X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży powiedziałam rodzinie i znajomym od razu a skończyło się jak skończyło... Teraz czekam do prenatalnych, powiedziałam tylko siostrze bo musiałam się komuś wygadać 😊 Reszta dowie się na początku czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 15:29

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale świece przykładem:p zjadłam kebaba, popiłam pepsi i leżę haha. Dobrze ze to tylko raz w tygodniu mamy z mężem taki dzień rozpusty. W tamtej ciąży od początku do końca tylko mi podchodziły parówki, jajecznica albo kanapka z pomidorem, a w tej tylko mi się marzą fast foody ..

Kokaina, gucha, Kitaja lubią tę wiadomość

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie :) Anuśka, mi też kalendarze wskazują na 13.12 :)
    Ja też czekam jeszcze z powiedzeniem komukolwiek. Na razie wie tylko mój mąż i koleżanka.
    Zastanawiam się też jak powiedzieć dzieciom. Dziewczyny, które mają już dzieci, zdradźcie czy powiedziałyście i jak zareagowały :)

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia wrote:
    Witajcie nowe mamusie :) Anuśka, mi też kalendarze wskazują na 13.12 :)
    Ja też czekam jeszcze z powiedzeniem komukolwiek. Na razie wie tylko mój mąż i koleżanka.
    Zastanawiam się też jak powiedzieć dzieciom. Dziewczyny, które mają już dzieci, zdradźcie czy powiedziałyście i jak zareagowały :)

Tez sie chetnie dowiem jak powiedziec czterolatkowi ☺️
    Ja w pracy musialam powiedziec juz w poniedzialek, a reszta dowie sie 18 maja 👍

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😊
    Termin mam na 18. 12 😊 z objawów mdłości, ból piersi, zmęczenie 😉 cytologia pobrana, tak samo jak w poprzednich ciążach - na szczęście jeszcze nigdy nie miałam plamień po cyto. Poki co nie informujemy nikogo.
    Życzę wszystkim nam spokojnych, bezproblemowych ciąż i zdrowych grudniowych bobasków 😍

Kokaina, Zielona koniczyna, olciaa, Jeżowa, gucha lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kasia*_* Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Taka listę musi zrobić osoba która założyła wątek, ja jestem za taką listę w listopadowkach2015 też miałyśmy taka listę.

Anusla witamy, wszystko będzie dobrze 😘jeszcze z uśmiechem będziemy wspominać poczatki

Tylko nie widzę ostatnio, żeby osoba, która założyła wątek,się odzywała,
    Ja z córcią po zakupach, byłyśmy w polskim sklepie i na kupiłam 3 wiaderka ogórków małosolnych, i pełno śledzików na ostro.
    Mam nadzieję że moja Niunia, zacznie grzecznie chodzić do czasu narodzin maleństwa, bo póki co z nią chodzę w wózku, bo na razie odwala kiedy idziemy bez wózka, mój pracuje od rana, po 19 dopiero wraca, więc sama wszystko ogarniam. Mam już 3 wózki, nie uśmiecha mi się dokupowanie podwójnego 😂😂😂

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym sledzi w smietanie 😍

Czesc Jagodzianka19, nudnej ciazy zycze☺️

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży powiedziałam rodzinie i znajomym od razu a skończyło się jak skończyło... Teraz czekam do prenatalnych, powiedziałam tylko siostrze bo musiałam się komuś wygadać 😊 Reszta dowie się na początku kwietnia.

Ja tez tak zrobiłam... a teraz czekam z wieściami do prenatalnych tak jak Ty - ja mam na koniec maja :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaaa7 wrote:
    Dziewczyny, w ciąży nie pobiera się materiału do cytologii z szyjki!!
    Normalnie można zrobić cytologię jak przed ciążą nie była robiona. Tak mniej wicej
    rok. :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Ja tez tak zrobiłam... a teraz czekam z wieściami do prenatalnych tak jak Ty - ja mam na koniec maja :)

Kurde źle napisałam! Miało być na początku czerwca 😅 u mnie pewnie prenatalne też wypadną na końcówkę maja. Ale 11 maja mam wizytę, więc pewnie wtedy będę się umawiać 😊

age.png

age.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej cytologii mam lekkie plamienie, moze plamienie to nawet za duzo powiedziane. Rozmawiałam z lekarzem o bezpieczeństwie cytologii w ciazy, ale powiedział, ze nic mi nie bedzie;)
    Co do mówienia innym o ciazy, chciałam zeby wiedział tylko mój maz i siostra. Ale niestety mama sie czegos domyślała i musiałam i jej, to i ojcu muszę...troche jestem zła, bo nie chciałabym zeby to jakiegos pecha przyniosło.

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Zjadlabym sledzi w smietanie 😍

Czesc Jagodzianka19, nudnej ciazy zycze☺️

Właśnie wczoraj wieczorem wysłałam męża po śledzie do żabki, bo tak mi się zachciało 😜
    Gratuluje wszystkim Nowym dziewczynom 😊
    Ja już nie mogę doczekać się wizyty, mam na środę i oczywiście już chodzi mi w głowie myśl, żeby przełożyć na poniedziałek 😁

Jagodzianka19, Kokaina lubią tę wiadomość

1b7pp2.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka1234 wrote:
    Właśnie wczoraj wieczorem wysłałam męża po śledzie do żabki, bo tak mi się zachciało 😜
    Gratuluje wszystkim Nowym dziewczynom 😊
    Ja już nie mogę doczekać się wizyty, mam na środę i oczywiście już chodzi mi w głowie myśl, żeby przełożyć na poniedziałek 😁

Ja bym nie przekładała 😊 poczekaj cierpliwie do środy

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki jest Wasz stosunek do kosmetyków, zmieniacie coś w ciąży? Bo ja jak poczytałam o tych składach i wpływie na dziecko i na nas to aż mi słabo się zrobiło. W dodatku moja cera teraz to jakiś dramat a jeszcze wyskoczyły mi 3 opryszczki na wardze. Wyglądam jak po botoksie ust. :D

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja bym nie przekładała 😊 poczekaj cierpliwie do środy

Poczekam, tak podpowiada rozsądek 😁😉

U mnie cera się polepszyła o dziwo 😜, ogólnie na codzień używam naturalnych kosmetyków z dobrym składem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 16:43

gucha lubi tę wiadomość

1b7pp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Kurde źle napisałam! Miało być na początku czerwca 😅 u mnie pewnie prenatalne też wypadną na końcówkę maja. Ale 11 maja mam wizytę, więc pewnie wtedy będę się umawiać 😊

Ja dopiero pod koniec maja mam kolejna wizytę I zastanawiam się czy nie chciałabym sprawdzić szybciej czy ok jest np w 10tc. A na prenatalne dzisiaj się umówiłam i kobieta wyliczyła mi kiedy mam być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Ja po dzisiejszej cytologii mam lekkie plamienie, moze plamienie to nawet za duzo powiedziane. Rozmawiałam z lekarzem o bezpieczeństwie cytologii w ciazy, ale powiedział, ze nic mi nie bedzie;)
    Co do mówienia innym o ciazy, chciałam zeby wiedział tylko mój maz i siostra. Ale niestety mama sie czegos domyślała i musiałam i jej, to i ojcu muszę...troche jestem zła, bo nie chciałabym zeby to jakiegos pecha przyniosło.

Ja w środę cytologia i dalej mam plamienie tylko zmienia kolor na coraz jaśniejszy.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wielki człowiek 1,3 cm. Planowany termin porodu na 7 grudzień 2020 :)

0f44e903536b.jpg

Widziałam serduszko na monitorze maleństwo dobrze się rozwija, na podsłuchanie serduszka za wcześnie. Ale był to piękny widok.

Niestety podczas badania został uwidoczniony krwiak podkosmówkowy, bezwzględny nakaz leżenia plackiem, clexane (zastrzyk raz dziennie) - właśnie jestem po swoim pierwszym razie.

Wizyta za dwa tygodnie 8 maja.
    No i człowiek miał się uspokoić, a znowu nerwówka do kolejnego badania >.<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 18:47

tvisha, Kitaja, Kokaina, olciaa lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Mały wielki człowiek 1,3 cm. Planowany termin porodu na 7 grudzień 2020 :)

0f44e903536b.jpg

Widziałam serduszko na monitorze maleństwo dobrze się rozwija, na podsłuchanie serduszka za wcześnie. Ale był to piękny widok.

Niestety podczas badania został uwidoczniony krwiak podkosmówkowy, bezwzględny nakaz leżenia plackiem, clexane (zastrzyk raz dziennie) - właśnie jestem po swoim pierwszym razie.

Wizyta za dwa tygodnie 8 maja.
    No i człowiek miał się uspokoić, a znowu nerwówka do kolejnego badania >.<

To super gratulacje :) szkoda ze leżąca ciąża ale najważniejsze ze jest :)

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień po wizycie, drugi dzień przyjmowania progesteronu i znowu pojawiło się plamienie. Tym razem w kolorze krwistym. Bardzo mnie to niepokoi. Wzięłam większą dawkę progesteronu i poczekam do jutra. Jak nic się nie zmieni to jadę do lekarza.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ