, lekarz sprawdzał to w czwartek.
Witaj Edyciak, może ta beta wskazuje na bliźniaki...?Glonojadek, Edyciak lubią tę wiadomość
Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014