Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć! zapomniałam dać znać po wizycie.. dzidzia ma 2cm, serducho mocno bije i to tyle, bo te usg robił taki dziad, że jestem zła do teraz. Nie umiał obsłużyć za bardzo usg, było widać że się kłopota co wcisnąć nic nie mówił, monitor stał na wysokości moich kolan, więc żeby coś widzieć musiałam podnieść głowę ,ale wtedy obraz uciekał i musiałam się kłaść spowrotem.. ehh
Ale ważne, że dzidzia jest cała i zdrowaKinaa, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Chce być mama witaj😃
Indepedent rozumiem dokładnie co czujesz ja właśnie dlatego swojego gina zmianiam bo potrafił robić usg i mi nawet nie pokazał malucha w poprzedniej ciąży😤
Ja na prenatalnych robię na początek tylko usg ale jeśli będą jakieś wątpliwości to zdecyduje się na testy typy nifty harmony lub sanco, pappe omijam szerokim łukiem bo słyszałam że często wprowadza kobiety w niepokój błędnym wynikiem...Chcę być mamą lubi tę wiadomość
-
calathea wrote:A propos badań prenatalnych, to Nifty też daje wyniki na zasadzie prawdopodobieństwa, a nie czarno na białym.
Ten NIPT Harmony ma niby 99.5% skuteczności. Ale też się zastanawiam czy nie zrobić najpierw tego testu podwójnego. kosztuje 4 razy mniej.
Nie mieszkam w Polsce i uwierzcie lekarze tutaj to tragedia nawet tsh ani progesteronu nie sprawdzają. Wczoraj wyblagalam by zrobili mi tsh. Właściwie to nic nie sprawdzają ani żelaza ani morfologii i mam nadzieję że szybko pojadę do Polski zrobić prywatnie te badania[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Dziewczyny robicie samo usg czy Pappe też ? Ja sie zastanawiam, bo Pappa to statystyka i może nastraszyc, a potem się okazuje, że dziecko zdrowe.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Ja w pierwszej ciąży robiłam usg + krew, czyli pełny test pappa. Usg wyszło dobrze, a krew trochę jeszcze poprawiła ten wynik. Po wykonanym usg pani doktor (znana w Warszawie specjalistka) zapytała mnie, czy chcę zrobić jeszcze krew. Trochę mnie zdziwiło jej pytanie, powiedziałam, że chcę, bo wydawało mi się to oczywiste, że trzeba zrobić. Ale później tak sobie pomyślałam, że w sumie to wg pani doktor nie było wskazań do robienia testu z krwi. I trochę miałam poczucie zmarnowanej kasy, jeśli chodzi o tę krew. Nie wiem, jakie są u Was ceny, u mnie w Warszawie usg - 300-330 zł, krew - 300 zł. Czyli razem ponad 600 zł. Mam 34 lata, więc cholera, jeszcze się nie łapie na nfz.. Usg na tym etapie jest szalenie ważne, ale co do tej krwi mam wątpliwości.
Idę na prenatalne do tej samej pani doktor i zdam się na nią. Jeśli uzna, że test z krwi jest potrzebny, to go zrobię. Jeśli nie, to odpuszczę.olciaa, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
Ja robię prenatalne USG i PAPPA. Jeśli wyjdzie coś nie tak, to zastanowię się nad NIFTY, albo amniopunkcja. To zależy też w jakim stopniu by coś było nie tak. Ale liczę na to, że tym razem wszystko będzie dobrze. Polecam dziewczyny zrobić te badania, przynajmniej USG, a dodatkowo PAPPA, bo wtedy margines błędu wynosi 5% a nie 20% jak przy samym USG. Wczoraj stałam w kolejce do pobrania krwi z panią, która dowiedziała się na prenatalnych o wadzie serca maluszka, dzięki czemu mogła się przygotować na poród w odpowiednim szpitalu, gdzie od razu mieli odpowiednią opiekę. Chłopiec teraz jest zdrowy i biegał między nami. Ja w poprzedniej ciąży też dowiedziałam się o silnej wadzie serca i innych narządów dziecka właśnie na prenatalnych. Nie wyobrażam sobie żebym teraz nie robiła, żeby się nie stresować czy coś.
Jeśli ktoś jest z okolic Częstochowy/Katowic to polecam Gyncentrum, bardzo dobry personel, szczególnie Pani Wioletta Warcholińska. No i jest tam możliwość wykonania badań prenatalnych bez skierowania, za darmo, z funduszu wojewódzkiego -
nick nieaktualnyHej witamy się nieśmiało Wstępnie termin mam 4-7.12, więcej będę wiedzieć 26 maja, a pózniej 28 na prenatalnych. To moja druga ciąża, zupełna niespodzianka. O pierwsze dziecko walczyliśmy 2 lata, mam pcos i niedoczynnosc tarczycy, zero naturalnych owulacji. Po synku cykle mi się trochę uregulowały, ale ciagle były bezowulacyjne, aż zaczęłam go odstawiać od piersi. Ostatni cykl miałam w sierpniu 2019 🙈 aż do kwietnia nawet nie brałam ciąży pod uwagę. Z dnia na dzień zaczęłam się czuć wprost fatalnie. Zawroty głowy, mdlosci, wymioty, ciagla senność, mroczki przed oczami. I tak bujalam się tydzień prędzej biorąc pod uwagę koronawirusa niż ciąże, aż sobie przypomniałam ze już kiedyś się tak czułam. Test wyszedł od razu, szok i niedowierzanie. Pojechałam na betę a tam już ponad 14 tys 🙈
JustynaFrog, Magdoczka, Glonojadek, Kinaa, gucha, Kokaina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do prenatalnych robimy samo Usg. Jak będą wątpliwości to pomyślimy o amnio, bo nawet Nifty daje błędne wyniki. Śledzę w sieci rodzinkę dzieciaki cudaki i oni po usg mieli podejrzenie z. downa u synka a Nifty je wykluczyło. A chłopiec urodził się chory. Wiec dziękuje za najdrozsza statystykę.
Anuśla lubi tę wiadomość
-
Ja już po prenatalnych 🥰 Maluch ma ok. 5,6cm z tego co pamiętam, widziałam obie rączki, nóżki, nawet stópki na przybliżeniu. Trochę spał, trochę skakał 😂 Z usg ryzyko nieprawidłowości bardzo niskie, ale czekam do czwartku na wyniki łączne. Uff, ulżyło mi... A jak mi doktor 3D puścił i maluch zaczął sobie rączki na głowę zakładać to prawie się popłakałam 😅😍 Druga ciąża, a nadal to wszystko robi na mnie takie wrażenie...
Chcę być mamą, PatSim, Magdoczka, olciaa, Jeżowa, Glonojadek, Kinaa, Kokaina lubią tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
gilmoregirl wrote:Ja już po prenatalnych 🥰 Maluch ma ok. 5,6cm z tego co pamiętam, widziałam obie rączki, nóżki, nawet stópki na przybliżeniu. Trochę spał, trochę skakał 😂 Z usg ryzyko nieprawidłowości bardzo niskie, ale czekam do czwartku na wyniki łączne. Uff, ulżyło mi... A jak mi doktor 3D puścił i maluch zaczął sobie rączki na głowę zakładać to prawie się popłakałam 😅😍 Druga ciąża, a nadal to wszystko robi na mnie takie wrażenie...
Fajne to usg. Chyba jednak zdecyduje się na ta pappe. I właśnie tak jak mówicie że jak dopiero wyjdzie coś źle to zrobię to droższe badanie. Bo chyba przy tym droższym nie ma takiego szczegółowego usg tylko pobierają krew.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
nick nieaktualnygilmoregirl wrote:Ja już po prenatalnych 🥰 Maluch ma ok. 5,6cm z tego co pamiętam, widziałam obie rączki, nóżki, nawet stópki na przybliżeniu. Trochę spał, trochę skakał 😂 Z usg ryzyko nieprawidłowości bardzo niskie, ale czekam do czwartku na wyniki łączne. Uff, ulżyło mi... A jak mi doktor 3D puścił i maluch zaczął sobie rączki na głowę zakładać to prawie się popłakałam 😅😍 Druga ciąża, a nadal to wszystko robi na mnie takie wrażenie...
Widzę, ze mamy dzieciaki z tego samego roku. Moj synek trochę starszy bo z lutego. Jak malutka reaguje na ciąże? Moj młody twierdzi ze będzie układał duplo z cioczyczka Stasiem 😂 -
Mała panda wrote:Ja robię prenatalne USG i PAPPA. Jeśli wyjdzie coś nie tak, to zastanowię się nad NIFTY, albo amniopunkcja. To zależy też w jakim stopniu by coś było nie tak. Ale liczę na to, że tym razem wszystko będzie dobrze. Polecam dziewczyny zrobić te badania, przynajmniej USG, a dodatkowo PAPPA, bo wtedy margines błędu wynosi 5% a nie 20% jak przy samym USG. Wczoraj stałam w kolejce do pobrania krwi z panią, która dowiedziała się na prenatalnych o wadzie serca maluszka, dzięki czemu mogła się przygotować na poród w odpowiednim szpitalu, gdzie od razu mieli odpowiednią opiekę. Chłopiec teraz jest zdrowy i biegał między nami. Ja w poprzedniej ciąży też dowiedziałam się o silnej wadzie serca i innych narządów dziecka właśnie na prenatalnych. Nie wyobrażam sobie żebym teraz nie robiła, żeby się nie stresować czy coś.
Jeśli ktoś jest z okolic Częstochowy/Katowic to polecam Gyncentrum, bardzo dobry personel, szczególnie Pani Wioletta Warcholińska. No i jest tam możliwość wykonania badań prenatalnych bez skierowania, za darmo, z funduszu wojewódzkiego
PatSim lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
Moja mała kompletnie nie rozumie, że będzie jeszcze jakiś bobas 🤭 Pokazuję na brzuch i mówię, że tam jest dzidzia, ona przytakuje i leci dalej 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 13:00
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Ja robiłam test podwójny. Usg wyszło ok, a wyniki krwi miały być wczoraj. Jestem taka zła! Bo wczoraj nikt tam nie odbierał ( no odebrali raz kazali zadzwonić o 11- od jedynastej już nikt nie raczył odebrać), dziś powtórka z rozrywki odebrali telefon rano, kazali zadzwonić po 13 - dzwonię i znów nikt nie odbiera Dla mnie to brak szacunku! Eh!!!
-
nick nieaktualny