X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Dziewczyny uważajcie na suplementację. Ja biorę femibion 1, a dzisiaj okazało się że mam za dużo żelaza we krwi. Femibion ma żelazo... Teraz wyczytałam że kobiety w ciąży powinny brać żelazo tylko gdy są wskazania i to po konsultacji z lekarzem.

Mam to samo... mój ginekolog nie zaleca żadnych witamin w tabletkach a rekomenduje zróżnicowaną dietę. Js przez to podwyższone żelazo na razie nie biorę nic oprócz kwasu foliowego. Staram się jeść dużo zdrowiej, jak jest słonecznie to te 20/30 minut spędzam na słońcu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:54

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie w 6t6d i też nie mam karty ciąży, dostałam tylko do zrobienia listę badań 😊
    11 maja kolejna wizyta, więc może na niej już założy mi kartę :)

age.png

age.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Dziś wizyta na 19:00 , trzymajcie kciuki ✊
    Ogromnie się stresuje, a dzień dluuuuzy się jak szalony !

Kocia, Edyciak, Jagodzianka19, Kokaina, Kitaja, tvisha, olciaa, Kropkaa87, Jeżowa, Glonojadek lubią tę wiadomość

1b7pp2.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Mam to samo... mój ginekolog nie zaleca żadnych witamin w tabletkach a rekomenduje zróżnicowaną dietę. Js przez to podwyższone żelazo na razie nie biorę nic oprócz kwasu foliowego. Staram się jeść dużo zdrowiej, jak jest słonecznie to te 20/30 minut spędzam na słońcu

Ja też od dzisiaj biorę tylko kwas foliowy i czekam na sezon warzywno owocowy. Miałaś badany poziom innych minerałów czy witamin?
    Emka1234 trzymamy kciuki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 12:16

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę mam w piątek. Zadzwoniłam do lekarza i powiedziałam, że mam mutacje. Mówił, że MTHFR ma prawie każdy, ale z PAI-1 jest już gorzej i że pewnie będzie musiał przepisać mi lek (w domyśle heparynę), ale muszę pojawić się osobiście. Bo oczywiście jak tylko powiedziałam, że jestem w ciąży, to mówił, że jeszcze w USG nic nie będzie widać. Ale gdy rozmowa zeszła na mutacje, to kazał przyjść.. może chociaż pęcherzyk już będzie.

Jagodzianka19, olciaa lubią tę wiadomość

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Ja dostałam wyniki krwi i niestety glukoze mam podwyższoną, w związku z czym lekarz pilnie wysyła mnie jutro na 9. na OGTT, której się obawiam.. zakupiłam już sobie cytrynową glukoze.
    Jaki miałaś poziom glukozy na czczo?

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka1234 wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Dziś wizyta na 19:00 , trzymajcie kciuki ✊
    Ogromnie się stresuje, a dzień dluuuuzy się jak szalony !

Powodzenia na wizycie, trzymam kciuki

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Ja też od dzisiaj biorę tylko kwas foliowy i czekam na sezon warzywno owocowy. Miałaś badany poziom innych minerałów czy witamin?
    Emka1234 trzymamy kciuki 🤗

Właśnie innych nie badałam. A Ty?

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja rozgryzam te suplementy w drobny mak i nawet tak mi do końca nie chce przejść przez gardło haha :D

Poszłam sobie w samotności do pepco, w drodze wypiłam całego kubusia i zdałam sobie sprawę,że pije je od 3 dni, czyżby nowa zachcianka? :p

Napisałam dziś wiadomość do zaprzyjaźnionej doktorki,która często mi dawała rady, przyjmowała bezpłatnie itd.. z zapytaniem czy ma jakieś zniżki na usg czy coś, bo chyba przed 11 tyg bym chciała powtórzyć, to mnie opieprzyła że chyba jestem szalona i nie ma żadnej zniżki i ogarnie mi je dziś za darmo, bo od jutra ma urlop. Także dziś nie planowane usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 13:54

• Kocia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Właśnie innych nie badałam. A Ty?
    Nie, tylko zwykła morfologia, glukoza.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Jaki miałaś poziom glukozy na czczo?
    5,17 mmol/l, a ty już miałaś?

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Miałam w poniedziałek test obciążenia;) ale na saczescie wszytko jednak w normie. Upewnij aię czy mozna w Twoim lab glukozę smakową stosować, niedawno weszły jakies zmiany i np.w luxmedzie nie mozna ani cytryny ani glukozy smakowej
    I jak sie po tym czułaś? Pobieraja to 3x z jednej żyły czy z dwóch rąk?
    Kupiłam smakową ale jakby co to w labie u mnie mają zwykłą więc jak nie będzie można to trudno, wypije z zwykłą choć wolałabym smakową, bo ostatnio moj żołądek nie chce współpracować..

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś doświadczenia z Pragna Vomi? Kupiłam, ma pomagać na mdłości podobno

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    5,17 mmol/l, a ty już miałaś?
    Miałam dwa razy na czczo. Pierwszy 113 mg/dl, drugi 99mg /dl. Lekarz powiedział, żeby na razie nic z tym dalej nie robić. I powtórzyć za 2 tyg. Niepokoi mnie to...

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    I jak sie po tym czułaś? Pobieraja to 3x z jednej żyły czy z dwóch rąk?
    Kupiłam smakową ale jakby co to w labie u mnie mają zwykłą więc jak nie będzie można to trudno, wypije z zwykłą choć wolałabym smakową, bo ostatnio moj żołądek nie chce współpracować..

Zniosłam badanie wyjątkowo dobrze, najgorsze było samo wypicie tego obrzydlistwa😂, poprosiłam o jakies miejsce do leżenia bo jest taka możliwość, na leżąco duzo lepiej sie to badanie znosi i zleciało. Miałam 3 razy z tej samej żyły bo w drugiej ręce mam niestety jakis bolesny zrost, ale mozna z obydwu rąk.

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Miałam dwa razy na czczo. Pierwszy 113 mg/dl, drugi 99mg /dl. Lekarz powiedział, żeby na razie nic z tym dalej nie robić. I powtórzyć za 2 tyg. Niepokoi mnie to...
    Ja idę w sobotę na badania krwi tez obawiam się glukozy... w marcu przed ciąża miałam 101 a to już za dużo....A pisze tekst z bananem w ręce -cukier. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 15:18

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wiedziałam, że zbyt wysoki poziom żelaza może być niebezpieczny w ciąży. A czym to grozi?
    Mi lekarz powiedział na pierwszej wizycie, jeszcze przed morfologią, żebym sobie od razu kupiła jakiś dobry kompleks dla ciężarnych. Mój kompleks zawiera żelazo i całą masę innych rzeczy i teraz się zastanawiam czy to dobrze. Na morfologii jeszcze nie byłam.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już znalazłam. Czemu lekarze o tym nie mówią...?
    Wysoki poziom żelaza w ciąży może niekorzystnie wpływać też na dziecko, zwiększając ryzyko zaburzeń perfuzji łożyska (niepoprawny przepływ płynów), niskiej wagi urodzeniowej dziecka, a nawet przedwczesnego porodu [4].

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Ja idę w sobotę na badania krwi tez obawiam się glukozy... w marcu przed ciąża miałam 101 a to już za dużo....A pisze tekst z bananem w ręce -cukier. :)
    Smacznego 😀
    A ja z kolei zawsze niski poziom glukozy miałam czy w ciążach czy poza nimi. A tu psikus na samym początku.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia wrote:
    Kurczę, nie wiedziałam, że zbyt wysoki poziom żelaza może być niebezpieczny w ciąży. A czym to grozi?
    Mi lekarz powiedział na pierwszej wizycie, jeszcze przed morfologią, żebym sobie od razu kupiła jakiś dobry kompleks dla ciężarnych. Mój kompleks zawiera żelazo i całą masę innych rzeczy i teraz się zastanawiam czy to dobrze. Na morfologii jeszcze nie byłam.
    Ale chodzi o zwiększony poziom żelaza czy ferrytyny?
    Ja mam niestety odwrotną sytuację. Mam za mało żelaza.

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ