X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

Gratuluje podwojnych serduszek ♥️♥️♥️

Ja jutro o 10.00 mam usg i sie mega stresuje czy wszystko bedzie dobrze😔
    Co z tego ze mam objawy jak to moze nie swiadczyc o prawidlowej ciąży.
    Az mi serducho wali ze stresu, trzymajcie kciuki za mnie 😘
    Jak tam po wizycie? Wszystko dobrze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Kokaina będzie dobrze :D Musi być ! ja mam dzisiaj wizytę i też zaraz osiwieje z tego czekania, tym bardziej, że przedostatnia ciąża zakończyła się biciem serca mniej więcej w tym czasie co jestem teraz.. Rano siedziałam i analizowałam każde usg poprzednich ciąż jak jakaś wariatka
    Jak wizyta? Wszystko dobrze?

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję bliźniaków, wspaniałe wiadomości. Cuda naprawdę się zdarzają :)
    Rzadziej ostatnio tu zaglądam i trudno nadrobić lekturę.

U mnie nieźle, plamienia ustały i z tego się bardzo cieszę, ale bardzo źle się czuję, potworne migreny, mdłości i rozbicie. Waga stoi od miesiąca, a nawet trochę spada...

Dziewczyny nie czekajcie z prenatalnymi zbyt długo, najlepiej zrobić około 11-12 tc. Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 13 tc i okazało się wtedy, że ciąża jest starsza o około tydzień. Dziecko ułożyło się w pozycji bardzo utrudniającej badanie i lekarz bardzo mocno naciskał na mój brzuch, wywołując spory ból, po to, żeby móc wszystko dobrze obejrzeć... Powiedział, że gdybym przyszła 2 tygodnie wcześniej nie byłoby takiego problemu. Jak wróciłam do domu to miałam od tego bardzo silne wymioty i przez 2 dni nie mogłam nic jeść.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie serduszko ładnie bije widziałam małego bałwanka choć na zdj na usg jak pokazałam mężowi to stwierdził że nie bałwanek a płotka lub karaś ;D rośnie duży także jest o wiele większy niż w poprzedniej ciąży więc jak to mój gin stwierdził to bardzo dobry znak :D dostałam kartę ciąży, skierowanie na prenatalne, wykaz badań do zrobienia tych szczegółowych czyli morfologia, toxoplasmoza, hiv, różyczka itp. Zmniejszył mi też dawkę dhupastonu z 3x2 na 2x2 i oczywiście na kolejną wizytę umówiłam się na za 2 tygodnie czyli na 29 maja :D

Jeżowa, JustynaFrog, Jagodzianka19, Glonojadek, olciaa, Kokaina, mon!ta^ lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z małym bałwankiem <3 rośnijcie dalej zdrowo :)

Kinaa lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa super wieści 🥰

Kinaa lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina trzymam kciuki za jutro !! :)

Kokaina lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Witam się po wizycie serduszko ładnie bije widziałam małego bałwanka choć na zdj na usg jak pokazałam mężowi to stwierdził że nie bałwanek a płotka lub karaś ;D rośnie duży także jest o wiele większy niż w poprzedniej ciąży więc jak to mój gin stwierdził to bardzo dobry znak :D dostałam kartę ciąży, skierowanie na prenatalne, wykaz badań do zrobienia tych szczegółowych czyli morfologia, toxoplasmoza, hiv, różyczka itp. Zmniejszył mi też dawkę dhupastonu z 3x2 na 2x2 i oczywiście na kolejną wizytę umówiłam się na za 2 tygodnie czyli na 29 maja :D

Ufff, super wieści ♥️😁

Kinaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia wrote:
    Gratuluję bliźniaków, wspaniałe wiadomości. Cuda naprawdę się zdarzają :)
    Rzadziej ostatnio tu zaglądam i trudno nadrobić lekturę.

U mnie nieźle, plamienia ustały i z tego się bardzo cieszę, ale bardzo źle się czuję, potworne migreny, mdłości i rozbicie. Waga stoi od miesiąca, a nawet trochę spada...

Dziewczyny nie czekajcie z prenatalnymi zbyt długo, najlepiej zrobić około 11-12 tc. Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 13 tc i okazało się wtedy, że ciąża jest starsza o około tydzień. Dziecko ułożyło się w pozycji bardzo utrudniającej badanie i lekarz bardzo mocno naciskał na mój brzuch, wywołując spory ból, po to, żeby móc wszystko dobrze obejrzeć... Powiedział, że gdybym przyszła 2 tygodnie wcześniej nie byłoby takiego problemu. Jak wróciłam do domu to miałam od tego bardzo silne wymioty i przez 2 dni nie mogłam nic jeść.
    Też tak jest że dzidzi się chowa i też jest ciężko czasem zmierzyć dobrze :) ale czym później tym dziecko większe i już ciężej zrobić badanie lub już się nie kwalifikuje.

Marlkkkka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz wyliczył przedział dosłownie 4 dni w ktorych najlepiej zrobić usg.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to chyba się już zapiszę na te badania żeby wpasować się w termin

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na prenatalne juz będąc w 5 tyg. Będę12+5 w trakcie badania. Koleżanka z podobnym terminem porodu jak ja, 2 tyg później dzownila i już się nie udało jej tam zapisać. Musiała szukać innego miejsca.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Ja juz po wizycie . Z dzidzia wszystko dobrze, machala raczkami i nozkami, serduszko bije miarowo, ma juz prawie 4,5 cm♥️
    Nie ma krwiakow, odklejania lozyska, lekarz nie wie skad mogą byc plamienia. Chociaz szczerze to juz nie mam ich od 3 tygodni, oby tak pozostalo.
    Ryczalam z emocji na tej wizycie jak glupia, dobrze ze mialam maske na twarzy to nie bylo tak widac 😂
    Jedna,troche niepokojaca rzecz to to, ze lozysko lezy blisko ujscia szyjki macicy. Lekarz mowi żeby na tym etapie sie tym nie martwic, bo za 2-3 tygodnie moze sie podniesc i tak sie czesto dzieje. Ale powiedzial zeby lepiej nie dzwigac, no i seksem do badan prenatalnych mam sie wstrzymac.

Dzisiaj mowimy synkowi, a w poniedzialek rodzince ♥️

Kinaa, JustynaFrog, olciaa, Glonojadek, Jeżowa, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokaina super wieści <3 Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :* z łożyskiem to pewnie tak jak mówi podniesie się ale faktycznie lepiej na siebie uważaj :*

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, ja w pierwszej ciąży mniej więcej do 20 tc miałam łożysko blisko ujścia szyjki, a potem się podniosło. Więc to nic strasznego :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Hej dziewczynki,

Ja juz po wizycie . Z dzidzia wszystko dobrze, machala raczkami i nozkami, serduszko bije miarowo, ma juz prawie 4,5 cm♥️
    Nie ma krwiakow, odklejania lozyska, lekarz nie wie skad mogą byc plamienia. Chociaz szczerze to juz nie mam ich od 3 tygodni, oby tak pozostalo.
    Ryczalam z emocji na tej wizycie jak glupia, dobrze ze mialam maske na twarzy to nie bylo tak widac 😂
    Jedna,troche niepokojaca rzecz to to, ze lozysko lezy blisko ujscia szyjki macicy. Lekarz mowi żeby na tym etapie sie tym nie martwic, bo za 2-3 tygodnie moze sie podniesc i tak sie czesto dzieje. Ale powiedzial zeby lepiej nie dzwigac, no i seksem do badan prenatalnych mam sie wstrzymac.

Dzisiaj mowimy synkowi, a w poniedzialek rodzince ♥️
    Cieszę się razem z tobą. Super wieści.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores, a jak ty to zrobisz, bo widzę, że zwolnienie lekarskie masz do 28 maja, a 1 czerwca dopiero wizyta... Lekarz może wypisać zwolnienie wstecz aż o tyle dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dolores, a jak ty to zrobisz, bo widzę, że zwolnienie lekarskie masz do 28 maja, a 1 czerwca dopiero wizyta... Lekarz może wypisać zwolnienie wstecz aż o tyle dni?
    Chyba moze, ale ja pójdę do pracy najwyźej w piątek i w niedzielę.Będé się oszczędzać.

• Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy zadzwonić do lekarza i wystawi L4. Przecież teraz są e-zwolnienia 😁

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 17:56

PatSim lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ