Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKokaina wrote:Dziewczyny,
Gratuluje podwojnych serduszek ♥️♥️♥️
Ja jutro o 10.00 mam usg i sie mega stresuje czy wszystko bedzie dobrze😔
Co z tego ze mam objawy jak to moze nie swiadczyc o prawidlowej ciąży.
Az mi serducho wali ze stresu, trzymajcie kciuki za mnie 😘
-
nick nieaktualnyKinaa wrote:Kokaina będzie dobrze Musi być ! ja mam dzisiaj wizytę i też zaraz osiwieje z tego czekania, tym bardziej, że przedostatnia ciąża zakończyła się biciem serca mniej więcej w tym czasie co jestem teraz.. Rano siedziałam i analizowałam każde usg poprzednich ciąż jak jakaś wariatka
-
Gratuluję bliźniaków, wspaniałe wiadomości. Cuda naprawdę się zdarzają
Rzadziej ostatnio tu zaglądam i trudno nadrobić lekturę.
U mnie nieźle, plamienia ustały i z tego się bardzo cieszę, ale bardzo źle się czuję, potworne migreny, mdłości i rozbicie. Waga stoi od miesiąca, a nawet trochę spada...
Dziewczyny nie czekajcie z prenatalnymi zbyt długo, najlepiej zrobić około 11-12 tc. Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 13 tc i okazało się wtedy, że ciąża jest starsza o około tydzień. Dziecko ułożyło się w pozycji bardzo utrudniającej badanie i lekarz bardzo mocno naciskał na mój brzuch, wywołując spory ból, po to, żeby móc wszystko dobrze obejrzeć... Powiedział, że gdybym przyszła 2 tygodnie wcześniej nie byłoby takiego problemu. Jak wróciłam do domu to miałam od tego bardzo silne wymioty i przez 2 dni nie mogłam nic jeść.Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Witam się po wizycie serduszko ładnie bije widziałam małego bałwanka choć na zdj na usg jak pokazałam mężowi to stwierdził że nie bałwanek a płotka lub karaś rośnie duży także jest o wiele większy niż w poprzedniej ciąży więc jak to mój gin stwierdził to bardzo dobry znak dostałam kartę ciąży, skierowanie na prenatalne, wykaz badań do zrobienia tych szczegółowych czyli morfologia, toxoplasmoza, hiv, różyczka itp. Zmniejszył mi też dawkę dhupastonu z 3x2 na 2x2 i oczywiście na kolejną wizytę umówiłam się na za 2 tygodnie czyli na 29 maja
Jeżowa, JustynaFrog, Jagodzianka19, Glonojadek, olciaa, Kokaina, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Kinaa bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z małym bałwankiem rośnijcie dalej zdrowo
Kinaa lubi tę wiadomość
-
Kinaa wrote:Witam się po wizycie serduszko ładnie bije widziałam małego bałwanka choć na zdj na usg jak pokazałam mężowi to stwierdził że nie bałwanek a płotka lub karaś rośnie duży także jest o wiele większy niż w poprzedniej ciąży więc jak to mój gin stwierdził to bardzo dobry znak dostałam kartę ciąży, skierowanie na prenatalne, wykaz badań do zrobienia tych szczegółowych czyli morfologia, toxoplasmoza, hiv, różyczka itp. Zmniejszył mi też dawkę dhupastonu z 3x2 na 2x2 i oczywiście na kolejną wizytę umówiłam się na za 2 tygodnie czyli na 29 maja
Ufff, super wieści ♥️😁Kinaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Trzecia wrote:Gratuluję bliźniaków, wspaniałe wiadomości. Cuda naprawdę się zdarzają
Rzadziej ostatnio tu zaglądam i trudno nadrobić lekturę.
U mnie nieźle, plamienia ustały i z tego się bardzo cieszę, ale bardzo źle się czuję, potworne migreny, mdłości i rozbicie. Waga stoi od miesiąca, a nawet trochę spada...
Dziewczyny nie czekajcie z prenatalnymi zbyt długo, najlepiej zrobić około 11-12 tc. Ja w poprzedniej ciąży robiłam w 13 tc i okazało się wtedy, że ciąża jest starsza o około tydzień. Dziecko ułożyło się w pozycji bardzo utrudniającej badanie i lekarz bardzo mocno naciskał na mój brzuch, wywołując spory ból, po to, żeby móc wszystko dobrze obejrzeć... Powiedział, że gdybym przyszła 2 tygodnie wcześniej nie byłoby takiego problemu. Jak wróciłam do domu to miałam od tego bardzo silne wymioty i przez 2 dni nie mogłam nic jeść.Marlkkkka lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hej dziewczynki,
Ja juz po wizycie . Z dzidzia wszystko dobrze, machala raczkami i nozkami, serduszko bije miarowo, ma juz prawie 4,5 cm♥️
Nie ma krwiakow, odklejania lozyska, lekarz nie wie skad mogą byc plamienia. Chociaz szczerze to juz nie mam ich od 3 tygodni, oby tak pozostalo.
Ryczalam z emocji na tej wizycie jak glupia, dobrze ze mialam maske na twarzy to nie bylo tak widac 😂
Jedna,troche niepokojaca rzecz to to, ze lozysko lezy blisko ujscia szyjki macicy. Lekarz mowi żeby na tym etapie sie tym nie martwic, bo za 2-3 tygodnie moze sie podniesc i tak sie czesto dzieje. Ale powiedzial zeby lepiej nie dzwigac, no i seksem do badan prenatalnych mam sie wstrzymac.
Dzisiaj mowimy synkowi, a w poniedzialek rodzince ♥️
Kinaa, JustynaFrog, olciaa, Glonojadek, Jeżowa, mon!ta^ lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyKokaina wrote:Hej dziewczynki,
Ja juz po wizycie . Z dzidzia wszystko dobrze, machala raczkami i nozkami, serduszko bije miarowo, ma juz prawie 4,5 cm♥️
Nie ma krwiakow, odklejania lozyska, lekarz nie wie skad mogą byc plamienia. Chociaz szczerze to juz nie mam ich od 3 tygodni, oby tak pozostalo.
Ryczalam z emocji na tej wizycie jak glupia, dobrze ze mialam maske na twarzy to nie bylo tak widac 😂
Jedna,troche niepokojaca rzecz to to, ze lozysko lezy blisko ujscia szyjki macicy. Lekarz mowi żeby na tym etapie sie tym nie martwic, bo za 2-3 tygodnie moze sie podniesc i tak sie czesto dzieje. Ale powiedzial zeby lepiej nie dzwigac, no i seksem do badan prenatalnych mam sie wstrzymac.
Dzisiaj mowimy synkowi, a w poniedzialek rodzince ♥️Kokaina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Dolores, a jak ty to zrobisz, bo widzę, że zwolnienie lekarskie masz do 28 maja, a 1 czerwca dopiero wizyta... Lekarz może wypisać zwolnienie wstecz aż o tyle dni?