Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jak to teraz wygląda, bo ja dotąd nie ruszałam się z domu... Do lekarza i na badania chodzi się w maseczkach? W sensie, czy podczas wizyty można zdjąć? Lekarze, pielęgniarki i cała obsługa pewnie cały czas w maskach są?Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Trzecia wrote:Dziewczyny, jak to teraz wygląda, bo ja dotąd nie ruszałam się z domu... Do lekarza i na badania chodzi się w maseczkach? W sensie, czy podczas wizyty można zdjąć? Lekarze, pielęgniarki i cała obsługa pewnie cały czas w maskach są?
Na badaniach i na wizycie byłam w maseczce cały czas. Personel i lekarze tez są w maseczkach 😊Trzecia lubi tę wiadomość
-
U nas tez w maseczkach, norma.
Beta 20.04 277
Z dzisiaj 902
Chyba jest ok?Kitaja lubi tę wiadomość
starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
tvisha wrote:U nas tez w maseczkach, norma.
Beta 20.04 277
Z dzisiaj 902
Chyba jest ok?
Chyba jest bardzo ok, szalony przyrost gratuluję!
Indepedent czekamy na wieści z wizytytvisha lubi tę wiadomość
-
Trzecia wrote:Dziewczyny, jak to teraz wygląda, bo ja dotąd nie ruszałam się z domu... Do lekarza i na badania chodzi się w maseczkach? W sensie, czy podczas wizyty można zdjąć? Lekarze, pielęgniarki i cała obsługa pewnie cały czas w maskach są?
U ginekologa cały czas w maseczce i rękawiczkach. Na badaniach, pobraniu krwi to samo.Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
nick nieaktualnyJestem już po pierwszym wyczekiwanym usg 7tydzien zawitał jest ciąża serduszko bije byle do przodu:) Zrobiona miałam cytologię i za miesiąc na wizytę kolejna. Tez byłam w masce ale rekawiczki ściągnęłam bo myślałam ze się ugotuje ... co do progesteronu dostałam ze względu na to żebym czuła się spokojniejsza przez moje pierwsze poronienie... termin na 8grudnia
Emka1234, Jeżowa, potrójnamama, Glonojadek, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Kropkaa87 wrote:Jestem już po pierwszym wyczekiwanym usg 7tydzien zawitał jest ciąża serduszko bije byle do przodu:) Zrobiona miałam cytologię i za miesiąc na wizytę kolejna. Tez byłam w masce ale rekawiczki ściągnęłam bo myślałam ze się ugotuje ... co do progesteronu dostałam ze względu na to żebym czuła się spokojniejsza przez moje pierwsze poronienie... termin na 8grudnia
Gratuluję serduszka masz rację, byle do przodu! Będzie dobrzeKropkaa87 lubi tę wiadomość
-
Kropkaa87 wrote:Jestem już po pierwszym wyczekiwanym usg 7tydzien zawitał jest ciąża serduszko bije byle do przodu:) Zrobiona miałam cytologię i za miesiąc na wizytę kolejna. Tez byłam w masce ale rekawiczki ściągnęłam bo myślałam ze się ugotuje ... co do progesteronu dostałam ze względu na to żebym czuła się spokojniejsza przez moje pierwsze poronienie... termin na 8grudnia
Kropkaa87 lubi tę wiadomość
Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
Witajcie. Udało mi się dostać dziś do innego lekarza na wizytę potwierdzającą ciążę.Jest ok,dziecko i ❤😁.Ale cieszę się, że to nie będzie mój lekarz prowadzący bo nic nie wyjaśnił,zdjęcia z usg nie dał...zrobiłam tylko tel.ale nie ujemłam parametrów 🤬Najważniejsze że narazie jest ok.Wizyta u mojego dopiero 7 maja, ale teraz mogę poczekać w miarę spokojnie 😉
Jeżowa, mon!ta^, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Super! ❤️ Też mam termin na 8 grudnia 🤗Kropkaa87 lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Chyba jest bardzo ok, szalony przyrost gratuluję!
Indepedent czekamy na wieści z wizyty
Za to w badaniu moczu wyszły mi dosc liczne bakterie i nabłonki płaskie, pewnie skonczy się antybiotykiem:/starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
tvisha wrote:Dzięki:) juz myślałam, ze za niski ale kalkulator tez mówi, ze jest ok;)
Za to w badaniu moczu wyszły mi dosc liczne bakterie i nabłonki płaskie, pewnie skonczy się antybiotykiem:/
Wiesz co, nie wiem czy miałam choć jedno badanie moczu w poprzedniej ciąży, w którym by nie było bakterii w moczu... Niestety środowisko tam na dole bardzo sprzyja teraz rozwojowi bakterii nawet wydaje mi się, że w normach dla siuśków ciężarnych trochę tych bakterii tam może być. Ale oczywiście zawsze trzeba to konsultować, tak tylko ogólnie piszę
tvisha lubi tę wiadomość
-
Trzecia wrote:mon!ta^ wrote:Ja miałam pierwsza ciąża plamenie chciał się robić później koło 20 TC zmniejszanie szyjki i założony szew okrezny. Druga ciąża bez powikłań na początku ale koło 23-24 zaczęła się skracać szyjka ale już było za późno na założenie szwu.[/QUOTEC
Czyli w drugiej miałaś zalecenie leżenia itd od tego 24 tygodnia pewnie tak? W którym tygodniu urodziłaś? Jestem ciekawa, bo chciałabym uniknąć teraz szwów i pessarów, pobytu na patologii ciąży i zastanawiam się co zrobić, żeby wytrwać bez tego...Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Kocia wrote:Tvisha a w którym Luxmedzie robiłaś badania? To była placówka dedykowana dla kobiet w ciąży?
PS. Witajcie wszyscy 😊Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Dzisiaj byłam na swojej pierwszej wizycie. Wszystko rozwija się prawidłowo, wielkość odpowiada tygodniowi, kropek ma 3,6mm i widziałam bijące serduszko 😍 następna wizyta 6.05. Przyznam, że się troche denerwowalam, bo nie robiłam bety.
Nie popatrzyłam w gabinecie na skierowanie na badania i dostalam znów na czystość pochwy, toksoplazmoze i CMV. Myslicie, ze mam znow to robić skoro badałam to miesiac temu?Jeżowa, Kropkaa87, Kitaja lubią tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Kocia wrote:Tvisha a w którym Luxmedzie robiłaś badania? To była placówka dedykowana dla kobiet w ciąży?
PS. Witajcie wszyscy 😊starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
Jeżowa wrote:Wiesz co, nie wiem czy miałam choć jedno badanie moczu w poprzedniej ciąży, w którym by nie było bakterii w moczu... Niestety środowisko tam na dole bardzo sprzyja teraz rozwojowi bakterii nawet wydaje mi się, że w normach dla siuśków ciężarnych trochę tych bakterii tam może być. Ale oczywiście zawsze trzeba to konsultować, tak tylko ogólnie piszęstarania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413