Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
tvisha wrote:Dziewczyny czy macie jakies segregatory czy kalendarze ciazy? Wiem, ze mama ginekolog cos takiego sprzedaje ale nie wiem czy to cos warte. Kiedy w ogóle lekarz zakłada karte ciazy? Po uwidocznieniu zarodka?
Mi już założyła kartę w 5t6d, zarodek i serduszko bijące było już widać. Co do kłucia w podbrzuszu ja jak tylko cokolwiek poczuję biorę no-spę. Jeśli nawet nie na skurcze to przynajmniej moją psychikę uspokaja.
Kolejna wizyta 4.05.
termin porodu: 9.12.2020 -
nick nieaktualnyMam dwa segregatory mamy ginekolog jeden trochę zapełniony z pierwszej ciąży, nie przydał się... a drugi otrzymalam od przyjaciółki w prezencie, będę na pewno używać ale po zakończeniu 1 trymestru.
Kartę ciąży na pierwszej wizycie otrzymałamTam tez jest wszystko na niej zapisane co kiedy i jak robić ale segregator fajna sprawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 21:15
-
tvisha wrote:Dziewczyny czy macie jakies segregatory czy kalendarze ciazy? Wiem, ze mama ginekolog cos takiego sprzedaje ale nie wiem czy to cos warte. Kiedy w ogóle lekarz zakłada karte ciazy? Po uwidocznieniu zarodka?
Powiem Wam szczerze, ze chciałabym juz byc w tym bezpiecznym momencie, po pierwszym trymestrze, teraz ciagle mam obawy czy nawet głupią pracą w ogrodzie dziecku nie zaszkodzę, a jakiekolwiek kłucie w podbrzuszu zaraz wprowadza niepewność
Lekarz zakłada kartę jak potwierdzi ciążę, zwykle na pierwszej wizycie.
Ja mam tak samo, boję się ruszyć i cokolwiek robić, i czekam do drugiego trymestru...Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Ja tez zamowilam sobie segregator mamy ginekolog i wydaje sie byc ok. W pierwszej ciazy mialam skoroszyt z koszulkami i tez sie spoko sprawdzal.
Te mdloscie mnie wykoncza, na tyle rzeczy mam ochote a wciskam w siebie i mi wciaz niedobrze 🙄
Biore Prenatal Uno, on jest z imbirem hamujacym mdlosci ale na mnie to nie dziala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 21:49
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kropkaa87 wrote:cały czas się zastanawiam czy nie pójść w następnym tygodniu na usg takie dodatkowe zeby się nie denerwować
kurde miesiąc czekania mnie wykończy ... ktoś tez tak ma że na druga wizytę miesiąc czeka?
Ja dzisiaj mam mega zły dzien. Od rana brak sił... już dwa razy miałam drzemkę, czuje się jak na początku ciąży W 5tyg o dziwo dzisiaj piersi nie bolą. -
Juści trzymaj się...
Mdłości witajcie 😤
Ja również w poprzedniej ciąży miałam segregator mamy ginekolog w sumie to nic specjalnego służył mi jedynie do trzymania wszystkiego w jednym miejscu teraz pewnie też będę go używać chociaż kuszą mnie te nowe bo mają ładniejsze okladki😎 -
Hm to mi lekarz nie założył, moze zrobi to 5.05 na kolejnej wizycie, zapytam się bo ogólnie wizyty sa tak skrócone, ze na dłuższe rozmowy nie było czasu, tylko najważniejsze info, wywiad i usg. Mam nadzieje, ze lokator sie pokaze we wtorek😂
Dzięki dziewczyny za info o segregatorach, rozważę bo ja mam wiecznie bajzel w papierach, a tak wszystko byłoby uporządkowane;)starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dostałam wyniki krwi i niestety glukoze mam podwyższoną, w związku z czym lekarz pilnie wysyła mnie jutro na 9. na OGTT, której się obawiam.. zakupiłam już sobie cytrynową glukoze. A dziś straszliwa migrena..
Też jeszcze nie mam karty ciąży, może na najbliższej wizycie. Zapytam o to.
Independent, może podziel na pół i łykaj po połowie? Ja tak robię nawet z apapem, który jest dla mnie za długi. Ja biore omegamed optima start ale on nie ma dodatkowych witamin. Kapsułki nie są duże, wielkości standardowego tranu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:12
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
indepedent wrote:Znacie jakieś suplementy w małych tabletkach? Jestem na femibion i to jest takie ogromne że staje mi w gardle nawet rozgryzione
femibion 0 malutkie,a te 1-ki to jakaś tragedia ..
-
indepedent wrote:Znacie jakieś suplementy w małych tabletkach? Jestem na femibion i to jest takie ogromne że staje mi w gardle nawet rozgryzione
femibion 0 malutkie,a te 1-ki to jakaś tragedia ..
starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
kingus0x wrote:Ja dostałam wyniki krwi i niestety glukoze mam podwyższoną, w związku z czym lekarz pilnie wysyła mnie jutro na 9. na OGTT, której się obawiam.. zakupiłam już sobie cytrynową glukoze. A dziś straszliwa migrena..
.starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
Dziewczyny uważajcie na suplementację. Ja biorę femibion 1, a dzisiaj okazało się że mam za dużo żelaza we krwi. Femibion ma żelazo... Teraz wyczytałam że kobiety w ciąży powinny brać żelazo tylko gdy są wskazania i to po konsultacji z lekarzem.