X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u lekarza. Zbadała mnie łaskawie obraźona źe przyszłam do niej bo on a jest od Patologii ciąźy i od razu dala mi skierowanie na hcg i do innego lekarza mam sie zapisac bo to nie tlumaczy tegp ze w kazdej z poprzednich ciaz mialam nadcisnieje i dost leki na podtrzymanie a zreszta z racji mojego wieku moge nie utrzymac ciazy a zwolnienia i leków źadnych nie dała.Oczywiscie okazalo sie ze do tej pani doktór co mi kazala sie zapisac nie ma na najblizszy miesiac wolnych terminow. Wiec finalnie zrobie te hcg w poniedzialek i kończę ze szpitalem na Karowej. Zadzwonilam i zapisalam sie na Starynkiewicza i o dziwo przez tel trafiłam na przemiłą panią połoźną. Termin na 7 maja

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was, że macie tyle cierpliwości, by prowadzić ciążę na NFZ...

Jagodzianka19, gucha lubią tę wiadomość

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nie mam 😀 od lat chodzę prywatnie

Edyciak lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Ja bym tez nie dała rady... na NFZ chodzę tylko do lekarza rodzinnego ale taka przychodnia jak prywatna:)
    U ginekologa raz byłam państwowo to się pokłóciłam z lekarzem 😂😂 Pani starsza która już dawno na emeryturze powinna być .

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w czasie wirusa dostać się gdzieś na NFZ graniczy z cudem. Ja chodzę prywatnie i cenie sobie to, że mój lekarz jest zawsze do dyspozycji. Odpisuje zawsze na SMS czy maile. Można do niego napisać z każdym problemem i zawsze poradzi. Jak nie ma wolnych terminów to przyjmie po godzinach, więc dla mnie duży komfort bo czuje się zaopiekowana

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Teraz w czasie wirusa dostać się gdzieś na NFZ graniczy z cudem. Ja chodzę prywatnie i cenie sobie to, że mój lekarz jest zawsze do dyspozycji. Odpisuje zawsze na SMS czy maile. Można do niego napisać z każdym problemem i zawsze poradzi. Jak nie ma wolnych terminów to przyjmie po godzinach, więc dla mnie duży komfort bo czuje się zaopiekowana

Ja tez mam takiego lekarza tylko nie wiem czemu teraz jak napisałam do niego Że mam plamienia to nic nie napisał żebym przyszła tylko brała dalej proga. Fakt ze pracuje w szpitalu a prywatnie przyjmuje tylko dwa dni w klinice ale nawet leżeć nie kazał. Dlatego idę dzisiaj prywatnie do dostępnego lekarza z neta z dobrymi opiniami i najprawdopodobniej będzie to mój drugi lekarz do prowadzenia ciąży od nagłych przypadków :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Byłam dziś u lekarza. Zbadała mnie łaskawie obraźona źe przyszłam do niej bo on a jest od Patologii ciąźy i od razu dala mi skierowanie na hcg i do innego lekarza mam sie zapisac bo to nie tlumaczy tegp ze w kazdej z poprzednich ciaz mialam nadcisnieje i dost leki na podtrzymanie a zreszta z racji mojego wieku moge nie utrzymac ciazy a zwolnienia i leków źadnych nie dała.Oczywiscie okazalo sie ze do tej pani doktór co mi kazala sie zapisac nie ma na najblizszy miesiac wolnych terminow. Wiec finalnie zrobie te hcg w poniedzialek i kończę ze szpitalem na Karowej. Zadzwonilam i zapisalam sie na Starynkiewicza i o dziwo przez tel trafiłam na przemiłą panią połoźną. Termin na 7 maja

O Karowej ostatnio dużo słychać takich historii .. koleżanka mi opowiadała co ją tam spotkało po poronieniu to głowa mała!

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:

Dobrze że udało się cokolwiek załatwić! Niestety ja też z NFZ mam same niemiłe wspomnienia. I ja tylko prywatnie, jedynie lekarz rodzinny jest "od biedy" ale zawsze pomoże.

P.S. podziwiam jak ktoś do dentysty chodzi na NFZ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 14:48

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Dobrze że udało się cokolwiek załatwić! Niestety ja też z NFZ mam same niemiłe wspomnienia. I ja tylko prywatnie, jedynie lekarz rodzinny jest "od biedy" ale zawsze pomoże.

P.S. podziwiam jak ktoś do dentysty chodzi na NFZ..

Znam osoby które do dentysty czekają po 1,5 roku z dziećmi. No ale nie każdy może sobie pozwolić na prywatna opiekę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 15:14

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży byłam raz na NFZ , masakra. Takiego podejścia nigdzie nie widziałam. Od tamtej pory chodzę tylko prywatnie, niestety wizyty 280 zł, ale czuje się spokojna i wiem, ze jestem a dobrych rękach.

Dziś czuje się jakbym miała kaca, zero sił 😕

1b7pp2.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Znam osoby które do dentysty czekają po 1,5 roku z dziećmi. No ale nie każdy może sobie pozwolić na prywatna opiekę.

Terminy kosmiczne nadal się nic nie zmieniło, niestety wiem że nie każdy może pozwolić sobie na prywatną opiekę... Mojej mamie i siostrze też w życiu lekko nie było, nawet na wycieczkę szkolną nie było stać. A przy nagłej interwencji dentystycznej na NFZ nie licz - pół roku? Myślałam że zejdę ze świata 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 17:28

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Terminy kosmiczne nadal się nic nie zmieniło, niestety wiem że nie każdy może pozwolić sobie na prywatną opiekę... Mojej mamie i siostrze też w życiu lekko nie było, nawet na wycieczkę szkolną nie było stać. A przy nagłej interwencji dentystycznej na NFZ nie licz - pół roku? Myślałam że zejdę ze świata 🤣

To jest przykre :/ dentysta powinien być na wyciągnięcie ręki bo zęby to jest cholerstwo :/
    A ja już nie plamilam od południa nawet obiad zrobiłam itp. Zjadlam teraz mała kolacje i pieprz mi wszedł w gardło zaczęłam kaszleć i znowu plamy heh jakaś masakra. Ale za 2h lekarz już nie mogę się doczekać...

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od gin, dzidziuś ma 2,2cm, idealnie tyle tygodni wychodzi co wg OM - 9+0. Widać było nawet już trochę główkę i nóżki 🥰 Za 3 tygodnie prenatalne.

Edyciak, Glonojadek, Kitaja, Jeżowa, olciaa, Mamadzieci, Kokaina, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się czujecie? Jakieś mdłości, wymioty już dokuczają czy jeszcze zbyt wcześnie? Mnie tylko od czasu do czasu brzuch pobolewa lekko, i czasami rano jak podniosę głowę to w głowie mi się kręci.

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, a jak się czujecie? Jakieś mdłości, wymioty już dokuczają czy jeszcze zbyt wcześnie? Mnie tylko od czasu do czasu brzuch pobolewa lekko, i czasami rano jak podniosę głowę to w głowie mi się kręci.

Ja ogólnie czuje się ok, mdłości , wymioty mi nie doskwierają. Dziś trochę się czuje skolowana, zero sił i bym spała non stop. W 1 ciąży tez zero wymiotów i mdłości

Edyciak lubi tę wiadomość

1b7pp2.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Od 2 tyg mam mdłości i to takie że już nie wyrabiam. Trwają cały dzień, nawet w nocy gdy się przebudzę. Zmuszam się codziennie do spaceru. Nie wiem, do kiedy to może potrwac?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl - szaleństwo ! 💗💗

Kropkaa87 - no to kciukasy za wizytę!

Edyciak - ja tylko spać i spać bym mogła, mdłości minęły.
    Cały czas słodkie mi się chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 18:19

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    gilmoregirl - szaleństwo ! 💗💗

Kropkaa87 - no to kciukasy za wizytę!

Edyciak - ja tylko spać i spać bym mogła, mdłości minęły.
    Cały czas słodkie mi się chce.

A mi słone jak nie wiem, ogólnie jestem fanatyczka słodyczy , a na sama myśl o nich robi mi się źle. Śledź, chipsy, ogórki to coś na co mam non stop ochotę 😂 Jak spodziewałam się córki to kochałam słodkie, a teraz inaczej, zobaczymy 🙈

1b7pp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glimoregirl ale super, mega się cieszę z udanej wizyty.

Edyciak ja zazdroszczę kobieta które ciąże przechodzą bezobjawowo. U mnie mdłości okropne wpadnę przez nie w depresję, bo nie mogę funkcjonować, rano wymiotuję a jeszcze kręci mi się w głowie od czasu do czasu, ogólnie czuje się tak jakbym dzień wcześniej nie źle imprezowala
    Kropkaa87 teraz czekamy na dobre wieści od Ciebie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie masakra że służba zdrowia w Polsce. Ale powiem Wam że tu w Norwegii jest nie lepiej może nie czeka się aż tyle na wizytę, ale poziom wiedzy lekarzy pozostawia wiele do życzenia np. Lekarz sprawdza na Google co może Tobie dolegać

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ