X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduje po wizycie. Dzidziuś 3,17cm. Prenatalne mam mieć 11 maja.

Kitaja, Glonojadek, Jeżowa, Mamadzieci, Kokaina, Jagodzianka19, gilmoregirl, Kropkaa87 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, a jak się czujecie? Jakieś mdłości, wymioty już dokuczają czy jeszcze zbyt wcześnie? Mnie tylko od czasu do czasu brzuch pobolewa lekko, i czasami rano jak podniosę głowę to w głowie mi się kręci.

Ja dzis rano cieszyłam sie, ze nic mi nie dokucza oprócz cycków, i masz, od południa znów jakies bóle w podbrzuszu, odcinka lędźwiowego, wzielam nospę, a teraz kłuje tak jakby w lewej pachwinie, mam nadzieje, ze doczekam do wtorkowej wizyty:/

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już melduje się po wizycie :) plamienia nie wiadomo skąd szyjka czysta brak krwawień. Usg zrobione brzuszne i to drugie :) nic się nie odkleja. Możliwe ze stara krew po cytologii mi wyszła jeszcze. Dzidziuś ma 1,53 cm 7tc+ 6. Dostałam większą dawkę duphastonU 2x2 tabletki plus No spa.Slyszalam tętno ❤️Wszystko jest w porządku. Lekarz powiedział ze dobrze ze przyszłam bo powinno się kontrolować jak są plamienia i tyle :) oszczędny tryb życia i nic więcej ale nie leżeć :)
    Kamien z serca 😁

olciaa, Mamadzieci, Glonojadek, Kitaja, Jagodzianka19, Dolores, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, a jak się czujecie? Jakieś mdłości, wymioty już dokuczają czy jeszcze zbyt wcześnie? Mnie tylko od czasu do czasu brzuch pobolewa lekko, i czasami rano jak podniosę głowę to w głowie mi się kręci.
    Mnie tylko czasem brzuch pobolewa i trochę piersi. Nic więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    O Karowej ostatnio dużo słychać takich historii .. koleżanka mi opowiadała co ją tam spotkało po poronieniu to głowa mała!
    Tyle źe ja do tej pory chwaliłam ten szpital bo zawsze w nim rodziłam. Trzy poprzednie ciąźe I opieka po porodowa super. No ale mam nadzieję źe wytrzymam do tego 7 maja na wizytę na Starynkiewicza i jak będzie ok to tam zostanę. Nikt mi nie będzie bezczelnie mówił źe ze względu na wiek mam się nie nastawiać na tę ciąźę i nawet nic na zabezpieczenie nie dała choć w poprzednich ciąźach brałam leki na podtrzymanie.

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Tyle źe ja do tej pory chwaliłam ten szpital bo zawsze w nim rodziłam. Trzy poprzednie ciąźe I opieka po porodowa super. No ale mam nadzieję źe wytrzymam do tego 7 maja na wizytę na Starynkiewicza i jak będzie ok to tam zostanę. Nikt mi nie będzie bezczelnie mówił źe ze względu na wiek mam się nie nastawiać na tę ciąźę i nawet nic na zabezpieczenie nie dała choć w poprzednich ciąźach brałam leki na podtrzymanie.

Zołza Ci się trafiła! Nie nawidze takiego podejścia człowieka,który traktuje drugiego przedmiotowo,bo akurat ma zły dzień.. nic takie zachowania chamskiego nie usprawiedliwia !

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Co za bezczelna baba! Zbulwersowałam się! I to jest lekarz?
    Wrrrrryyyyy!

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Margośka Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam :-) ,termin ok 18 grudnia, jeszcze nie wyznaczony przez lekarza, następna wizyta 11 kwietnia, pierwsza beta 430 w 5 tygodniu, druga beta 4669 w 6 tygodniu.
    Pozdrawiam wszystkie Grudniówki

olciaa, Kitaja, tvisha, Kropkaa87, Jagodzianka19, Glonojadek, Jeżowa, Kokaina lubią tę wiadomość

74di4z17zn3adrro.png
    f2w3rjjg494mfcm7.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Margośka 😊

U mnie dalej okropne mdłości i zmęczenie...

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widzę kilka dziewczyn z warszawy😃 ja rodziłam dwójkę dzieci w MSWiA i teraz jestem załamana ze zrobili tylko zakaźny podobno do końca roku tak ma być ma pewno😭 nie wiem kompletnie który kierunek teraz obrać muszę sobie znaleźć jakiegoś lekarza ze szpitala żeby czuć się bezpiecznie i spokojnie zaplanować cc

Co do lekarzy to mam taką zasadę ze ginekolog i dentysta tylko i wyłącznie prywatnie 😂

Edyciak lubi tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Od 2 tyg mam mdłości i to takie że już nie wyrabiam. Trwają cały dzień, nawet w nocy gdy się przebudzę. Zmuszam się codziennie do spaceru. Nie wiem, do kiedy to może potrwac?
    Witaj w klubie. Mdłości cały dzień. Poranki koszmar, wieczory też. W środku dnia mdli, zero siły, wstręt do jedzenia. Wstret do picia. A myślałam że będę miała ciążę bezobjawowa jak moja mama. Choć z drugiej strony po mojej długoletniej walce o ciaze, umieralabym ze strachu bez objawów.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Tez to czytałam. Dziękuje :)
    Ponoc plamienie często w terminie miesiączki występują a ja według kalendarza za dwa dni powinnam mieć albo już teraz bo u mnie cykle różnie wyglądały..... Przez chwile tez myślałam ze to po tej cytologi jeszcze oczyszcza się jak krwawiłam ale nie wiem. Lekarz duphastonu nie kazał więcej brać i biorę 2x1.
    Ja krwawilam 2 razy. Strach okropny. Biorę dupka 3x2. Lekarz mi tlumaczyl, że krwawienia i plamienia się zdarzaja, bo zarodek przykleja się do części macicy, a reszta jest w tym czasie silnie ukrwiona i to ta reszta może krwawic. Zawsze jednak nalezy pojechać na wizyte kontrolna do lekarza lub szpitala.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    Oo widzę kilka dziewczyn z warszawy😃 ja rodziłam dwójkę dzieci w MSWiA i teraz jestem załamana ze zrobili tylko zakaźny podobno do końca roku tak ma być ma pewno😭 nie wiem kompletnie który kierunek teraz obrać muszę sobie znaleźć jakiegoś lekarza ze szpitala żeby czuć się bezpiecznie i spokojnie zaplanować cc

Co do lekarzy to mam taką zasadę ze ginekolog i dentysta tylko i wyłącznie prywatnie 😂

Ja również jestem z Warszawy, ale poprzedni poród nie był w Warszawie. Teraz będę rodzic tu, ale jeszcze nie wiem gdzie, strasznie boje się, ze tutaj będę traktowana „taśmowo”. Jeszcze mam trochę czasu, żeby podjąć decyzje 🙂 Przez myśl również przeszedł mi prywatny poród.

1b7pp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluję Wam ciąż <3

Gilmoregirl, Olcia gratuluję udanych wizyt <3

Kropka bardzo się cieszę, że byłaś na wizycie i zostałaś uspokojona. Super, że trafił Ci się lekarz, który nie lekceważy takich objawów.

Dolores brak słów, komentarz odnośnie wieku poniżej krytyki...

Ja wczoraj byłam na wizycie na NFZ, serduszko bije, założyli mi kartę ciąży. Dostałam luteinę, żeby polepszyć proga. Kolejna wizyta pewnie za dwa tygodnie prywatnie, nie jestem w stanie dłużej wytrzymać :) u mnie powoli pojawiają się mdłości.

Bardzo mocno współczuję wszystkim dziewczynom z całodniowymi mdłościami i wymiotami... Mnie to wykańczało fizycznie i psychicznie w poprzedniej ciąży.

olciaa, Kropkaa87, Jagodzianka19, Kitaja lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka1234 wrote:
    Ja również jestem z Warszawy, ale poprzedni poród nie był w Warszawie. Teraz będę rodzic tu, ale jeszcze nie wiem gdzie, strasznie boje się, ze tutaj będę traktowana „taśmowo”. Jeszcze mam trochę czasu, żeby podjąć decyzje 🙂 Przez myśl również przeszedł mi prywatny poród.

Emka ja tez myśle o prywatnym, mój maz tylko taka opcje bierze pod uwagę, niestety w lubelskim nie ma żadnego prywatnego szpitala. Najbliżej mam chyba do Rzeszowa, ale to i tak 2-2,5h drogi.

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Emka ja tez myśle o prywatnym, mój maz tylko taka opcje bierze pod uwagę, niestety w lubelskim nie ma żadnego prywatnego szpitala. Najbliżej mam chyba do Rzeszowa, ale to i tak 2-2,5h drogi.

Właśnie , mój mąż również bardziej naciska na prywatny niż ja, ja jeszcze się waham. Był ze mną przy poprzednim porodzie i sam mówi, ze chciałby żebym rodziła prywatnie. Co prawda poprzedni poród był naprawdę super, miałam osobny pokój ze swoją łazienka to duże udogodnienie. W Warszawie wiem, ze nie mam co liczyć na takie standardy, ponieważ porodów jest tu znacznie więcej.

1b7pp2.png
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka1234 wrote:
    Właśnie , mój mąż również bardziej naciska na prywatny niż ja, ja jeszcze się waham. Był ze mną przy poprzednim porodzie i sam mówi, ze chciałby żebym rodziła prywatnie. Co prawda poprzedni poród był naprawdę super, miałam osobny pokój ze swoją łazienka to duże udogodnienie. W Warszawie wiem, ze nie mam co liczyć na takie standardy, ponieważ porodów jest tu znacznie więcej.

Oczywiście, że można liczyć na takie standardy, tylko trzeba trochę zapłacić ;) Na Madalińskiego 400zl / doba dwa lata temu

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Oczywiście, że można liczyć na takie standardy, tylko trzeba trochę zapłacić ;) Na Madalińskiego 400zl / doba dwa lata temu

Dziękuje za info , dobrze wiedzieć 😊 chociaż chyba wtedy nie masz gwarancji, ze taki pokój będzie akurat wolny.

gilmoregirl lubi tę wiadomość

1b7pp2.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dołączam do Was chociaż nie wiem jeszcze na kiedy będę miała termin. Według OM wychodzi około 25.12 czekam co powie lekarz. Pierwszą wizytę mam 4.05, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Glonojadek, Anuśla, olciaa, Jeżowa, Kokaina, Kitaja lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka1234 wrote:
    Dziękuje za info , dobrze wiedzieć 😊 chociaż chyba wtedy nie masz gwarancji, ze taki pokój będzie akurat wolny.

Ten szpital jest bardzo duży, jak ja rodziłam z jedynkami nie było żadnego problemu.

Emka1234 lubi tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ