Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropkaa87 wrote:A ja miesiąc czekania mam.... to dopiero.Ja tez mam tylko wilczy apetyt a mdłości w momencie jak głodna jestem:) Ale ja tam mogę przytyć zreszta chyba muszę bo wagę mam 47kg Przy wzroście 166 ale już idzie powoli do góry
U mnie z objawów to chyba tylko większe zmęczenie, ból piersi ale tez nie jakiś duży, w pierwszej ciąży naprawdę bolały.
Ja 47 ważyłam miesiąc po porodzie przy wzroście 171 cm , wpadłam w nadczynność tarczycy, plus karmienie piersią, byłam chuda jak przecinek , strasznie źle się czułam, na szczęście hormony szybko wyregulowalam i wróciłam do normalnej wagi ☺️ -
nick nieaktualnyjjs wrote:Edyciak dorzuć omegę 3 i jakiś zestaw witamin
-
Edyciak wrote:Dziewczyny, jakie suple łykacie?
Ja biorę na razie BiCaps B Complex, Acard, D3+K2, witaminę C. Co jeszcze dorzucić?
Ja biorę tylko femibion natal 1 i doraźnie magnez.Edyciak lubi tę wiadomość
starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Myślałam o Omega 3 właśnie, póki co do posiłków dodaję sobie olej lniany. A jaki zestaw witamin masz na myśli? Też te witaminy nie mogą mi się dublować, a np. kwasu foliowego nie mogę brać, muszę metyle
Ja biorę Pregna Start- ma wszystkie witaminy których potrzebuję( niby dla planujących ciążę, ale spokojnie do 12 tygodnia można brać) i Omegamed Pregna- omega 3 z alg tylko ja biorę dzienna dawkę 1000mg bo nie jem mięsa i ryb.
A tę witaminy B complex, D+K, C to lekarz Ci zalecił czy sama z siebie? -
nick nieaktualnygucha wrote:Ja biorę Pregna Start- ma wszystkie witaminy których potrzebuję( niby dla planujących ciążę, ale spokojnie do 12 tygodnia można brać) i Omegamed Pregna- omega 3 z alg tylko ja biorę dzienna dawkę 1000mg bo nie jem mięsa i ryb.
A tę witaminy B complex, D+K, C to lekarz Ci zalecił czy sama z siebie?
Bo ja byłam w trakcie badań na pierwszą wizytę niepłodnościowa, a ta ciąża wydarzyła się nieoczekiwanie. 😁😁 A niektóre wyniki mam średnie właśnie, jeszcze nie zdążyłam się z lekarzem skontaktowaćGlonojadek, gucha lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Sama z siebie. Brałam już od miesiąca i kontynuuję. A B Complex dlatego że muszę mieć folian i dużą dawkę B12, bo było jej trochę za mało. Czekam jeszcze na wyniki kwasu foliowego i homocysteiny.
Bo ja byłam w trakcie badań na pierwszą wizytę niepłodnościowa, a ta ciąża wydarzyła się nieoczekiwanie. 😁😁 A niektóre wyniki mam średnie właśnie, jeszcze nie zdążyłam się z lekarzem skontaktować
To podobnie jak jaEdyciak lubi tę wiadomość
-
Miałam teleporadę z ginekologiem z Polski, ma mi wysłać receptę na progesteron jednak, mam nadzieję, że zrealizują ją w angielskiej aptece.co lekarz to inaczej, ale byłabym spokojniejsza, gdybym brała ten progesteron, sam powiedział, że ciąża wysokiego ryzyka.
-
Ale szczupaczki jesteście dziewczynki Ja też wizualnie szczupła jestem, ale nie aż tak Przy 170 cm ważę 62 kg, a obecnie 65 kg. Od początku ciąży przytyłam 4 kg i w ostatnim czasie -1kg.
Ja biorę kompleks Omegamed Optima Forte. Tam jest folik, żelazo, jod, omega 3, no wszystko co potrzebne kobiecie w ciąży...Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Ale szczupaczki jesteście dziewczynki Ja też wizualnie szczupła jestem, ale nie aż tak Przy 170 cm ważę 62 kg, a obecnie 65 kg. Od początku ciąży przytyłam 4 kg i w ostatnim czasie -1kg.
Ja biorę kompleks Omegamed Optima Forte. Tam jest folik, żelazo, jod, omega 3, no wszystko co potrzebne kobiecie w ciąży...Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
nick nieaktualnySluchajcie, prześledziłam, co powinien zawierać dobry suplement dla ciężarnych.
oto lista:
kwas foliowy (najlepiej folian) 0,4 mg
kwasy omega 3 600-1000 mg
żelazo 26-27 mg
jod 500 ug
D3 2000 j.m.
magnez 200-1000 mg
Oczywiście, nie ma jednego produktu, który by zawierał w takiej ilości wszystkie te produkty. więc trzeba albo sobie jakoś połaczyć, albo mieć zróżnicowaną dietę.
z tych, które wymieniłście najlepiej wypada: Prenatal Classic oraz Omegamed Optima Forte
pozostałym wiele brakuje. -
Edyciak wrote:Sluchajcie, prześledziłam, co powinien zawierać dobry suplement dla ciężarnych.
oto lista:
kwas foliowy (najlepiej folian) 0,4 mg
kwasy omega 3 600-1000 mg
żelazo 26-27 mg
jod 500 ug
D3 2000 j.m.
magnez 200-1000 mg
Oczywiście, nie ma jednego produktu, który by zawierał w takiej ilości wszystkie te produkty. więc trzeba albo sobie jakoś połaczyć, albo mieć zróżnicowaną dietę.
z tych, które wymieniłście najlepiej wypada: Prenatal Classic oraz Omegamed Optima Forte
pozostałym wiele brakuje.Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda603 wrote:Hej dziewczyny, udzielam się w wątku listopadowe mamy ale wchodzę też czasami na Wasz wątek. Wyżej wymienione składniki są w suplemencie symvital mama.
Sa wszystkie ww składniki i to nawet w dobrych dawkach.
Dwa małe minusy:
kwas foliowy nie jest w postaci metylowanej
magnez ze słabego źródła (tlenek magnezu)
Ale jesli komuś brak folianu nie przeszkadza, to wystarczy że 3-4 orzechy zje dziennie i ma zapotrzebowanie na magnez, a suplement faktycznie, jest niezły
Nie znałam go, dzieki -
Ta ciąże zaczynam 49,5kg przy 158cm. W pierwszej ciąży przytyłam 19kg i wcale nie było mi łatwo schudnąć. Po powrocie ze szpitala było mnie mniej 11kg a 8 stało w miejscu. Czułam się z tym bardzo zle, jak nie w swoim ciele ponad rok gubiłam te 8kg ale w końcu się udało. Mam nadzieje ze teraz przytyje max 10-11kg - taki mam plan. Ale nie wiem czy się uda, bo ja wcale jakoś więcej w ciąży nie jadłam ( a przynajmniej sobie nie przypominam 🤪)
-
olciaa wrote:Ta ciąże zaczynam 49,5kg przy 158cm. W pierwszej ciąży przytyłam 19kg i wcale nie było mi łatwo schudnąć. Po powrocie ze szpitala było mnie mniej 11kg a 8 stało w miejscu. Czułam się z tym bardzo zle, jak nie w swoim ciele ponad rok gubiłam te 8kg ale w końcu się udało. Mam nadzieje ze teraz przytyje max 10-11kg - taki mam plan. Ale nie wiem czy się uda, bo ja wcale jakoś więcej w ciąży nie jadłam ( a przynajmniej sobie nie przypominam 🤪)
Moja poprzednia ciąża 11-12 kg na plusie , chciałabym żeby ta ciąża tez skończyła się z 12 dodatkowymi kg maksymalnie, ale zobaczymy jak to będzie. Już lekko mam brzuszek zaokrąglony, widzę, ze szybciej będzie widać niż w 1 ciąży 😄 Teraz startuje z 52 kg , tak myśle, bo nie mam wagi w domu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:33
-
U mnie w pierwszej ciąży +15kg i w pół roku bez ćwiczeń wróciłam do stanu wyjściowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:35
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Edyciak wrote:spojrzałam.. i faktycznie, masz rację
Sa wszystkie ww składniki i to nawet w dobrych dawkach.
Dwa małe minusy:
kwas foliowy nie jest w postaci metylowanej
magnez ze słabego źródła (tlenek magnezu)
Ale jesli komuś brak folianu nie przeszkadza, to wystarczy że 3-4 orzechy zje dziennie i ma zapotrzebowanie na magnez, a suplement faktycznie, jest niezły
Nie znałam go, dzieki
Symvital mama zawiera wyłącznie folian, dokładniej jest to extrafolate.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 19:47