Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocia wrote:Dziewczyny uważajcie na suplementację. Ja biorę femibion 1, a dzisiaj okazało się że mam za dużo żelaza we krwi. Femibion ma żelazo... Teraz wyczytałam że kobiety w ciąży powinny brać żelazo tylko gdy są wskazania i to po konsultacji z lekarzem.
Mam to samo... mój ginekolog nie zaleca żadnych witamin w tabletkach a rekomenduje zróżnicowaną dietę. Js przez to podwyższone żelazo na razie nie biorę nic oprócz kwasu foliowego. Staram się jeść dużo zdrowiej, jak jest słonecznie to te 20/30 minut spędzam na słońcuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:54
-
Inga28 wrote:Mam to samo... mój ginekolog nie zaleca żadnych witamin w tabletkach a rekomenduje zróżnicowaną dietę. Js przez to podwyższone żelazo na razie nie biorę nic oprócz kwasu foliowego. Staram się jeść dużo zdrowiej, jak jest słonecznie to te 20/30 minut spędzam na słońcu
Ja też od dzisiaj biorę tylko kwas foliowy i czekam na sezon warzywno owocowy. Miałaś badany poziom innych minerałów czy witamin?
Emka1234 trzymamy kciuki 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 12:16
-
nick nieaktualnyA ja wizytę mam w piątek. Zadzwoniłam do lekarza i powiedziałam, że mam mutacje. Mówił, że MTHFR ma prawie każdy, ale z PAI-1 jest już gorzej i że pewnie będzie musiał przepisać mi lek (w domyśle heparynę), ale muszę pojawić się osobiście. Bo oczywiście jak tylko powiedziałam, że jestem w ciąży, to mówił, że jeszcze w USG nic nie będzie widać. Ale gdy rozmowa zeszła na mutacje, to kazał przyjść.. może chociaż pęcherzyk już będzie.
Jagodzianka19, olciaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle ja rozgryzam te suplementy w drobny mak i nawet tak mi do końca nie chce przejść przez gardło haha
Poszłam sobie w samotności do pepco, w drodze wypiłam całego kubusia i zdałam sobie sprawę,że pije je od 3 dni, czyżby nowa zachcianka? :p
Napisałam dziś wiadomość do zaprzyjaźnionej doktorki,która często mi dawała rady, przyjmowała bezpłatnie itd.. z zapytaniem czy ma jakieś zniżki na usg czy coś, bo chyba przed 11 tyg bym chciała powtórzyć, to mnie opieprzyła że chyba jestem szalona i nie ma żadnej zniżki i ogarnie mi je dziś za darmo, bo od jutra ma urlop. Także dziś nie planowane usg:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 13:54
-
tvisha wrote:Miałam w poniedziałek test obciążenia;) ale na saczescie wszytko jednak w normie. Upewnij aię czy mozna w Twoim lab glukozę smakową stosować, niedawno weszły jakies zmiany i np.w luxmedzie nie mozna ani cytryny ani glukozy smakowej
Kupiłam smakową ale jakby co to w labie u mnie mają zwykłą więc jak nie będzie można to trudno, wypije z zwykłą choć wolałabym smakową, bo ostatnio moj żołądek nie chce współpracować..07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
nick nieaktualny
-
kingus0x wrote:I jak sie po tym czułaś? Pobieraja to 3x z jednej żyły czy z dwóch rąk?
Kupiłam smakową ale jakby co to w labie u mnie mają zwykłą więc jak nie będzie można to trudno, wypije z zwykłą choć wolałabym smakową, bo ostatnio moj żołądek nie chce współpracować..
Zniosłam badanie wyjątkowo dobrze, najgorsze było samo wypicie tego obrzydlistwa😂, poprosiłam o jakies miejsce do leżenia bo jest taka możliwość, na leżąco duzo lepiej sie to badanie znosi i zleciało. Miałam 3 razy z tej samej żyły bo w drugiej ręce mam niestety jakis bolesny zrost, ale mozna z obydwu rąk.starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
nick nieaktualnyJagodzianka19 wrote:Miałam dwa razy na czczo. Pierwszy 113 mg/dl, drugi 99mg /dl. Lekarz powiedział, żeby na razie nic z tym dalej nie robić. I powtórzyć za 2 tyg. Niepokoi mnie to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 15:18
-
Kurczę, nie wiedziałam, że zbyt wysoki poziom żelaza może być niebezpieczny w ciąży. A czym to grozi?
Mi lekarz powiedział na pierwszej wizycie, jeszcze przed morfologią, żebym sobie od razu kupiła jakiś dobry kompleks dla ciężarnych. Mój kompleks zawiera żelazo i całą masę innych rzeczy i teraz się zastanawiam czy to dobrze. Na morfologii jeszcze nie byłam.Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Już znalazłam. Czemu lekarze o tym nie mówią...?
Wysoki poziom żelaza w ciąży może niekorzystnie wpływać też na dziecko, zwiększając ryzyko zaburzeń perfuzji łożyska (niepoprawny przepływ płynów), niskiej wagi urodzeniowej dziecka, a nawet przedwczesnego porodu [4].Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Kropkaa87 wrote:Ja idę w sobotę na badania krwi tez obawiam się glukozy... w marcu przed ciąża miałam 101 a to już za dużo....A pisze tekst z bananem w ręce -cukier.
A ja z kolei zawsze niski poziom glukozy miałam czy w ciążach czy poza nimi. A tu psikus na samym początku. -
nick nieaktualnyTrzecia wrote:Kurczę, nie wiedziałam, że zbyt wysoki poziom żelaza może być niebezpieczny w ciąży. A czym to grozi?
Mi lekarz powiedział na pierwszej wizycie, jeszcze przed morfologią, żebym sobie od razu kupiła jakiś dobry kompleks dla ciężarnych. Mój kompleks zawiera żelazo i całą masę innych rzeczy i teraz się zastanawiam czy to dobrze. Na morfologii jeszcze nie byłam.
Ja mam niestety odwrotną sytuację. Mam za mało żelaza.