Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:Dziewczyny czy któraś z was ma kołatanie serca? Mi od kilku dni zdarzają się takie kilkusekundowe, oprócz tego czuje się normalnie... ale dziwne uczuciestarania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
Inga28 wrote:Dziewczyny czy któraś z was ma kołatanie serca? Mi od kilku dni zdarzają się takie kilkusekundowe, oprócz tego czuje się normalnie... ale dziwne uczucie
Ja kołatanie serca miałam głównie w napadach lękowych, ale kardiolog tak jak Tvisha napisała polecał najzwyklejszy magnez. A przy tych kołataniach robi Ci się np. niedobrze, słabo, cokolwiek innego? Gorzka czekolada też się super nada
Widzę, że same laseczki tutaj! Może nie będę podawać moich liczb
Ja byłam dzisiaj na przyspieszonej wizycie, bo już nie mogłam wytrzymać 🙈 jest maluszek 3mm z bijącym serduszkiem ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 20:31
Glonojadek, olciaa, Kocia, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Ja kołatanie serca miałam głównie w napadach lękowych, ale kardiolog tak jak Tvisha napisała polecał najzwyklejszy magnez. A przy tych kołataniach robi Ci się np. niedobrze, słabo, cokolwiek innego? Gorzka czekolada też się super nada
Ja byłam dzisiaj na przyspieszonej wizycie, bo już nie mogłam wytrzymać 🙈 jest maluszek 3mm z bijącym serduszkiem ❤️
Super wiadomość ! 🤗😊
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
@Jeżowa właśnie innych objawów nie, trochę ciężej mi się oddycha. Wydaje mi się, że nie mam żadnych stresujących sytuacji. Czytałam, że może się tak być w ciąży od hormonów w tym od wysokiego progesteronu. A ja jeszcze biorę 2x dziennie i dupka i luteinę.
-
nick nieaktualny
-
Robiłam dzis rożne badania, w tym betę raz jeszcze,
20.04 było -277
22.04 - 902
27.04 - 4645, nie za mały ten przyrost jak na podobno 5 tydzien?
Progesteron 22 z luteina 2x1, jest ok?starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
Inga a to widzisz, ten progesteron to ma tyle skutków ubocznych, że hej. Myślę, że jak już sobie "zdiagnozowałaś" przyczynę to też będzie Ci łatwiej te napady kołatania przechodzić.
Tvisha według mnie jest naprawdę w porządku, przy wartościach wyższych niż 1,5tys beta może podwajać się już co 3 dni i nadal jest to całkowicie prawidłowe tempo. Co do progesteronu się nie wypowiadam, bo nie mam doświadczenia. -
Edyciak wrote:Dziewczyny, jakie suple łykacie?
Ja biorę na razie BiCaps B Complex, Acard, D3+K2, witaminę C. Co jeszcze dorzucić? -
tvisha wrote:Robiłam dzis rożne badania, w tym betę raz jeszcze,
20.04 było -277
22.04 - 902
27.04 - 4645, nie za mały ten przyrost jak na podobno 5 tydzien?
Progesteron 22 z luteina 2x1, jest ok?
Progesteron bym skonsultowała telefonicznie z lekarzem.
-
Jeżowa wrote:Ja kołatanie serca miałam głównie w napadach lękowych, ale kardiolog tak jak Tvisha napisała polecał najzwyklejszy magnez. A przy tych kołataniach robi Ci się np. niedobrze, słabo, cokolwiek innego? Gorzka czekolada też się super nada
Ja byłam dzisiaj na przyspieszonej wizycie, bo już nie mogłam wytrzymać 🙈 jest maluszek 3mm z bijącym serduszkiem ❤️Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Ja przy wzroście 157cm przed ciążą ważyłam 58kg, a teraz jem jak głupia, bo taki mam wilczy głód i już jest 2,5 na plusie, ale powoli organizm odpuszcza.. z resztą, w końcu pojawiły się mocniejsze mdłości, więc apetyt też spada. Mogłabym nie jeść, ale jak robię się głodna, to mdłości są jeszcze większe 😢
-
ja 167 i 59 kg - jak sobie pomyślę o wadzę tuż przed porodem to chyba swoją wyrzucę by tego nie widzieć. To moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia jak mój organizm zareaguje. Na razie mam mnóstwo zachcianek a jednocześnie brak apetytu. Jak już mam zjeść coś co bardzo chciałam to mi się odechciewa
Glonojadek lubi tę wiadomość
termin porodu: 9.12.2020 -
Inga28 wrote:@Jeżowa właśnie innych objawów nie, trochę ciężej mi się oddycha. Wydaje mi się, że nie mam żadnych stresujących sytuacji. Czytałam, że może się tak być w ciąży od hormonów w tym od wysokiego progesteronu. A ja jeszcze biorę 2x dziennie i dupka i luteinę.
Może to być odwodnienie i wypłukanie soli mineralnych z organizmu. Pij bardzo dużo płynów, ale naprawdę dużo. Dobry na to jest min. sok pomidorowy. Jedz orzechy, kakao.
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Ja miałam wizytę o 17:40. Był poślizg dodatkowo a że do mojego lekarza mam 130km 🙈 To dopiero niedawno wróciłam...
To już 8t1d maluszek ma się dobrze. Co a tam na zdjęciu widać jakby krwiak był. Pozostałości po nim. Lekarz powiedział, że absolutnie nie mam się tym martwić a, że mam historię jaką mam i specjalnie jeżdżę do tego właśnie lekarza to mu wierzę i ufam.
Termin porodu to 7 grudnia - będzie prezent na Mikołajki ❤
Następna wizyta 25 maja - to już prenataln e.
Oby do przodu ✊✊✊Kitaja, Glonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość
Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
Dzień dobry😃 bezsenność mnie dopada ostatnio a w dzień jakbym ciśnienia nie miala nawet kawa niewiele pomaga...
Ja wizytuje dopiero 04.05
Gratuluję serduszek liczę że w poniedziałek i ja je zobaczę może wkoncu dotrze do mnie ze jestem naprawdę w ciąży 😉Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
Savana wrote:Dzień dobry😃 bezsenność mnie dopada ostatnio a w dzień jakbym ciśnienia nie miala nawet kawa niewiele pomaga...
Ja wizytuje dopiero 04.05
Gratuluję serduszek liczę że w poniedziałek i ja je zobaczę może wkoncu dotrze do mnie ze jestem naprawdę w ciąży 😉starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
tvisha wrote:Savana mam dokładnie to samo, chyba jak nie zobaczę to nie uwierzę tylko ja dzien po Tobie sie dowiem😂
Uff nie będę sama bo już myślałam że wszystkie macie za sobą wizyty, na razie wydaje mi się że codziennie piję % dlatego tak się czuję, dzień w dzień kac😂