X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Miałam dwa razy na czczo. Pierwszy 113 mg/dl, drugi 99mg /dl. Lekarz powiedział, żeby na razie nic z tym dalej nie robić. I powtórzyć za 2 tyg. Niepokoi mnie to...
    Moj lekarz powiedział, że obecny wynik jest nieprawidłowy i trochę się tym zmartwiłam.
    Miesiąc przed ciążą mialam 4,77. Mam nadzieje, że jutro wszystko bedzie ok.

tvisha, dzięki za info :) a dużo tej krwi pobierają za każdym wkłuciem? Bo ja to z pobieraniem krwi na bakier jestem.. boje się, że będzie mi słabo od pobierania krwi i od tej glukozy.. :/

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/03c62c891b02e.jpg.html
    Jestem po wizycie. Myślałam, że ze stresu serce mi wyskoczy, ale jest!
    Kropek 6,7 mm z bijącym serduszkiem. Wszystko jak na ten czas wygląda prawidłowo. Wychodzi mi 6t+4d, czyli ciąża jest około tygodnia młodsza :)
    Ulżyło mi bardzo ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 16:52

Emka1234, olciaa, Inga28, Jagodzianka19, kingus0x, Kropkaa87, Jeżowa, Glonojadek, gucha, Kitaja, Kokaina lubią tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Kropek 6,7 mm z bijącym serduszkiem. Wszystko jak na ten czas wygląda prawidłowo. Wychodzi mi 6t+4d, czyli ciąża jest około tygodnia młodsza :)
    Ulżyło mi bardzo ♥️

Wspaniałe wieści!!! Ja jeszcze dwie godziny i wizyta, o ile nie będzie opóźnień.

Mała panda lubi tę wiadomość

1b7pp2.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Ulżyło mi bardzo ♥️
    Super ❤️❤️

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda super wiadomość! Mi też termin między tym z ostatniej miesiączki a usg różni się o 5 dni 😊 oni zawsze liczą, że cykl trwa 28 dni a owulacja występuje w 14 dni. Ja akurat byłam na wizycie w 14 dc i wtedy pęcherzyk miał 13mm, wiec u mnie owulacja wypadła w 19/20 dc

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mała panda :)
    A ja dzisiaj jakiś problem miałam Niestrawność mega W brzuchu kręciło mi się . A teraz wyszło mi plamienie lekko brązowe ... dziwne i lekkie bóle jajników i brzucha .Pisałam do lekarza ale na tym etapie wczesnej ciąży tylko daje się duphaston a ja go już biorę.... zobaczymy co będzie sie działo :/ Ktoś miał takie anomalia ? Mnie już głowa z nerwów boli:/

• Mamadzieci Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie mam tak dużo czasu żeby pisać, bo mam 3 dzieci... Jedno w 1 kl więc lekcje i lekcje...potem 5 lat i niecałe 3😁jeżeli chodzi o widoczność pęcherzyka lub zarodka to w tej ciąży przy becie 5900 nie było na usg widać kompletnie nic... Też już myślałam że po wszystkim a jednak nie... Ja wizytuje już u swojego lekarza 7 maja

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Super mała panda :)
    A ja dzisiaj jakiś problem miałam Niestrawność mega W brzuchu kręciło mi się . A teraz wyszło mi plamienie lekko brązowe ... dziwne i lekkie bóle jajników i brzucha .Pisałam do lekarza ale na tym etapie wczesnej ciąży tylko daje się duphaston a ja go już biorę.... zobaczymy co będzie sie działo :/ Ktoś miał takie anomalia ? Mnie już głowa z nerwów boli:/

Ja też miałam plamienia kilka razy, na początku brązowe, potem różowe. Od kilku dni całe szczęście nic. Krwiaka żadnego nie mam, lekarz nie potrafi powiedzieć z czego to wynika i twierdzi, że to się zdarza we wczesnej ciąży. Też biorę duphaston i czekam z niecierpliwością do drugiego trymestru.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy widoczny 😊 na ten etap ciąży wszystko książkowo. Następna wizyta 11.05

kingus0x, Jagodzianka19, Glonojadek, Jeżowa, Mała panda, olciaa, Kitaja, Kokaina lubią tę wiadomość

1b7pp2.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda, Emka1234 😍😍😍😍😍😍😍 super!!!!! Cieszę się!

Ja dziś obudziłam się na żarcie zjadłam - a potem jak wąż trawiłam podczas snu. Obudziłam się o 17.00 na leki i zastrzyk. Teraz wysłałam chłopa po zakupy, on to biedny.. nie dość że mu wymyślam a on w tym koronawirusie musi biegać po sklepach.

Ja mam straszne parcie na kiśle. Teraz mam fazę na brzoskwinie z puszki.

Moja siostra miała termin na 27 kwietnia rodzić. Chodzi jak bomba zegarowa.
    Moja mama mówi że jeszcze jednej ciąży nie skończyła a ja jej mówię o kolejnej i mówi że jak u słonicy ciąża a jeszcze nie będzie mogła wnuczki zobaczyć szybko. Żaliła się że wnuków nie ma to tera jeden a potem drugi xD.
    Moja mama mieszka od nas 400 km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 19:13

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 😊

Mała panda, agulineczka lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda i Emka gratuluję udanych wizyt! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku <3

Kropka hmm a może po prostu byś potrzebowała brać odrobinę więcej dupka? Brązowe plamienie jest dość częste w ciąży, ale oczywistym jest, że głowa jest spokojniejsza gdy nie ma takich "atrakcji" :)

Glonojadku ja wyhodowałam bardzo dorodną córkę na kisielach, więc może niech to będzie pierwsza wróżba co do płci Twojego dziecka :D

Zbadałam dzisiaj ponownie progesteron, wynik 14,5 więc jest trochę lepiej. Ale to po 200mg luteiny wczoraj wieczorem i 200mg dzisiaj rano. Czy któraś z Was orientuje się jak szybko taka luteina wychodzi w badaniach? Bo jestem ciekawa czy ten wynik to moje jajniki czy to tabletki?

Mała panda, Glonojadek lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam już duphaston i leżę ... zobaczymy jutro jak będzie się nasilać idę do innego ginekologa na usg jak moja nie zaproponowała mi nawet sprawdzenia co jest...

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plamień to wiem, że pewnie to czytałyście nie raz, ale mnie to zawsze trochę uspokaja. https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa może coś w tym jest :D moja mama powiedziała że ten kisiel to chyba zapobiegawczo na dziewczynkę :D

Ja biorę duphaston 2x2 gdzie progesteron miałam 91.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Co do plamień to wiem, że pewnie to czytałyście nie raz, ale mnie to zawsze trochę uspokaja. https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie

Tez to czytałam. Dziękuje :)
    Ponoc plamienie często w terminie miesiączki występują a ja według kalendarza za dwa dni powinnam mieć albo już teraz bo u mnie cykle różnie wyglądały..... Przez chwile tez myślałam ze to po tej cytologi jeszcze oczyszcza się jak krwawiłam ale nie wiem. Lekarz duphastonu nie kazał więcej brać i biorę 2x1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Jeżowa może coś w tym jest :D moja mama powiedziała że ten kisiel to chyba zapobiegawczo na dziewczynkę :D

Ja biorę duphaston 2x2 gdzie progesteron miałam 91.

Kisiel chciałam dzisiaj zjeść ale miałam tylko kasze mannę truskawkowa :)
    No to ja jak badałam proga to miałam 32. Kurde to dużego proga miałaś i duże dawkowanie.

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Moj lekarz powiedział, że obecny wynik jest nieprawidłowy i trochę się tym zmartwiłam.
    Miesiąc przed ciążą mialam 4,77. Mam nadzieje, że jutro wszystko bedzie ok.

tvisha, dzięki za info :) a dużo tej krwi pobierają za każdym wkłuciem? Bo ja to z pobieraniem krwi na bakier jestem.. boje się, że będzie mi słabo od pobierania krwi i od tej glukozy.. :/

Ja miałam akurat sporo, bo 8 fiolek;) ale robiłam tez inne badania od razu

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91, Glonojadek jesteśmy ten sam rocznik ;)

Od wczoraj zaczęły się nudności.. Jedyne co to ogórki kiszone i czarna herbata trochę pomagają.

Też mam segregator mamyginekolog :) Myślę, że się przyda z moim roztargnieniem i porzucaniem wszystkiego gdzie popadnie.

Już nie mogę się doczekać wizyty i serduszka, chyba się popłaczę.
    A kiedy dziewczyny macie zamiar najbliższej rodzinie powiedzieć o ciąży?
    Ja się cały czas waham.. Najbardziej boję się mojej mamie powiedzieć, nigdy nie można jej reakcji przewidzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 21:20

Glonojadek, Dolores lubią tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Kisiel chciałam dzisiaj zjeść ale miałam tylko kasze mannę truskawkowa :)
    No to ja jak badałam proga to miałam 32. Kurde to dużego proga miałaś i duże dawkowanie.

Na poczatku to myślałam że normalne że tyle dostałam ale potem poczytałam że 2x2 to dużo a proga wysokiego. Ale biorę jak każe. Nawet się potem upewniłam. Ale to może wynika z tego że moja mama siostrę urodziła i już wtedy miała problemy z zielonymi wodami płodowymi. Potem poroniła, trzecia byłam ja i cała ciążę mamie mówili że serce nie bije. W skali apgar miałam 1/10, wczesniak w 6 msc 1300kg. A moja mama im tłumaczyła że ja się ruszam ale uznali ja za wariatkę. :D Jakie poruszenie było podobno na porodówce że latali jakby im własne dziecko się urodziło. :) A potem mama już nie mogła mieć dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 21:35

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ