Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:U mnie podobnie. Chcemy rodzinie powiedzieć dopiero na Dzień Matki. O ciąży wie mąż i przyjaciółka, no i wy. 😊 A dziś przyjeżdża ciężarna siostra mojego męża, zostają na kilka dni, teściowa będzie się nią podniecać. A nikt nie wie, że będę rodzić kilka tygodni po niej. 😂😂
Z ta podnietą to czaje bo sama mam taki przypadek ze dziewczyna mojego szwagra (Chyba dobrze napisałam )ma termin na sierpień ale już z drugim dzieckiem Heh młodsza jest ode mnie o 11 lat 😁😁 i jest podnieta na maxa teściów a ja siedzę i cierpliwie czekam... z pierwszym powiedzieliśmy za szybko i cała rodzinka wiedziała a później zonk.... zresztą oni razem mieszkają to podwójna podnieta my to czarne owce jestesmy z mezem -
nick nieaktualnyJa jestem po dwóch stratach, o tej drugiej nikt z rodziny nie wie. O pierwszej ciąży dowiedzieli się, gdy jechałam do szpitala na zabieg, choć myślę, że teściowa nikomu nie powiedziała. Teraz jestem spokojna, że wszystko będzie dobrze, choć gdzieś z tyłu głowy chodzi taka malutka myśl, że może być jak ostatnio...
-
Glonojadek wrote:Kropkaa87 - Pielgrzymki w nocy do wc mnie wykańczają, staram się nie pić na noc za dużo ale to nic nie daje.
Jusci - trzymam kciuki! ❤
jjs - też mam na coś ochotę, dostaję to - i jednak nie 🤣
potrójnamama - mamy ten sam termin 😘
27.04 poniedziałek - potrójnamama ❤ Jeżowa ❤
28.04 wtorek - jusci
29.04 środa - mała panda, emka1234
30.04 czwartek - olciaa, gilmoregirl, Dolores
04.05 poniedziałek - Savana
05.05 wtorek - tvisha
08.05 piątek - Glonojadek, mon!ta^
13.05 poniedziałek - indepedent, Kitaja
18.05 poniedziałek - Kokaina
22.05 środa - mon!ta^
25.05 poniedziałek - potrójnamama
27.05 środa - Kropkaa87
Jakbym coś pomyliła to przepraszam .
U mnie kolejne usg 25.05😊 -
Kropkaa87,Edyciak - bardzo mi przykro mi ze strat które musiałyście przeżyć, ale dalej walczycie o swoje marzenie.. a to ważne. A z doświadczenia wiem że ludzie z grudnia to silni wojownicy! 💗💗💗💗💗
Edyciak, Kropkaa87, Kitaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czytałam posty z wczoraj, widzę że wszystkie to jakieś kruszynki jesteście! Ja przytyłam 10kg od kiedy mam problemy z tarczycą... Obecnie ważę 67kg przy wzroście 165cm. Zdecydowałam, że będę pod opieką dietetyka przez okres ciąży, ale bardziej z tego względu że nie jem mięsa i ryb, a nie chcę żeby dzieciątku czegoś zabrakło. Mimo wszystko mam nadzieję, że dużo nie przytyję w trakcie ciąży.
Póki co nie mam mdłości ani innych dolegliwości, ale niby chce mi się jeść a jak już mam konsumować to się odechciewa.. podobne jak U @jjs
Wizytę mam dopiero 6.05. dzień przed moimi urodzinami. Może dowiem się kiedy będzie termin porodu, bo z kalendarza wychodzi 17.12 jednak ciąża jest młodsza, a jednak wolałabym urodzić w styczniu
Glonojadek lubi tę wiadomość
-
Hej, można do Was dołączyć? Jeszcze nie dowierzam, że się udało jutro idę na powtórkę bety, póki co pierwsza w 16dpo 540,9, chyba nieźle 😊 według wyliczeń to mój 4t+6, trochę się boję czy wszystko będzie ok ale staram się myśleć pozytywnie 😊 z objawów to zaliczyłam mocny spadek apetytu, dwa dni prawie nic nie jadłam, miałam tez delikatne nudności, czasami pobolewa mnie brzuch dosłownie chwilę i przechodzi, no i piersi zaczynają mnie boleć 😉
Jutro mam wizytę u gin, wiem, że to za wcześnie ale biorę duphaston i właśnie mi się kończy, a przy okazji może jednak się coś dowiem 😉
Aplikacja wyznacza mi termin na 30 grudnia, może dzidzia się zasiedzi i wytrzyma do stycznia 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 14:50
gucha, Glonojadek, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Jeżowa, a czy ty badałaś betę? Bo ja mam dosyć wysoką betę, więc może serduszko będzie u mnie widać też około 5t+5
W piątek miałam ok. 6tys a w poniedziałek było badanie i było serduszko.
Ja odebrałam dzisiaj wyniki proga z piątku i mnie zmroziło, że mam tylko 10. Już mam luteinę załatwioną, ale chodzę i płaczę, bo się boje. Przecież to taka niska wartość... -
Glonojadek, ja mam wizytę 6.05
Dziś byłam na wymazie, jeszcze zostało usg piersi. Kobietka, która mi pobierala wymaz powiedziała, że jest tam mocne zaczerwienienie, ale nie mam żadnych objawów ani bólów i ostatnio lekarz też nic nie zauważył. Nie wiem czy się tym martwić? A tu jeszcze tydzień do wizyty..07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Jeżowa, a masz jakieś dolegliwości niepokojące? Jeśli nie, to spokojnie, może to jakaś pomyłka. Idź do lekarza, niech sprawdzi czy wszystko ok. Minimalne normy dla 5-tego tygodnia to 18 czyli niewiele więcej.
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
3. tydzień ciąży 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7 340 mIU/ml
6. tydzień 1080 - 56 500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7650 - 229 000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25 700 - 280 000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13 300 - 254 000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4 060 - 165 400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3 640 - 117 000 mIU/mlTrzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Jeżowa - nie zamartwiaj się na zapas, czy masz jakieś inne dolegliwości?
kingus0x - nie wiem co może być przyczyną zaczerwienienia, ale myślę że możesz zgłosić to przy wizycie u lekarza.. sprawdzi czy jest wszystko ok.
Jutro trzy wizytacje 💟💟💟💟💟💟
Mamba91 - czy to rocznik? jeśli tak to jestem z tego samego
27.04 poniedziałek - potrójnamama ❤ Jeżowa ❤
28.04 wtorek - jusci 😢
29.04 środa - mała panda, emka1234, Mamba91
30.04 czwartek - olciaa, gilmoregirl, Dolores
04.05 poniedziałek - Savana
05.05 wtorek - tvisha
06.05 środa - gucha, kingus0x
08.05 piątek - Glonojadek, mon!ta^
13.05 poniedziałek - indepedent, Kitaja
18.05 poniedziałek - Kokaina
22.05 środa - mon!ta^
25.05 poniedziałek - potrójnamama, Jagodzianka19
27.05 środa - Kropkaa87Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:45
-
nick nieaktualnycały czas się zastanawiam czy nie pójść w następnym tygodniu na usg takie dodatkowe zeby się nie denerwować kurde miesiąc czekania mnie wykończy ... ktoś tez tak ma że na druga wizytę miesiąc czeka?
Ja dzisiaj mam mega zły dzien. Od rana brak sił... już dwa razy miałam drzemkę, czuje się jak na początku ciąży W 5tyg o dziwo dzisiaj piersi nie bolą. -
nick nieaktualnyKropkaa87 wrote:cały czas się zastanawiam czy nie pójść w następnym tygodniu na usg takie dodatkowe zeby się nie denerwować kurde miesiąc czekania mnie wykończy ... ktoś tez tak ma że na druga wizytę miesiąc czeka?
Ja dzisiaj mam mega zły dzien. Od rana brak sił... już dwa razy miałam drzemkę, czuje się jak na początku ciąży W 5tyg o dziwo dzisiaj piersi nie bolą.
Dziś też stanowczo nie mój dzień. Od rana się czuje osłabiona, jak po grubszej grypie żołądkowej.. -
I mój dzień do fajnych dziś nie należy. Rano jak jechałam z synkiem zaczęło mi się dymić z koła po stronie pasażera okazało się że alternator. Potem jak szłam na piechotę po Jaska (bo auto piki co stoi) to zemdlalam,mąż urwał się szybciej z pracy i po mnie przyjechał. Czuję się dziś okropnie zero sił i do tego tak mi się w głowie kręci próbowałam dodzwonić się do lekarza ale oczywiście ciągle było zajęte, a jutro nieczynne, będę próbować w czwartek, martwią mnie te moje zawroty i omdleniaCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kropkaa87 wrote:cały czas się zastanawiam czy nie pójść w następnym tygodniu na usg takie dodatkowe zeby się nie denerwować kurde miesiąc czekania mnie wykończy ... ktoś tez tak ma że na druga wizytę miesiąc czeka?
Ja dzisiaj mam mega zły dzien. Od rana brak sił... już dwa razy miałam drzemkę, czuje się jak na początku ciąży W 5tyg o dziwo dzisiaj piersi nie bolą.
Ja teraz czekam miesiąc na wizytę. Dokładnie 4tygodnie będzie.Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
jusci wrote:U mnie niestety lipa. Nie ma zarodka... A z bety wynika, że powinien już być... No cóż kolejna strata, można się przyzwyczaić... Za tydzień mam przyjść jeszcze potwierdzić i dostanę leki do domu. Tyle dobrego, że nie będę musiała latać po szpitalach.
Życzę Wam spokojnych ciąż. Ja uciekam..
A może owulacja się przesunęła? Może jeszcze się pojawi?Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
Dziewczyny czy macie jakies segregatory czy kalendarze ciazy? Wiem, ze mama ginekolog cos takiego sprzedaje ale nie wiem czy to cos warte. Kiedy w ogóle lekarz zakłada karte ciazy? Po uwidocznieniu zarodka?
Powiem Wam szczerze, ze chciałabym juz byc w tym bezpiecznym momencie, po pierwszym trymestrze, teraz ciagle mam obawy czy nawet głupią pracą w ogrodzie dziecku nie zaszkodzę, a jakiekolwiek kłucie w podbrzuszu zaraz wprowadza niepewnośćstarania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
Jusci - Tule Bardzo mi przykro
Tvisha - teraz dostałam kartę ciąży już na pierwszej wizycie. Było serduszko. W karcie tez mi zaznaczył badania do wykonania ( bez karty nie mogłabym wykonać badań za darmo w ramach pakietu medycznego). W pierwszej ciąży miałam segregator od MamyGinekolog. Mogłabym z niego i teraz skorzystać bo nic s nim nie uzupełniałam. Ale ten segregator mam schowany z takimi pamiątkami córki i szkoda by mi było teraz wszystko wyjmować przekładać do jakiejś koperty, wkradły się bałagan Myśle ze poczekam jeszcze kilka tygodni i zamówię nowy. W segregatorze fajne jest to, ze masz w nim przegródki i wszystko poukładane. Na porodówce pytają o różne rzeczy i nie szukasz w stosie papierów tylko wyjmujesz z odpowiedniej zakładki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 20:32