X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia i Glonojadek- ja poproszę napewno o zwolenienie od jutra, pracuje w labolatorium i wolę uniknąć takich atrakcji narazie:p

Pierwsze poranne mdłości zaliczone

Kocia, Glonojadek lubią tę wiadomość

• kingus0x Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Czy lekarze na wizycie dają wam zwolnienie z powodu panującej sytuacji czy nie?
    U mnie pytał czy chcę zwolnienie, ale nie brałam jeszcze, bo póki co pracuję zdalnie, jak będę miała wrócić to poproszę.

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz proponował zwolnienie właśnie ze względu na pracę w laboratorium, ale póki co odmówiłam i wzięłam jeszcze opiekę na córkę :) jak we czwartek będzie serduszko to wtedy wezmę już ciążowe L4 :)

Glonojadek mam nadzieję, że krwiak szybko się wchłonie! Masz rację, że najważniejsze, że nie krwawisz ani nie plamisz.

Trzecia bardzo się cieszę, że plamienia się uspokoiły! Oby to były ostatnie tego typu atrakcje :)

Miłej niedzieli dziewczyny <3

Trzecia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Mały wielki człowiek 1,3 cm. Planowany termin porodu na 7 grudzień 2020 :)

0f44e903536b.jpg

Widziałam serduszko na monitorze maleństwo dobrze się rozwija, na podsłuchanie serduszka za wcześnie. Ale był to piękny widok.

Niestety podczas badania został uwidoczniony krwiak podkosmówkowy, bezwzględny nakaz leżenia plackiem, clexane (zastrzyk raz dziennie) - właśnie jestem po swoim pierwszym razie.

Wizyta za dwa tygodnie 8 maja.
    No i człowiek miał się uspokoić, a znowu nerwówka do kolejnego badania >.<

Super, że jest serduszko ♥️ krwiaka trzeba przeleżeć, ale zazwyczaj nie zagraża on ciąży :)
    Ja mam wizytę w środę i też czekam. Na ostatniej wizycie tylko pęcherzyk 7,8 mm. Mam nadzieję, że teraz zobaczę dzidzię i ♥️. Stresujące jest to, że oprócz wilczego głodu i bardzo delikatnych mdłości nic mi nie jest. W poprzednich ciążach umierałam od 5 tygodnia, a teraz cisza 🙈

Glonojadek lubi tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od samego początku, tzn od drugiej bety. Pracuje w Banku gdzie spotykam sporo ludzi, często tez osoby przyjezdne z zagranicy bądź ich rodzinny wiec wolałam nie ryzykować.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek, ja w pierwszej ciąży tez miałam krwiaka, który się wchłonął bardzo szybko , trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez tak było ✊😊

W środę mam wizytę, już nie mogę się doczekać, a jednocześnie zastanawiam się czy będzie już iść serduszko, mam ogromna nadzieje, ze wszystko będzie w porzadku.

Glonojadek lubi tę wiadomość

1b7pp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem na L4 od pierwszej wizyty u lekarza. Ten czas mam zamiar bez stresu spędzić w domu.

Edyciak ja pierwsza betę teraz miałam 1707 w 15dc ciąża pojedyncza. Poprzednia miałam bliźniaczą i miałam 890 wiec to chyba nie ma zależności . Późniejsze bety mega rosły przy bliźniaczej, ja tak miałam nawet jak już w szpitalu byłam na lekach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 14:23

Edyciak lubi tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_panda, Emka1234 trzymam kciuki za środową wizytę. :)

Do mnie dzisiaj mdłości wróciły ponownie z potężną siłą.

Ja jestem na L4 dopiero od tej wizyty w piątek, bo tak to byłam cały czas na postojowym w pracy a chciałam być pewna że będzie wszystko ok. Akurat od poniedziałku ruszają z ponownym otwarciem sklepu sportowego i kierowniczka już mi dziamgała że mam brać. No i za duży kontakt z Klientami. A po za tym i tak mam leżeć i jak doktor powiedział (nawet zmywać nie można).

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Mała_panda, Emka1234 trzymam kciuki za środową wizytę. :)

Do mnie dzisiaj mdłości wróciły ponownie z potężną siłą.

Ja jestem na L4 dopiero od tej wizyty w piątek, bo tak to byłam cały czas na postojowym w pracy a chciałam być pewna że będzie wszystko ok. Akurat od poniedziałku ruszają z ponownym otwarciem sklepu sportowego i kierowniczka już mi dziamgała że mam brać. No i za duży kontakt z Klientami. A po za tym i tak mam leżeć i jak doktor powiedział (nawet zmywać nie można).

Ty masz wizytę Teraz w maju z uwagi na krwiaka ? Jestesmy na podobnym etapie ciąży a ja mam dopiero spotkanie za miesiąc w 12 tc i się zastanawiam czy to nie za pozno bo teraz fasolkę widziałam z serduszkiem tylko a przyzwyczajona do kontrolowania ciąży w pierwszym tc zastanawiam się czy nie za mało 😁taka schiza mnie dopadła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Ja tez jestem na L4 od pierwszej wizyty u lekarza. Ten czas mam zamiar bez stresu spędzić w domu.

Edyciak ja pierwsza betę teraz miałam 1707 w 15dc ciąża pojedyncza. Poprzednia miałam bliźniaczą i miałam 890 wiec to chyba nie ma zależności . Późniejsze bety mega rosły przy bliźniaczej, ja tak miałam nawet jak już w szpitalu byłam na lekach...
    Dzięki 😉 uspokoiłaś mnie 😉 bo wydawała mi się wysoka jak na ten dzień cyklu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia wrote:

Witaj Edyciak, może ta beta wskazuje na bliźniaki...?

Mam nadzieję że nie. 😊 Choć z drugiej strony... Byłoby miło 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam, kiedy iść na pierwszą wizytę. Początkowo myślałam, że w 7tc. Tylko że wyszły mi niedawno mutacje MTHFR i PAI-1 i biorę na własną rękę Acard, a może powinnam to z lekarzem skonsultować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny kiedy zalecacie odbyć pierwszą wizytę u lekarza? Czy brać od razu zwolnienie?

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Właśnie dziewczyny kiedy zalecacie odbyć pierwszą wizytę u lekarza? Czy brać od razu zwolnienie?

Jesli nic sie nie dzieje to pewnie koło 7 tygodnia. Bedzie juz przynajmniej widać zarodek i serce;) ja poszłam troche wczesnie, bo moje pierwsze, wiec troche chyba panika i obawa pozamacicznej wzięła gore(nie do końca sprawny jajowod mam), tylko pęcherzyk był widoczny i nic wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 18:48

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Ty masz wizytę Teraz w maju z uwagi na krwiaka ? Jestesmy na podobnym etapie ciąży a ja mam dopiero spotkanie za miesiąc w 12 tc i się zastanawiam czy to nie za pozno bo teraz fasolkę widziałam z serduszkiem tylko a przyzwyczajona do kontrolowania ciąży w pierwszym tc zastanawiam się czy nie za mało 😁taka schiza mnie dopadła.

1) Wizyta 8 maja - ze względu na krwiaka.
    2) Doktor powiedział mi że jak mam się stresować w domu to mogę częściej przychodzić :D
    3) Staraliśmy się 3 lata, mieliśmy mieć pierwszą wizytę niepłodnościową w klinice (czekaliśmy 2 msc) a wyszła ciąża (doktor się śmiał) no i zależy nam na tym żeby chuchać i dmuchać. Wiem, może to nienormalne. Ale co ja poradzę :D

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kasia*_* Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę od paru godzin, brzuch mnie dosyć mocno boli, oby przeszło, jeszcze tydzień do wizyty 😪

• kingus0x Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia*_* wrote:
    A ja leżę od paru godzin, brzuch mnie dosyć mocno boli, oby przeszło, jeszcze tydzień do wizyty 😪
    A nie możesz skontaktować się z lekarzem? Może przyjmie cię wcześniej?

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek łez i odpoczywaj ile się da, bo potem jak się dzidzia już urodzi to uuuuu.... Nie poleżysz już.Ja po pierwszym poronieniu staralam się z mężem ok roku i ciągle nic, w końcu lekarz kazał mi przyleciec do Polski na tydzień by porobić badania, jak przyleciałam do niego na wizytę po jakimś miesiącu, dowiedziałam się u niego w gabinecie że jestem w ciąży, szok i nie dowierzanie.Takze gratuluję Tobie, że po tylu latach się udało i jak najbardziej dmuchanie i chuchanie zalecane ❣️

Kasia może masz jakąś nospe w domu albo magnez, odpoczywaj kochana.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja się zastanawiam, kiedy iść na pierwszą wizytę. Początkowo myślałam, że w 7tc. Tylko że wyszły mi niedawno mutacje MTHFR i PAI-1 i biorę na własną rękę Acard, a może powinnam to z lekarzem skonsultować.
    Skonsultuj z lekarzem. Mam te same mutacje i oprócz acardu wieczorem mam dodatkowo heparynę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 20:29

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• jjs Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! Mój termin to 16.12. Kolejną wizytę mam 4.05 i też uciekam na L4, dotąd pracowałam zdalnie, ale jestem ostatnio coraz bardziej zmęczona i te 8 h przy komputerze są strasznie ciężkie :(

Glonojadek, olciaa lubią tę wiadomość

w57v9n73a8iaw4bs.png

termin porodu: 9.12.2020
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ