X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • jjs Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Dziewczyny czy macie jakies segregatory czy kalendarze ciazy? Wiem, ze mama ginekolog cos takiego sprzedaje ale nie wiem czy to cos warte. Kiedy w ogóle lekarz zakłada karte ciazy? Po uwidocznieniu zarodka?

Mi już założyła kartę w 5t6d, zarodek i serduszko bijące było już widać. Co do kłucia w podbrzuszu ja jak tylko cokolwiek poczuję biorę no-spę. Jeśli nawet nie na skurcze to przynajmniej moją psychikę uspokaja.

Kolejna wizyta 4.05.

w57v9n73a8iaw4bs.png

termin porodu: 9.12.2020
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam segregator od mamy ginekolog. Zamówiłam w pierwszej ciąży, ale się nie przydał...
    Ja niestety często coś gubię i ogólnie mam bałagan, więc mam nadzieje, że tak nad tym zapanuje 😂

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa segregatory mamy ginekolog jeden trochę zapełniony z pierwszej ciąży, nie przydał się... a drugi otrzymalam od przyjaciółki w prezencie, będę na pewno używać ale po zakończeniu 1 trymestru.
    Kartę ciąży na pierwszej wizycie otrzymałam :) Tam tez jest wszystko na niej zapisane co kiedy i jak robić ale segregator fajna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 21:15

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Dziewczyny czy macie jakies segregatory czy kalendarze ciazy? Wiem, ze mama ginekolog cos takiego sprzedaje ale nie wiem czy to cos warte. Kiedy w ogóle lekarz zakłada karte ciazy? Po uwidocznieniu zarodka?

Powiem Wam szczerze, ze chciałabym juz byc w tym bezpiecznym momencie, po pierwszym trymestrze, teraz ciagle mam obawy czy nawet głupią pracą w ogrodzie dziecku nie zaszkodzę, a jakiekolwiek kłucie w podbrzuszu zaraz wprowadza niepewność;)

Lekarz zakłada kartę jak potwierdzi ciążę, zwykle na pierwszej wizycie.
    Ja mam tak samo, boję się ruszyć i cokolwiek robić, i czekam do drugiego trymestru...

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamowilam sobie segregator mamy ginekolog i wydaje sie byc ok. W pierwszej ciazy mialam skoroszyt z koszulkami i tez sie spoko sprawdzal.
    Te mdloscie mnie wykoncza, na tyle rzeczy mam ochote a wciskam w siebie i mi wciaz niedobrze 🙄

Biore Prenatal Uno, on jest z imbirem hamujacym mdlosci ale na mnie to nie dziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 21:49

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusic tule mocno, bardzo mi przykro...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    cały czas się zastanawiam czy nie pójść w następnym tygodniu na usg takie dodatkowe zeby się nie denerwować :/ kurde miesiąc czekania mnie wykończy ... ktoś tez tak ma że na druga wizytę miesiąc czeka?:)
    Ja dzisiaj mam mega zły dzien. Od rana brak sił... już dwa razy miałam drzemkę, czuje się jak na początku ciąży W 5tyg o dziwo dzisiaj piersi nie bolą.
    Mam 5tygodni czekania na następną wizytę

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci przykro mi :(

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juści trzymaj się...

Mdłości witajcie 😤

Ja również w poprzedniej ciąży miałam segregator mamy ginekolog w sumie to nic specjalnego służył mi jedynie do trzymania wszystkiego w jednym miejscu teraz pewnie też będę go używać chociaż kuszą mnie te nowe bo mają ładniejsze okladki😎

oar89n73y6mg0rut.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to mi lekarz nie założył, moze zrobi to 5.05 na kolejnej wizycie, zapytam się bo ogólnie wizyty sa tak skrócone, ze na dłuższe rozmowy nie było czasu, tylko najważniejsze info, wywiad i usg. Mam nadzieje, ze lokator sie pokaze we wtorek😂

Dzięki dziewczyny za info o segregatorach, rozważę bo ja mam wiecznie bajzel w papierach, a tak wszystko byłoby uporządkowane;)

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog założył już kartę ciąży przy uwidocznionym pęcherzyku z ciałkiem żółtym.

Edyciak lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Mam 5tygodni czekania na następną wizytę

Czyli jak nic się nie dzieje, to wizyta kolejna za miesiąc. Ja to chyba muszę się czymś zająć :) niech już wyrastają młode pędy sosny to będę miała robotę w ogrodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakieś suplementy w małych tabletkach? Jestem na femibion i to jest takie ogromne że staje mi w gardle nawet rozgryzione :/ femibion 0 malutkie,a te 1-ki to jakaś tragedia ..

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Czyli jak nic się nie dzieje, to wizyta kolejna za miesiąc. Ja to chyba muszę się czymś zająć :) niech już wyrastają młode pędy sosny to będę miała robotę w ogrodzie :)

Będę musiała nauczyć się cierpliwości w tej ciąży 😀

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam wyniki krwi i niestety glukoze mam podwyższoną, w związku z czym lekarz pilnie wysyła mnie jutro na 9. na OGTT, której się obawiam.. zakupiłam już sobie cytrynową glukoze. A dziś straszliwa migrena..

Też jeszcze nie mam karty ciąży, może na najbliższej wizycie. Zapytam o to.

Independent, może podziel na pół i łykaj po połowie? Ja tak robię nawet z apapem, który jest dla mnie za długi. Ja biore omegamed optima start ale on nie ma dodatkowych witamin. Kapsułki nie są duże, wielkości standardowego tranu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:12

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Znacie jakieś suplementy w małych tabletkach? Jestem na femibion i to jest takie ogromne że staje mi w gardle nawet rozgryzione :/ femibion 0 malutkie,a te 1-ki to jakaś tragedia ..
    Mam pregne - one są okrągłe i takiej średniej wielkości i omega med optima - z tymi już gorzej, bo większe i podłużne, no i dwie do połknięcia. Tabletka i kapsułka z DHA.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Pregna plus jest mniejsza i łatwiej sie ja połyka, rzeczywiście teraz mi lekarz z pregna na femibion 1 zmienił i sa wielkie;)

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Ja dostałam wyniki krwi i niestety glukoze mam podwyższoną, w związku z czym lekarz pilnie wysyła mnie jutro na 9. na OGTT, której się obawiam.. zakupiłam już sobie cytrynową glukoze. A dziś straszliwa migrena..
    .
    Miałam w poniedziałek test obciążenia;) ale na saczescie wszytko jednak w normie. Upewnij aię czy mozna w Twoim lab glukozę smakową stosować, niedawno weszły jakies zmiany i np.w luxmedzie nie mozna ani cytryny ani glukozy smakowej

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważajcie na suplementację. Ja biorę femibion 1, a dzisiaj okazało się że mam za dużo żelaza we krwi. Femibion ma żelazo... Teraz wyczytałam że kobiety w ciąży powinny brać żelazo tylko gdy są wskazania i to po konsultacji z lekarzem.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci sciskam mocno! 💕💕💕💕💕💕💕
    Jesteśmy z Toba!!!

Ja karte ciąży miałam teraz założoną przy 1,3 cm maleństwie z bijącym serduszkiem. (7+5)

tvisha lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ