X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Miałam dwa razy na czczo. Pierwszy 113 mg/dl, drugi 99mg /dl. Lekarz powiedział, żeby na razie nic z tym dalej nie robić. I powtórzyć za 2 tyg. Niepokoi mnie to...
    Moj lekarz powiedział, że obecny wynik jest nieprawidłowy i trochę się tym zmartwiłam.
    Miesiąc przed ciążą mialam 4,77. Mam nadzieje, że jutro wszystko bedzie ok.

tvisha, dzięki za info :) a dużo tej krwi pobierają za każdym wkłuciem? Bo ja to z pobieraniem krwi na bakier jestem.. boje się, że będzie mi słabo od pobierania krwi i od tej glukozy.. :/

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/03c62c891b02e.jpg.html
    Jestem po wizycie. Myślałam, że ze stresu serce mi wyskoczy, ale jest!
    Kropek 6,7 mm z bijącym serduszkiem. Wszystko jak na ten czas wygląda prawidłowo. Wychodzi mi 6t+4d, czyli ciąża jest około tygodnia młodsza :)
    Ulżyło mi bardzo ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 16:52

Emka1234, olciaa, Inga28, Jagodzianka19, kingus0x, Kropkaa87, Jeżowa, Glonojadek, gucha, Kitaja, Kokaina lubią tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Kropek 6,7 mm z bijącym serduszkiem. Wszystko jak na ten czas wygląda prawidłowo. Wychodzi mi 6t+4d, czyli ciąża jest około tygodnia młodsza :)
    Ulżyło mi bardzo ♥️

Wspaniałe wieści!!! Ja jeszcze dwie godziny i wizyta, o ile nie będzie opóźnień.

Mała panda lubi tę wiadomość

1b7pp2.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Ulżyło mi bardzo ♥️
    Super ❤️❤️

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda super wiadomość! Mi też termin między tym z ostatniej miesiączki a usg różni się o 5 dni 😊 oni zawsze liczą, że cykl trwa 28 dni a owulacja występuje w 14 dni. Ja akurat byłam na wizycie w 14 dc i wtedy pęcherzyk miał 13mm, wiec u mnie owulacja wypadła w 19/20 dc

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mała panda :)
    A ja dzisiaj jakiś problem miałam Niestrawność mega W brzuchu kręciło mi się . A teraz wyszło mi plamienie lekko brązowe ... dziwne i lekkie bóle jajników i brzucha .Pisałam do lekarza ale na tym etapie wczesnej ciąży tylko daje się duphaston a ja go już biorę.... zobaczymy co będzie sie działo :/ Ktoś miał takie anomalia ? Mnie już głowa z nerwów boli:/

• Mamadzieci Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie mam tak dużo czasu żeby pisać, bo mam 3 dzieci... Jedno w 1 kl więc lekcje i lekcje...potem 5 lat i niecałe 3😁jeżeli chodzi o widoczność pęcherzyka lub zarodka to w tej ciąży przy becie 5900 nie było na usg widać kompletnie nic... Też już myślałam że po wszystkim a jednak nie... Ja wizytuje już u swojego lekarza 7 maja

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Super mała panda :)
    A ja dzisiaj jakiś problem miałam Niestrawność mega W brzuchu kręciło mi się . A teraz wyszło mi plamienie lekko brązowe ... dziwne i lekkie bóle jajników i brzucha .Pisałam do lekarza ale na tym etapie wczesnej ciąży tylko daje się duphaston a ja go już biorę.... zobaczymy co będzie sie działo :/ Ktoś miał takie anomalia ? Mnie już głowa z nerwów boli:/

Ja też miałam plamienia kilka razy, na początku brązowe, potem różowe. Od kilku dni całe szczęście nic. Krwiaka żadnego nie mam, lekarz nie potrafi powiedzieć z czego to wynika i twierdzi, że to się zdarza we wczesnej ciąży. Też biorę duphaston i czekam z niecierpliwością do drugiego trymestru.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy widoczny 😊 na ten etap ciąży wszystko książkowo. Następna wizyta 11.05

kingus0x, Jagodzianka19, Glonojadek, Jeżowa, Mała panda, olciaa, Kitaja, Kokaina lubią tę wiadomość

1b7pp2.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda, Emka1234 😍😍😍😍😍😍😍 super!!!!! Cieszę się!

Ja dziś obudziłam się na żarcie zjadłam - a potem jak wąż trawiłam podczas snu. Obudziłam się o 17.00 na leki i zastrzyk. Teraz wysłałam chłopa po zakupy, on to biedny.. nie dość że mu wymyślam a on w tym koronawirusie musi biegać po sklepach.

Ja mam straszne parcie na kiśle. Teraz mam fazę na brzoskwinie z puszki.

Moja siostra miała termin na 27 kwietnia rodzić. Chodzi jak bomba zegarowa.
    Moja mama mówi że jeszcze jednej ciąży nie skończyła a ja jej mówię o kolejnej i mówi że jak u słonicy ciąża a jeszcze nie będzie mogła wnuczki zobaczyć szybko. Żaliła się że wnuków nie ma to tera jeden a potem drugi xD.
    Moja mama mieszka od nas 400 km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 19:13

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 😊

Mała panda, agulineczka lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda i Emka gratuluję udanych wizyt! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku <3

Kropka hmm a może po prostu byś potrzebowała brać odrobinę więcej dupka? Brązowe plamienie jest dość częste w ciąży, ale oczywistym jest, że głowa jest spokojniejsza gdy nie ma takich "atrakcji" :)

Glonojadku ja wyhodowałam bardzo dorodną córkę na kisielach, więc może niech to będzie pierwsza wróżba co do płci Twojego dziecka :D

Zbadałam dzisiaj ponownie progesteron, wynik 14,5 więc jest trochę lepiej. Ale to po 200mg luteiny wczoraj wieczorem i 200mg dzisiaj rano. Czy któraś z Was orientuje się jak szybko taka luteina wychodzi w badaniach? Bo jestem ciekawa czy ten wynik to moje jajniki czy to tabletki?

Mała panda, Glonojadek lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam już duphaston i leżę ... zobaczymy jutro jak będzie się nasilać idę do innego ginekologa na usg jak moja nie zaproponowała mi nawet sprawdzenia co jest...

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plamień to wiem, że pewnie to czytałyście nie raz, ale mnie to zawsze trochę uspokaja. https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa może coś w tym jest :D moja mama powiedziała że ten kisiel to chyba zapobiegawczo na dziewczynkę :D

Ja biorę duphaston 2x2 gdzie progesteron miałam 91.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Co do plamień to wiem, że pewnie to czytałyście nie raz, ale mnie to zawsze trochę uspokaja. https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie

Tez to czytałam. Dziękuje :)
    Ponoc plamienie często w terminie miesiączki występują a ja według kalendarza za dwa dni powinnam mieć albo już teraz bo u mnie cykle różnie wyglądały..... Przez chwile tez myślałam ze to po tej cytologi jeszcze oczyszcza się jak krwawiłam ale nie wiem. Lekarz duphastonu nie kazał więcej brać i biorę 2x1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Jeżowa może coś w tym jest :D moja mama powiedziała że ten kisiel to chyba zapobiegawczo na dziewczynkę :D

Ja biorę duphaston 2x2 gdzie progesteron miałam 91.

Kisiel chciałam dzisiaj zjeść ale miałam tylko kasze mannę truskawkowa :)
    No to ja jak badałam proga to miałam 32. Kurde to dużego proga miałaś i duże dawkowanie.

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Moj lekarz powiedział, że obecny wynik jest nieprawidłowy i trochę się tym zmartwiłam.
    Miesiąc przed ciążą mialam 4,77. Mam nadzieje, że jutro wszystko bedzie ok.

tvisha, dzięki za info :) a dużo tej krwi pobierają za każdym wkłuciem? Bo ja to z pobieraniem krwi na bakier jestem.. boje się, że będzie mi słabo od pobierania krwi i od tej glukozy.. :/

Ja miałam akurat sporo, bo 8 fiolek;) ale robiłam tez inne badania od razu

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91, Glonojadek jesteśmy ten sam rocznik ;)

Od wczoraj zaczęły się nudności.. Jedyne co to ogórki kiszone i czarna herbata trochę pomagają.

Też mam segregator mamyginekolog :) Myślę, że się przyda z moim roztargnieniem i porzucaniem wszystkiego gdzie popadnie.

Już nie mogę się doczekać wizyty i serduszka, chyba się popłaczę.
    A kiedy dziewczyny macie zamiar najbliższej rodzinie powiedzieć o ciąży?
    Ja się cały czas waham.. Najbardziej boję się mojej mamie powiedzieć, nigdy nie można jej reakcji przewidzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 21:20

Glonojadek, Dolores lubią tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Kisiel chciałam dzisiaj zjeść ale miałam tylko kasze mannę truskawkowa :)
    No to ja jak badałam proga to miałam 32. Kurde to dużego proga miałaś i duże dawkowanie.

Na poczatku to myślałam że normalne że tyle dostałam ale potem poczytałam że 2x2 to dużo a proga wysokiego. Ale biorę jak każe. Nawet się potem upewniłam. Ale to może wynika z tego że moja mama siostrę urodziła i już wtedy miała problemy z zielonymi wodami płodowymi. Potem poroniła, trzecia byłam ja i cała ciążę mamie mówili że serce nie bije. W skali apgar miałam 1/10, wczesniak w 6 msc 1300kg. A moja mama im tłumaczyła że ja się ruszam ale uznali ja za wariatkę. :D Jakie poruszenie było podobno na porodówce że latali jakby im własne dziecko się urodziło. :) A potem mama już nie mogła mieć dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 21:35

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ