X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

Gratuluje podwojnych serduszek ♥️♥️♥️

Ja jutro o 10.00 mam usg i sie mega stresuje czy wszystko bedzie dobrze😔
    Co z tego ze mam objawy jak to moze nie swiadczyc o prawidlowej ciąży.
    Az mi serducho wali ze stresu, trzymajcie kciuki za mnie 😘
    Jak tam po wizycie? Wszystko dobrze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Kokaina będzie dobrze :D Musi być ! ja mam dzisiaj wizytę i też zaraz osiwieje z tego czekania, tym bardziej, że przedostatnia ciąża zakończyła się biciem serca mniej więcej w tym czasie co jestem teraz.. Rano siedziałam i analizowałam każde usg poprzednich ciąż jak jakaś wariatka
    Jak wizyta? Wszystko dobrze?

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję bliźniaków, wspaniałe wiadomości. Cuda naprawdę się zdarzają :)
    Rzadziej ostatnio tu zaglądam i trudno nadrobić lekturę.

U mnie nieźle, plamienia ustały i z tego się bardzo cieszę, ale bardzo źle się czuję, potworne migreny, mdłości i rozbicie. Waga stoi od miesiąca, a nawet trochę spada...

Dziewczyny nie czekajcie z prenatalnymi zbyt długo, najlepiej zrobić około 11-12 tc. Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 13 tc i okazało się wtedy, że ciąża jest starsza o około tydzień. Dziecko ułożyło się w pozycji bardzo utrudniającej badanie i lekarz bardzo mocno naciskał na mój brzuch, wywołując spory ból, po to, żeby móc wszystko dobrze obejrzeć... Powiedział, że gdybym przyszła 2 tygodnie wcześniej nie byłoby takiego problemu. Jak wróciłam do domu to miałam od tego bardzo silne wymioty i przez 2 dni nie mogłam nic jeść.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie serduszko ładnie bije widziałam małego bałwanka choć na zdj na usg jak pokazałam mężowi to stwierdził że nie bałwanek a płotka lub karaś ;D rośnie duży także jest o wiele większy niż w poprzedniej ciąży więc jak to mój gin stwierdził to bardzo dobry znak :D dostałam kartę ciąży, skierowanie na prenatalne, wykaz badań do zrobienia tych szczegółowych czyli morfologia, toxoplasmoza, hiv, różyczka itp. Zmniejszył mi też dawkę dhupastonu z 3x2 na 2x2 i oczywiście na kolejną wizytę umówiłam się na za 2 tygodnie czyli na 29 maja :D

Jeżowa, JustynaFrog, Jagodzianka19, Glonojadek, olciaa, Kokaina, mon!ta^ lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z małym bałwankiem <3 rośnijcie dalej zdrowo :)

Kinaa lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa super wieści 🥰

Kinaa lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina trzymam kciuki za jutro !! :)

Kokaina lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Witam się po wizycie serduszko ładnie bije widziałam małego bałwanka choć na zdj na usg jak pokazałam mężowi to stwierdził że nie bałwanek a płotka lub karaś ;D rośnie duży także jest o wiele większy niż w poprzedniej ciąży więc jak to mój gin stwierdził to bardzo dobry znak :D dostałam kartę ciąży, skierowanie na prenatalne, wykaz badań do zrobienia tych szczegółowych czyli morfologia, toxoplasmoza, hiv, różyczka itp. Zmniejszył mi też dawkę dhupastonu z 3x2 na 2x2 i oczywiście na kolejną wizytę umówiłam się na za 2 tygodnie czyli na 29 maja :D

Ufff, super wieści ♥️😁

Kinaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia wrote:
    Gratuluję bliźniaków, wspaniałe wiadomości. Cuda naprawdę się zdarzają :)
    Rzadziej ostatnio tu zaglądam i trudno nadrobić lekturę.

U mnie nieźle, plamienia ustały i z tego się bardzo cieszę, ale bardzo źle się czuję, potworne migreny, mdłości i rozbicie. Waga stoi od miesiąca, a nawet trochę spada...

Dziewczyny nie czekajcie z prenatalnymi zbyt długo, najlepiej zrobić około 11-12 tc. Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 13 tc i okazało się wtedy, że ciąża jest starsza o około tydzień. Dziecko ułożyło się w pozycji bardzo utrudniającej badanie i lekarz bardzo mocno naciskał na mój brzuch, wywołując spory ból, po to, żeby móc wszystko dobrze obejrzeć... Powiedział, że gdybym przyszła 2 tygodnie wcześniej nie byłoby takiego problemu. Jak wróciłam do domu to miałam od tego bardzo silne wymioty i przez 2 dni nie mogłam nic jeść.
    Też tak jest że dzidzi się chowa i też jest ciężko czasem zmierzyć dobrze :) ale czym później tym dziecko większe i już ciężej zrobić badanie lub już się nie kwalifikuje.

Marlkkkka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz wyliczył przedział dosłownie 4 dni w ktorych najlepiej zrobić usg.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to chyba się już zapiszę na te badania żeby wpasować się w termin

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na prenatalne juz będąc w 5 tyg. Będę12+5 w trakcie badania. Koleżanka z podobnym terminem porodu jak ja, 2 tyg później dzownila i już się nie udało jej tam zapisać. Musiała szukać innego miejsca.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Ja juz po wizycie . Z dzidzia wszystko dobrze, machala raczkami i nozkami, serduszko bije miarowo, ma juz prawie 4,5 cm♥️
    Nie ma krwiakow, odklejania lozyska, lekarz nie wie skad mogą byc plamienia. Chociaz szczerze to juz nie mam ich od 3 tygodni, oby tak pozostalo.
    Ryczalam z emocji na tej wizycie jak glupia, dobrze ze mialam maske na twarzy to nie bylo tak widac 😂
    Jedna,troche niepokojaca rzecz to to, ze lozysko lezy blisko ujscia szyjki macicy. Lekarz mowi żeby na tym etapie sie tym nie martwic, bo za 2-3 tygodnie moze sie podniesc i tak sie czesto dzieje. Ale powiedzial zeby lepiej nie dzwigac, no i seksem do badan prenatalnych mam sie wstrzymac.

Dzisiaj mowimy synkowi, a w poniedzialek rodzince ♥️

Kinaa, JustynaFrog, olciaa, Glonojadek, Jeżowa, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokaina super wieści <3 Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :* z łożyskiem to pewnie tak jak mówi podniesie się ale faktycznie lepiej na siebie uważaj :*

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, ja w pierwszej ciąży mniej więcej do 20 tc miałam łożysko blisko ujścia szyjki, a potem się podniosło. Więc to nic strasznego :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Hej dziewczynki,

Ja juz po wizycie . Z dzidzia wszystko dobrze, machala raczkami i nozkami, serduszko bije miarowo, ma juz prawie 4,5 cm♥️
    Nie ma krwiakow, odklejania lozyska, lekarz nie wie skad mogą byc plamienia. Chociaz szczerze to juz nie mam ich od 3 tygodni, oby tak pozostalo.
    Ryczalam z emocji na tej wizycie jak glupia, dobrze ze mialam maske na twarzy to nie bylo tak widac 😂
    Jedna,troche niepokojaca rzecz to to, ze lozysko lezy blisko ujscia szyjki macicy. Lekarz mowi żeby na tym etapie sie tym nie martwic, bo za 2-3 tygodnie moze sie podniesc i tak sie czesto dzieje. Ale powiedzial zeby lepiej nie dzwigac, no i seksem do badan prenatalnych mam sie wstrzymac.

Dzisiaj mowimy synkowi, a w poniedzialek rodzince ♥️
    Cieszę się razem z tobą. Super wieści.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores, a jak ty to zrobisz, bo widzę, że zwolnienie lekarskie masz do 28 maja, a 1 czerwca dopiero wizyta... Lekarz może wypisać zwolnienie wstecz aż o tyle dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dolores, a jak ty to zrobisz, bo widzę, że zwolnienie lekarskie masz do 28 maja, a 1 czerwca dopiero wizyta... Lekarz może wypisać zwolnienie wstecz aż o tyle dni?
    Chyba moze, ale ja pójdę do pracy najwyźej w piątek i w niedzielę.Będé się oszczędzać.

• Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy zadzwonić do lekarza i wystawi L4. Przecież teraz są e-zwolnienia 😁

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 17:56

PatSim lubi tę wiadomość

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ