X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Kasia*_* Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam jak, jestem w Anglii, ten co przyjmuje prywatnie polski ginekolog, najwcześniej będzie w przychodni jutro na wieczór, przychodnia w dodatku godzinę drogi ode mnie. Miałam już z córką takie bóle to mi mówili, że może to być od blizny po cesarce, jak macica się rozciąga, ja jestem po 3 cesarkach, no ale strach zawsze jest przy takim bólu w ciąży. Nospe i paracetamol wzięłam, ale nospa, jakoś nigdy mi nie pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 21:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia*_* wrote:
    No właśnie nie mam jak, jestem w Anglii, ten co przyjmuje prywatnie polski ginekolog, najwcześniej będzie w przychodni jutro na wieczór, przychodnia w dodatku godzinę drogi ode mnie. Miałam już z córką takie bóle to mi mówili, że może to być od blizny po cesarce, jak macica się rozciąga, ja jestem po 3 cesarkach, no ale strach zawsze jest przy takim bólu w ciąży. Nospe i paracetamol wzięłam, ale nospa, jakoś nigdy mi nie pomaga.
    Mam identycznie. Boli brzuch i nospa ani paracetamol nie pomaga. Tez jestem po 2 porodach sn i dwóch cesarkach. Ale wiesz Pomógł mi dzisiaj nieduźy dzbanek świeźo parzonej mięty.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja Twoja historia mnie cieszy, że jednak cierpliwość jest cnotą i doczekałyśmy się swojego szczęścia, a ja te szczęście chcę pielęgnować ile będę mogła. Biorę sobie do serca Twoje słowa i zamierzam cieszyć się nadrabianiem seriali :D.

Dzisiaj mam trochę smutny dzień, może przez hormony ale nie mam się komu wygadać :( Mieszkałam z teściami (tak dobrych ludzi w całym swoim życiu nie spotkałam) i moim, bardzo się dogadywaliśmy. 23 grudnia 2019 zmarła teściowa nagle i niespodziewanie a ja nigdy nie będę miała okazji jej powiedzieć o ciąży. Dwóch wnuków od córek się doczekała.
    Ale myślę że to ona z góry nam zesłała to szczęście na które tyle czekaliśmy.. Jak teściu się dowiedział to płakał z dobre półtorej godziny, ale chodzi dumny i szczęśliwy.

Kasia*_* - ja jeszcze dodatkowo mam od lekarza relanium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 11:26

Trzecia, olciaa, Kitaja lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiaj mam trochę smutny dzień, może przez hormony ale nie mam się komu wygadać :( Mieszkałam z teściami (tak dobrych ludzi w całym swoim życiu nie spotkałam) i moim, bardzo się dogadywaliśmy. 23 grudnia 2020 zmarła teściowa nagle i niespodziewanie a ja nigdy nie będę miała okazji jej powiedzieć o ciąży. Dwóch wnuków od córek się doczekała.
    Ale myślę że to ona z góry nam zesłała to szczęście na które tyle czekaliśmy.. Jak teściu się dowiedział to płakał z dobre półtorej godziny, ale chodzi dumny i szczęśliwy.

Smutna, ale piękna historia :) Myślę, że Twoja teściowa będzie czuwać nad maleństwem.

U mnie dziś w miarę spokojnie, choć czuję się ciężarnie, najchętniej bym cały czas leżała, nie mam na nic siły. Już łapię się na tym, że liczę każdy dzień do kolejnego tygodnia. Tak bym już chciała dojść do drugiego trymestru...

Glonojadek, gucha lubią tę wiadomość

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi, że to cytat. Glonojadku, to było do Ciebie :)

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wstałam i piersi przestały mnie bolec. Wiem ze w poprzedniej ciąży tez piersi przestały mnie bolec tak nagle z dnia na dzień i bardzo się tym martwiłam. Dobrze ze w czwartek wizyta!

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Dziś wstałam i piersi przestały mnie bolec. Wiem ze w poprzedniej ciąży tez piersi przestały mnie bolec tak nagle z dnia na dzień i bardzo się tym martwiłam. Dobrze ze w czwartek wizyta!

Wczoraj tez mnie nie bolały, ogólnie wczoraj miałam kiepski dzień, strasznie zmartwiona byłam. Dziś już znów bolą, a nastrój lepszy. Oby do środy 😉✊ a Ty do czwartku!

1b7pp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek piękna i smutna historia. Dziecko w niesie do domu dużo szczęścia. Macie swojego Aniołka ktory nad Wami czuwa. Lez, odpoczywaj i nadrabiaj seriale, napewno wszystko się ułoży i będzie dobrze 🤗

U mnie z dnia na dzień coraz gorzej, czuję się okropnie jak na 24godzinnym kacu. Z bardzo aktywnej osoby zrobiłam się ledwo żyjąca osoba, oby przetrwać ta magiczna granice 12tyg i będzie lepiej. Wczoraj rano dwa razy tuliłam kibelek czułam się fatalnie, chłopcy moi wyciągnęli mnie popołudniu na lodki, zawzięłam się i mówię muszę w końcu się ogarnąć i jakoś przez to przejść.... A na łódce zasnęłam, taki teraz pożytek mają że mnie 🙈

Miłego dnia dziewczynki

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mi wszelkie dolegliwości już jakiś czas temu minęły. Ale nigdy ciąży nie przechodziłam źle jeśli o to chodzi.
    Dziś wizyta :) Która z Was też dziś wizytuje?

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie suple łykacie?
    Ja biorę na razie BiCaps B Complex, Acard, D3+K2, witaminę C. Co jeszcze dorzucić?

• jjs Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak dorzuć omegę 3 i jakiś zestaw witamin :)

Edyciak lubi tę wiadomość

w57v9n73a8iaw4bs.png

termin porodu: 9.12.2020
  • Kasia*_* Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję z mięta, czemu nie, ale z uspokajających mam tylko hydroksyzyne, sama wolę nie brać, poczekam do wizyty, po 1 w nocy już prawie nie bolało, a dziś od rana znowu to samo, wstawiam rosół w wolnowarze i będę starać się odpoczywać o ile dzieci pozwolą 😉. Ja biore pregnacare max z omega3 i aspirynę 150mg jak kazał gin.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mam info:

27.04 poniedziałek - potrójnamama
    28.04 wtorek - jusci
    29.04 środa - mała panda, emka1234
    30.04 czwartek - olciaa, gilmoregirl(9+0)

Ktoś jeszcze w tym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 10:38

potrójnamama lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 20:07

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek 30.04 (9+0)

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, jakie suple łykacie?
    Ja biorę na razie BiCaps B Complex, Acard, D3+K2, witaminę C. Co jeszcze dorzucić?

Ja biorę: folik, floradix, tran norweski,jodavit, d-vitum forte 4000,wit. C
    No i duphaston :)

Ja druga wizytę mam dopiero na 27maja

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:

Nie przejmuj się tez tak mam to chyba nasze hormony tak działają. Im bliżej 2trymestru tym bardziej organizm przyzwyczaja się do stanu ciąża i dolegliwości ustępują :)

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejną wizytę mam za 2 tygodnie, u mnie wizyty częściej ze względu na mięśniaka. Nie wiem jak przetrwam te dwa tygodnie 😩 Ja czuje się ogólnie w miarę dobrze, mdłości pojawiają się tylko niekiedy. Gorzej z jedzeniem, bo szybko się robię głodna i to od razu mam taki wilczy głód że nie idzie wytrzymać 😅

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja kolejną wizytę mam za 2 tygodnie, u mnie wizyty częściej ze względu na mięśniaka. Nie wiem jak przetrwam te dwa tygodnie 😩 Ja czuje się ogólnie w miarę dobrze, mdłości pojawiają się tylko niekiedy. Gorzej z jedzeniem, bo szybko się robię głodna i to od razu mam taki wilczy głód że nie idzie wytrzymać 😅

A ja miesiąc czekania mam.... to dopiero.Ja tez mam tylko wilczy apetyt a mdłości w momencie jak głodna jestem:) Ale ja tam mogę przytyć zreszta chyba muszę bo wagę mam 47kg Przy wzroście 166 ale już idzie powoli do góry :)

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    A ja miesiąc czekania mam.... to dopiero.Ja tez mam tylko wilczy apetyt a mdłości w momencie jak głodna jestem:) Ale ja tam mogę przytyć zreszta chyba muszę bo wagę mam 47kg Przy wzroście 166 ale już idzie powoli do góry :)

To oczekiwanie na wizyty najgorsze :/ Ja też ważę 47 kg ale przy 160cm, moje siostry nawet sporo tyły w ciąży ale potem szybko gubiły dodatkowe kilogramy 😊 Ja się wagą nie przejmuje, byle by wszystko było dobrze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 11:23

age.png

age.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ